Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 AR - 28. Jan 2009 kl. 16:17 *  IP
Sideblikk - kosten vår og VitaePro

VitaePro har brukt flere idrettsutøvere i reklamen for produktet. Nå slaktes VitaePro fra flere hold. I kveld skal NRK kl 19.30 se på dette produktet i Forbrukerinspektørene: Inspektørene Marit Evertsen Grimstad og Lars Karelius Noer avslører jukset og gjør deg til en klokere forbruker.

I radiosporten på NRK P1 ble produktet nærmest slaktet tidligere i dag. Konklusjonen er helt i tråd med den info jeg har ervervet meg i oppladningen til Birkebeinerrennet hvor kosthold blir vektlagt. Kosthold er meget viktig i golf også.

I et intervju med Radiosporten sier VitaePro-ambassadør Hilde Gjermundshaug Pedersen og TV-reklamestjerne for VitaPro: - Jeg kan gå god for hva jeg putter i munnen. Dermed sier hun ikke at hun bruker, VitaePro hvilket jeg tror hun ikke gjør. I Olympiatoppen liker de ikke at utøverne reklamerer for annet av næringsmidler enn tran, i følge den info jeg har fått tak i.

Har vi et nytt eksempel på at "Verden vil bedras, men ikke på nynorsk?"

Her kan du lese mer: http://www.relis.no/Default.aspx/tabid/102/newsType/ArticleView/articleId/655

og:
http://blog.tjomlid.com/?p=1345
og denne:
Mattilsynet slakter VitaePro
http://blog.tjomlid.com/?p=743
 Gunnar Bull (28. Jan 2009 16:50) *  IP
Jeg må innrømme at jeg lenge har lurt på hvordan Vitaepro har kunnet kommet med de påstandene de gjør med et produkt som vesentlig kun inneholder antioksidanter.

Sånn sett er jeg ikke overrasket over at media lager et kritisk program om det.

På den annen side bør vi være skeptiske til Forbrukerinspektørene også. De kan i praksis si hva de vil og vinkle det slik de vil, og det er ingen grunn til å tro mer på uttalelser i media enn i reklame.



 R8 (28. Jan 2009 18:39) *  IP
Jeg tror på deg GB..


 Pro V1 (28. Jan 2009 18:41) *  IP
Verden vil bedras, og vi med. I utgangspunktet trenger faktisk ikke den vanlige mannen eller dama i gata ekstra inntak av hverken proteiner eller vitaminer. Det får vi gjennom normalt kosthold og haugevis. Men så kan man vri litt på dette igjen og si hvem har normalt norsk kosthold idag? De fleste spiser faktisk sunt og normalt. De som tilfører ekstrem trening til kroppen sin, da snakker vi om utøvere på høyt plan, kan ha behov for ekstra tilskudd. Likevel velger flesteparten av disse å ta noen ekstra skiver med brunost, drikke tran etc.
De som står frem i alle disse reklamene får selvfølgelig penger for det, og det unner jeg dem. Tror de aller færreste av dem benytter seg av produktet selv.
Minner meg litt om en tidlig Arnold Swartznegger svær som et fjell, og på gebrokkent østerisk-engelsk: I eat bananas, because it makes my muscles grow.

Denne industrien er multimillon marked. Koster nada å fremstille, har enorme markedsutgifter, men med en utsalgspris som ligger i flere tusen prosent fremstillingskost, så blir det mye igjen på bunnlinjen. Eks. 1 boks piller 300 kroner - fremstillingskost, pakkekost, ekspedisjon 30 kroner.. Personalkostnadene drar nok litt opp og selvfølgelig grunderen/selskapets eiere.

Sammenlign det gjerne med alle slankekurer (les eks. cambridge etc) Det er så mange som lar seg påvirke og løper og kjøper hele tiden, reklamens makt.

På en annen side, tror man noe virker, så virker det gjerne. Placebo effekten gjelder for det meste.

Tran er naturlig, har dokumentert effekt få om noen andre produkter kan sammenligne seg med, billig, og smaker akkurat så vondt at det faktisk må være bra for kropp og sjel.



 Goofy (28. Jan 2009 21:07) *  IP
Spis frukt og bær ! Da får du mer enn nok av antioksidanter. Blåbær er særlig rik på dette.

Verre er det ikke...



 Gustav Vasa (28. Jan 2009 21:32) *  IP
Delta i Vasaloppet der kan du drikke blåbærsuppe til den store gullmedaljen og få med deg mengder antioksidanter :-)


 jonag (28. Jan 2009 22:34) *  IP
Vi tutes ørene fulle om kolesterol, fett og sukker, antioksidanter, 5 om dagen, etc etc. Har brukt ett års tid og lest masse for å komme til bunns i visse ting. Det morsomme er at vi lar oss lure der også.

Det er så enkelt at spiser man mat som skaper få uønskede kjemiske reaksjoner i kroppen, trenger man lite med antioksidanter. Spiser man derimot mat som øker mengden kjemiske reaksjoner må man ha mye for å oppveie.

Jeg sier ikke at anitoksidanter ikke er bra, bevares det er de, men kanskje vi kan unngå å trenge sånne mengder.

Fedme og diabetes er et økende problem i samfunnet. Ser man på historisk matinntak siste 50-100 år har fettandelen stått rolig eller gått ned (for de med god tilgang på mat i gamle dager), mens den raffinerte andelen har økt. Raffinering av sukker, mel, oljer. Vi spiser enormt mye mer sukker og hvitt mel enn før. Er det rart vi blir feite ?

Kjappe karbohydrater som hvitt mel og sukker, pasta og ris og delvis potet taes raskt opp i kroppen. Dette fører til blodsukkerstigning og dermed insulinstigning. Kroppen kommer i en tilstand av energioverskudd, noe som må reguleres ned. Måten å regulere ned energioverskuddet er å lagre unna blodsukkeret i levra, i musklene og om det er fullt der, som fett i fettcellene. Dvs jo raskere blodsukkerstigning, jo høyere energioverskudd, jo større andel av måltidet blir lagret som fett. Dersom måltiden OGSÅ inneholder en god andel fett, vil dette fettet gå rett til lagring.

Blodsukkeret reguleres så ned, energiforbrenningen bruker blodsukker så mye som mulig, fettforbrenningen er jo slått av og reversert til fettlagring. Når så blodsukkeret er normalt fortsetter jo kroppen å forbrenne blodsukker og fortsetter å ha fettforbrenningen avslått. Man bruker da plutselig mer blodsukker enn det som er tilgjengelig og vips går signalet til magen og hodet at man er litt sliten og sulten og man spiser igjen ! Men hva med fettet som akkurat ble lagret ? Kan vi ikke bruke det nå ? Vel, dessverre tar det litt tid før fettforbrenningen starter og spesielt for de med en god appetitt så spiser man da før man får brukt noe av overskuddet fra forrige måltid. Slik bygger det seg opp....

Dessverre er det også flere stoffer som regulerer, leptin, et stoff skilt ut fra fettcellene våre regulerer appetitten. Det viser seg at leptin funker dårlig i kroppen ved høye blodsukkerverdier. Det er akkurat som om mange mister noe av metthetsmekanismen når de spiser mye søtt og godt. Akkurat som om vi er laget som bjørnen som mesker seg med bær og honning, etc om høsten og legger på seg for å tære på om vinteren.

Men en annen ting er også at høye insulin og blodsukkernivåer gjør at uønskede kjemiske reaksjoner øker tydelig. Altås jo mer søtt og godt, jo høyere blodsukkertopper jo flere og lengre perioder med stor reaksjonsaktivitet i kroppen. Vi snakker frie radikaler. De finnes fra tilsetninger, forurensing, behandlet og oppvarmet mat. Feks stekeskorpen på kjøtt, feks skorpen i brød, feks stekt egg, feks overvarmet olje, feks margarin, feks kjemisk utrekket olje. Blodsukker klarer til og med å reagere og skape frie radikaler av naturlig proteiner man har spist i kosten.

Frie radikaler skader kroppen, feks cellevegger (som stort sett alt i kroppen har), DNA, kolesterol, etc.

Kolesterol er et livsnødvendig og høyst naturlig og stoff vi ikke må ha for lite av. Det er en reparatør i kroppen. Jo mindre, jo dårligere reparasjon. Men frie radikaler angriper også kolesterol, eller man spiser ødelagt kolesterol i kosten. Dette ødelagte eller harske kolesterolet blir angrepet av vårt immunforsvar og slaggproduktet er et skumaktig stoff som klebrer seg til årene. I tillegg skaper også frie radikaler skader i blodåreveggene direkte, noe som må repareres umiddelbart for å unngå blødning ut i vevet og bla kolesterol kommer til for å reparere. Resultatet er at frie radikaler skaper belegg i årene og gjør o



 trond (28. Jan 2009 23:18) *  IP
Har;etter lengre sykeleie, blitt "rimelig" skremt over
hvor mye det betyr å være i god form."Rimelig" er i denne sammenheng det samme som "vettskremt."Med !!!!!!!!
Tror ikke alle på "siden" helt er klare over hva jeg prater om.AR har over lengre tid gitt mange "in puts"
om hvor viktig det er å holde seg i form.Vet ikke om dette har nådd fram.
Vil uansett oppfordre dere til å begynne å trene!!
Hadde jeg ikke vært i god form, hadde jeg neppe skrevet dette.BEGYNN Å TRIMME NÅ!!!



 Manx (29. Jan 2009 00:22) *  IP
Jonag: kunde inte sagt det bättre själv :)

Då jag menar allvar med min golf så har jag bestämt mej för att sluta äta socker och div kolhydrater ex vitt mjöl, pasta ris, potatis etc. och dessutom börjat div fysisk träning. jag satsar på min golf och hoppas att kunna leva av den inom en viss framtid :p Jag började med detta 1 jan (nej det va inte ett nyttårs forsett :p )
TIll nu har jag gått ned ca 5-6 kg :) då med tanke på att jag tyrketränar en del så vill jag ju tro att jag samtidigt lägger på men nått gram med muskler :D

Kan inte tänka mej en bättre kost för golfare än just lite karb och mer fett & proteiner. Tänk vilken jämn och fin balans i blod sockret man får istället för berg och dal banorna man får med tex baguetter, cola och korv..

Vill ni spela bättre golf i sommar så dra ner på godiset, pastan, riset, potatisen och det vita brödet och öka intaget fett

Mvh Manx



 jonag (29. Jan 2009 01:25) *  IP
Støtter det Manx. Jeg har et slikt kosthold selv og jeg blir aldri sliten ila en golfrunde lenger. Full konstentrasjon, god jevn fettforbrenning, trenger egentlig bare litt vann...
Feks egg og nøtter og vann så er turen reddet.

Men dette må endres over tid, man må spise energiomsetningen over til fettforbrenning gjennom uker av kostholdsendring.



 PegTee (29. Jan 2009 07:48) *  IP
Der er mykje antioksidantar i raudvin også......utan at eg dermed seier at ein skal konsumere så mykje av dette.
Men eit glas for dag er sunt og er godt for hjarte og blodomlaup skal vi tru nokre studier.

Når det gjeld vitaepro er det ganske tydleg at det er juks og fanteri - ho langrennsdama er kjøpt og betalt.



 pontius (29. Jan 2009 08:16) *  IP
Om langrennsdama egentlig ble riktig informert da... Kven veit.
Det var et solid innlegg ærnæringsfysiolog jonag....
Etter det er det i grunnen ikke særlig mer å si. Du har fått fram det jeg tenkte å bidra med. Selv spiser jeg variert og drikker kun tran hver morgen. En og annen jerntabletten tas også. Spiser mer nøtter enn før. Jeg har lest at de første menneskene og fram til moderne tid har spist røtter, nøtter, frukt osv og at menneskekroppen egentlig er preget av det. Har du en kommentar til dette?



 Testogolfer (29. Jan 2009 08:24) *  IP
Jonaq: Er ris, pasta og poteter nei-mat?Kan jeg egentlig aldri tenke meg. Raske karbohydrater blir vi anbefalt av kostholdseksperter før trening(Tung fysisk arbeid), mens vi skal holde oss unna grovbrød----


 TMW (29. Jan 2009 08:24) *  IP
Tja, vi skal vel heller ikke sitte her og dømme når vi ikke vet.

Man kan si mye rart om hva som er smart og hva som ikke er det.
Enten den ene eller den andre markedsfører sine ideer, så er det akkurat like mye basert på hva folk tror på.

Jonag har fine innspill om ting jeg tenker veldig likt selv, men det er ikke dermed sagt at dette er oppskriften på et slankere og sunnere liv for alle.

Dette handler om hva som treffer individet.
alle er forskjellige, og vi skal ikke utelukke effekten av mat beregnet etter blodtype heller.

Noen er skapt for å spise kjøtt, og andre er skapt for å spise fisk og vegetar.
Noen tåler alt like bra, men de fleste har matprodukter de reagerer positivt og negativt på, uten at de engang vet om det....

"Jeg blir så sliten av å spise biff" har jeg hørt ørten ganger, men de gjør ikke noe med det, og fortsetter å spise biff.

Selv blir jeg skikkelig doven etter å ha spist hvit fisk, brød, poteter, pasta og større posjoner med ris.
Kjøtt, fisk, fugl, frukt og grønt, derimot, blir jeg bare pigg og våken av, og dette er kuren for meg hvis jeg vil spise meg sunn og frisk.

Noen følger Grete Roedes anbefalinger som er veldig basert på telling av kalorier, mens andre igjen går for karbofritt matinntak, og ketolysekuren som endrer måten kroppen forbrenner på.

poenget er at alle er forskjellige, og mange ideer og produkter kan ha virkning på noen men ikke alle.

Vitaepro har jeg ikke testet selv, og har ingen bakgrunn for å skulle påstå hverken det ene eller det andre om produktet, bortsett fra at jeg mener innholdet i Vitaepro vil kunne ha en positiv effekt på mennesker som spiser mye syntetisert mat, og mye snop, transfett, kombimåltider med fett og karbo, etc.

finnes det mange i den kategorien? Ja, det gjør det...

Forbrukerinspektørene har EN vinkling på produktene de tester, mens forbrukerne gjerne har en annen.

Samme med TV2 Hjelper deg, som har en tendens til å få nesten hvem som helst til å virke som en kjeltring for å lage god TV.



 Gunnar Bull (29. Jan 2009 09:35) *  IP
Mange kloke ord både av Jonag og TMW. "Oppskriften" til Jonag er vel den som er mest anerkjent i dag for et sunt kosthold, men som TMW sier, så finnes det egentlig ingen oppskrift som gjelder for alle.

Når det gjelder VitaePro så er det selvfølgelig ingen tvil om at de som står frem på TV-reklamen er kjøpt og betalt. Men å påstå at de IKKE bruker det blir bare synsing.

Uansett er selve produktet - i helsekostsammenheng - forholdsvis uinteressant.

Merkelig at de har fått holde på så lenge uten at media eller mattilsynet har reagert. Påstandene om helsegevinst blir alt for unyanserte, og jeg betviler sterkt at dokumentasjonen holder vann.



 TMW (29. Jan 2009 09:53) *  IP
Som de sier i en annen tråd her.... på tide å bevise noe kanskje?


 jonag (29. Jan 2009 10:10) *  IP
Rødvin har masse fine bra stoffer i rødfargen, så en liten en hver dag er ikke å forakte.

Trening gjør kroppen usannsynlig mye bedre til å takle belastninger, blodsukker, insulintopper, energiomsetning og det styrker hele hjerte og karsystemet.

Folk er forskjellige og trenger nok optimalt sett forskjellig innhold av proteiner, fett og karbs, men at noen ikke tåler kjøtt tror jeg ikke noe på. Vegetarkost er bevist å ikke være tilstrekkelig. Uansett mener jeg en godt andel fett er viktig for energi. Det er bare et spørsmål om at noen trenger minst 6 uker kostholdsomlegging for å funke. Det er mye og de færreste gjør det over så lang tid. At noen som da spiser biff en kveld mener de ikke tåler det, ja jeg tror det da stort sett er tiden som teller. Men jeg foreskriver ikke masse protein, kun nok protein, reduksjon i karbs og en god slump fett. Fett og raske karbs er ikke bra kombinasjon. Likevel spiser jeg ikke rødt kjøtt like ofte som hvitt for magen liksom blir mer happy så individuelt er det.

Ved høyintensitets utholdenhetstrening må man ha karbs for å yte 100%. Har det slik selv, så jeg fyller på etter hver trening med sukker, kroppen trekker det til seg som en svamp, men aldri særlig mye karbs ellers utenom grønnsaker, nøtter og litt frukt.

Leste om at noen ultralangdistanseløpere hadde begynt å kutte karbs helt og opplevd større utholdenhet. Det er ikke rart i mitt hode. Man kan løpe relativt fort (moderat fart) på kun fettforbrenning (har prøvd selv) om man trener seg opp. Akkurat dette er spennede for treningsteori. Det skjer endel studier i idrettsforskningen nå. Fettforbrenning går jo ikke tom på flere dager/uker avhengig av fettvalkene.

For idretter som ikke trenger karbo for å utvikle melkesyre så trengs ikke karbs. Hjernen får energi fra fett og blodsukker laget av kroppen uansett om vi kutter all karbs, men poenget er kun å kutte raske karbs.

Men det er mye drittforskning. Leste nettopp om en studie på trenings evne til å motvirke negativ effekt på fet og dårlig mat. Man valgte da grandiosa som "fettrik" rett og målte forskjellige blodverdier for forsøkspersoner som trente, mosjonerte eller satt på rævva. Det viste at de som trente tålte grandiosamåltidet mye bedre. Men så sa man at fettet i grandiosaen gjorde at blodtrykket økte antagelig fordi blodårene ble stive pga fettet. Dette er noe stort tull. Blodsukkerstigning pga pizzabunnen gir blandt annet økt blodtrykk og som jeg skrev i tidligere innlegg belastning på årene. Men trener du så regulerer og tåler kroppen blodsukkerøkninger mye bedre.

Folk som går inn på ketolysekuren opplever en merkbar endring i helse over tid. Typisk at energien øker, mageplager forsvinner, sjeldnere syk, bedre blodverdier og færre allergier. Dette kommer av at man har fjernet stresset fra raske karbs som nok de fleste av disse har gått på tidligere.

Så i golf, når jeg ser tigern stappe i seg en banan for å ha energi tenker jeg eller drikker sukker-sportsdrikk. Jaja, det hadde holdt bedre med vann og nøtter og mørk sjokolade...

Når det gjelder genetisk arv...det er jo slett ikke lenge siden vi spiste fra naturen. Og våre generasjoner er ca 30 år, dvs utviklingen går fryktelig mye seinere enn en døgnflue for å si det slik.. 100 generasjoner er 3000 år det. Jeg tror vi er akkurat som våre forgjengere som spiste det naturen gav og vi er definitivt ikke laget for å spise kun korn og grønsaker. Korn er et mye mer økonomisk spørsmål og våre sivilisasjoner vokste siden tilgangen på mat økte pga korn og man kunne konsentrere mer av dagen til andre ting enn matauk. Ikke pga mer kvalitet i maten, kun kvantitet.

Sjøl har jeg måttet kutte mer og mer av karbs siden jeg reagerer mer og mer på blodsukkertopper. Det kule er at psykiske energien alltid er på topp så lenge jeg spiser lite karbs og mye fett. Jeg er aldri trøtt lenger noen gang på dagen på jobben, får med meg alt, te



 pontius (29. Jan 2009 11:06) *  IP
Mye fett jonag... Hvilke produkter gjelder da for deg på jobben?
Hva med matpakka?



 jonag (29. Jan 2009 11:22) *  IP
Tja, jeg har prøvd sånn proteinbrød med mye frø og fiber og egg og fett i, OK det, har spist nøtter og yoghurt, spist egg, man kan lage salat med skinke/ost/olje/egg, man kan spise karbonader og grønsaker, ha middag, mye å velge i egentlig.

Fettet er mest mulig naturlig uprosessert fett og mest mulig likt det jeg har i kroppen. Litt tran og fiskefett, og ellers minst mulig omega-6 dvs flerumettede oljer. Mest mulig mettet og enumettet fett fra smør, ost, melk, kaldpresset olivenolje, rapsolje, bremykt, kokosfett, sjokolade, nøtter, avocado, etc.

flerumettet fett harskner lett også inne i kroppen og blir til frie radikaler...tenk det
Fetthysteriet er rett og slett humbug...



 TMW (29. Jan 2009 11:50) *  IP
Ja, jeg er enig i mye av det du sier, men du må skille mellom at en person sier han/hun tåler dårlig å spise kjøtt fra det å få diagnosen Intolerant for kjøtt.
dette er snakk om følelsen i kroppen etter å ha inntatt forskjellige typer måltider.

du sier selv at du føler deg vel når du spiser fettholdig mat fremfor karbobasert mat.
Samme føler jeg, selv om jeg innimellom sklir ut på karbobølgen og propper innpå med snop, pizza, brus og annen drit som jeg kunne lett vært foruten hadde det ikke vært for min svake sjel og den lette tilgangen på produktene... :)

det beste er at det finnes sinnsykt mye god mat som er bra for kroppen, mens det værste er at det dessverre ikke finnes noe som helst som er like godt som Freia Melkesjokolade :D

I hate you, Freia... I really do!



 pontius (29. Jan 2009 12:06) *  IP
Jeg har spist mye sjokolade og snop siden guttedagene. Men jeg var også veldig aktiv da så jeg hadde bruk for det. La aldri på meg. Men fikk endel hull i tennene. Pusset litt for dårlig.

Likevel er det neppe noe problem å skeie ut ørlite sålenge man beholder basisstrategien i kosten intakt (og er noenlunde fysisk aktiv). Vi bør ikke skremme folk mer enn nødvendig selv om hver enkelt må finne sin egen rytme og kostvaner uansett.



 jonag (29. Jan 2009 12:32) *  IP
jo faktisk så er jeg så heldig at jeg liker freias mørke 70% kokesjokolade. Den er rågod og smelter på tunga, hehe...

Ja kjøtt, jeg er med på at man reagerer forskjellig. Har det jo litt slik selv også. oki

Men det er viktig å være tålmodig ved overgang i kosten. Kroppen kan fort bruke 6 uker på en endring. Mye som skal justeres i kroppen av hormoner og kjemi.

Enig Pontius, ikke problem å skeie ut. Eneste problemet mitt er at jeg reagerer så mye mer negativt på en utskeielse. Tenk at jeg har sluttet å spise kake fordi jeg rett og slett blir fæl i magen umiddelbart...

Joda, pass på at det daglige er OK så kan man godt ta en utskeielse nå og da



 GMT MASTER (29. Jan 2009 12:37) *  IP
Spennende dette. Jeg har faktisk vurdert VitaePro nettopp fordi jeg føler jeg kan stole på toppidrettsutøvere som Pedersen.

Det enste som har holdt meg igjen er vel at produktet er forholdsvis dyrt og den generelle opplevelsen av "as seen on tv" stort sett bare er "a piece of crap" for å sitere Neil Young.

Jeg merker nå at jeg føler meg flau, men veldig glad for at jeg sitter med dette abonnementet nå.

Hva ble egentlig konklusjonen til FBI? Er det crap?

Og i så fall. Hva er det beste "all over" kosttilskuddet?




 jonag (29. Jan 2009 13:01) *  IP
noen mener:
Omega 3, essensielle fettsyrer
tilskudd til bra tarmflora
Q10
tilskudd av ekte D-vitamin, enten gjennom kost eller ved soling
Skikkelig mat



 GMT MASTER (29. Jan 2009 14:11) *  IP
Men vitaepro ble skikkelig slakta forstår eller?

Skikkelig mat er vel fort det viktigste ja.



 PGA (29. Jan 2009 14:36) *  IP
To ting til jonag:
1. Freia mørk kokesjokolade sammen med ISKALD melk = TOPP!
2. Sikkert mye riktig i dine lange uttalelser om kosthold, men det har jo ikke hjulpet noenting på svingen din !! :-)




 jonag (29. Jan 2009 15:21) *  IP
PGA
nei sammen med melk så smelter ikke sjokoladen på tunga.
Nei det er noe med at alt ikke virker på alt vettu.



 Moon (29. Jan 2009 17:23) *  IP
Spennende debatt!

Kort spm til jonag:

Du skriver:"Man kan løpe relativt fort (moderat fart) på kun fettforbrenning (har prøvd selv) om man trener seg opp. Akkurat dette er spennede for treningsteori."

Er det ikke i dette scenarioet en fare for at man begynner å forbrenne muskelmasse? Eller vil kroppen sørge for at alt av fett forbrennes først?



 Gunnar Bull (29. Jan 2009 18:22) *  IP
Det finnes mange naturlige kosttilskudd som har meget godt dokumentert virkning.

Omega3 kan ha gunstig virkning på bl.a. hjerte/karproblematikk, leddplager, migrene og faktisk også en del psykiske lidelser.

Hvis du ønsker å styrke immunforsvaret er det ingen tvil om at antioksydanter er positivt. Antioksydanter finnes naturlig i mye frukt og bær, og f.eks. i blåbærekstrakt.

Ellers er det påvist at naturmidler som bl.a. Svarthyll og Kan Jang virker like bra og til og med bedre enn en del medisin. Sjansen for å få f.eks. influensa blir betydelig mindre, og antall feberdager kan halveres.

Rosenrot gir for mange også merkbart bedre overskudd og energi, og anses som bedre enn Ginseng fordi det virker umiddelbart og det er få rapporter om bivirkninger.

Hvis du er plaget av sterkt søtbehov på kvelden, hjelper det utrolig godt å bare ta krom, helst på ettermiddagen. Det finnes også flere kosttilskudd som hjelper på overvekt ved enten å øke forbrenningen eller på forskjellige måter hjelper til å skylle ut fettstoffene før de blir opptatt i kroppen.





 jonag (29. Jan 2009 18:25) *  IP
Nedbrytning av muskelmasse skjer spesielt ved slanking, underskudd på næring. En treningsøkt er nedbrytende pr definisjon så det er ikke den perioden som er viktigst selvom det sikkert er nedbrytning av muskelmasse for evt å lage blodsukker. Det er hva man gjør umiddelbart etter trening som er viktig. Om man da passer på å få i seg proteiner først og fremst, og evt karbo sekundært for igjen å fylle på karbolagre vil restitusjon og oppbygning av muskelmasse skje. Dersom man ikke inntar nok næring etter trening vil det du sier skje i en viss utstrekning.

Muskelene vil bruke den næringen de kan få tak i og da blir det fett først og fremst da den er raskest etter blodsukker og opplagret karbo.




 flesland (29. Jan 2009 21:21) *  IP
må bare si det var svært kjekt å få lese innleggene til jonag, som klarer å få ned på papiret mer fornuftig enn nrk-tv2-dagbladet-bt så langt har motsagt seg selv og forvirret andre mens de har ledd hele veien til banken.
jeg vil legge til at kolesterol hovedsakelig produseres av kroppen selv, og det som påvirker produksjonen er insulin som igjen påvirkes meget raske karbohydrater.
de som merker de tåler enkelte matvarer dårlig (rødt kjøtt, appelsin, hvetemel) bør kanskje ta en titt på blod type dietten.
det eneste jernet jeg svinger er vektstenger, er naturlig kroppsbygger. jeg har etter lang bulk startet lavkarbo diet, ca 40/40/20 energi% fett/protein/karbo og hovedsaklig lite prossesert mat. det gjør underverker for midjen, mage, fettforbrenningen, humøret. det er en tilvenning enda, merker jeg er noe sløvere i hodet og litt svakere, men jeg har ikke blodsukker crashene som jeg hadde før hvor jeg ble meget sulten og irritabel. jeg spiser så mye at vekten går svært langsomt ned. er og stor fan av tilskudd, bruker solaray serien : multi u/jern, magnesium, kalsium, selen, sink, bkompleks, samt ester c og kre alkalyn.



 pontius (29. Jan 2009 21:47) *  IP
ok flesland, men for å holde tråden litt mer normal.. for normaltspisende og mosjonerende folk, så er det nok en gang aktuelt å si som så: Det varierte kostholdet er grunnlaget. Det er tryggheten for kroppsfunksjonene. Om man i tillegg trimmer og er mye ute i frisk luft uansett vær takler du tilløp til sykdommer med et normalt fungerende immunforsvar. For helsen gjelder også det psykiske. Trim også det.


 lp (29. Jan 2009 22:57) *  IP
Jeg må si jeg stusser over kompetansen til landslagsledelsen på ski når det kommer frem at utøvere som f.eks Northug i fjor fant ut at om han droppet melkeprodukter så ble magen bedre, samtidig drakk han cola over gjennomsnittet. For et par dager siden var det en annen utøver som hadde blitt bedre av å dra ned på godteri!!! og digg, snakk om å være blottet for det som kan kalles for sunn fornuft... de tror faktisk at det de holder på med gjør dem i stand til å ha et direkte usunt kosthold


 Pro V1 (30. Jan 2009 09:02) *  IP
Til lp - utøvere i den skala du snakker om har hele tiden et problem: å klare å få i seg nok mat. I et tøff dag med timesvis med trening, er pausene med mat inntak kombinert med hvile ekstremt viktig. De forbrenner så mange tusen kcal. at de sliter med å få tilført nødvendig inntak inn i kroppen igjen.
Samme med sykling og andre utholdenhets idretter.

De fleste toppidrettsutøvere elsker i tillegg cola, samtidig som de fleste også er helt avhengige av sin melk.

Det som forbauser nå i ettertid av programmet er at TV2 kjører enda hyppigere reklameshots av Vitae Pro.

Det er jaggu litt spesielt at du må abbonere på pillene, og i tillegg sier sjefen selv at det ikke er foretatt en egen test av pillene, men at det er mye forskning generellt på antioksidanter.

Relater dette til golf, jeg er produsent - det er mye tester på golfkøller generellt, men denne køllen har vi ikke testet ut før den er i salg, men det finnes tusenvis av andre tester som har noe tilsvarende elementer i seg, så da funker det jo stålende...



 Olsen (30. Jan 2009 10:04) *  IP
Ikke for å komme med støtte til tvilsomme kost-tilskudd, men å sammenligne test av golfkøller med test av kost-tilskudd blir helt feil. For å teste en golfkølle trenger du noen ok golfspillere som slår med kølla og ser hvordan ballen går. Evt. en maskin som slår med kølla og sammenligner med andre køller. For å teste et kost-tilskudd trenger du en dobbel blindtest med mange frivillige som går over lang tid under kontrollerte former. Dette koster mange millioner kroner.

Tror ikke det er så veldig mange kosttilskudd som er testet på den måten.




 Pro V1 (30. Jan 2009 10:16) *  IP
Tror ikke akkurat du skal undervudere testing av golfutstyr før det settes ut på markedet Olsen. De bruker atskillige millioner i bønnhørlig testing av alle materialer, samt køllas bevegelighet, moi, flesibilitet, muligheter for skader, farge, design, testing opp mot tidligere modeller etc.

Med slik en aktiv markedsføring i millionklassen, hadde det kanskje vært på sin plass med et ordentlig testgrunnlag. Slik blir også seriøsiteten større. Men hvis et produkt ikke har noen hokus pokus bedre enn andre, så skjønner jeg veldig godt at grundere bak en ide ikke vil ha en ordentlig test av sitt produkt.



 lp (30. Jan 2009 11:14) *  IP
Ja, selvfølgelig er det rett at de har et høyere forbruk av energi enn en gjennomsnittsnordmann fordi de er mer aktive, men hvorfor velger de da karbohydrater som hovedingredienser i sitt kosthold, det finnes jo fett som er over dobbelt så energitett. Karbohydrater vil i tillegg ta opp mer plass i mage og tarm fordi de genererer mye luft - noe som fører til at man blir oppblåst.



 TMW (30. Jan 2009 12:08) *  IP
Hvorfor ditt og hvorfor datt.

en omlegging til fett og proteinbasert kost for en toppidrettsutøver kan være fatalt. kanskje for sesongen, kanskje for karriæren.

hvem vil ta sjansen på noe slikt kanskje?



 jonag (30. Jan 2009 15:40) *  IP
Nei hallo, dette kan man ikke si. Det er jo knapt forsket og utprøvet med skikkelig kunnskap.

Egen erfaring er veldig klar og jeg har trent så mye som du snakker om. God restitusjon er nok proteiner. Kroppen trenger nok høykvalitets fett for både å bygge opp kroppen og å ha nok energi.

Karbo begrenser seg selv gjennom lagringskapasiteten til kroppen som er begrenset. Dessuten vil en økning i blodsukker kunne redusere energiomsetningen, iallefall for en som ikke trener. Jeg har prøvd dette regimet med mer fett opp mot trening lenge nok til å merke at overskudd, restitusjon og dagsform er bedre. Karbo kan jeg spise etter trening, men ikke før siden den da tuller til fettforbrenningen min. God utholdenhet er helt avhengig av jevn tilgang på energi. Fett har man alltid nok av og karbo kan jeg bruke for å ta i skikkelig og utvikle melkesyre. Ergo vil jeg ha en god basis fettforbrenning som gir meg basis lang utholdenhet, så vil jeg ha nok karbo i kroppen lenge nok for at jeg skal kunne løpe også fort.

Men at en omlegging vil endre performance er det ikke tvil om, i en omleggingsfase, men gjort riktig. Ikke noe problem.

Dessuten vil en omlegging også for en idrettsutøver med mindre raske tomme karbs gi et forbedret immunforsvar. Dette er mye viktigere enn man tror siden lite sykdom gir mer jevn trening, bedre trening, høyere fysisk nivå og ikke minst lavere skadeprosent. Ofte er det treningen og kvalitet av den som begrenser.

Det skjer idrettsforskning på området for bedre å forstå sammensetning av karbo/fett/protein opp mot spesifikk idrett. Spennende.

Fett gir økt utholdenhet det vet alle som har jobbet i skogen, gått fjelltur, etc og det virker for utholdenhetsidretter også.

Finnes en reklame om Gilde "God og Mager" for håndballjentene. Gilde god og mager med kun 9 % fett gir energi til å gå for gull eller noe. For en tullete motsetning. Fettfatting er jo næringsfattig. Hallo...

Dog har disse produktene mer høyverdig protein og mindre tilsetninger så de er faktisk ganske OK, det er bare at fettprosenten er litt lav...



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser









ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72