Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Leif - 18. jul 2024 kl. 15:01 *  IP
The Open

Royal Troon er en kjedelig og stereotyp bane, som de fleste linksbaner i Skottland. Rett frem på alle hull, ondulerte fairwayer, ingen trær, ingen doglegs og ikke vann i spill. Røffen er ikke for vanskelig. Men spillerne elsker den vel.

I dag blåser det en del, som vil gi ulike forhold.

Vår mann er nr. 74 etter 14 hull, syv slag bak lederen. Men mye kan ennå skje. Mange av de beste har ikke slått ut ennå.
 Spiller (18. jul 2024 15:30) *  IP
The Open spilles som vanlig på noen av verdens beste baner. Spennende og utfordrende. Her må man virkelig ha golfferdighetene, noe som gjør at selv gamlegutta kan hevde seg.

Hovland spiller omtrent som forventet, og ligger og vaker rundt cut-grensen. The Open, er etter min mening, den turneringen som teller aller mest.



 Dilter (18. jul 2024 17:11) *  IP
Viktor er ikke den eneste som sliter litt i dag. Åberg er på samme score som "vår mann" og McIlroy er tre slag dårligere.


 gundersen (18. jul 2024 19:49) *  IP
Ja. Vi har kanskje for urealistiske forventninger til VH. Masse klassepiller som er godt bak ham. Dechambeau, Fowler,Theegala, Rory, Fleetwood. M. fl.


 Leif (19. jul 2024 00:03) *  IP
La oss holde oss til vår mann. Selvsagt skal vi ha forventninger om noe mye bedre til en som er nr. 7 i verden!

Da blir det også meningsløst å si at det er som forventet at han ligger rundt cut-grensen.

Men det skjer jo ukentlig at de som ligger langt bak etter første dag vinner hele greia, så da er det vel VHs tur denne gang?




 Leif (19. jul 2024 13:42) *  IP
Kan "Spiller" fortelle meg hva som er så utfordrende på denne banen? Alle hullene er jo like. Jeg kan tenke meg at det som er vanskeligst er vinden, lengden på noen av hullene, bunkerne, og greener som er vanskelig å lese. Fairwayene er brede nok til å unngå røffen, og ballen ruller ikke av greenen. Hverken trær eller vann er i spill. Ingen blinde innspill, ikke nedover - eller oppoverbakke. Men spillerne gjør det vanskelig for seg selv med innspill som havner for langt fra pinnen. Vinden er en faktor, men ikke avgjørende.

Dere som vet mer om dette, inviteres til å forklare hvorfor Royal Troon er en så utfordrende (og god?) bane.



 Spiller (19. jul 2024 13:55) *  IP
Det er mange grunner til at Troon er en god bane. Det er viktig å legge ballen på riktig sted. Dette i motsetning til mange amerikanske baner hvor det bare er å slå lengst mulig. Troon krever presisjon, og det straffer seg hardt å slå skjevt. Banen har tøffe par, men greie bogeys. Linksbaner kan spilles i all slags vær. I USA blir det ofte spilleavbrudd ved regn (siden det da ofte blir lyn og torden).

Gressmessig er banen i tipp topp stand, og historien trekker opp.



 Trippelbogey (19. jul 2024 21:18) *  IP

For en ynkelig forestilling av "vår" eneste mann. Danmark fikk alle sine 4 med videre, vi får holde med de i helga.

Jada, jada jeg har fått med meg at det var litt ulike værforhold i disfavør de som startet tidlig/sent, men det gikk da helt fint an å spille bra golf for det, jmf. Rose, Rahm, Pavon og den syke back-9 til Niemann etter kvintuppelen på hull 8. For ikke å glemme MacIntyres heroiske kjemping de siste 14 hull.

Det er virkelig noen skrekkelige tall for Hovland denne uka uten at vi trenger gå i detalj på det, men èn eneste ussel birdie på 36 hull sier det meste, lengste putt senket ca. 8 fot for par nå nettopp på siste hullet (dårligst i hele startfeltet på putting). Han ligger faktisk litt høyere plassert (113) enn det SG (127) skulle tilsi, det kommer antagelig av at han unngikk doble eller verre. Men hadde gjerne tatt noen doble heller hvis kan kunne fått i noen putter og gjort noen birdier.

Sorry, AR - tror selv du skal finne noe positivt å trekke fram fra "innsatsen" denne uka. Vi får vel heller ikke høre noe fra ham selv, han pleier å skygge banen når det ikke går hans vei.






 Leif (19. jul 2024 21:28) *  IP
Vi har vært vitne til en slags kollektiv mental kollaps blant toppene. Vinden har vært vanskelig, men kan ikke alene forklare disse vanvittige scorene. Vinden kan heller ikke brukes som unnskyldning for elendig putting. Det virker som om flere av spillerne - inkl. VH - mister motet når det går litt dårlig, og så baller det på seg.
Macintyre og Niemann (som TB nevner) er eksempler på spillere som kjemper selv om de har motgang. Flere andre kan nevnes.

Vår mann må ha skrøpelig psyke. Nå går han vel i hi, men plikter å stille opp i Fedexcup-sluttspillet.



 Choy (19. jul 2024 21:48) *  IP
Jeg har trukket meg, men må bare melde det jeg har sagt lenge. Hovland kom opp fra college uten frykt. Nå må han forsvare. To forskjellige ting. Tror han er ferdig.


 AR (19. jul 2024 22:50) *  IP
Viktor Hovland spilte elendig denne gangen. Se for øvrig min kommentar i The Open-omtalen

https://www.golfsiden.no/PGATOUR2021uke3720.html

Han har hatt en svak sesong.
Vi skal huske på at alle møter motgang før eller siden. Det gjelder å fighte seg tilbake til det gode spillet. Det er så jevnt i toppen med små marginer som skiller.

Jeg har også stilt spørsmål med oppladningen før The Open med hyggegolf i Norge. Nå blir det mer hyggegolf i Oslo før OL og Fedex-avslutningen. Med den formen Hovland har nå, kommer han neppe med i den siste turneringen slik at han kan få mulighet til å forsvare tittelen.



 Leif (20. jul 2024 00:00) *  IP
Hovland har bare spilt 13 turneringer i år, inkl. The Open. Jeg har ikke statistikk, men tipper at det er det laveste antallet blant toppene. Og at denne konkurransevegringen er en av flere årsaker til at han har så dårlige resultater.
Av disse 13 er det fire majors, og VH har der plasseringene 3, MC, MC og MC. Beste resultater i de andre turneringene er en 19. og en 20. plass. Dette sier det meste om hvilket nivå han har vært på i det siste.
Likevel er han fortsatt nr. 7 på OWGR!



 Trippelbogey (20. jul 2024 00:15) *  IP

OWGR er jo litt som hcp-systemet var for noen år siden, med en stor treghet i systemet, og såvidt jeg husker bare justering på 0,1 opp pr runde uansett hvor dårlig man hadde spilt.

Nå har de fått endret det til noe som er mer reelt, etter hva jeg kan bedømme for egen del ihvertfall. Så er det alltid noen "luringer" som ikke registrerer rundene hvis det går for bra (for da kan de hevde seg i stablefordturneringer) eller hvis det går for dårlig (for det er stas å kunne skryte av lavt hcp).



 Leif (20. jul 2024 11:42) *  IP
Etter Fedexcup-finalen i slutten av august (der VH antagelig ikke kommer med) er det fortsatt 10 PGA turneringer igjen i 2024, samt 10 på ET.
Dersom VH velger å ikke spille noen av disse eller bare en håndfull, så har han meldt seg ut, i dobbelt forstand.



 gjesp (20. jul 2024 12:31) *  IP
74.36 = R2 avg.score


73.28 = early (Games 1-26)
75.38 = late (Games 27-53)

36-HOLE SPLITS
149.88 = early-late
147.65 = late-early

CUT
148 [+6]

CUTS MADE BY DRAW
34 = early-late
46 = late-early



 Leif (20. jul 2024 21:34) *  IP
Lederen Lowry kollapset nærmest på tredjerunden med +6. I ledelsen finner vi nå veteranen Billy Horschel (37), som leder med ett slag på flere spillere, deriblant den totalt ukjente Daniel Brown (29).

Horschel har jeg alltid hatt et godt øye til. Han er sympatisk, avslappet og ganske cool. 8 seire på PGA. Brown avslørte også en avslappet stil, med å røyke på tee. Sånne typer liker jeg! Kan noen svare på om det er tillatt å ha med en lommelerke med "noe sterkt i" og drikke under runden? Det kan roe nervene og hjelpe.



 veteran (21. jul 2024 00:51) *  IP
Noen opplevde de dårligste forhold begge dagene. Det gjaldt spillere som DeChambeau, Fleetwood, McIlroy, Åberg, Hovland. De spilte omtrent på samme tid begge dagene. Ingen klarte cuten. Hovland var den beste av dem. Dette var flere av forhåndsfavorittene som plutselig fikk kollektiv formsvikt? Vi kan jo kritisere dem for at de spilte elendig hele gjengen eller vi kan innse at værforholdene også er en del av forklaringen.


 Ronni (21. jul 2024 09:25) *  IP
Business as usual.
Scheffler og Schauffele gjør opp om dette.
Hadde vært moro med noen andre, men normalt kan de ikke hamle opp med maskinspillet til Sch...ene.
Været er deres største motstander,



 AR (21. jul 2024 11:44) *  IP
Tenk om vi fikk til shot gun start slik som på LIV Golf. Da ville det vært like forhold for alle i stedet for å spille fra 7 om mårran til 10 om kvelden med de væromslagene man kan se i lpet av den perioden.

Slik det er nå, er det temmelig urettferdig. Ofte er det slik at været bestemmer hvem som er "best" på de britiske øyer.

Ikke bra!



 gjesp (21. jul 2024 12:27) *  IP
Det er en veldig forenkla løsning. Med shotgun start ville det blitt kun 72 spillere i feltet.

Dessuten er det ingenting rettferdig med det, fordi været endrer seg da også. Noen vil starte på enklere hull, andre på veldig tøffe hull og med feil/riktig vind. Det blir også helt unaturlig for publikum å ikke vite hvor det kan bli avgjort. Mange baner har nøkkelhull mot slutten og banene er designet for å kunne skape drama mot slutten. Da lar du ikke turneringen bli avgjort på et enkelt par 3 hull f.eks. Ved evt omspill som spilles over fire hull vil det bli mye vanskeligere å organisere.

Dessuten er det flere LIV spillere som ikke liker shotgun start formatet.

R&A kommer aldri til å gå for noe sånt



 AR (21. jul 2024 13:45) *  IP
Du har rett. R&A gjør uhyre sjelden endringer.

Men turneringene må nok moderniseres for at ikke publikum skal sovne. De må også kunne gjøres mer rettferdige. Kanskje alle de best seedete kunne spille under de samme forholdene?. Men da blir det mange bulongpar for dem som husker hva det er.



 gjesp (21. jul 2024 20:22) *  IP
Flott avslutning på en flott turnering. Xander var imponerende og viser at han er best av alle for tiden


 Leif (21. jul 2024 20:56) *  IP
Spørsmål 1: På hull 16 i går havnet Lowrys ball på tribunen, og la seg til rette på gulvet der. Den var spillbar, så det ut til. Likevel fikk han fridropp på gresset foran tribunen. Hvorfor?

For noen år siden skjedde det samme med Mickelson, da ballen havnet på gulvet i uterestauranten. Han slo den mesterlig derfra ut på green.

Spørsmål 2: hvilken etnisk bakgrunn har Xanders foreldre?

Spørsmål 3: på et av de siste hullene i Scottisch Open forrige uke havnet ballen til (skotske) MacIntyre i røffen. Han tilkalte en dommer (skotsk?), som ga ham fridropp to køllelengder bakover. Hvorfor?



 Lost (21. jul 2024 21:56) *  IP
Spørsmål 1: Når ballen havner på tribunen har du valget mellom å spille den der den ligger eller ta en dropp uten straff. Phil valgte å spille den fordi han kom til å få mer spinn fra tribunen, noe som ville gjøre slaget enklere.

Spørsmål 2: Moren var født i Taiwan og vokste opp i Japan. Faren til Xander er tysk med en fransk mor.

Spørsmål 3: Det var et sprinkel lokk som foten hans ble stående på, noe som gir fri dropp. Nærmeste sted, ikke nærmere hullet + en kølle lengde.



 Leif (22. jul 2024 14:19) *  IP
Mange takk til Lost for greie svar. Et spørsmål til:
Er det forbudt for spillerne å ha med seg og drikke alkohol under runden?



 Lost (22. jul 2024 16:30) *  IP
Det er forbudt å drikke alkohol under runden, men ikke uhørt at noen drikker på morgenen før runden eller fortsatt ruset etter kvelden før.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser









ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72