Tilbake til innleggsoversikten Tilbake
til første side Søk på GOLFSIDEN
Les mer
Her kan du legge inn: nytt innlegg
 Haga - 16. Jun 2008 kl. 10:08 * IP
Bruspris på banen
Hvor mye koster brusen på Haga?
Ser at AR syns det er rådyrt med 25 kr for brus på Borre. Koster det samme på Grønmo.
Hva koster det på andre baner?
|
 AR (16. Jun 2008 10:33) * IP
Jeg betalte 30 kroner og 30 kroner for en pølse, men det var kanskje feil.
 Haga (16. Jun 2008 10:51) * IP
Mener det koster 25, så da har du antagelig gitt en femmer i driks.
 Useriøst (16. Jun 2008 11:37) * IP
Brusen koster 25,- på Borre. Dessuten en flåsete kommentar om at det koster mindre hos Haga som har en stjerne i michelin guiden,det har vel ikke noe med brus fra Ringnes eller Coca cola å gjøre. 25 kr,- er noe dyrt synes jeg,uansett bane. Men i dag så koster det stort sett 20-25 kr alle andre steder enn i butikken,eller automater.
 Apropos (16. Jun 2008 11:48) * IP
Brus i kiosker o.l. koster vel mellom 20 og 30kroner.
Om prisen på brus eller boller eller annet ved golfbanen er utslagsgivende ift
a)hvilken baner man spiller
b)om man ønsker å spille golf i det hele tatt
c)om golfrunden blir ødelagt av dette
d)annet
Så er det trist.
Om det er et spennende tema? Kanskje for noen.
 Lynet (16. Jun 2008 14:17) * IP
Nå har vel de fleste golfbaner flere plasser man kan få kjøpt noe å drikke, man har som regel et kjøleskap/automat i proshop med "normale" kiosk priser 20-30 kr og så kan man som regel bestille et glass brus i resturanten. De fleste forstår at skal man ha et glass i resturanten så koster denne noe mere pga oppvask, glass, isbiter, lønn til serveringsdamen osv.
Til alle de som synest dette er for dyrt, ta turen innom Joker på veien til banen da vel.
 007 (16. Jun 2008 21:55) * IP
Haga har noen fancy kaffemaskiner som lager grei espresso.
kr. 20,
 Golf (16. Jun 2008 22:18) * IP
Bensinstasjoner som gjerne har åpningstider som passer golfere tar lett 25 for en halvliter.
Bunnpris ol har First Price Cola til 4,90 for 1,5 liter. Det kan være en ide for kjipe golfere.
 007 (16. Jun 2008 22:31) * IP
Vanlige lønnsmottagere med stor familie må tenke økonomi.
Kjipt, enig!
 goofy (16. Jun 2008 22:35) * IP
Drikk vann !! billig og best.
Etter runden trives jeg med en kopp kaffe. Kr 20 for denne er litt i overkant... 10 runder pr mnd blir 200 kr/mnd i bare kaffe... det blir penger av alt :-)
 H20 (16. Jun 2008 22:50) * IP
Hvorfor ikke blande saft hjemmefra. Fyll på vannet like før start. Frys ned litt vann i flaska kvelden før du skal spille eller bruk liten termos når det er veldig varmt.
Ta også med matpakke hjemmefra.
Slik kan du få bedre drikke på banen enn brus og samtidig spare penger til både kaffe, vaffel og en middag i ny og ne på hull 19.
 007 (16. Jun 2008 23:13) * IP
En dame lo da en foreslo å ha med matpakke.
Damen er ikke i miljøet lenger.
 Wilson (16. Jun 2008 23:59) * IP
Spilte Tyrifjord her om dagen. Fin bane forøvrig.
Jeg drikker bare vann på rundene og hadde med en liter fra butikken og drakk den på front-nine. Da jeg kom til hull 9 hvor jeg alltid har tanket opp flasken stod det nå et skilt om at vannet ikke var godkjent som drikkevann.
Heldigvis var det automat med vann for 20 kr flasken (0,5 liter) Så da gikk det 40 kr på back-nine til vann.
Er nok god butikk for klubben. ;-)
 Draw (17. Jun 2008 00:22) * IP
Av ren nyskjerrighet; synes folk at det er greit å ta med seg matpakke og spise denne i kafeen/restauranten/serveringsområdet??
 BO (17. Jun 2008 07:45) * IP
Fyller alltid opp vannflaska hjemme. Smører med rundstykker, som fortæres etter 9 hull. Etter runden frekvenseres gjerne golfkroa med en halvliter.
Dette er på hjemmebanen. Ellers forhindrer hjemturen med bil det siste punktet.
 Vannbæreren (17. Jun 2008 08:36) * IP
1/2 liter vann i hylla på Hydro Texaco for to år siden kostet Kr 28,-. Sammenlignet med dette så er jo utkjørt vann til kr 25 billig.Vann hjemmenfra på brukt flaske er jo rimeligst.
Til ettertanke bruker vi 6 liter vann av samme kvalitet til å skylle ut i toalettet med. Hver runde på toalettet ville kostet kr 168.
 Yngve (17. Jun 2008 09:05) * IP
Hei Wilson,
hyggelig at du liker banen vår, :).
kan opplyse om at det er vannkran utenfor klubbhuset med godkjent drikkevann.
våre vannkraner på banen og på pavilliongen ble stengt av mattilsynet på grunn av at vannet kommer rett fra fjorden.
vi har jo brukt disse kranene i alle år, så jeg tror ikke man dør av å drikke det vannet nå heller, men vi hadde ikke noe valg, og måtte opplyse om at vannet ikke var godkjent.
jeg savner kranene ute på banen da jeg drikker mye vann på en runde og orker ikke bære 3 liter vann med meg i bagen, hehehe.
 TRW (17. Jun 2008 17:36) * IP
I denne tråden er man opptatt av hva brus koster på de forskjellige golfbaner og andre steder. Det har fått meg til å tenke tilbake på et leserbrev til Golfsiden, skrevet 05.08. antagelig i 2002. Brevet er skrevet av Geir Haugen og tar for seg Væskebalansen. Kanskje det hadde vært nyttig om AR kan finne frem til dette brevet å legge det ut på nytt.
Videre på en side som het GolfStep.com (PGA Norges offisielle nettsted), (som antagelig ikke eksisterer lenger), hadde en Nils Espen en interessant artikkel som het Blodsukker i utakt merkes på svingen. Innlegget ble lagt ut ca 10.08.2000. Begge disse to innlegg var og er svært interessante, og burde få de fleste som utøver forskjellige sportsgrener, til å interessere seg for vannkrana, i stedet for disken med mineralvann. I begge disse innlegg er det også nyttige tips om hva som bør spises og ikke spises under en golfrunde.
Selv om innleggene er noen år gamle, tror jeg fortsatt det er mye fornuft i disse.
Jeg tok vare på disse og innlegget til Nils Espen kan legges ut av meg dersom AR tror dette kan gjøres uten belastninger for meg.
 Smilende Sam (17. Jun 2008 17:55) * IP
Er ikke problemet at væske på flaske er for dyrt generelt? Eller er problemet den kapitalismen som har inntatt vårt vakre land? Kan dette være en sak for:
- kultur(og sports) ministeren?
- landbruksministeren?
- næringsministeren?
Kanskje dette er nok et område der Åslaug Haga har funnet på noe fusk? Har hun solgt brus for 35 kroner flaska på stabburet sitt?
Kanskje Acta-gutta har innsidesolgt brus også ?
Stilig tråd.
 AR (17. Jun 2008 18:25) * IP
På oppfordring gjengir jeg leserbrevet fra Geir Haugen fra 5. august 2002. Han ble forresten nr. 20 i International Trophy på Bogstad i 2005.
Her er leserbrevet:
05.08 Væskebalansen Av: Geir Haugen
Heisann!!
Ønsker å komme med noen betraktninger rundt dette temaet.
Væske:
Det du også må vurdere før en golfrunde er forberedelsene. Da tenker jeg ikke på rangen og puttinggreenen, men hva du drikker og hvor mye du drikker. For har du kommet til det stadiet at du føler tørst er kroppen i stort underskudd.
Kaffe og alkohol bl. a er vanndrivende og er ikke gunstig om man ønsker en optimal væskebalanse.
Drikk godt med vann før du kommer på banen og under oppvarming, slik at når du går for å tømme "de nervøse dråpene" bør de være blanke, ikke gule.
På banen bør væske inntas på hver tee samt underveis på hullene så ofte det går. Denne væsken bør den første timen være rent vann!!!! Etter den timen kan det være gunstig å innta litt svak sportsdrikk, som inneholder de salter og enzymer som kroppen trenger for at signaler i kroppen skal fungere og sikre at vi tar de riktige valgene på riktige steder.
Drikk mye og ofte!!!
Brus bør ikke inntas, forklaring følger lenger ned!
Mat:
Når det gjelder hva du skal spise på en runde er jo det veldig individuelt, da vi reagerer på ulik mat veldig forskjellig. Men et par viktige grunntanker kan være greit å ta med seg.
Nøkkelordet er blodsukker og insulin. Holdes disse i balanse vil kroppen være i optimal status og dårlig score vil da være grunnet dårlig teknikk eller grunntrening.
Hvordan oppnå en slik balanse?
Skal prøve å forklare det enkelt. Insulin er et av de sterkeste hormonene vi har i kroppen, og er livsviktig. Når vi spiser består maten av 3 grupper
- karbohydrater
- proteiner
- fett
Av disse er det bare karbohydrater som påvirker balansen til blodsukker og insulin. Altså er det mat med mye karbohydrater vi må være forsiktig med.
Det er kjøpebrød, bagetter, sjokolade, brus, pasta, ris, poteter o.l
Hva er det som skjer når vi inntar slik næring?
Når karbohydrater blir tatt opp av kroppen blir stort sett alt omdannet til blodsukker, som kroppen ønsker å bruke til rask energi og som hjernen trenger. Inntar vi litt for mye, som vi stort sett gjør, blir blodsukker nivået for høyt og hjernen får varselsignaler, da dette er livsfarlig. Forsvarsmekanismen er å produsere mye insulin som demper blodsukkernivået. Men hjernen får panikk og produserer for mye insulin som medfører at blodsukkernivået blir for lavt, som er like farlig. (For å dempe denne raske reduksjonen er det viktig å innta mye proteiner). Dette medfører at du blir trøtt og sliten og må ha mye raske karbohydrater for å få energi. Dermed inntar vi for mye og hjernen får et nytt sjokk. Dermed er vi inne i en ond sirkel som kan koste oss flere slag på golfbanen.
(dette er også forløperen for diabetes 2, som er den raskest voksende livsstilsykdommen i vesten)
Resultatet av dårlig blodsukkerbalanse er bl.a. at du mister fokus, ser ikke på ballen, feilvurderinger og negativ tenking. Dette er faktorer som ikke akkurat medfører god golf.
Mine tips:
Drikk vann, evt. litt svak sportsdrikk utover i runden.
Ha gjerne med matpakke, helst med mye ost (fett) og skinke (proteiner).
Best er en slags ernæringssjokolade (Maxim el Natures Own) som består av et sammensatt måltid som gir liten økning av blodsukkeret.
Frukt er også bra, da de innholder fruktsukker som påvirker kroppen mye mer gunstig enn raffinert sukker som vi spiser for mye av.
Håper dette kan hjelpe deg til å gjøre de riktige valgene og forbedre scoren og sikkert humøret.
For husk at godt humør er viktig for å spille god golf. Sinne gir ubalanse i testosteronnivået i kroppen som gjør kroppen urolig og konsentrasj
 Goofy G. (17. Jun 2008 20:12) * IP
Jeg drister meg til å komme med innspill her; Når jeg spiller golf, spesielt turneringer, så spiser jeg havregrøt til frokost. Da får jeg fint og jevnt blodsukker. Med meg på runden, har jeg nøtter, mandler og rosiner. Matpakke på hull 10, rugbrød med en stekt kyllingfillet er også gull. Banan er også alltid med. Ellers synes jeg dette med drikke er helt riktig. Selv kan jeg koste på meg ett sukker"boost" på hull 15-16, i form av rent sukker (brus/sjokolade).
 FriDropp (17. Jun 2008 20:50) * IP
Tråden begynner å bli interessant, mye mer interessant enn om Colaen koster 20 eller 30 kroner i klubbhuset.
Oppfordrer AR til å ha denne type tips på et eget sted på golfsiden, ikke bare i en diskusjonstråd.
 AR (17. Jun 2008 23:55) * IP
Jeg har sansen for Goofys innlegg. Enig med FriDropp i at kosthold er viktig og bør ats inn i Ukens tips. Kanskje jeg tar det beste fra denne tråden og baker det inn i Ukens tips snart!?
 Christian Furu (18. Jun 2008 01:15) * IP
Litt brus med koffein når du er over halvveis og kanskje litt ukonsentrert kan være bra. Mye brukt i forskjellige idrettsgrener, som f.eks. sykling. Goofys sukkerboost er absolutt ingen dum ide. 50/50 mental/fysisk effekt.
Gjorde forresten noen uhøytidelige forsøk/undersøkelser på college (idrettsmedisin) der vi så en mulig sammenheng i at man fikk lettere krampe når man drakk kullsyreholdige drikker. Da snakker vi mer enn en boks.
Forøvrig 20,- på Bjørnefjorden og maten er verd pengene :)
 Jan Erik (18. Jun 2008 16:01) * IP
For å svare Haga som startet dette: På Haga står det vannstasjoner med kaldt vann og krus på hvert 4-5 hull. Du kan selvsagt kjøpe brus til 25,- eller en liten Voss-vann til 20,- (eller en stor til noenog60(!)) i klubbhuset, men det er altså ikke nødvendig.
Men når det gjelder inntak – Per Haugsrud snakker om disse "power-bars" som PGA- og andre spillere spiser på banen. Hvis det er konsentrert næring av slaget vi trenger på en runde – kanskje noe for norske klubber å selge? Eller må jeg gå i sportsbutikker? Eller hvor?
 andas (18. Jun 2008 16:16) * IP
Nettbutikk som har svært mange forskjellige kosttilskudd, bl.a energybars o.l Ole Einar Bjørndalen sverger visst til dette. http://www.naturesofscandinavia.com/
 andas (18. Jun 2008 16:20) * IP
Litt stress forresten med at man må ha kundeforhold gjennom en selskapsrepresentant, men dette er veldig bra og relativt rimelige produkter (er ikke slik selskapsrepresentant selv hvis noen skulle tro jeg drev med snikreklame :) )
 Goofy G. (24. Jun 2008 14:43) * IP
29,- på Miklagard. Betaler man med kort, så skal man taste inn totalbeløpet. Underforstått: "Vi tar gjerne imot tips".
 Drammen (24. Jun 2008 19:23) * IP
Skoger Golfbane. Der koster brusen 27. Men det er jo en resturang Eller?. lol.
|
|