|
Tilbake til innleggsoversikten Tilbake
til første side Søk på GOLFSIDEN
Les mer
Her kan du legge inn: nytt innlegg
 veggiss - 09. Jun 2009 kl. 13:32 * IP
Kosthold...man blir hva man spiser
for å ikke spore av yips-tråden helt kan vi fortsette her.
jonag: du sier man blir hva man spiser. hvorfor blir jeg ikke feit av å spise 200 gram rent fett om dagen?
du sier du mater insektene med aspartame, har du prøvd å legge dem i akevitt og sett om de overlever?
|
 jonag (09. Jun 2009 21:16) * IP
hehe. Nei de overlever sikkert ikke akevitt heller og akevitt er ikke så bra i større mengder og skadevirkningene av alkohol er det vel ingen som motstrider. Men aspartam godtar vi ? Nå er det flere tilsetninger også vi burde minimere...
1. når du spiser 200g rent fett så blir du mett og så går du raskt over til fettforbrenning og det er det mest stabile du kan ha. Man blir senere sulten når man har fettforbrenning. MEN om du samtidig drikker en brus eller 2 vil du IKKE gå over til fettforbrenning, man blir ikke mett av brus og vips kan man spise mer, man forbrenner brusen og fettet må lagres unna.
Dvs sammensetningen av maten har noe å si for energiomsetning og for apetittten.
Jo mer fett jeg har i maten jo piggere blir jeg, seinere sulten og mer energirik hele dagen. Jeg blir heller ikke sliten på golfrundene. Faktisk blir jeg ikke sliten etter 8 timer uten mat og en golfrunde imellom heller. Det er kult.
Før ble jeg tom på slutten av en golfrunde. Rart det der med fettforbrenning og blodsukkerforbrenning at det skal være så forskjellig.
Når jeg løper fort derimot må jeg ha blodsukker og da må jeg fylle opp etter for å orke neste gang.
Det eneste jeg angriper er vel ønsket og forståelse av at vi kan spise hva vi ønsker og tro at det ikke påvirker oss, faktisk mer enn vi aner. jeg spiste greit før, men etter omlegging til mye treigere mat, mer fett og mindre karbo og mer naturlig mat har jeg fått 2 timer mer aktivitet pr dag og hvert minutt kan gå på et høyere gear, og jeg er mindre sliten enn før.
Det er kult
 veggiss (10. Jun 2009 00:04) * IP
jeg har tatt den enda lengre enn deg, og spiser kun karbohydrater i 1 1/2 dag i slutten av uken for å fylle musklene med glycogen igjen. jeg kommer aldri til å gå tilbake til et kosthold med "normal" norsk karbohydratmengde for å si det slik.
det som gjør folk feite er kosthold med mye fett OG karbohydrater siden alt fettet da stort sett blir lagret rett på skinka. mange av oss har godt av å spise mindre karbohydrater, og herunder bytte brus med lettbrus, juice med sukkerfri saft osv. selvsagt kan man drikke vann i stedet, men det er faktisk ganske godt å drikke saft :)
selv drikker jeg sikkert 4 liter saft om dagen, uten at jeg har grodd en ekstra arm på ryggen pga det. blodprøvene mine er også godt innenfor alle referanseverdier. når det heller ikke gjennom 20 års bruk er konkludert med at aspartame er farlig, ja da mener jeg det er ufarlig :)
 digger (10. Jun 2009 00:40) * IP
Jeg vil nå i min naivitet påstå at det ikke i første rekke er kostholdet som gjør folk fete, men det lave aktivitetsnivået.
Man spiste mye mer av alt tidligere. Mer fett og mer karbs, men man beveget seg betydlig mer.
Trener man ofte, kan man rett og slett nesten spise hva man vil. I hverfall jeg.
 jonag (10. Jun 2009 01:14) * IP
kombi
er ikke i tvil om at hva man spiser påvirker både apetitt og energinivåer i kroppen
Og det gjør også trening
Men det hjelper veldig lite på vekta om litt mosjon gjør at apetitten går opp og matinntaket øker så lenge energibalansen opprettholdes eller er positiv.
Det kan faktisk hende akkurat som røyking at noen kan slutte når de vil og noen ikke, at de er avhengige...av viss type mat..
Det kan også hende at for noen så hjelper ikke trening det døyt og at det er kostholdet som gjelder for vektnedgang.
 veggiss (10. Jun 2009 15:32) * IP
det er i første rekke kostholdet, deretter aktivitetsnivået. det er ikke noe problem å gå ned i vekt ved å sitte i sofaen hele dagen, det er bare å tilpasse matinntaket.
 barcentrale (10. Jun 2009 15:39) * IP
man bruker vel rundt 1600-1700 kalorier bare på å holde kroppen i live. Spiser man 1200 kalorier dagen, så går man ned i vekt.
Med tanke på at en BigMac alene har 550 kalorier, så bør man i så måte være litt bevisst på hva man spiser.
 veggiss (10. Jun 2009 15:42) * IP
kommer veldig an på høyde og vekt, jeg har en bmr på ca 2150.
 barcentrale (10. Jun 2009 15:48) * IP
Klart, hvis man er 185 høy og veier 120 kilo (og er 40 år), så har man en bmr på 2150..
 Kjell249 (10. Jun 2009 16:14) * IP
og en BMI på 35 som i følge indeksen er kraftig overvekt :)
 veggiss (10. Jun 2009 17:53) * IP
jeg er 29 og har en bmi på 25...
forresten så er bmi en latterlig index på hvor feit man er, fett% er en mye bedre målestokk i så måte.
 jonag (10. Jun 2009 21:25) * IP
Om man trenger 16-1700 og spiser 1200 kan man risikere å gå ned på sultemodus og spare på energien og bare trenge feks 1400. Da er det faktisk bedre å innta feks 1500 og kanskje klare å holde eller øke de 16-1700.
Vi er laget for å overleve i dårlige tider, så kroppen holder forbruket nede og holder på vekten om den må.
Noen har en kropp som holder skikkelig på vekta og de er ikke feite fordi de er late, men kanskje fordi de er bedre til å overleve i dårlige tider.
Noen spiser hva som helst uten å overspise, andre blir matvrak av feil mat. Noen kan bare slutte å røyke, andre må jobbe lenge med avhengighet.
 barcentrale (10. Jun 2009 23:16) * IP
jonag, men før man kommer i sparemodus, så har man antakeligvis kommet seg ned 10-12 kilo..
 jonag (10. Jun 2009 23:48) * IP
nope. Dette skjer ganske så fort. Setter man igang med en skikkelig sultekur går kroppen i sparemodus for å "overleve".
man vil slanke seg over tid med litt underskudd på næring, ikke sulteforing. Sulteforing som dessuten ikke tilfører nok proteiner og byggestoffer kan dessuten gjøre at man tærer på musklene heller enn fettet. Slik prioriterer kroppen. Muskler koster mye å holde med energi så ved sult er det ikke dumt å redusere muskelmasse...
kroppen vet ikke at den bor i et I-land og slankes. Den tror den må overleve...
 veggiss (10. Jun 2009 23:50) * IP
og går opp igjen 10-12 kilo så fort man begynner å spise mat igjen, siden kroppen prøver å legge opp nye reserver til neste sultekur.
 barcentrale (11. Jun 2009 00:27) * IP
bmr er faktisk det kroppen trenger for å holde seg i live. Atså forbruker kroppen din 1600 kalorier per dag selv om du er på sparebluss.
Tro meg, du går ned i vekt på 1200 kalorier om dagen.. Men husk at det går ca. 7000 kalorier på en kilogram, så det tar allikevel tid hvis kroppen gjør hva den kan for å holde vekten oppe..
 Børre Bever (11. Jun 2009 00:34) * IP
Hmmm, man bør være forsiktig med å spise for mye salat, hvis ikke kan man bli helt grønnsak... :-S
 veggiss (11. Jun 2009 00:44) * IP
bmr er ikke hva du trenger for å holde deg i live, det er hvileforbrenningen din. du trenger forsvinnende lite kalorier for å holde deg i live, men det er noe helt annet. setter jeg meg selv på 1200 kcal om dagen så selvfølgelig går jeg ned i vekt, men det er da ikke bare fett som forsvinner. du får et mye sunnere vekttap (og økt sjanse for å holde vekten) av å legge deg på et kcal underskudd rundt 3-500 pr dag da du vil opprettholde forbrenningen din, samtidig som du heller ikke sulter deg ned i vekt.
 jonag (11. Jun 2009 11:18) * IP
Ser ut til at vi er ganske så enige her veggiss.
Og jeg sier det igjen. Før ble jeg sliten på slutten av en golfrunde. Idag kan jeg LA VÆRE Å SPISE og likevel ikke bli sliten på slutten av en runde.
HVORDAN er det MULIG ? Jo fordi jeg har stort sett fettforbrenning når jeg går der og vandrer pga at maten jeg spiser til vanlig gir slik forbrenning (lite karbo og mye fett og normalt med protein). Og ved fettforbrenning så bruker jeg IKKE oppsparte blodsukkerlagre i musklene. Disse lagrene er noe sånn som 3-500g eller nok til en ca 60min hard nok løpetur eller en golfrunde (?). Men fettreservene mine som kanskje er på 15-20kg varer for søren i 80 ganger så lang tid !
Der har man det. Hemmeligheten til utholdenhet når man ikke har for høy intensitet. Feks golfrunde, feks gå i fjellet...
Jeg ser noen ta en banan eller en sjokolade eller XL1 på en golfrunde. IKKE gjør det... spis real langsom turmat før, evt under runden så holder man fokus oppe mye bedre. Det siste man vil ha er sukkertopper ila runden og å miste konsentrasjonen.
 jonag (11. Jun 2009 11:20) * IP
og med å LA VÆRE Å SPISE, mener jeg at jeg kan spise lunsj, så gå ut på en runde kl 16 og ikke spise igjen før kl 22. Blir litt småsulten, men ALDRI slapp og sliten.
 Pølse med brød (11. Jun 2009 12:12) * IP
Hva mener du med turmat? reall norsk turmat er vel masse carbo så vidt jeg vet( brød).
Hva spiser du når du sier at du spiser mye fett? Vanskelig å finne matvarer som inneholder mye fett som ikke innholder mye annen dritt. proteinkilder er greit nok
Følger tankene dine og (fedeons. Du får mer energi på golfbanen, men høyt inntak av fett gjør at bodårer tetter seg og du lever 10 år kortere. Dette er bevist av norsk skolemedisin.
Men vis jeg må velge mellom å spille mye golf i 30,40 og 50 åra og dø når jeg er 70 i steden for 80 tar jeg det første tror jeg!!
 veggiss (11. Jun 2009 13:10) * IP
er ikke vanskelig å finne fettkilder? nøtter, avokado, egg, bacon, ost, majones, olje etc.
og at du får tette blodårer av å spise mye fett er en myte, det er mange flere faktorer i det regnestykket (som høyt karboinntak, høyt inntak av transfett og for mye omega-6)
 jonag (11. Jun 2009 13:24) * IP
Nydelig veggiss :-))
 veggiss (11. Jun 2009 13:47) * IP
hehe...takk :D
 Pølse med brød (11. Jun 2009 13:53) * IP
Forstår at du har lest Fedeon, har selv tro på mange av hans teorier. Men dette blir fort ensidig, jeg sliter iallefall med å komme opp med 4-5 måltider pr dag som gir matlyst med de matvarene fedeon anbefaler.
Når det gjelder blodårene tror jeg nå mer på en samlet norsk legestand og et utall publiserte artikler i annerkjent legetidskrifter. Men som sagt så spiller det kanskje liten rolle om en gir seg som 70 eller 80 åring, bare man har fått spilt nok golf tidligere i livet.
 veggiss (11. Jun 2009 13:57) * IP
bare så det er klart, jeg har ikke lest en eneste setning av det fedon skriver, så jeg aner ikke hvilke matvarer han anbefaler.
når det gjelder blodårene tror jeg mer på mine egne blodprøver enn noe annet, og de viser at jeg ikke får mer fett i blodårene ved å spise mye mettet fett.
 jonag (11. Jun 2009 14:58) * IP
haha, legestanden har uvettig lite peiling på kosthold. Mange pusher kolesterolmedisiner og ser ensidig på symptomer men ikke helhet og en tanke om sunn naturlig mat. Den maten man spiste på en velstående gård for 100 år siden var ikke usunn. Både med melk og smør.
Det er all industrimat vi fikk som er problemet. Raffinering. Margarin, ødelagte oljer og fetter, hvitt mel, hvitt sukker.
Jeg la om kosthold for 1,5 år siden og har etter det vært syk 3 ganger og da ikke så veldig syk, bare litt forkjøla. Ellers er jeg alltid våken, energirik, sover mindre, jobber mer, spiller mer golf, etc etc etc.
 digger (11. Jun 2009 16:12) * IP
For ikke å snakke om at de har fjernet paprikaen fra Grandiosa. Nå får jeg ikke i meg grønnsaker i det hele tatt lenger :-)
|
Tilbake til innleggsoversikten (Her bruker du kun ett nick!)
|