Tilbake til innleggsoversikten Tilbake
til første side Søk på GOLFSIDEN
Les mer
Her kan du legge inn: nytt innlegg
Eagle - 06. jul 2015 kl. 11:29 * IP
Norges Cup på Gml Fredrikstad
Meget interessant resultatliste. Her gis grunnlag for ettertanke og analyse av norsk elitegolf pr dags dato. Finn ut selv:
|
jj (06. jul 2015 16:44) * IP
Det er ikke nødvendig med analyser og ettertanke. Norsk "elitegolf" er elendig, ferdig snakka.
Trond Kracht (06. jul 2015 18:37) * IP
Fyda ! Du må ikke skrive slike innlegg. Se innlegg vedr toppidrettssjef og drift golfklubber. Vi har jo en stab av ledende trenere og ledere som har loset virkelig mange til heder og berømmelse og til og med penger. De var visst nok ikke norske men allikevell. Det blir nok bra en dag !!!
Dream on baby !!!
Wilson (06. jul 2015 21:40) * IP
Jeg får ikke opp leaderboard når jeg går inn via NGF. Noen som kan gi meg adr
Wilson (06. jul 2015 21:41) * IP
http://www.golfbox.no/app_livescoring/tour/?language=2057#/competition/176144/leaderboard
mr.fox (06. jul 2015 22:41) * IP
http://www9.golf.se/Competition/GBTour/ResultList.aspx?compid=41b0958a-9a88-f280-6d14-87192d2b5a79&scrolltohead=1#/competition/277659/results
Wilson (07. jul 2015 07:26) * IP
Takk mr.fox
Merkelig at ikke NGF kan klare å ha en link som viser resultatlistene.
Man går inn via golf.se. ????!!!
Fant (07. jul 2015 08:24) * IP
Det er en turnering som er arrangert sammen med svenskene, så det er ikke sååååå rart.
Husk at det er EM denne uken, så om alle de beste var med hadde nok resultatene sett annerledes ut.
Og Krachts evinnelige ralling om lederne er bare teit.
Wilson (07. jul 2015 14:37) * IP
Fant
Jeg forventer at NGF klarer å linke opp ti lLeaderboard når de klarer å ha link til deltakere.
Men, vi er forskjellige mht hva vi forventer
gjesp (07. jul 2015 19:41) * IP
Norgescup sin FB-side har de lagt ut riktig link til hele tiden.
Apropos startfelt, hvordan kom alle de avdankede ex-proffene med?
eagle (10. jul 2015 11:48) * IP
Apropos "avdankede ex-proffer". Nevner her at to av disse slo hardt satsende og NGF sponsede spiller med 12 slag (på to runder). Dette uten trening og vedlikehold av gamle ferdigheter....
Trond Kracht (10. jul 2015 21:52) * IP
Håper Fant har fått med seg alle resultatene i den siste tiden. Siden han har så mye imot lederskap og kanskje dyktighet kunne det være interressant å vite hvor Fant befinner seg på rangstigen både på golf og arbeidssiden.
Så bare fortell hva og hvem du er !!! Kan hende flere vil lytte til dine betraktninger vedr ledere og resultater?
Uansett vil dette alltid være en meget interressant diskusjon blant mange vedr høna og egget. Ha en fortsatt fin golfsesong.
Fant (11. jul 2015 08:00) * IP
Du skulle bare visst....
Trond Kracht (11. jul 2015 11:18) * IP
Ja jeg skulle gjerne ha visst. Du er vel enda en av de som ikke tør å opptre under fullt navn, det er farlig vet du og krever ingenting.
Fant (11. jul 2015 11:47) * IP
Hvorfor er det interessant å vite min posisjon på rangstigen i arbeidslivet og i golfen? Jeg kan ha meninger uansett om jeg er Kong Salomon eller Jørgen Hattemaker. Og finnes det noen posisjon i golfen????
Poenget her er at du raller om at vi har et lederproblem, men aldri har kommet med noen gode alternativer.
Fred (11. jul 2015 13:14) * IP
Og sånn går nå dagene!
Laboremus (11. jul 2015 13:16) * IP
Jeg forstår ikke hvorfor det er så viktig å fortelle om alder og handicap i forbindelse med det man skriver her om golf. Det er faktisk likegyldig for oppfattelsen og meningene til vedkommende. Så lenge man spiller golf regelmessig og har lang erfaring med det fra forskjellige baner, og TV-seing fra de store turneringene, så er både alder og hcp. irrelevant for hvor "korrekte" ens meninger om proffgolfen er.
De aller fleste er nok uenig i dette, ikke minst redaktøren her.
Det er ellers en avsporing å si at årsaken til at norsk toppgolf er på et elendig nivå at vi har et lederproblem. Årsaken ligger hos spillerne selv, fordi de ikke er gode nok. Samt at vi ikke får tak i talentene. Dette kan hverken ledere eller trenere gjøre noe med. Spillerne kan gjerne trene seg i hjel og støtteapparatet fungere utmerket, men når spillerne ikke har det nødvendige talentgrunnlaget, tålmodightene og spilleforståelsen, så kan ikke lederne gjøre noe for at de skal bli bedre spillere.
(alder 61, hcp. 12,4 og spilt golf i 40 år)
Fant (11. jul 2015 13:20) * IP
Mulig at man har et problem når coach DWC can skrive på Facebook at:
"A unbelievable shot from Wales which gave them a Birdie whilst Stina's Putt hung on the hole side, means Wales Win but what a Performance from the Girls! They should all be extremely Proud of themselves!!!"
Dette altså om et lag som ble nr 17 i kval og som kun slo Slovakia i match.
Labbetuss (11. jul 2015 14:22) * IP
Vet du ikke at en leders fremste oppgave i golf er å rose?
Spesielt når man har med sarte ungdommer å gjøre, og særlig med jenter.
Trond Kracht (11. jul 2015 19:55) * IP
Det rare er at Norge har hatt noen utrolige talenter. Vi er verdensmestere, EM mestere osv osv. Det har vel aldri manglet talenter i norsk golf. Problemet kommer når man skal bli "voksen" og alvoret starter. Uansett hvilken metode som er brukt : Fra puseteknikken til kadaverdisiplin. Det spiller ingen rolle når man skal skape resultater som igjen kan gjøre at man kan leve av å spille golf.
Du er nå stort sett overlatt til deg selv uten mål og mening.
Igjen må vi vel touche det som kan kalles et lederskap. Tenk hvis man hadde et apparat som kunne hjelpe våre spillere til å bli bedre i "voksen" alder
Hvis dette er å ralle eller til stadighet snakke om noe (som tydeligvis for mange er vanskelig å snakke om) blir dette aldri bedre. Kall en spade en spade.
Fant (11. jul 2015 20:14) * IP
Har vi hatt noen utrolige talenter?
Vi har hatt to ordentlige talenter i mine øyne. HB og MT.
Et par andre har vært flinke og kommet langt, men falt fra når motstanden blir større.
Her i Norge er vi eksperter i å hause opp juniorer som knapt er scratchspillere. Pluss at disse VM og EM som vi vinner er som oftest for juniorer og at det kun er en håndfull land som deltar.
Det er ikke så rart at en norsk spiller, med solid utdannelse, velger jobb fremfor å misse cut etter cut på CT.
Kracht tror på en modell som nå er innført med Team Norway, men kritiserer lederne. Nå som vi endelig faktisk har fått ledere med erfaring fra andre land og spillere, ikke bare fra egen, mislykkede proffkarriere.
gjesp (11. jul 2015 20:26) * IP
Fant-Kracht 10-0
Trond Kracht (11. jul 2015 20:35) * IP
Jeg skal alt om VM/EM og Team Norway ligge. Det er tydelig at FANT ikke vil eller kan se hva som skal til for at feks HB OG MT hadde fortsatt. Talenter er mer interessant : Hva med Tutta, Marianne, Vibeke Stensrud, Hanne osv osv. Listen er lang men tydelig ikke bra nok for Fant. Dette er på jentesiden og kanskje ikke like interressant for mannssjåvinistene. Hva med Tore Sviland, Tom Fredriksen, Erik Dønnestad, Øivind Rohjan, Knut Ekjord, Morten Orveland, Reitan osv osv. De er kanskje heller ikke store nok talenter i Fants øyne. Du kan legge til Thomas Nilsen, Ventura osv
Flere av disse gikk under par som 13 åringer i store konkurranser. De fleste har sluttet eller ble aldri proffer av de samme grunner.
Trond Kracht (11. jul 2015 20:42) * IP
Til Gjesp er kommentaren at det er hardt å tape 10 -0.
Håper du og Fant har funnet løsningene som gir 10 - 0
hver gang. På den andre siden blir slike resultater rimelig kjedelig etter hvert.
Laboremus (11. jul 2015 20:58) * IP
Kracht, det blir altfor lettvint å skylde på dårlige ledere i NGF når herregolfen vår er så dårlig som den er - og alltid har vært. Det er spillerne og deres nærmiljø som har hele ansvaret.
Du ramser opp mange gode juniorspillere som har sluttet eller gitt opp. Men du har ingen mening om HVORFOR dette har skjedd. Ikke skyld på NGF eller lederne der!
Fant nevner det så vidt: det er møtet med virkeligheten på de internasjonale tourene som gjør at våre gir opp, antagelig lettere enn andre nasjoner. De har blitt hausset opp i ung alder, med mange klapp på skulderen og ingen advarsler om hvor uhyre vanskelig det er der ute, blant tusen like gode eller bedre spillere i samme alder, men mer sultne og tålmodige enn nordmennene. Det høres ut som en klisjè, men er det ikke: vi har det for godt her i landet. Derfor gir våre spillere og talenter lettere opp enn andre nasjoner.
Fant (11. jul 2015 21:08) * IP
Snakker du om spillere som spilte på en tid der NGF kun var et styre som bestemte over tre-fire klubber?
Med den listen spillere beviser du dessverre at du er helt ute.
Tutta og MS klarer jo seg greit. Vibeke spilte i mange år før hun gav seg.
Hanne? Hanne Nyqvist??????
Noen av herrene du nevner spilte jo på en tid der alle verdens proffer kjørte
bil fra turnering til turnering. Skulle liksom NGF ha flydd de i privatjet?
Rojahn, Ekjord, Nielsen og Orvis spilte i åresvis på ET og CT. De har tydeligvis mer innsikt enn deg og valgte fornuftig jobb fremfor MC.
Reitan og Ventura
Nå har du fått et lag og et trenerapparat. Forstår ikke hva du etterlyser mer.
Trond Kracht (11. jul 2015 22:03) * IP
Når det gjelder uvitenhet er det faktiskt ganske bra å ha gått ut på dato. 10-0 er helt ok. Tapene vil fortsette å bli store når vi har uvitenhet satt i system gjennom mennesker som ikke klarer å fokusere på hva som betyr noe.
I golf er det desverre kun antall slag som teller og jo færre du bruker jo mere penger får du i kassa. Dette bør vel de fleste forstå uansett om man er uenig om metoder, ledelse, trenere osv. Dette kan man ihvertfall være enige om uansett om man ikke vil si hvem man er eller hva man gjør.
No Name (11. jul 2015 23:49) * IP
Freud har selvsagt rett, hans selvfølgeligheter kan man ikke bestride, men det skader ikke å være optimistisk ved de få lyspunkt som finnes
kålrot (12. jul 2015 00:21) * IP
Mye rare kommentarer her og en del som virker å være ganske uvitende når det kommer til det å være profesjonell golfer. Vi har hatt masse av spillere/talenter som har vært blant de beste i verden i sin alder som juniorer. Problemet er at vi har for få av dem. Vi kan vinne lag em for juniorer, men da må vi ha med de beste. Sverige kan sende 20 juniorlag med 5 spillere og alle lagene kan vinne. Problemet er bredden i toppen. Altfor få gode spillere som kommer av at altfor få satser på golf. Flere grunner til dette, men i sverige for eksempel er golf en folkesport og det er mange flere golfbaner. Helt normalt å spille golf og det begynenr det å bli i norge også, men fortsatt ikke inærheten av hvordan det er i sverige. Samme som i ishockey, masse ishaller og helt vanlig at man spiller ishockey. Når man har masse spillere som lykkes skapes det en vinnerkultur og man trener med ekstremt gode spillere og ser hva som kreves for å lykkes.
Å gå fra college eller juniorgolf til å bli profesjonell er ekstremt krevende. Plutselig har du lite eller ingen økonomisk hjelp, spiller på minitourer hvor du går i minus økonomisk. Enten må du ha gode/mange støttespillere eller ha mye penger i banken selv. Challenge touren og lavere nivåer er ekstremt krevende nettopp pga den økonomiske biten. En god turnering gjør ofte at det bare går rundt, det gir ikke mye penger inn i kassa. Mange ser da at dette er en sjanse de ikke er villig til å ta, vil heller jobbe/studere og få seg en ordentlig jobb enn å sitte på masse lån når de er 35 uten å ha bolig/utdanning eller noenting. Veldig likt som all annen toppidrett. Men i golfen er det ikke noe penger å tjene på å være god iforhold til andre norske. Det er det i mange andre idretter som fotball,ishockey hvor det er mulig å leve på å være en middelmådig idrettsutøver sammenlignet med de beste. Det går ikke i golf. Det gjør at man ikke kan drive med golf på heltid i lang tid uten å være veldig god fordi du blir neste deltaker i luksusfellen.
En annen ting er at golf er en individuell idrett, noe som ofte betyr ekstremt mye tid alene. Man kan si hva man vil om dette, men for mange er det noe som gjør at man blir lei av golfen og velger å slutte. Vanskelig å ha et bra og stort støtteapparat hvis du ikke har noe penger å betale dem for jobben de gjør for deg! Før Jon karlsen kom inn som sjef i NGF har det vært ekstremt lite tilhørighet og støtte fra forbundet til proffene og dette er også en grunn til at mange velger å slutte.
Det å være god som junior er ingen garanti for å bli en god proffspiller. To helt forskjellige idretter. Du kan gå å vinne titleist tour hver helg på -2 og tro man er knallgod, men realiteten er at om man skal lykkes må man være så god i golf at man knuser alle de norske banene fra backtee. Challengetouren på mikla ble vunnet på -15, beste norske var krogh på -4. Dette er de nest beste spillerne i europa ikke de beste. Når man blir proff er det også 4 turneringsrunder uke inn uke ut. Veldig få er vant til å spille turneringer omtrent hver uke og hvertfall ikke turneringer med 4 runder. Det er også et helt annet press. Plutselig spiller du for husleia, maten, alle reiseutgiftene osv osv istedenfor å spille for en trepack med pro v1.
Veldig få lykkes, vi har ikke noe kultur for å lykkes. Suzann lykkes, men det er helt og holdent pga hun selv og ikke ngf eller noen som jobber med golf i norge. Skal også sies(uten å ta ifra eller kritisere tutta på noen måte) at å lykkes i kvinnegolfen er mye lettere enn å lykkes i herregolfen. Det er så ekstremt mange gode herregolfere der ute som sitter på gjerdet og prøver å kommer over og inn på pga eller europatouren. Det er et bikkjeslagsmål om plassene og det er rett og slett veldig få som lykkes. Henrik Bjørnstad lykkes til en viss grad, og dette var også helt og holdent pga han selv!
En som Kristoffer Reitan har alle muligheter til å lykkes. Lovende juniorkarriere og leverer gode resultater hele tiden og ikke minst han har den økonomiske hjelpen som vil gjøre at han ikke trenger å tenke på det økonomiske når han blir proff. Gjør noe med deg mentalt når du vet at du har mat på bordet og tak over hodet uten å sitte på maks lån fra banken!
Hilsen kålrot som satset på golfen for ikke så mange år siden
Labbetuss (12. jul 2015 00:51) * IP
Bra skrevet, kålrot!
Jeg tror ikke det er noen her som undervurderer hvor vanskelig det er å gå fra amatør til proff på de store tourene. Men det kan være noen spillere og støtteapparatet som ikke vet det!
Spillerens egen mentalitet og psyke avgjør dette. De ekstremt gode vil alltid lykkes, selv uten nåla i veggen.
Med andre ord (12. jul 2015 01:21) * IP
Labbetuss,Laboremus forstår ikke bæret av det kålrot sa
??? (12. jul 2015 08:49) * IP
Mye bra Kålrot. Her er en av kjerneutfordringene. Penger. Dessverre tror jeg aldri vi her i landet får god nok økonomi til å støtte spillerne omlag på samme nivå som langrenn. Her er jeg pessimist. Men vi kan få fram en eller to som kommer inn på LPGA/PGA noen runder.
Tror heller ikke at økonomien vil gjøre ungdommen sultne nok, villige til å ofre andre ting som ungdommen gjør. Selv om utøverne hadde samme økonomiske forhold som feks, kombinert eller hopperene.
Tutta og Kjetil A. Åmodt er gode eksempler på hva som skal til. Drive med flere aktiviteter, trene dobbelt så mye som andre, målbevisthet, vilje, familie som ofrer seg.
Teitleif ProV1 (12. jul 2015 12:23) * IP
Er enig med Kracht at det er mange gode talenter som burde vært satset på tidligere. På den annen side, ett av disse talentene, Tore Sviland, gjør det såpass bra i seniorturneringer at han dermed burde satses på av NGF. Når vi ser hvor bra Jimenez gjør det i høy alder, kan Tore være redningen for Norsk golf fremover. Om ikke Tore lykkes kan Erik Dønnestad være neste mann ut.
Laboremus (12. jul 2015 13:35) * IP
Jo, "Med andre ord", jeg forstår alt det kålrot skriver. Jeg er enig i det meste, spesielt det han skriver om den enorme forskjellen på amatørgolf eller nasjonale turneringer og de internasjonale. Men jeg synes han fokuserer for mye på det økonomiske. De eksepsjonelt gode talentene vil alltid klare å komme til topps - fast på de store tourene - uten å ha hatt vesentlig økonomisk støtte.
Det finnes mange talenter og "upcoming men" i Europa som kjører bil mellom turneringene (etter at ET og CT har kommet seg fra Asia og Afrika til Europa). De overnatter hos venner og bekjente eller på campingplasser og herberger, spiser rimelig og har ellers et minimalt forbruk.
Samler sammen litt penger fra familie og venner, og tar en deltidsjobb i ny og ne. Først og fremst er de tålmodige, og vet at det tar lang tid å etablere seg i toppen.
Det typiske for de to enerne vi har hatt i norsk golf - Tutta og Bjørnstad - er at de klarte seg selv, fra ung alder. Jeg tror ikke noen i NGF kan rose seg av at disse to er et produkt derfra. Bjørnstad reiste til Spania som 16-17-åring, avbrøt skolen og tilbragte et år der.
Det som karakteriserer de som har gitt opp i norsk herregolf, er at de har møtt så hard konkurranse når de går fra nasjonalt til internasjonalt nivå at de lett gir opp - for tidlig. De mister motet. Hva er felles for disse:
Anders Kristiansen, Anders Engell, Knut Kofstad, Marius Thorp, Are Friestad, Fredrik Kollevold, Joakim Mikkelsen, Lars Petter Brovold, Jan Are Larsen? De vil sikkert alle klage på dårlig økonomi, men det er kvaliteten på spillet og den tøffe motstanden som er årsaken.
De som (ennå?) ikke har gitt opp og som aldri gir seg er Tage Johansen og Aronsen. Kanskje lykkes de med å etablere seg på CT, kanskje ikke. Men de skal ha for grenseløs tålmodighet.
Daniel Brooks som nå leder i Scottish Open, har spilt 20 ganger på ET, og misset cuten 15 ganger. Kanskje han nå klarer et gjennombrudd; dagens spill vil vise det. Styrke i hodet er avgjørende, som alltid i golf.
gjesp (12. jul 2015 17:55) * IP
Brooks har hatt sitt gjennombrudd, da han vant på Madeira i fjor
Laboremus (12. jul 2015 19:04) * IP
Takk for korreksjon, jeg hadde ikke fått med meg den. Madeira er jo ikke en ekte ET-turnering, men seier er seier.
----------------------------
Har nettopp sett finalen i Wimbledon. Federer gjør så mange enkle feil at det er uforståelig av en så erfaren spiller.
Han virker ukonsentrert - som alltid - og viser ikke følelser på banen, bare glimtvis. Er det virkelig nerver som ødelegger for en så gammel og god spiller? Djokovic er arrogant, men viser mye av seg selv, både glede og ergrelse.
Mer sympatisk all over, synes jeg.
Nerver er avgjørende både i tennis og golf!
Gunnar Bull (12. jul 2015 19:10) * IP
Først sier du at det er uforståelig, og deretter slår du mer eller mindre fast at det er nerver.
Alltid spennende med faglig input fra noen som vet hva de snakker om :-)
Enig med Bull (12. jul 2015 21:57) * IP
Jeg forstår heller ikke bæret av det Laboremus mener.
Men noe mener han tydeligvis.
Laboremus (13. jul 2015 00:20) * IP
Bull forstår godt hva jeg mener, selv om jeg har uttrykt meg klossete.
Jeg mener at det er uforståelig at en så garvet spiller med 14 majors har nerver. Andre vil vel mene at det er forståelig og naturlig?
gjesp (13. jul 2015 00:33) * IP
Helt naturlig, skjer med fleste på toppnivå, også i andre idretter
kålrot (13. jul 2015 00:43) * IP
Ja de aller beste talentene lykkes nesten alltid, men det er ekstremt få av dem. For 99% av spillerne tar det mange år som proff for å lykkes. Mange har "gitt opp", jeg kaller det å slutte å satse. Man må ta et valg, studier/jobb eller golfen. Bertheussen spiller fortsatt og tviler på at han hadde gjort det hvis det ikke var for all den økonomiske støtten han har fra sine støttespillere i trondheim! Problemet er ikke at mange slutter, for sånn er det i alle idrett i alle land, problemet er at vi har så få proffspillere som gjør at når en slutter er det helt krise! Det er ikke det at man ikke har lyst til å fortsette å satse som gjør at de fleste gir seg, hovedgrunnen er den økonomiske biten og usikkerheten rundt det å satse. Går man på college og satser etter college så har man noe å falle tilbake på samtidig som golfen utvikler seg ekstremt mye for de fleste gjennom 3-4 år på college. Men dette betyr også at hvis det ikke er lønnsomt å satse på golfen økonomisk og man sliter som proff er det "kloke" og enkle valget å gi seg og begynne å jobbe. Alle kan ikke leve av golfen og tage og aaronsen lever helt på grensen økonomisk hvert eneste år. Begrenset hvor lenge man kan gjøre dette når man har familie osv. Du kan mene hva du vil om at jeg fokuserer for mye på den økonomiske biten, men for ekstremt mange av oss er det en av hovedgrunnene. Hadde vi hatt nok penger tikkende inn til at satsingen gikk rundt på en grei måte så hadde veldig mange av oss fortsatt!
Trond Kracht (13. jul 2015 14:11) * IP
Kloke ord fra Kålrot !
Jeg har fått høre mange ganger at jeg ikke har hatt noen løsning på "krisen" i norsk golf. Jeg har skrevet om dette mange ganger og på flere steder og under mange temaer hvordan man bør løse problemet.
Kålrot er inne på mange av disse aspektene, ikke minst økonomi og gjennomføring. Jeg tror Kålrot hadde ønsket følgende svenske modell(skrevet om minst 2 ganger før) :
Kvilik til Europatourens første steg i Spania. 3 nordmenn
stiller til start som har ordnet absolutt alt selv, fra start
kontigent til caddie. Ikke minst fly og hotel.
12 svensker kom 3 dager før kvalikken fra 14 dagers treningsleir på Panoramica med 2 trenere, ledere, materialforvalter og fysioterapeut. Alt som et svenskt lag med helt klare retningslinjer for trening og oppførsel.De kom i egen buss og 2 biler ved siden av til fri benyttelse.
Behøver jeg å nevne hvor mange norske og hvor mange svenske som gikk videre. Alt var selvfølgelig betalt av Sveriges Golfforbund og PGA.
Jeg tror også at Kålrot er helt enig at man ikke kommer så mye lenger før landslagsmodellen blir gjennomført. Et landslag med alle aldersgrupper og gjerne med de 15 - 20 beste spillerene våre. Fellestreninger med "innleide" spesialister, felles turneringer (så langt som mulig) i flere land. Treningssamlinger med de svenske/danske landslagene. Benytte seg av deres ekspertise osv osv.
Som i alle andre idretter betales dette av forbundet. I NGF
jobber det vel i dag ihvertfall 3 - 4 trenere som man utmerket godt kunne være foruten for å finansiere en slik modell. Leie inn spesialister koster ikke helt skjorta av deg. Jeg tror Kålrot fremdeles hadde spillt golf hvis modellen for proffsatsning hadde vært noe i likhet med dette.
,
Labbetuss (13. jul 2015 15:08) * IP
Interessant eksempel, men jeg er i tvil om hva som er årsak og hva som er virkning her. Mener Kracht at årsaken til at det gikk (prosentvis?) flere videre av 12 svensker enn 3 nordmenn er støtteapparatet (eller mangel på sådan)?
Eller kan det tenkes at svenskene simpelthen var bedre golfspillere enn nordmennene?
At det gikk flere videre av en gruppe på 12 enn på 3, er jo temmelig opplagt. Og her er vi ved sakens kjerne, som kålrot også har skrevet om. Det er så mange, mange flere lovende svensker enn det er nordmenn! I forhold til folketallet skal det være dobbelt så mange, men det er vel flere enn det. Så, hva er årsaken til dette misforholdet?
Bølle (13. jul 2015 16:53) * IP
For et par år siden i Spania var jeg i flight med to engelske gutter i 18-19-års-alderen. De spilte på Geccotouren om vinteren, og i England om sommeren, til forberedelse til ET-kvalet. Hvordan det gikk med dem, vet jeg ikke.
Poenget er at de bodde svært billig i en leilighet, de hadde deltidsjobber i en bar/restaurant mellom turneringene, og de klarte seg uten sponsorer. I England bodde de hjemme. Det går altså an.
Så vidt jeg vet er det to norske spillere som bor i Spania i vinterhalvåret. Jeg vet ikke navnene, og det er visst ingen interesse for dem i media. Hva skjer med dem, AR?
Trond Kracht (13. jul 2015 17:32) * IP
Til Labbetuss og andre. Beklager at dette ikke kom frem: Alle
svenskene gikk videre, 1 nordmann som siste mann(HB)
I tillegg kan nevnes at de trente som et lag hele tiden med
stadig nye innlagte konkurranser fra alle mulige og umulige hold og avstander. I samtaler med lederene fremhevet de at dette var det viktigste : Trening med mål og mening og en sterk tro på fellesskapet.
Dette har også noe med synet på juniorer å gjøre.
Jeg har avholdt juniorleirer med 1 ukes varighet på flere svenske baner(norske deltagere) Alltid møtt med stor glede og
en utrolig positiv holdning til jr arbeid. Barn gikk foran alt. Vi fikk være med på alle turneringene i klubbene osv.
Motsetningene er store. Mange steder i Norge er barn pain in the ass. Det hører vel også med til historien at synet på "dyktighet" er helt forskjellig i Sverige. Juniorer med lavt hdc vet at dette ikke betyr noe som helst og mange av klubbens eldre medlemmer er langt bedre.
AR (13. jul 2015 19:04) * IP
Bølle, den ene er Eirik Tage Johansen som er nr 3 på Nordic League-rankingen bak en finne og en svenske.
Labbetuss (13. jul 2015 19:09) * IP
Dette ET-kvalet må vel ha vært i 1998 eller 2000? Det var i hvert fall de to årene da Bjørnstad kvalifiserte seg til ET-spill. HB har alltid vært en ensom ulv i dette selskapet, det samme har Tutta. Men det beviser vel ikke at å kjøre sitt eget løp uten å være en del av et lag er nøkkelen til suksess i golf.
Likevel forstår jeg ikke Krachts mas om fellesskap og lagfølelse i golf. Det er jo en individuell idrett. Men det samme sies i skisporten, så da må det vel være sant at det å være en del av et "lag" gjør den enkelte utøver bedre?
Har alle de gode amerikanerne og britene vært del av et nasjonalt "lag" i sin karriere, altså trent, spilt og bodd sammen med de andre fra samme land? Eller har de bygd opp sin egen karriere, uavhengig av "lagkamerater" og fellesskap? Jeg ser da bort fra tiden på college, for dem som har gått der.
Fant (13. jul 2015 19:30) * IP
At 12 svensker gikk videre fra et steg i ET-kval nekter jeg å tro.. C
Trond Kracht (13. jul 2015 19:42) * IP
Det er langt enklere for store nasjoner som England og USA
å finne toppene uansett lag eller ikke. Bland ikke snørr og barter. Hvis Labbetuss ikke har forstått at feks våre langrennsløpere og ikke minst våre jenter er/var bedre på et lag kan jeg ikke hjelpe deg. Da er du bare kverulerende !
Du kan se på USA i dag med en enorm jentesatsning pga Koreas
totale overlegenhet i kvinnegolfen. Over 2000 jenter i alder fra 12 - 16 år er valgt ut på distiktslag, delstatslag, nasjonale lag osv med en 100 % oppbacking fra forbundet og PGA
Det kan vel hende at dette vil gi noen resultater om noen år!
Uansett hva vi måtte kverulere om må vel hovedhensikten være å gjøre norsk golf bedre. Vi har kjørt i et spor nå i de siste 30 årene. Hvorfor ikke noe nytt !!!
Labbetuss (13. jul 2015 20:33) * IP
Hva har skjedd med de 12 svenskene senere, Kracht?
Venter ikke at du skal huske navnene, men noen har du vel notert deg.
Og hva er det "nye" du ønsker deg, Kracht? Samlinger med barn, som er under grensen for barneidrett i NGF? Nå har vi jo fått "Team Alcaidesa", med tilgang til fasiliteter i Spania.
Forøvrig er ikke Korea "totalt overlegne" i kvinnegolfen. Tallene viser noe annet. De er riktignok best, men ikke overlegne. I US Open var det blant de 20T beste 8 fra Korea, 9 fra USA og 8 fra andre nasjoner. På Rolex ranking er det blant de 20 beste 8 fra Korea, 6 fra USA og 6 fra andre nasjoner.
Ellers er det min uærbødige og udokumenterte påstand at dersom Bjørgen og de andre jentene (og gutta) hadde gjennomført det samme treningsprogrammet alene som de gjør på samling, så hadde de vært like gode som de har vist seg å være.
Fant (13. jul 2015 20:40) * IP
Trond har jo tidligere tjent penger på å arrangere juniorleirer. Disse tror jeg var gode og populære. Hvorfor forsvant de?
Trond Kracht (13. jul 2015 21:23) * IP
Et enkelt og ærlig svar til Fant :
Etter 17 år med over 2500 "bortskjemte" unger fra stort sett hele Østlandet var jeg møkklei og sluttet for 5 år siden.
Ja de var gode - til og med lederene var gode og vi tjente gode penger.
Siste avsnitt av Labbetuss sitt innlegg fortjener ikke noe svar.
gjesp (13. jul 2015 22:42) * IP
Kracht skryter av svenskenes modell, men nevner ikke noe om at Jon Karlsen har jobbet under denne modellen de siste årene. Han samarbeider vel fortsatt med svenskene, på de prosentene han ikke jobber for Ngf. Sånn sett henter han erfaring og inspirasjon også
Og den nye norske modellen er ikke veldig ulik, men det tar tid å etablere noe sånt. Og da gjerne mer enn 1 år. Og mer penger.
Det er en misoppfattelse at mange svenske proffene får mye økonomisk støtte.
Fant (14. jul 2015 07:41) * IP
Bortskjemte unger. Derfor har vi ingen toppspillere i Norge.
Trond Kracht (14. jul 2015 09:08) * IP
Fant er vel ikke så langt unna sannheten. Dette er imidlertid et "farlig" område å gå inn i. Da blir det lett personlig og i mange tilfelle relatert til egen klubb osv. Jeg tror mange
klubber bør se på sitt jr arbeid med kanskje nye øyne.
Gjest (15. jul 2015 00:50) * IP
Karlsen har gjerne nye tanker men det hadde gjerne vært nyttig å bytte ut noen på laget. På amatørsiden er vi hjelpesløst langt bak både på herre og damesiden. På bunnen i Europa og der har vi vært lenge. Gode juniorresultater har dessverre ikke ført oss noen steder. Vi er på nivå med Island med sine 300.000 innbyggere og enda verre treningsforhold. Håper virkelig at Karlsen får til snuoperasjonen men har dessverre liten tro på teamet han har med seg.
|
Tilbake til innleggsoversikten (Her bruker du kun ett nick!)
|