Tilbake til innleggsoversikten Tilbake
til første side Søk på GOLFSIDEN
Les mer
Her kan du legge inn: nytt innlegg
 Lasse - 22. Sep 2011 kl. 18:31 * IP
Hvordan inspirere til golfspill?
Situasjon:
Nylig flyttet hjem til min kommune der jeg vokste opp. I nabokommunen finnes en ny og flott golfbane som overhodet ikke blir nok benyttet.
Firmaet jeg jobber i har nesten 1000 ansatte. Jeg vil tro jeg kanskje er den eneste som spiller golf. Firmaet sponser golfbanen ved å ha kjøpt en del andeler. Men aldri spilleretter (ikke rart, da ingen som kjent spiller golf).
Jeg tenker at dette bør gjøres noe med, og x antall spilleretter bør kjøpes fra selskapet hvert år til benyttelse av relasjonsgolfing med kontakter, samt velferdstilbud for de ansatte. Luftet tanken for daglig leder på banen som selvsagt syntes dette var en god ide (hvorfor hadde han da ikke tatt initiativet til noe sånt på egen hånd, men nok om det).
Mitt spørsmål blir.
Er det en utopi å få noe fart på dette opplegget her? Golf i denne kommunen er ikkeeksisterende omtrent. Holdningene til golf er på steinaldernivå (snobbesport etc etc).
Hvordan bør man her gå fram for å få noen til å ha lyst å forsøke, og å fortsette med golf.
PS! Banen er 35 minutters kjøring unna ca.
Alle gode tips mottas med takk.
|
 007 (22. Sep 2011 19:02) * IP
Jeg spurte en populasjon på 500 om golf var av interesse.
50 stk. ville vite mere.
20 stk. var meget interesserte.
8 stk. melte seg på kurs.
INGEN møtte på kurset!!
Voksne folk er livredde! De må leies til golfbanen/kurset med meldingene;"det er ikke farlig, det er ikke farlig."
Enig, steinaldernivå i Norge ...
 Dilter (22. Sep 2011 21:23) * IP
I det scenariet du beskriver ville jeg tro at en sosial "prøv golf"-gratis-dag ville være midt i blinken. Som 007, på sitt underfundige vis, så er det mange som er nysgjerrige på golf, men som er "redd" for å prøve.
En sponset lav terskel med fokus på moro og sosialt samvær kunne være tingen. Buss til og fra banen, innføring i golf og mulighet til å prøve seg på banen (scramble fra nybegynner-tees), etterfulgt av en bedre middag med tilbehør kunne være tingen.
Etterfulgt av innbydelse til sponset VTG-kurs.
 Wilson (23. Sep 2011 06:43) * IP
Lasse.
Sjekk om det er noen gamle fotballspillere/håndballspillere på jobben/omgangskretsen.
Start med å få dem med en tur på rangen.
De har såpass balltalent at de vil fort bli hektet.
La dem prøve banen også. Jeg ble hekta på denne måten. Etter å ha prøvd range + slått et utslag på banen var jeg fast bestemt på at dette skulle jeg gå videre med.
Man må begynne i det små.
Og parallelt med det må golfklubben ha et opplegg tilbud.
Bedriften har vel også et idrettslag som kan sponse.
 Odd Even (23. Sep 2011 09:58) * IP
Gå i dere selv. Hvordan ble dere fanget av denne idretten? Jeg deler skjebne med Wilson ovenfor, men kan legge til at jeg fant golf så vanskelig at dette skulle jeg banne meg lære.
Jeg har startet to golfgrupper på to arbeidsplasser. Jeg vet ikke om det rekrutterte nye spillere, men jeg er overbevist om at tiltakene fikk mange fra å gi opp, og legge køllene i kjellerboden.
 Lasse (02. Oct 2011 11:41) * IP
Var på badmintontrening(!) på mitt nye hjemsted her forleden dag. Dristet meg til følgende spørsmål:
- Dere som driver med slagidrett, dere har ikke prøvd golf da?
De så rart på meg, før kommentarene om at de ikke hadde pent nok tøy og alle andre foreldede klisjer, kom som perler på en snor.
*sukk*
 Wilson (02. Oct 2011 21:26) * IP
Lasse.
Du kunne jo nevnt for dem at golfspillere sluttet med fjærballer for 160 år siden da guttaperkaballen ble utviklet.
 AR (02. Oct 2011 22:04) * IP
Wilson, den var faktisk ganske god! Det tok 1,5 sekunder før jeg forsto hvor god den var!
 Pølse med brød (03. Oct 2011 08:42) * IP
"Du kan ikke lære en gammel høne å verpe"
Vekst i golfinteressen avgjøres kun av hvor godt vi klarer å få de unge til å begynne med denne fine idretten. Lærer de seg spillet som barn er sannsynligheten 10000% større for at de blir betalende voksne medlemmer av golfklubber.
Det er utopi å tro på noe særlig vekst i den voksne befolkning.
 barce (03. Oct 2011 08:50) * IP
Så boomen på 90-tallet var i all hovedsak bestående av nybegynnende barn og voksne som spilte golf som barn?
 Gjest (03. Oct 2011 09:55) * IP
Helt enig med PMB. Den enkleste måten å skape vekst på er å satse på de unge. Se på de store og veldrevne klubbene som Oslo, Bærum, Stavanger, og Sola. De satser på de unge og de har en sunn klubbøkonomi. Så kan en ta en titt på klubbene som sliter, de har omtrent ikke junioravdeling. Har man en velsdig bra junioravdeling vil man også tiltrekke foreldre, tanter og onkler etc. De klubbene som i dag sliter må legge "aksjeinnskuddsholdningen" bak seg og drive som en ideell klubb og tenke rekruttering. Det var slik Sverige kom seg ut av krisen sin. Bygge stein på stein heter det og det er alltid en god strategi. Til slutt, det er ikke for mange golfbaner i Norge jeg tror snarere det er for dårlig lederskap i de klubbene som sliter.
 Smilende Sam (03. Oct 2011 10:25) * IP
"Det er utopi å tro på noe særlig vekst i den voksne befolkning."
Ja, det blir født alt for få voksne for tiden :-D
Å bare få med de unge hjelper ikke, men man må selvsagt gjøre alt man kan for å få med barna også. Jeg tror all erfaring viser at tidlig rekruttering gir gode resultater. Å fokusere rekrutteringen på godt voksne gir medlemmer i kortere tid (sier seg selv) - men man må selvsagt også rekruttere i det markedet - erfaring viser jo at golf er en sport mange begynner med når andre aktive idrettskarrierer er over.
 AR (03. Oct 2011 11:11) * IP
Hva er målet?
Her kan vi sammenligne med langrenn på de steder i landet hvor det er snø om vinteren.
Er målet å få gode utøvere på topp internasjonalt plan? Da ligger hemmeligheten i å rektuttere de aller yngste.
Er målet å få flest mulig til å spassere en tur med en køllesekk for å få litt mosjon? Da er det bra å rekruttere folk i alle aldre. Gjerne dem som har drevet med fysiske aktiviteter tidligere. De andre gidder hverken å gå på ski eller spille golf.
Et stort problem er at golfspillerne må betale for den banen de skal spille på. Full pris er 50.000 kroner (banekostnad for en god bane i Norge: 50 millioner kroner og 1.000 medlemmer). Pluss 4-10.000 kroner i året til "å klippe gresset".
Kanskje ikke så rart at folk velger å gå på ski?
Men så var det dette med hva man skal gjøre om sommeren da. Her er det et enormt potensiale i lav pensjonsalder, bedre helse i befolkningen og således høyere levealder.
Det blir mange pensjonister på golfbanene framover.
Heldigvis. Ikke minst av helsemessige årsaker.
Bare synd at staten ikke forstår noe som helst av det!!!
 Odd Even (03. Oct 2011 11:41) * IP
Det er mulig at vi bør bruke samme middel til å nå begge de nevnte målene. Rekrutteringen av de unge går kanskje helst gjennom de eldre, som sitter på pengene som skal til for å få en ungdom i gang. Hva vet jeg. Det ble snakket om ei høne her ovenfor. Diskusjonen synes å dreie seg om hva som kommer først: Høna eller...
 Frank (03. Oct 2011 11:50) * IP
Ta med noen køller på jobben og lag litt chippe og puttekonkurranser. Alle som har drevet idrett før vil syns det er artig. så kan kanskje noen bli keeene nok til å bli med på kurs.
 Pølse med brød (03. Oct 2011 12:04) * IP
Vi har akkurat vært igjennom tidenes beste 10 år med vanvittig oppgang i økonomien, boligpriser osv. I samme periode har det vært omtrent nullvekst i antall golfspillere.
Hva tror dere sannsynligheten er for å få sterk vekst i antal spillere i den voksne befolkning når golf tar svært lang tid, er svært vanskelig å beherske OK og er relativt dyrt? Når vi ikke klarte det i oppgangskonjunkturen kan vi glemme det nå, noe annet er å tro på julenissen, noe mange klubber fortsatt gjør.
Veien videre må være de unge, det blir eneste måten mange klubber kan overleve på over tid. For øvrig er dette også eneste veien til bedre toppidrettsutøvere, nå er talentbasen i bunn svært liten.
Baner som gir de unge lett og billig innpass vil lykkes. Gi barna gratis medlemskap, gratis baller og køller og la barna ha fotrinnsrett til startider. Gjør du dette har du om 10 år en klubb der du kan kreve høy årsavgift fra de voksne fordi etterspørsel etter å være medlem vil være mye høyere enn i dag.
 Frank (03. Oct 2011 12:21) * IP
Tror du er inne på mye riktig der. Det er allikevel fortsatt mulig å rekruttere enkelt fra arbeidsplassen sin. Men i det store bildet er det ikke sikkert det er naturlig med særlig mange flere golfere enn vi har i norge i dag.
 Odd Even (03. Oct 2011 12:37) * IP
Herr Pølse med brød (for av hunkjønn er du vel ikke), de ti fete årene du nevner etterfulgte ti mer magre. I de årene hadde golfsporten et fenomenalt oppsving.
Du mener at golf tar laaang tid og koster mye, og således støter bort mange potensielle golfspillere fra den voksne befolkningen. Du har sikkert rett. Men hvorfor skulle de samme negative trekkene ved golfen tiltrekke den akk så utålmodige ungdom?
 Pølse med brød (03. Oct 2011 13:06) * IP
Ungdom har mye fritid, får vi de inn i golf før fotballen og håndball tar dem, så kan det bygges klubber på sikt.
 Dilter (03. Oct 2011 13:17) * IP
Et annet problem med rekruttering av barn og ungdom er at de fleste golfbaner ligger et stykke unna der folk flest bor - barn og ungdaom er derfor avhengig av å bli kjørt. Dette igjen gjør at foreldrene spiller, eller i det minste ikke er forutinntatt med hensyn til, golf.
Jeg tror derfor satsing på flere næranlegg der folk bor kan være løsningen på å få til bedre rekruttering. Da kan man "få tak i" barna først - og så engasjere foreldrene. En pitch & put-bane behøver ikke stort mer areal enn en fotballbane. Skal bli spennende å se resultatene på litt lengre sikt av tiltak som det i Grenland/Skien.
Men lett blir det ikke.
 Odd Even (03. Oct 2011 14:42) * IP
Skal vi så prøve å bli verdensmestre i en sport som vi har de svakeste forutsetninger for å mestre? Kort sesong, mye nedbør, slett kvalitet på mange av banene, laber interesse blant de unge... Si ikke at Sverige jo har klart det. Forresten, si gjerne det, men se da for all del østover, på hva svenskene har gjort. For ordens skyld: Jeg vet det ikke.
 Gjest (03. Oct 2011 17:41) * IP
AR du lever i en Oslo Vest verden. Det går fint å bygge en bane for mye mindre enn 50 mill. Da får man kanskje ikke gjestepillere av AR's kaliber men godt nok for de aller fleste av oss. Man kan begynne med en nihullsbane. Bjørnefjorden er en ypperlig klubb på vestlandet som har fostret mange talenter (inklusiv norgesmester) med sin 9 hulls bane. Tipper Bjørnefjorden kostet ca 5 mill og litt dugnad. De banene som i dag sliter gjør det pga stormannsgalskap og at man overhodet ikke har bygd medlemsmassen i takt med banen.
 AR (03. Oct 2011 17:45) * IP
Det er ikke prisen det kommer an på, Gjest. Vi har flere baner som er blitt nedlagt eller gått konkurs som ikke har kostet mer enn 10 millioner kroner å bygge. Kundegrunnlaget har vært for dårlig. Det er ikke noe vits i å bygge golfbaner - billige eller dyre - hvis det ikke er tilstrekkelig etterspørsel. Så enkelt er det.
 Smilende Sam (03. Oct 2011 18:59) * IP
Det er ikke tilfeldig at Borregaard, Oslo og Stavanger er baner som har gode juniorer i år etter år. De ligger alle rett ved boligstrøk. Haga (og evt. Grini) vil etter vært ha samme fordel. Drøbak burde hatt den i større grad der de ligger i gangavstand fra flere boligområder og har i perioder hatt gode juniorer, men færre enn man skulle ønsket. Gjelder sikkert noen andre og....
Selvsagt gir det godt rekrutteringsgrunnlag sammenlignet med Miklagard, Meland etc. Det skulle egentlig bare mangle. Jeg tror det er marked for to typer baner. De gode banene som man ønsker å kjøre til for å spille og de bostedsnære banene. Et tilleggsmarked er baner med nærhet til store hytteområder, slik som Moss/Rygge.
 007 (03. Oct 2011 21:51) * IP
Hvordan inspirere til golfspill?
Man må være kreativ!!
Jeg har nylig invitert med en, til en lagturnering neste år, en som ikke har begynt å spille golf enda.
 Gjest (04. Oct 2011 10:33) * IP
Kundegrunnlag for dårlig er verdens enkleste unnskyldning. Dårlig ledelse er som regel bakgrunnen for enhver konkurs. Til sammenligning mener jeg at dårlige ledelse i NGF er i dag hemmende for utviklingen av sporten vår. Hadde man brukt de 50 millionene vi har til rådighet mer fornuftig og da mener jeg mer knyttet til aktiviteter og turneringer enn byrakrati og administrasjon, så tror ihvertfall jeg at fremtidutsiktene ville vært annerledes for golfen i Norge.
Heldigvis er det tingsamling i år og jeg håper inderlig at tingdeltakerne utøver makten sin og lemper ut det ubrukelig styret vi har som faktisk har klart kunsstykket å rekruttere ny generalsekretær fra egne rekker som i tillegg overhodet ikke har resultater å vise til. Åpenbar feilansettelse etter mitt skjønn som virkelig understreker fullstendig mangel på kompetanse i forbundsstyre.
 AR (04. Oct 2011 10:49) * IP
Vi har for mange baner i Norge i dag. Tilbudet er for stort. Etterspørselen for dårlig. Ingen unnskyldning.
Våre tillitsvalgte i klubbene, som medlemene mener er best egnet, bestemmer på golftinget og velger de som de mener er best egnet i styret.
Vi får bare merke oss at "Gjest" ikke har tillit til dette systemet.
Du kan jo stille opp selv og se hvor mange stemmer du får for dine meninger?
Dermed ikke sagt at ting ikke kunne vært bedre. Det er alltid rom for forbedringer.
 AGA (04. Oct 2011 10:54) * IP
Helt enig. Ikke all, men en stor del av skylda ligger hos NGF. Det er helt nødvendig at hele styret byttes ut.
Brekke har vært en tragedie. At han ikke skjønner dette selv er skremmende, og sier i grunn det meste.
 Oggi (04. Oct 2011 11:31) * IP
Fredag 7.oktober er siste frist for innsending av forslag til årets Golfting. Det er nå 3 dager til.
Vi er verdensmestre her inne i luftige formuleringer og bastante påstander om at folk er idioter og ikke har skjønt noenting og at heia Sverige og i Bergen er det umulig å bli god. Prisene skulle vært høyere eller lavere og skjortekrager forbys eller påbys.
Kan vi ikke gjøre et forsøk på å komme opp med konkrete, konstruktive, korte forslag til Golftinget?
Sitter du en slik glimrende ide, del det gjerne med oss her inne, men sørg for all del for å presentere det for klubben din omgående, slik at de kan stå som offisiell avsender.
 Smilende Sam (04. Oct 2011 11:39) * IP
Oggi, du tror åpenbart at de som mener noe her inne bare mener det her inne. Misforstå meg ikke - men da desavuerer du oss til tullinger. Jeg tror du trygt kan legge til grunn at den kritikk som fremkommer her også i stor grad kommer frem til de som representerer oss i klubbsammenheng - vi er ikke bare tullinger med nettropert.
Forøvrig er det enkelt å være enig med deg i sak; men jeg tror altså at utgangspunktet ditt er feil - vi har sagt fra før og vi gjør det igjen - ikke bare her men også i klubbsammenheng.
 Oggi (04. Oct 2011 12:03) * IP
Ser at jeg i farten bommet på tone og form SS. Beklager, den var definitivt ikke myntet på deg. Jeg er i så måte like stor eller liten tulling som alle andre her inne, ettersom jeg tillater meg å mene og synse selv.
Det som forundrer og irriterer er likevel at så få, knapt noen, av de ytringer og forslag som kommer til uttrykk her (og mange av dem er både gode og nyttige) - kommer til uttrykk på Tinget. Av det må en jo slutte at gjennomslagskraften til forumets debattanter ikke er særlig stor, eller forslagene særlig gode. Eller?
Ser ikke bort fra at det også er en god porsjon feighet fra delegatene der en ikke engang tør å fronte det "som alle på terassen mener".
Jeg kan love at det sutres i krokene på Tinget også, men svært lite blir formulert i forslag eller fremmet fra talerstolen. Det er vel egentlig her fustrasjonen ligger.
 AR (04. Oct 2011 12:38) * IP
Det er denne frustrasjonen som må ut.
Nå er det mange meninger eksempelvis om man skal satse på eliten i større grad enn på de enkelte mosjonistene der ute. Om man skal ha en håndfull landslagstrenere fast ansatt hele året i forbundet, om man skal ha et 30-talls ansatte, hva disse skal arbeide med etc, etc. Det er flertallet som bestemmer. Erfaringsmessig er det tungt å endre på inngrodde rutiner i enhver organisasjon.
Vi får se hva som kommer på tinget i høst.
 AGA (04. Oct 2011 12:52) * IP
Mye fornuftig i de to siste innleggene til Oggi og AR. Personlig mener jeg styret og administrasjonen i NGF er inne i en blindvei. Jeg kjenner mange som har hatt frivillige verv i en mannsalder. F. eks. dommere og andre. For mange av disse er begeret fullt. Arrogansen og likegyldigheten til styret og administrasjonen har ingen grenser.
Hva av betydning har styret/adm utrettet de to siste årene? Svært lite, og langt mindre enn hva vi burde forlange.
Håper på gode NYE kandidater på tinget. De får min støtte!
 Pølse med brød (04. Oct 2011 13:10) * IP
Vi har for mange baner i grisgrente strøk uten kundegrunnlag og for få baner i sentrale strøk nære store potensielle kundegrupper.
Problemet er altså ikke for mange baner som AR påstår, men plasseringen av de vi har. Som flere er inne på ligger det svært dårlig lederbeslutninger bak mange av disse feilplasserte banene og så kommer de løpende til kommunen og banken for hjelp når det går dritt.
En annen feil er ambisjonsnivået til mange baner, de håper og tror på å bli en mesterskapsbane, men har egentlig bare økonomi til å være en klubbane. Så tar man ikke konsekvensen av dette og tyner sitronen til økonomien og omdømmet er ræva.
 Oggi (04. Oct 2011 13:16) * IP
AGA - For å kle av fustrasjonen og gi den en konkret merkelapp;
"Du håper på gode NYE kandidater på tinget".
Det gjorde jeg også, men Golfnorge har åenbart ikke lagt så mange pinner i kors for å finne disse NYE alternativene og presentere dem/selge dem inn - overfor valgkommiteen. Derfor blir det stort sett de samme ansiktene også i neste periode.
Så da er vi der igjen; alle har en mening, det høres på de fleste terasser, men ingen har en løsning.
Noen har prøvd - men de nådde ikke frem.
Men ikke alt er svart. Noen endringer kommer både her og der, slik at jeg velger å se jeg optimistisk på situasjonen og fortsetter å løse kryssord med kulepenn.
Det viktigste er at vi ikke forholder oss til DE og VI, men ser at vi har en felles oppgave. Virksomhetsplanen er nevnt av mange. Flotte målsettinger, lav måloppnåelse. Ettersom det i stor grad er klubbenes virksomhetsplan, så blir det feil å peke ensidig på NGF administrasjonen. Har klubbene gjort sin del av jobben? Svært få klubbledere spør om det, kanskje fordi de kjenner svaret? Kanskje dette også er noe av årsaken til at en er tilbakeholden med å fronte kritikk på Tinget.
 AGA (04. Oct 2011 13:27) * IP
Igjen enig i mye av det du skriver. Jeg med flere burde nok ha jobbet fram gode kandidater.
Det endrer ikke det faktum at dagens styre er meget svakt. Blir de gjenvalgt er jeg redd det blir et ekstraordinært ting i neste ordinære tingperiode.
Jeg har stor tro på norsk golf og er optimistisk. Men man trenger sårt nye mennesker inn i styret og adm.
 Pepper (04. Oct 2011 13:33) * IP
Mange av oss vet hvor langt der er fra kritiske ytringer på terrassen til å nå frem på Tinget. Du skal først få aksept i eget styre eller i årsmøtet for forslagene dine. Det kan virke tungt formange, særlig når det ofte er mange divergerende meninger og synspunkter også lokalt.
Når det gjelder forslag til nye koster i NGF-styret tror jeg fortsatt det ville være en god ide hvis noen av de større klubbene på østlandet, gjerne anført av de 3 som til slutt ikke ville arrangere CT, kunne bli enige om noen kandidater som kan foreslås til valgkomiteen, alternativt som benkeforslag på Tinget hvis valgkomiteen ikke er med på leken. Det er tyngre for enkeltklubber å nå frem fordi det nok kreves en del arbeid på forhånd og i kulissene for å nå frem. Selv et slikt begrenset samarbeide mellom noen klubber kan være vanskelig nok.
Virksomhetsplanen er også klubbenes ansvar siden de godtok planen. Jeg ser imidlertid igjen at det nok ville være vanskelig for en klubbrepresentant på tinget å si at denne veksten tror jeg ikke på. I slike saker er det ikke lett å arbeide mot administrasjonen og det de fremlegger av som de har jobbet med i lang tid.
Frustrasjonen går nok mye på den tidvis arrogante holdningen til administrasjonen og til styret som lar administrasjonen holde på sånn.
 AGA (04. Oct 2011 13:53) * IP
Sant, så sant. Slike prosesser tar tid. Men jeg ser at ønsket er stort og slike ting får snøballen til å rulle.
Det er ofte slik at jo mindre man kan jo mer fornøyd er man med seg selv. Styret og adm virker særdeles fornøyde med seg selv. De forventer nok å bli æret med medaljer på tinget.
 AR (04. Oct 2011 15:10) * IP
Det er helt sikkert rom for forbedringer. Det er mange forslag og vedtak som er omdiskuterte.
Norge har forbud mot høydehus. Når vår beste alpinist må ligge på utsiden av teltet til sin kjæreste som ligger inne i høydehusteltet, blir det temmelig latterlig. Det samme gjelder regelen om barneidrett som mange mener er sterkt hemmende for utvikljngen av gode idrettsutøvere. En annen sak er at mange gir blaffen i denne regelen og konkurrerer utenlands i stedet - uten at jeg har hørt at ansvarlige i forbundene har løftet en finger for å stoppe dette.
Vi skal huske på at alle forslagene fra "terrasseadelen" kanskje ikke er like gode. Noen er faktisk svært dårlige og lite gjennomtenkte.
Men på et debattforum kan det se ut som et forslag har sterk tilslutning og at forslagsstilleren/kritikeren (selvsagt!?) har rett. Men det blir mest negativ kritikk og svært få konstruktive/kreative forslag.
 Gjest (04. Oct 2011 15:11) * IP
AR , har du tillitt til NGF slik de driver i dag. Mener du at vi får "value" tilsvarende 52 millioner kroner.
 AR (04. Oct 2011 15:21) * IP
Jeg mener at mange ting kan endres til det bedre og at NGF med hell kan endre sin organisasjon. Det tror jeg ogspå vil skje i tiden som kommer. Når det er sagt, skal det også sies at NGF har gjort mange bra ting de siste årene.
Alt er ikke "bare ræva", som noen ser ut til å mene.
 Gjest (04. Oct 2011 15:31) * IP
AR, det var som alltid veldig ullent fra deg når det gjelder NGF. Du burde vært mer presis som journalist. Hva er NGF flinke på og hvor mener du de kan forbedre seg.
Jeg mener at turneringsledelsen er direkte inkompetente og herser med golfnorge, senior siden drives veldig godt og sponsorsiden er latterlig. Sportslig tror jeg Scheie gjør en ok jobb men han bør rydde litt i organisasjonen sin og få inn mer strukturerte mennesker. I sum er resultatene veldig nedslående og det er summen jeg har kommentert.
 Pepper (04. Oct 2011 15:41) * IP
Et sidesprang inspirert av Gjest:
Det drives godt på seniorsiden ved Norsk Seniorgolf. Skal du imidlertid spille lag NM for seniorer er det et krav at du i tillegg til å være medlem av en klubb og dermed også NGF også må betale kontingent til Norsk Seniorgolf. NGF har følgelig akseptert at en annen organisasjon arrangerer dette arrangementet. Jeg for min del har aldri forstått hvordan NGF kan akseptere at det er slik.
 Smilende Sam (04. Oct 2011 16:00) * IP
To forhold;
En av grunnene til at det er langt fra terrassen til tingvedtak er at klubbene har forskjellige agendaer. Noen ønsker å drive med sitt, være et lokalt idrettslag uten tanke på sportslig satsning e.l. men bare drift av bane med fokus på relativt middelaldrende medlemmer. Noen ønsker å ha en kanon mesterskapsbane, satse sportslig, tiltrekke seg turister/besøkende og ha en proff organisasjon. Noen mener de klarer å utvikle talenter som er gode nok til å vinne NM, gå på college og mener at alt etter college er tøys. Osv. osv. Det norske klubblandskapet er fragmentert, både i "form, farge og innhold". Da skapes det ingen klare fronter på et ting og tinget ender opp med vassne beslutninger som vil ligge nær status quo. Da nytter det ikke med tre østlandsklubber som er enige. Trolig vil klubber fra andre regioner tenke at "de tror de er svære og flinke - vi stoler på NGFs styre i stedet for å leke med de tre der".
Med et sånt utgangspunkt blir det ikke orden i sysakene. Sammenligner man med Skitinget så er det så rotfestet i klubbene at man vil ha gode anlegg og utvikle topp utøvere at det blir større grad av fellesskap. Tradisjonene for å gå for gull, gode anlegg og profesjonalitet er rotfestet. Selv Roforbundet og Kajakkforbundet er flinkereb på toppidrett enn golf. Årsaken er tradisjon og kompetanse på hvordan man skal nå toppen.
Jeg tror mange klubber er litt "redde" for NGF eller ikke har noe forhold til dem. Når man ser hvor arrogant og nedlatende NGFs representanter oppfører seg når de er hos min hjemmeklubb, så kan man skjønne at mindre klubber kan bli litt preget i sin "opprørstrang".
Selvsagt gjør NGF en del bra. De som jobber der har neppe vond vilje og ønsker å utøve sin jobb på en god måte. Problemet er at det virker som om det er lite styring og målrettethet i kombinasjon med at kompetansen synes å være svak.
Løsninger finnes ikke over natten, men et godt sted å begynne er å få inn et skikkelig profft styre med erfaring fra sport/næringsliv/organisasjonsliv. Ikke sånne som er kjent for å være "speakers", men de som er kjent for å få jobben gjort.
 Pepper (04. Oct 2011 16:11) * IP
Det kan selvfølgelig være at SS har rett mht de 3 klubbene. Poenget mitt er at det vil være lettere å få gjennomslag for presumptivt gode forslag hvis flere klubber samarbeider, og jo flere jo bedre. Et sted må det imidlertid begynne, og da er det kanskje naturlig med noen sentrale østlandsklubber som ligger rimelig nær hverandre og hvor nøkkelpersonene har kjennskap til hverandre som et startsted. De 3 klubbene jeg nevnte er bare et eksempel og ingen begrensning.
Noen klubber må ta et initiativ hvis noe skal skje. For vi ønsker vel ikke at tingene fortsetter sin skjeve gan?
 Smilende Sam (04. Oct 2011 16:32) * IP
Det var ikke ment som kritikk av deg Pepper. Selvsagt er det bra at noen begynner. Vi er ikke uenige.
 Boogeyman (04. Oct 2011 17:14) * IP
Fremdriften av elitegolf og satsing på de unge talentene skjer hverken i NGF eller klubbene. Det er ikke deres "ansvar". De virkelig gode kjører sitt eget løp, det har de alltid gjort. Støttet av nærmiljøet, familie, venner o.l., samt sine egne brennende ambisjoner.
Hva har klubbene eller "det amerikanske golfforbundet" (som vel knapt eksisterer) gjort for de amerikanske PGA-spillerne, eller i UK for den saks skyld?
Slutt å klage på NGf og klubbene når det gjelder Norges manglende golftopper. Klubbene er til for medlemmene, og de er for 99 % vedkommende mosjonister. Og det er de som sitter i styrene også, helt logisk.
 Wilson (04. Oct 2011 17:52) * IP
Pepper,
NSG gjør en glimrende jobb.
Og de 600 kr det koster å være medlem i en organisasjon som arrangerer ca 100 turneringer utenom lagserier er peanuts mot det å betale avgift til NGF.
NSG og Seniorer er bærebjelkene i Norsk Golf er min påstand.
Medlemmene der har vært med og betalt de fleste anlegg i Norge og de legger igjen store summer på baner, restauranter og Proshops årlig.
Klagen bør være at man må være medlem av NGF.
 Pepper (04. Oct 2011 17:59) * IP
Jada Wilson, jeg ser det, og jeg vet de gjør en veldig god jobb. Jeg skjønner allikevel fortsatt ikke at NGF lar NSG arrangere et NM og tvinger folk til å være medlem både i NSG og i en klubb for å være med i den turneringen
Ingen stor sak, men allikevel rart.
 Wilson (04. Oct 2011 19:03) * IP
NGF klarer ikke å arrangere såpass selv, derfor fikser NSG dette.
NSG har en liten stab som koordinerer vanvittig mange turneringer.
Hvis man er litt aktiv så er de 600 kr veldig billig lisens for å få være med på så mye bra + få en mengde medlemsfordeler.
 trond (04. Oct 2011 19:28) * IP
Spilte mye golf sammen med familie og venner.
Etter hvert steg prisene slik at familien betalte
ca. 20 000 p.a + greenfee/ utstyr ++ =
Hadde ikke råd lenger.
 Dilter (04. Oct 2011 19:36) * IP
Tror SS har rett med hensyn til at mange klubber rett og slett ikke har noe forhold til NGF. Har ikke sjekket, men skal vedde på at det er mange som ikke engang er representert på tinget. Og hvis de er, så kjenner ikke represenanten kandidatene og hva de står for. Det som skjer eller ikke skjer på tinget blir sannsynligvis heller ikke videreformidlet til medlemmene i klubbene i noen særlig grad.
 Petter S (04. Oct 2011 20:11) * IP
Skal man kunne få noen "nye koster" i styret, må man først få en helt annen type mennesker inn i valgkomiten. De jeg kjenner som sitter der i dag har ingen ønsker om, eller interesse av forandringer.
 Boogeyman (04. Oct 2011 21:06) * IP
Her er stort sett bare svada, ord, ord, ord og tomt innhold. Hva ville du ha gjort med NGF dersom du hadde uinnskrenket makt til å gjennomføre det du ville? Altså en diktator.
Skal det komme noe ut av denne diskusjonen, så må dere konkretisere hva dere vil gjøre.
Og jeg går ut fra at alle er enige om selve målet: å løfte norsk internasjonal golf opp på et mye høyere nivå, med flere spillere på de store tourene.
 barce (04. Oct 2011 21:09) * IP
Det har blitt skrevet ti(hundre+)talls innlegg med konkrete forslag på hva som bør gjøres i andre tråder.
 Enur (04. Oct 2011 21:16) * IP
En ting til: Vet du hvem som er din klubbs representant på tinget? Ikke du heller, nei?
Hadde man visst det, så hadde man ihvertfall hatt en person man kunne ha henvendt seg direkte til for å lufte sine egne synspunkter, eller høre hva klubben faktisk mener om saker og ting eller om den har tenkt å stille noen egne forslag eller hvordan man evt. vil stille seg til andre forslag som evt. måtte komme.
Men hvem representerer egentlig klubben? Antakeligvis en person som ble valgt på klubbens årsmøte sist vinter, og det er jo så lenge siden nå at de fleste har glemt hvem det var. Eller (og kanskje mer trolig) så fikk styret fullmakt til å utpeke denne representanten litt senere, og dermed er det ingen utenom styret som vet hvem dette er.
Ja da, selvsagt kan jeg få greie på dette ved å spørre administrasjon eller Styret om det, men egentlig burde vel klubbene kommunisere dette en gang til til medlemmene på denne tiden av året, og gjerne ha f.eks et medlemsmøte bl.a. om dette litt tidlig på høsten. Da kunne de av klubbens medlemmer som har noe interesse av det kunnet få møte tingrepresentanten(e) og hørt vedkommende og klubbens holdning til ulike saker, samt kommet med egne innspill som kanskje kunne være med på å forme egen klubbs standpunkter, evt. føre til at klubben kom med egne forslag til tinget. Og kanskje tingrepresentanten(e) også ville ha følt det litt godt å ha medlemmene litt mer i ryggen før evt. innlegg på Tinget.
 Gjest (05. Oct 2011 00:19) * IP
Hele tingstrukturen er gammeldags og tjener kun å pulverisere makten til klubbene. Tinget er 100% administrasjonsstyrt og når man har kombinasjonen av en dårlig ledelse i administrasjonen samt et lite handlekraftig styre med begrenset kompetanse så ender hele NGF på alvorlige avveier.
Jeg tror dessverre styret overlever denne gangen men tillit i golf norge blant de viktige ildskjelene har de definitivt ikke. De mange klagene de har mottatt på enkelte i administrasjonen har medført til null aksjoner eller tiltak for å forbedre samarbeidet mellom klubbene og NGF. Alle i styret vet hvor skoen trykker men styret velger kollektivt å ikke gjøre noe med saken. Det må være utrolig flaut å sitte i styret med denne situasjonen.
 Fooore (05. Oct 2011 09:15) * IP
Jeg tror klubbene "gir blaffen" i elitedelen, de har nok med å drifte egen skute.
Forslagene om struktur på elitedelen må derfor komme fra NGF, eller SPILLERNE som tilsynelatende er fullstendig tause. NGF har klare mandat fra klubbene om at de ikke vil at det skal brukes midler på elite.
Ikke enkelt.
Spillere; si fra hva dere ønsker og hvordan dette kan organiseres og driftes økonomisk.
Jeg mener våre beste - som er ytterst få - bør spille på tour i Sverige og Danmark, andedammen vår er for liten og interessen for laber. Og de bør gjerne sponses av NGF/klubber, etter en eller annen nøkkel, basert på at spillerne samarbeider ift deltagelse.
 Pepper (05. Oct 2011 09:24) * IP
Jeg tror nok det er riktig at klubbene i stor grad bryr seg fint lite om elitespill og turneringer på høyt nivå. Allikevel, helt uavhengig av hva mange klubber er opptatt av er det helt nødvendig at NGF evner å skaffe sponsorer til Norgescup slik at proffene kan spille om ihvertfall noen pengepremier. Slik det er nå tvinges de beste norske spillerne til å spille i Sverige og Danmark hvis de har det minste ønske om å hanke inn noen kroner.
Det er dessverre uhyre svakt hvis NGF heller ikke i 2012 sesongen klarer å skaffe sponsorer til den øverste turneringsserien i Norge.
 Fooore (05. Oct 2011 09:33) * IP
Spill i Sverige/Danmark gir bedre motstand, og hyppige turneringer. Norge er for lite, skal gutta/jentene bli gode må de ut av landet.
 AR (05. Oct 2011 09:39) * IP
Helt riktig, Foore. Men på nivåene under må vi selvsagt ha en del turneringer. Da snakker vi om et nivå med turneringer hvor det er vanskelig å reise pengepremier og sponsorer.
 Oggi (05. Oct 2011 10:01) * IP
Helt rett, men det finnes en mellomløsning Fooore. La de Svenske og Danske tourene få et enda større innpass i Norge. Ecco og Nordea var her i år og kommer tilbake neste år (i alle fall Ecco). Tror ikke det er vanskelig å få en eller to turneringer til fra disse tourene til norske baner. Så er det viktig som AR skriver at vi i tillegg holder igang en turneringserie like under dette nivået.
Jeg er ikke pessimist. Det er mange nok klubber som er interessert og villige til å bidra til en slik serie. Det vi trenger er et konkret forslag og det må - som Fooore påpeker - gjerne komme fra utøverne.
 Pepper (05. Oct 2011 10:01) * IP
Det er riktig, Foore. Det er helt sentralt for spillerne å få et godt nivå å bryne seg på og teste seg mot. Det er allikevel ikke alle norske spillere som får plass på de nordiske turneringene, eksempelvis kan jentene som spiller på college få problemer å komme med på Nordea tour utover sommeren så lenge de ikke har en ranking, redningen kan være dispensasjon pga bra resultater andre steder, men bare hvis Nordea tour vil. For andre unge på vei opp er det også mer naturlig i utviklingen å spille i Norge først.
Uansett er det viktig at NGF kan stille med en bra turneringsserie i Norge, og da må den serien profesjonaliseres i en grad NGF ikke har evnet de siste årene. Under NM på Bjaavann stod et par jenter på startlisten som ikke en gang hadde betalt startavgiften, det ble ikke oppdaget av arrangørene! Resultatet ble at startlistene måtte justeres rett før start. Det er bare flaut. I Sverige får spillerne informasjon om starttider via sms, hvorfor kan ikke det gjøres i Norge? På Nordea tour merkes banen på egen måte for spillerne, og spillerne vet hver gang at merkingen er ens og lik fra bane til bane. Det ser ut til å være umulig å få til i Norge. Og premiene til de beste spilerne i Norge er belter, caps, baller mv.
 AR (05. Oct 2011 10:12) * IP
Jeg tror ikke det er vanskelig å skaffe wild cards til kvalifiserte spillere i de tilfellene du nevner, Pepper. Jeg tror nok Nordea Tour åpner opp hvis NGF virkelig går inn for dette.
 Pepper (05. Oct 2011 10:20) * IP
AR, jeg vet konkret om flere norske spillere som ble ikke ble med i noen turneringer fordi de ikke hadde ranking fra de første turneringene. Ihvertfall en spiller fikk wild card senere etter å ha søkt spesielt og dokumentert resultater.
NGF prioriterte imidlertid noen av "sine" spillere i sommer slik at de fikk wild cards på bekostning av svenske spillere som nok ikke var spesielt happy for det. De norske spillerne jeg nevnte øverst er ikke inne i varmen hos NGF og må klare seg selv, noe som er helt greit. Jeg tror faktisk ikke de nødvendigvis ønsker å ha så mye med NGF å gjøre, basert på egne og andres erfaringer.
 Boogeyman (05. Oct 2011 17:54) * IP
Da bør vi kontrerisere hva som skal være formålet for de norske nestbeste med å spille på Ecco og Nordea tourene. Som kjent inngår begge i Nordic League, der de 5 beste ved sesongslutt får CT-kortet neste år. I år har det vært avholdt ialt 28 turneringer på Nordic League, og Aronsen har "slitt som en gal" for å nå top-5. Han endte tilslutt som nr. 12. Han spilte 20 av turneringene. De 5 beste var to dansker og tre svensker. Aronsen sitter altså igjen med nada rent karrieremessig, + noen kroner i kassa. Er han deppa? Vil han satse likedan neste år? Burde være enkelt for AR å få greie på det.
Poenget mitt er dog hva våre spillere skal bruke spill på Nordic League til. Er det verdifull matching, inntekter eller CT-kortet som er målet? Det siste er fryktelig vanskelig å oppnå, det har Aronsens heltemodige innsats iår vist. Det formelig kryr av gode svensker og dansker der.
Jeg mener ikke at vi skal gi opp på forhånd, men realisme er vel ikke så dumt.
 G.I.F. (10. Oct 2011 17:11) * IP
Kanskje er det ikke så rart at mange kvier seg for å begynne med golf. Særlig om de ikke kjenner noen som spiller.
Det krever mot å dra til en ny klubb og melde seg på nybegynnerkurs, få kortet og begynne å sosialisere seg med fremmede, som selvfølgelig allerede er "flinke" til noe man selv ikke klarer. Man blir jo til stadighet minnet om sin udugelighet i golf ved å måtte oppgi sitt hcp. Sånt burde jo ikke spille noen rolle, men for en som er ny og usikker, er det jo ikke morsomt.
Noen klubber har et godt miljø, med faddere og slikt og der er det sikkert mye enklere å komme inn i miljøet. I min klubb, finnes det ikke miljø, folk kommer og spiller og går igjen. Jeg har spilt en del greenfee rundt på østlandet med noen kompiser i år og ble stadig overrasket over at folk jeg møtte på p-plassen el. sa hei til meg, dette var folk jeg aldri hadde sett før. Effekten av imøtekommenheten var jo at man følte seg litt velkommen der. Dessverre er det en del klubber med klikker og gjenger som man knapt kommer i kontakt med.
Alle mener vel at golf ikke er en snobbesport lenger, men kanskje er den det likevel. Dessverre er heller ikke golfen fri for baksnakking og utfrysing, ikke at jeg har opplevd så mye av dette selv, men noe opplever man jo fra sidelinjen. Jeg prøver å sette meg i den situasjon at jeg er nybegynner og skal kontakte en klubb hvor jeg ikke kjenner noen og det er på en måte skremmende å utsette seg for all den oppmerksomeheten. Jeg kjenner en dame som sluttet med golf fordi hun ikke orket presset på 1.tee med ukjente og da særlig ukjente menn som slo langt. Ja man kan jo tenke et det er tull og tøys, men for henne ødela det en sport som hun faktisk syntes var gøy å holde på med..
 barce (10. Oct 2011 21:39) * IP
Jeg leser det du skriver GIF. Men har du eksempler på andre "sosiale" idretter hvor man kan sprade rett inn som nybegynner og føle seg hjemme?
Nybegynner i tennis uten spillepartner?
Venneløs nybegynner i fotball som 40-åring?
Til det siste spørsmålet vil jeg si at golf er en særdeles tilrettelagt idrett for nybegynnere!
|
|