Tilbake til innleggsoversikten Tilbake
til første side Søk på GOLFSIDEN
Les mer
Her kan du legge inn: nytt innlegg
 konrad - 05. Dec 2007 kl. 16:20 * IP
Hva nå?
Dette handler om norsk herregolf. Damene gjør det veldig bra, med én på topp på LPGA og to faste på LET. Bravo for lille Norge. På herresiden er det verre. Fasit er p.t.:
# 6 spillere prøve å kvalifisere seg til ET, 1 greide det.
# 4 spillere prøvde å kvalifisere seg til PGA, ingen greide det.
# I 2007 har våre proffspillere spilt ca. 150 turneringer på NW, ET og CT. Resultatene er miserable: masse missede cut´er, ingen seier, ingen top5, og hvor mange top10? 0,1 eller 2?
# våre lovende unge som Thorp, Aronsen, Orveland og Brovold (vant tross alt NM!)har ingen steder å spille i 2008. Det blir vel noen slengere på CT, ellers bakgårdsgolf på P4 o.l. Altså ingen verdifull matchtrening som kan gjøre dem bedre, slik at de senere kan ha håp om å klare kvalet til ET.
"Alle" vet at hverken Kaensche, Nilbrink, Larsen eller Johansen er noe å satse på fremover. Hadde de enda vist litt klasse ved enkelte turneringer i 2007, men det er jo trøstesløst. Ikke et glimt av håp med en top10-plassering innimellom. Da nytter det ikke å tro mer på dem, beklageligvis. Såpass ærlige bør vi være.
Problemet for denne debattsiden er at ingen (med et par hederlige unntak) synes å bekymre seg, langt mindre uttrykke skuffelse, sorg eller forbannelse. Alle trøster seg med det vanlige: "dette tar tid", "nå satser vi for fullt neste år" og lignende innholdsløse uttalelser. Ingen er ærlige og tør si sannheten. Tror man at proffspillerne leser denne siden, og at de må ha trøst?
Situasjonen minner om skipsorkestret på det synkende Titanic. Eller Klanen som synger "Vi taper aldri" når VIF går tapende av banen. Indre samhold er viktig, men det bør ikke bli naivt og selvfornektende.
NGF stikker som vanlig hodet i sanden og uttaler seg ikke, hverken i aviser (ingen gidder å intervjue dem!)eller i Norsk Golf. Jeg tror hovedårsaken til at man nekter å se mørkt på fremtiden for norsk herregolf, er at man ikke forstår hvor jæ... hard konkurransen der ute er. Og den bare øker og øker. Nå klarte flere rookies å kvale inn til PGA, og nye golfland i Asia og Sør-Amerika kommer for fullt. Typisk for situasjonen er at Kaensche reiste til Argentina for å spille på CT, og misset cuten.
|
 Mr.Goat (05. Dec 2007 16:58) * IP
Ingen topp 5!? Hvor har du DET ifra da? JAL har da en 3.plass og to 4.plasser iår.. og Peter Kaensche har en 4.plass og en 5.plass. Og du skriver: "hadde de enda vist litt klasse ved enkelte turneringer i 2007" - En 3-4 plass er vel elendig det... Blir latterlig å kritisere JAL iallefall. Har endelig kjempet seg til fast plass på europatouren..Gi no mannen en sjanse der før du dømmer han nord og ned-
"Da nytter det ikke å tro mer på dem, beklageligvis" - Ok.vi bare gir de opp! ETJ gjorde en dårlig sesong på europatouren. Det vet alle. Men ble han ikke nettopp proff!? Nei, dette var den eneste sjansen han skulle få.. Han bør egentlig legge opp..
Du kan da sjekke opp fakta skikkelig først, før du bruser ut med den ene og den andre kritiske kommentaren!!
 Fooore (05. Dec 2007 17:10) * IP
Litt usikker på hva du vil med innlegget Oscar, men pyttsann, det er godt å tømme seg innimellom når man er full av dritt.
Jeg spiller masse golf, ser masse golf og er generelt godt informert om hva som skjer av resultater rundtom.
Men jeg klarer ikke å få resultatene i 2007 til å engasjere meg fryktelig negativt ift NGF, toppgolfere og med-debattanter og annet golfrelatert.
Mellomsesong foruten jentene og JAL, yippie snart er 2008 her!!
 Bjørn (05. Dec 2007 17:11) * IP
Personlig synes jeg det er synd på og trist med folk som bare fokuserer på det negative.
Når jeg leser innlegg fra Bobbysuckerne (Konrad, Bobby et al,) så slår det meg at de på en måte er det som i gamle dager het lykteslukkere eller brønnpissere.
Fakta er, Henrik Bjørnstad har utviklet seg det siste året i positiv retning, og er en spiller med større rutine og bedre apparat rundst seg enn før. Det samme gjelder de andre spillerne som du nevner og det er et faktum at Rom ikke ble bygget på en dag for å komme med en sammenlgnbar floskel.
Fakta er også at norsk golf jobber sakte og målbevisst for å få frem toppspillere. Det er to grunner til at vi har dårligere utgangspunkt enn andre nasjoner - det ene at vi har betydelig kortere sesong (f. eks. er det usannsynlig at Spania får frem en stall med gode skiløpere) , det andre at det er relativt få spillere (eks, det tar noen millioner spillere og apparat rundt for å skape en Tiger)
Så et sprøsmål til deg Konrad. Plager det deg virkelig at vi er noen som er optimistiske og entusiastiske og heier for fulle mugger frem hvert eneste talent vi har? Og hvis dette plager deg, anbefaler jeg deg å gå til psykolog.
 Gunnar Bull (05. Dec 2007 17:59) * IP
Hihi. "Med et par hederlige unntak", sier Konrad. Da antar jeg han mener Oscar og LO, som er hans egne alter ego.
Hvor patetisk går det egentlig an å bli? undrer jeg :-)
 Beartown (05. Dec 2007 18:05) * IP
Det Konrad ikke innser er at slike ting tar forbasket lang tid. Kunne man spyttet inn mer penger i dette fra forbundets side? Det kunne man sikkert visst pengene var der. Jeg har ikke oversikt over hvilket budsjett Norsk Toppgolf sitter paa, men det satses i hvert fall paa et mye høyere nivaa enn for bare noen aar siden med solide sponsor inntekter.
Kommer det foerst folk som Tutta som kan etablere seg paa et veldig hoeyt nivaa saa betyr dette utrolig mye for rekrutteringen av unge golfspillere. Det gjoer ogsaa det at flere som er i toppen jobber enda hardere enn de har gjort det foer. Skulle de ikke ha gjort dette hele tiden da?? Jo, det skulle de saa klart men det er ikke alltid motivasjonen er der.
Golf er en forunderlig sport. Den har saa mange elementer som vi kan diskutere i det vide og det breie, men hvorfor skal vi alltid bringe opp det som er mest negativt.
Vi skal vel ikke helt ta av heller, da det er langt opp til verdenstoppen for norsk herregolf. Noen her inne sitter vel med litt for store forhaapninger. Her maa vi ta det et steg av gangen.
Kan vi ikke være der i midten en plass da. Da blir man hverken for sinna eller for happy når noe skjer. En slik balanse i både golf og i livet generelt er vel ikke å forakte.
 Pontius (05. Dec 2007 23:45) * IP
Klart enkelte av oss inkl meg sitter med for store forhåpninger.., men det er jo det som gjør det hele mer interessant. Det er de engasjerte som gir farge til hverdagen. Det er de engasjerte som tar tak og holder liv i ting..Men skal man få til noe fornuftig må man samtidig ha en god del realisme med seg. Men som regel får ikke en mann/kvinne gjort alt ved egen hjelp. Det må settes sammen et lag/team. Og her må man dekke behovet for kompetanse som trengs for å bringe skuta effektivt framover... osv...
F.eks golfsporte3n.
 hackz (06. Dec 2007 11:15) * IP
klart at ting tar tid.. men hvor lang tid?
hvor import skal man være av det de norske gutta har prestert i år?? og hvilke nye forventninger kan man stille med for neste år?? fungerer den norske golf modellen??
mange spørsmål få svar.. er selv den fødte optimist og trodde/håpet at HB skulle klare kortet,og at en av de andre gutta skulle komme med på NW, nå endte det opp med at HB så vidt kom med på NW.. kan jo spørre seg, var det realistisk å ha så pass høye forventninger? hvilke resultater har vi å vise til som forsvarer disse??
Er de egentlig gode nok?? Er de sultne nok??
Greit nok at det er viktig med et solid støtteaparatt, men skulle ikke de uansett ha fått vist glimt av storhet/sitt potensiale- hvis de var gode nok???
Jeg tror ikke vi får se en norsk toppgolfer før Thorp eller en av hans generasjon blomstrer til..(men kommer sef til å vedde/håpe på at HB vinner hele NW i 2008, som den fødte optimisten jeg er: )))
 Fin-fint! (06. Dec 2007 13:21) * IP
Ikke bare er jeg imponert over den knivskarpe analysen tråden starter med. Aller sterkest er de mange konstruktive bidrag som lanseres med tanke på videre utvikling. Hurra!
Men for all del, sikkert greit å få det ut.
 hackz (06. Dec 2007 14:07) * IP
morsomt at du bidrar da fin-fint..
 Fin-fint! (06. Dec 2007 14:47) * IP
Ja, ikke sant hackz. På den annen side, hva kan en stakker stille opp med mot følgende fantastiske formulering fra Konrad:
"hovedårsaken til at man nekter å se mørkt på fremtiden for norsk herregolf"
Det må være lov til å tulle litt med folk som så iherdig kjemper for å mane fram svartsynet.
Nøkternt sett er det overhodet ingenting som skulle tilsi at Norge skulle varte opp med spillere på øverste hylle, selv om Konrad tydeligvis synes det er der norske spillere bør høre hjemme. Det er vel omtrent som i fotball: det blir mest med kvalifiseringer og nesten-bragder, men det er da noe å håpe på og glede seg over inni mellom. selv om det sjelden holder helt inn. At Norge skulle være en stor golf-nasjon er i alle fall ny for meg.
 konrad (06. Dec 2007 15:21) * IP
Merkelig få seriøse kommentarer til mitt innlegg. Jeg beskriver jo bare fakta (bortsett fra at jeg ikke har fått med meg at Norge hadde 4-5 top5 iår på CT, hvilket jeg beklager). Fakta og sannhet må beskrives, analyseres og anerkjennes, før man kan gå videre. Det vet alle som steller med enten politikk, næringsliv eller idrett. Den vanlige unnskyldningen om "gi oss tid" har vi nå hørt i minst 10 år, så den er utbrukt, især med tanke på de store ressurser som pløyes inn i norsk herregolf. Det samme gjelder unnskyldningen om kort sesong i Norge. Norges toppgolfere reiser nå verden rundt på enten trening eller konkurranser hele året, så den holder heller ikke.
Jeg savner innlegg her fra folk som kan bidra med opplysninger eller kommentarer om hva som skjer i 2008 med våre lovende spillere som ikke har fast plass på en av tourene - og det er mange. Forstår man ikke at få konkurranser og/eller konkurranser på lavt nivå ikke bidrar det spøtt til å heve nivået på våre "coming men"? Vil noen forsøke å stoppe Thorp neste høst i et nytt PGA-kval, og hva skjer med ham i 2008? Hva skjer med juniorer som Kollevold, Kristiansen og Børsheim? Er de nå ferdig med gymnaset, og dersom det; vil de satse heltid på golf eller skal de videreutdanne seg? Hvor og hva skal de spille de neste årene? Og - hvor gode er de egentlig internasjonalt? Mange spørsmål, ingen svar.
Prosjektet Toppgolf (som AR leder) har en nettside www.toppgolf.no. Der står listet opp de som får midler derfra. Det er delt i to grupper Team Norway og Team Challenge. I TN er disse med: Bjørnstad (28 år), Tutta (26), Skarpnord (21), JAL (31), ETJ (25), Thorp (19), og Sæther (24). Tutta er jo mangemillionær og får vel ikke lenger penger derfra, men må vel være med for det indre samhold. TC består av Brovold (28), Kaensche (27), Aronsen (31), og Nilbrink (36). Toppgolf skriver at kandidatene til disse to grupper for neste år vil bli vurdert etter sesongslutt. Skal vi tippe hvem som ryker ut nå, og hvem som eventuelt kommer inn?
Det spørres ovenfor hva jeg vil foreslå for å få norsk herregolf på toppnivå til å få bedre resultater. Det dreier seg om å senke ambisjonene en smule, f.eks. ved å glemme PGA for alle unntatt HB (som er suverent best i Norge). Sats på ET, ved å gå den tunge veien via CT, det gjelder alle de ovennevnte i Toppgolfs stall. Og dersom man kommer inn der; bli der i noen år for å stabilisere seg på et høyt nivå og bli vant med sterk konkurranse. Og så vil jeg anbefale at alle som er med i ledelsen av dette samt menige golfere som deltar i debatten, om å bli mer edruelige i analysene, erkjenne svakhetene, legge bort den naive optimismen, forstå at konkurransen der ute er steinhard, oppmuntre våre beste til intens trening og forsakelse, og beskrive situasjonen og (de manglende) resultatene som den er uten å lyve for seg selv og andre. Dessuten ville jeg kuttet ut flere av de som p.t. er med i enten TN eller TC hos Toppgolf.
Det var mitt bidrag, hva er ditt?
 Hackers (06. Dec 2007 16:46) * IP
Sakset fra Toppgolf.no:
Siste spørmål i intervjuet med styreformann Per Heidenreich:
"- Hvor står norsk elitegolf om fem år?
- Vi har 3-4 på PGA Touren hvorav 2 blant de 30 beste i USA. 4-5 på Europa touren. En på Ryder Cup laget i 2012. Tutta blant de 15 beste i verden, hvis ikke høyere. MEN, det er helt avhengig av at vi kan fortsatt bygge opp et støtte apparat som dekker alle de behov topp idretts utøvere trenger. Ikke minst på det mentale plan som i golf er like viktig som det fysiske. Kanskje mer?"
Jeg er tilhenger av å sette mål litt utenfor sin egen rekkevidde. Men dette er å strekke det noe langt. Hva får man til å tro at vi innen noen få år skal ha 3-4 spillere på PGA?????
På tide å stikke fingeren i jorda og reflektere over det faktum at Norge med sine 4 millioner innbyggere aldri kommer å beslaglegge 2 % av plassene på PGA tour. For å understreke det glade vannvidd, så runder han av med at vi skal ha 2 spillere innen top 30. I rest my case! Det blir altfor dumt.
 AR (06. Dec 2007 17:09) * IP
Det er viktig å sette seg høye mål for å nå langt her i livet.
Svært mange lo høyt da Tutta for noen år siden gikk ut og sa at hun ville bli best i verden. Nå er hun nesten der. Hun er nest best for tiden.
Sesongen er så vidt over med kvalifiseringene i Europa og USA. Budsjettene for 2008 er ikke klare ennå.
 Fooore (06. Dec 2007 17:12) * IP
Toppgolf: Fint med mål&visjoner, og at folk tør å satse. Så kan de som absolutt må kritisere bare kjøre på, de vil også alltid komme i ettertid med "hva sa jeg?", like fornøyelig hver gang.
konrad: bra innlegg!
Hva nå?
Status er at vi fortsatt ikke er verdensledende i golf, dog deltar vi i toppen av damegolfen. Sikkert mange som skrev mye dritt om Tutta sine mål for ett, to og tre år siden, de holder vel kjeft nå.
a)Junior: på klubbnivå er det mye mer satsing i flere klubber, samt nasjonalt. Mange talenter vil blomstre ila 2008-2010.
b)Senior: mange satser på golf, støtten er bedre enn for 2-5år siden, både fra klubb og andre.
b1)MS har hatt et toppår, LKS klar for de fleste turneringer på LET; veldig bra! Bak disse satser en del jenter, 2008 vil sikkert fortelle en del.
b2)Gutta har noen topper, HB og JAL, samt noen i vannskorpa som satser, ETJ, PK, PN, CA, og bak disse igjen er det mange "etablerte"&yngre som har muligheter, og vil satse.
Jeg tror støtten fra klubber, NGF, TGS og andre bidrar til å gjøre det enklere å satse for alle disse. Og de er flere sammen til å pushe hverandre, flott!
c)Personlig; noe potensiale, men det blir nok bare gøy med venner på banen i 2008 også! TGS er utenfor rekkevidde.
Som du sier konrad så har du mange spørsmål uten at noen svarer. Men hvordan våre golfere vil gjøre det i 2008 er det faktisk vanskelig å svare på.
Om jeg har tro på de norske spillerne? Selvsagt!
Golf er jammen gøy!! Og snart er sommeren her!!
Phu...
 Facit (06. Dec 2007 20:38) * IP
Konrad; Nei, vi har ikke hørt "gi oss tid" i snart ti år. Det er vel ikke mer enn ca. fire år siden man startet med åpen golf i Norge, dvs. at proffer og amatører fikk konkurrere sammen i Norge. Året etter tok Norges Golfforbund over "ansvaret" for de beste proffene. Før den tid hadde tidligere PGA of Norway kun drevet med Gutteklubben Grei og forretningsutvikling - ikke utvikling av toppgolfere.
Når vi snakker om en satsing som har pågått i fire år, ja, da vil jeg fortsatt si "gi oss tid". For vi har såvidt lært oss å gå... Da er det selvfølgelig viktig med realistiske målsetninger også.
 Hacker (06. Dec 2007 21:27) * IP
Hva med spillere som er 14-18 år, er det noe program for de beste av disse?
Det virker rart å satse på spillere over 30 som har prestert fint lite, disse er vel enkelt og greit ikke gode nok?
 Hackers (07. Dec 2007 08:23) * IP
Jeg visste du skulle komme trekkene med Suzann AR, men det finnes da grenser. Selv du kan da umulig tro på det han sier?? Jeg skriver ikke dette for å være ultrapessimistisk, men dette gir da mat til kritikerne der ute. Fallhøyden kan vel ikke bli høyere?
Svar: Jeg synes det er bra å ha høye målsettinger. Jeg hadde en gang en målsetting om å bli Norges beste spiller. To ganger fikk jeg utnevnelsen Årets Spiller i Norge. Jeg sa det ikke like høyt og klart som Tutta. Per Heidenreich har helt sikkert satt seg sine mål i sin karriere. Han ble både norsk mester og skandinavisk mester og gjorde det meget bra i shipping - ikke minst fordi han har vilje og vinnerinnstinkt.
Det du sier opplever jeg som Janteloven på sitt verste.
Det Per Heidenreich sier, anser jeg som fullt mulig hvis vi har nok ressurser til rådighet. Talentene har vi.
Asbjørn Ramnefjell |
|
 Hackers (07. Dec 2007 08:39) * IP
Vi kan jo se litt til Sverige som vi ofte gjør i golfsammenheng. I dag så har svenskene 6 spillere på PGA tour. I fare for å bomme stygt på historiske fakta, drister jeg meg til å si at vi ligger ca 20 år bak svenskene mtp resultaer både på ET og PGA. Så hvordan i all verden kan man da tro at innen fem år så skal vi ha 3 - 4 spillere på PGA Tour? og 2 top 30? For at vi skal ha 2 spillere top 30 krever dette ganske sikkert en seier på PGA eller en uhyre jevn sesong med MANGE topplasseringer.
For det er jo svenskene som i stor grad lærer opp nordmenn til å spille golf basert på deres egen erfaring. Systematisert trening over lang, lang tid har jo fått sverige frem som en toppnasjon innen golf. Og vi har såvidt begynt å pirke i deres treningsfilosofier. Dette har gitt resultater på juniornivå, noe som er vel og bra, man det er fryktelig langt derifra og til ET eller PGA for den saks skyld.
AR! Synes du kan komme med et kvalifisert svar på dette.
1.Er dette en målsetting eller en noe abstrakt visjon?
Svar: Det du sikter til er en uttalelse fra Per Heidenreich i et intervju. |
|
2.Er dette noe som blir sagt bare for å skape entusiasme og glød rundt prosjektet slik at gud og hvermannsen skal spytte inn penger?
 konrad (07. Dec 2007 09:13) * IP
Takk til hacker og fooore for fine innlegg. Helt enig med hacker i at målsetningen til Toppgolf er hinisides all sunn fornuft. Når man setter seg mål i livet så må disse alltid væe realistiske, ellers avslører man sviktende dømmekraft. Målene må være mulig å nå utfra hvor man står. Når målene ikke er sunt basert, fører det igjen til at man mister troverdighet. Nevnte målsetning til Toppgolf/Heidenreich tror jeg ikke lederen AR er enig i, men han er nødt til å være det. Toppgolf har med dette utsagnet mistet troverdighet. Det smarte med en slik målsetning er at den ikke er datert på nettet, slik at den virker som en evig rullerende målsetning.
Her heies det også på alle golfere som "tør å satse". Men igjen virker det som om satsingen godt kan være helt hodeløs, det heies likevel. Når en slik urealistisk satsing mislykkes - og det gjør den ofte, naturligvis - så fører det til at satseren får seg en psykisk trøkk og kan bli satt tilbake. "Var det virkelig så vanskelig, det skjønte jeg ikke". Trøkken kan også føre til at man forsøker seg på unnskyldninger som ikke holder, for å trøste seg selv og støtteapparatet. "Han var bare et par hullkanter unna" o.l. Bjørnstads refleksjon etter tapt PGA-kval er forbilledlig; ingen unnskyldninger, annet enn den riktige forklaringen: "jeg er ikke god nok".
Svar: Du snakker om en målsetting. Det du refererer til er en uttalelse i et intervju med styreformann Per Heidenreish hvor svarer på spørsmålet: Hvor står norsk elitegolf om fem år? Allerede det første året er et av punktene i boks. Legg merke til at at han tar et forbehold i det han sier: "MEN, det er helt avhengig av at vi kan fortsatt bygge opp et støtteapparat som dekker alle de behov toppidrettsutøvere trenger. Ikke minst på det mentale plan som i golf er like viktig som det fysiske. Kanskje mer?"
Her er ToppGolfs visjon som er gjengitt på ToppGolf.no:
"Visjon
ToppGolf skal hjelpe norske golfspillere til å nå toppnivået i internasjonal golf.
Formålet for ToppGolf er å oppmuntre til, og å koordinere, økonomisk støtte til norsk toppgolf for å fremme resultater i verdensklasse.
Det skal satses på spillere som er villige til å yte det som kreves for å nå opp på ønsket nivå."
Asbjørn Ramnefjell |
|
<
 KoLD (07. Dec 2007 09:22) * IP
2 mann topp 30 i USA, det har vel knappt nok svenskene? 1 mann på Ryder Cup?
Har vi 2-3 mann som spiller etablert på Europatouren skal vi være glade for det + SP i USA seff.
Forøvrig 100% enig med konrad i hans siste innlegg
 leon forest (07. Dec 2007 10:01) * IP
hei. lurer på om noen vet hvor man melder seg på slike turneringer. jeg begynte å spille golf i fjor, og spilte på 82 slag nylig (dette var bare 10 slag over par på banen) Dette sa de andre spillerne var veldig bra.:) så leser jeg at en skikkelig god en spilte på 12 over par i argentina, så derfor tenkte jeg å melde meg på en slik turnering. (kanskje tjene penger)
håper på svar
 Smilende Sam (07. Dec 2007 10:17) * IP
Bare å melde seg på leon. Mail til pgatournamentsoftheworld@hotmail.com:
"I want to participate in a golf tournament and earn a lot of money. Tournaments in all parts of the world are of interest. Looking forward to å høre fra you.
leon"
Så enkelt er det faktisk.
 leon forest (07. Dec 2007 10:33) * IP
takk for svar sam. jeg skriver i tillegg at jeg helst vil spille i usa (der er det visst best premier. kaskje kan jeg bli med allerede i juleferien.. kanskje kan jeg bli blandt de 50 beste..(det er målet mitt)
leon
ps: fattern skal kjøpe ny driver til meg til jul:)
 Smilende Sam (07. Dec 2007 10:49) * IP
Med ny driver burde dette gå greit, men merk at i USA er 12 over par sjelden noe som gir cash i kassa. Kanskje en idé å begynne i et annet land mens du spiller deg litt varm? Den Makedonske PGA Touren er muligens et greit sted før du tar spranget over dammen etter et par uker?
 digger (07. Dec 2007 13:25) * IP
Bruk tiden til å øve på hole-in-ones.
Da vinner du masse biler!
hilsen Gaupe Skau
 AR (07. Dec 2007 13:57) * IP
Konrad mener at det står dårlig til med herregolf på topplan i Norge. Hans utspill er sikkert seriøst ment. Da kan vi stoppe de useriøse svarene som er kommet i det siste. Skal du fleipe eller si noe morsomt, kan du åpne en annen tråd.
Når Konrad skriver :" "Alle" vet at hverken Kaensche, Nilbrink, Larsen eller Johansen er noe å satse på fremover.", så er ikke jeg enig i det, men respekterer at han har en annen mening enn jeg har.
Til dere som skal få ny driver av fatter'n til jul, tjene penger på å gå på 82 slag og trene på hole in one: Vær gjerne morsomme, men lag en ny tråd om slikt. Vær så snill.
 Men (07. Dec 2007 15:04) * IP
Asbjørn da.
Det går vel an å tulle litt vel.
Svar; Ja, selvsagt, men nok er nok. Det er ikke alltid like morsomt å bli feid til side med fleip for de av debattantene som forsøker å være litt seriøse. |
|
 Smilende Sam (07. Dec 2007 16:33) * IP
Her er jeg uenig med deg Asbjørn.
Dette var for søren ganske uskyldig fleip. Skal du ta alt sånt så gjør det med alle som fleiper..... Her var til og med fleipen relevant i forhold til emnet etter PK's 12 over runde i går.
Akkurat nå er jeg litt sur Sam og synes du bør gå i deg selv.
 AR (07. Dec 2007 16:42) * IP
Sam; Dette var utdriting av Kaensches svake førsterunde i Syd-Amerika fra anonyme som fryder seg over at de som virkelig prøver går på en smell en gang i blant. Jeg synes det er upassende. Du synes det er greit. Vi er uenige på DET punktet, men vi er heldigvis enige om mange andre ting. Fleip, spøk og alvor - hver til sin tid.
 jonag (07. Dec 2007 16:48) * IP
Har lyst til å snakke om målsetning og gjennomføring:
Man lager målsetninger for å nettopp ha noe å måle og planlegge imot. Det er noe som gir samhandling og bringer en gruppe eller enkeltpersoner mot et felles og/eller klart mål.
En idrettsutøver setter mål for å kunne legge opp sin plan, evaluere sin innsats, endre sin plan og øke sin motivasjon. Man setter ikke mål fordi man lover feks konrad at man skal nå dit. Idrettslige målsetninger går ikke ihop med evt jantelov.
En gruppe eller bedrift eller Toppgolf må også sette mål. Ellers blir det bare symøte og ingen fokusering. man setter jo selvfølgelig sin ære i å nå målene, man gjør det man mener er nok for å nå dit. Bordet fanger, men det må også være lov å ikke nå målene for målene kan likevel ha hatt sin klare misjon.
Setter man målene slik at man alltid når dem er de for lave og man har delvis kastet bort tid og krefter på å ikke nå enda høyere. Motsatt å aldri nå dem er heller ikke bra. Målene bør være oppnåelige, men må ikke, de bør helst være målbare, ellers blir det bare pølsevev likevel.
man brekker ikke ryggen selvom man river lista, det kan faktisk hende man hoppet så høyt man maktet akkurat da man rev...
Men når man etter å ha ikke nådd målene ser at arbeidet er ikke henger på greip ift målsetning, da kan man arrestere folk.
Men det er vel dette konrad faktisk mener ? eller vil han ha kun debatt ?
 tilskuer (07. Dec 2007 16:49) * IP
Enig med AR at denne debatten er for interessant til å ødelegges med tøv. Konrads innlegg av 6. des. var vel et av de bedre fra den kanten. For oss utenforstående kan det kanskje være vanskelig å skille mellom Toppgolf og NGF, men jeg regner med at det fortsatt er NGF som har ansvaret for den sportslige satsingen innenfor golfen. Det er vel dermed mer interessant å diskutere NGF'S sportslige målsetninger enn hva Toppgolf's ledere gir uttrykk for som drømmer/visjoner i et uformelt intervju.
Planlegger du for middelmådighet oppnår du i beste fall middelmådighet. Å justere målsetningene ned til et "realistisk" nivå kan være bra for måloppnåelsen, men gir ikke nødvendigvis noen stor forbedring i resultater. Det er derfor viktig at målsetningene gir noe å strekke seg etter, og at de representerer det en virkelig vil oppnå. Målsetningene bør derfor ligge høyt for en seriøst satsende idrett.
Samtidig bør målsetningene ikke være så hinsides over det som er realistisk å oppnå at de oppleves som uforpliktende drømmer og visjoner.
Etter en sesong som i år, hvor vi vel må inrømme at resultatene har vært litt dårligere enn vi hadde håpet på, vil det være nødvendig å evaluere resultatene for å se om skuta er på rett vei. Dette tror jeg imidlertid NGF har bedre forutsetninger for å gjøre enn meg og konrad. Uansett hvor uenig Konrad er i dette mener jeg fortsatt at det er nødvendig å ha litt is i magen og tenke langsiktig, framfor å kaste om på alt ut fra en sesong med litt dårlige resultater. Men hvis utviklingen fortsetter vil det være nødvendig å spørre seg om en gjør de rette tingene.
Vi må vel innrømme at golf pr. i dag er en marginal idrett i Norge, og da mener jeg som idrett. Det sportslige nivået i Norge er i dag for dårlig til å forbedre unge spillere på hva som kreves for å lykkes internasjonalt. Det er lett å bli konge i egen klubb/land, uten at en er på nivå med de beste i utlandet. For å oppnå resultater er vi avhengige av personer med ekstreme talenter og vilje slik som S. Pettersen og H. Bjørnstad. Som forbilder for unge spillere er disse to veldig viktige, for de har vist at det går an å lykkes. Samtidig vet de noe om hva som skal til, og dette er det viktig å utnytte. Hvor ville vi stått i dag hvis noen hadde fortalt dem at det ikke var noen vits å satse fordi det var helt nyttesløst, og de hadde vært så dum å høre på vedkommende?.
I de fleste andre idretter er det regnet som en sannhet at det er verdifullt å matche seg mot de beste, fordi en lærer mye av det, selv om en blir gruset hver gang i begynnelsen. RBK kan jo være et eksempel på dette. Selv om Brann rundspiller RBK i Norge, er det kun RBK som oppnår resultater i Europa. Dette skyldes selvfølgelig at de har vært der før og vet hva som kreves. Jeg tror derfor at det fortsatt er viktig og riktig at vi prøver å få spillere opp på så høyt "tour-nivå" som mulig, og det vil være tull å prøve å stoppe noen fra å prøve seg på kvalifisering.
Men den første utfordringen bør være å få inn en idrettskultur i flere norske golfklubber, slik at de unge som vil drive dette som idrett får inn en treningskultur fra første stund.
 M (07. Dec 2007 16:53) * IP
En del av definisjonen på mål er nettopp at at målet skal være oppnålig Jonag. Ellers blir det pølsevev på lik linje med mangel på målbarhet.
 Beartown (07. Dec 2007 20:03) * IP
Tilskuer: Et meget bra innlegg, og jeg er helt enig med deg. Veldig intelligent og saklig var det ogsaa. Det er jo ikke alltid vi faar det her paa dette forumet.
 Roar (07. Dec 2007 21:51) * IP
Skal du komme noen vei kan det være smart å ha "big hairy goals". Med tanke på at Per Heidenreich også har bodd i USA i mange år, er det kanskje ikke så rart at han er litt ferdig med den norske jantementaliteten, som mange av oss andre også er så grundig lei av!
 digger (08. Dec 2007 00:07) * IP
Det å sette såpass urealistiske mål er så feigt at det ikke kan forklares på annen måte enn ansvarsfraskrivelse. Etter 4 år kan man alltid si "at vi skjønte det ville bli vanskelig å nå helt opp, men vi har lært mye under veis".
Man er livredd for å sette oppnålige mål fordi nedturen og udugligheten blir synlig når disse ikke nåes.
Man setter realistiske mål og deler dette opp i delmål. Oppnåelsen av disse delmålene bekrefter at man er på riktig vei, eller man kan foreta små justeringer.
Lenge leve feigheten!!
 barcentrale (08. Dec 2007 01:30) * IP
Vel, myndighetene har en målsetning om 0 drepte eller skadde i trafikken. Posten at 10 av 10 brev skal frem til rett tid og sted. hahaha...
Men kanskje ikke så dumt allikevel?
 Smilende Sam (08. Dec 2007 10:39) * IP
Psykologien bak målsetning er ikke alltid enkel. Hvorvidt de skal være hårete eller realistiske vil avhenge av mange faktorer, bl.a. hvem som setter målene, hvem som skal nå dem og om det er faktorer utenfor kontrollen til de som skal nå dem som spiller inn i stor eller liten grad. Hvis så ikke nødvendige midler for å nå dem puttes på blir det også galt...
I et tilfelle som dette er det klokt å ha en viss realisme slik at man ikke får en "crash and burn". På den andre siden - det er ikke utøverne som har satt målene så de får ikke forpliktelser på dem.
Jeg synes målene her er urealistiske og tror ikke det er klokt hverken for Heidenreich eller utøverne....
 Fooore (08. Dec 2007 11:03) * IP
Jeg tror våre topputøvere har sine egne mål, og gjør sine egne valg ift å nå dem. Toppgolf er en del av støtteapparatet for en del av dem i så måte.
Golfere er også selvstendige mennesker med hjerne.
Om Toppgolf ikke når det som ble uttalt i ett intervju, så er visjonen deres absolutt oppnåelig. Lett å skjønne ved å lese litt på hjemmesida deres.
 golf-mosjonist (08. Dec 2007 15:20) * IP
Helt enig i at det er viktig å være obs på skillet mellom golf som seriøs konkurranseidrett og golf som morsomt spill. MAn kan sammenlikne med fotball: Hvor mange 1000 norske unge spillere har satset all fritid på å bli kanongod i fotball, trent fra 7 års alder, fra 12-13 års alder omtrent daglig? Umulig å vite, men rundt i landet er det til enhver tid tusenvis av slike ivrige og ambisiøse fotballspillere i alle aldre. Toppen av pyramider er tippeliga, deretter 1. divisjon, så de aldersbestemt klasser. Hvor mange av alle disse har ikke trent dag ut og dag inn for å nå toppen, ikke bare i Norge, men ute i verden. Likevel: Norge har produsert en håndfull spillere som har hevdet seg sterkt internasjonalt.
Hvor mange slike finner vi i golf? Ganske glissent, innbiller jeg meg. Klubbene er jo primært rettet inn mot "mosjonist-markedet", og signalene som formidles, er deretter, i alle fall mange steder. Junior- og konkurranseaktivtet blir ofte ed vedheng til den engentlige virksomheten, som har mer et country-club preg.
En fotball-klubb drives av folk som i hovedsak har sportslige interesser. En golf-klubb er et helt annet regime, her er det aksjonærer som forvalter sine interesser som mosjonister osv, og golf som idrett lever i skyggen av dette.
 jonag (08. Dec 2007 16:52) * IP
Nå kanskje jeg provoserer dere fotballspillere, men...
99% av alle fotballspillere har ikke forstått hva som kreves av egeninnsats og trening for å nå sitt potensiale. De hører på treneren og det er det. Noen få har forstått dette og disse når meget langt (gitt nok talent). Det er disse som også er meget seriøse med egentrening og trener langt mer enn treneren legger opp. Grunnen er grei. Det er en lagidrett hvor ens egen innsats ikke blir målt så til de grader opp mot andre. Det er lagets innsats som teller og lagets samspill kan ha langt mer å si enn enkeltspilleres evne.
Fotball har så mange å ta av at det alltid vil være talenter som kommer igjennom. Om vi hadde brukt den treningskulturen som finnes feks i ski eller annen utholdenhetsidrett inn i fotball hadde vi sett noe helt annet. Det gledelige er at fotballklubbene sakte men sikkert innser dette og hyrer inn ikke-fotball-folk til fysisk trening. Det kommer seg :-)
Er så enig med Golf-mosjonist. Satsingen på juniorene er et vedheng som ikke er så "viktig" for mosjonistene. Det er ensomt og tøft å holde på i årevis som en god junior. Her må man tenke, samarbeide, lage miljø, sende de håpefulle ut. Det skjer, men kan skje enda mer. Gi impulser og en på trynet for å få motivasjon til å stå på enda mer...
Og så er jeg så enig. Golf er for kommerst. Når det skal koste mange mange tusen å få trent en vinter for en junior så er det et hinder uansett hva det koster i andre idretter...
 CUT (08. Dec 2007 17:31) * IP
Send en gruppe golf- juniorer ut på tur og innkvarter dem på en skole og ikke på hotell med full service og så blir det ramaskrik. Å sende dem til syden på vinteren som en snakker om - kunne mye heller kreve at de har treningsopplegg gjennom vinteren og så rigge til en treningsleir i Danmark tidlig vår - bruke pengene litt fornuftig. (14 dager i Spania gir neppe valuta for pengene uansett). Svært mange voksne reiser ikke til syden for å spille golf fordi det er for dyrt og er neppe stemt for å sende andres unger sydover for å leke seg heller.
Juniorene bør tilpasse seg litt til den hverdagen klubbene arbeider under (lite penger i de fleste klubbene) og ikke forlange så mye når de er ute så blir det mye enklere å arrangere noe for dem og få aksept for det man gjør og i tillegg bør de være aktive når det er snakk om å stå på for klubben når det er behov for dem..
 Smilende Sam (08. Dec 2007 18:30) * IP
Klokt CUT. Meget klokt. Det er mye å lære av måten man blir god på i ressursfattige idretter og ressursfattige land. Jeg var for en tid siden med på et møte der temaet var mulig sponsorat innen golf. Vi ba om å få et budsjett over hvordan penger skulle brukes og trening skulle foregå.
Da vi omsider fikk det var det åpenbart at noe var galt...Når flybilletter og bokostnader på utenlandsreiser var over hva bedriften selv tillot for sine ansatte ble det kroken på døra. Sponsormidlene gikk istedet til en idrett som hadde slike budsjetter i første møtet, som spinket og sparte på bruken og som viste at frem til suksessen kom skulle det være nøkternt som pokker.
|
|