Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 007 - 29. Aug 2010 kl. 22:01 *  IP
Bygda i endring ..

Snart får bønder selge egenprodusert alkohol direkte fra gården.

Vil vi få noen golfbaner som lager egenprodusert alkohol?
 pondus (29. Aug 2010 22:31) *  IP
Og sammenhengen her var å ??


 007 (29. Aug 2010 22:35) *  IP
sysselsette, lage label.


 Wilson (29. Aug 2010 22:40) *  IP
Skal de plante poteter først for å få råvarer?

Men, du fikk nå startet en ny tråd da.




 007 (29. Aug 2010 22:55) *  IP
Mente du, en ny provoserende tråd, Wilson?

Golfklubben min han mange andre næringstilbud enn bare golfspill på golfbane!



 Wilson (29. Aug 2010 23:01) *  IP
007.

Nå synes jeg du skal svare på mitt spørsmål.
Vis litt respekt når du starter en tråd.
Fortell meg hva de skal bruke som råvarer for brennevinsproduksjon.



 007 (29. Aug 2010 23:07) *  IP
Jeg kan null om produksjon av alkohol. Norske bønder kan tydeligvis meget.
I sommer smakte jeg en meget god lokal øl i Gudvangen.



 SAbeltann (30. Aug 2010 09:30) *  IP
Ja, en liten ferietur, og alt er ved det normale ser jeg.....

Hvorfor burde en golfklubb fjerne fokus fra det de kan for å lage alkohol?
eller mener du ferdige produkter?
det er stor forskjell på å lage sprit, og å lage Whisky, 007.



 PegTee (30. Aug 2010 09:38) *  IP
Wilson,
Det eg trur det er snakk om, enn kor lite det har med golf å gjere, er at norske bønder skal få lov å selje cider, ei tørr, fruktig, edel og flott vare som er laga i hardanger av epler og av av og til pærer. Til liks med den norske akevitten så er denne cideren heilt i værdstoppen og det er berre trasig norks gamaldags idelologi som forhindrar fleire å nyte cideren, gjerne gjennom sal direkte til turistar og lokalbefolkning direkte frå produsent. Denne må ikkje forvekslas med søtt, tradisjonslaust skvip som rusbrus og anna - den er brukande til absolutt ingenting, anna enn å få ein rus.
Poteter vert som kjent nytta som råvarer for vodka - ei vare som ikkje vi har spesiell tradisjon for å lage og i alle fall ikkje nyte. Dessutan er vodkaen laga av korn (bl.a. absolut) hakket betre.
Vi har også byrja få nokon meget gode mikrobryggeri - kanskje desse og får spreie sine gode varer til intereserte? På slutten av 1800 tallet var der over 300 bryggeri i norge - det må ha vore ei fin tid. Tenk på utvalget!



 007 (30. Aug 2010 11:08) *  IP
Kjedelig å debattere med folk som ikke skjønner at alkohol kan være flere ting.
Artig PegTee.

De fleste ansatte på golfbaner jobber bare noen få måneder i året med golf, det er ledig kapasitet.



 SAbeltann (30. Aug 2010 11:42) *  IP
Skal du begynne med beskyldninger, eller skal du svare på relevante spørsmål til din tråd 007?
Hvorfor starte tråder når du kun vil dreie innholdet etter eget hode?

Poenget med spørsmålet er nettopp det PegTee nevner.

Mener du at golfklubbene skal produsere og servere sin egen Cider, eller mener du at det skal være spritproduksjon?



 007 (30. Aug 2010 12:01) *  IP
Hissig idag, SAbeltann?
Hva områdene/klubbene har som ekspertise og råvarer aner ikke jeg!



 SAbeltann (30. Aug 2010 21:44) *  IP
007, niks, er overhode ikke hissig.
har akkurat fått 10 dager med sol og sommer, og da blir man ikke hissig, men som vanlig, så liker jeg saklighet, og da er det vel greit å diskutere når man er i en diskusjon, er det ikke?
å avvise argumenter som kjedelige er jo litt merkelig hersketeknikk...



 007 (30. Aug 2010 22:01) *  IP
Whatever SAbeltann.
Likte denne best, jeg:
"Til liks med den norske akevitten så er denne cideren heilt i værdstoppen og det er berre trasig norks gamaldags idelologi som forhindrar fleire å nyte cideren, gjerne gjennom sal direkte til turistar og lokalbefolkning direkte frå produsent."

Avholdsfolket og folk fra bibelfeltet liker ikke tråden, greit nok.



 SAbeltann (30. Aug 2010 22:17) *  IP
Sukk... greit 007.... du vinner.
jeg skal aldri diskutere noe med deg igjen. du har tydeligvis lagt meg for hat, så da får jeg bare si takk for meg og håper du får et lykkelig liv som ensom debattant.



 Superslicer (30. Aug 2010 22:31) *  IP
Syns 007 er inne på en god ide, jeg. Jeg har av og til kjøpt et utmerket skotsk øl som heter "St Andrews Ale", med umiskjenelig bilde fra Old Course på etiketten. Det er selvsagt ikke klubben selv som produserer det, men et lokalt bryggeri. Noe slikt kan vel være en ide? Kan ikke Ringnes overtales til å produsere en "Bogstad Bayer"? "Miklagard Mjød" måtte en vel finne en annen produsent til. Hardanger-sider? Det blir en sak for Kvinnherad golfklubb, de har sikkert produsenter blant medlemmene. Kan bli en flott etikett.

Skulle gjerne sett et golfrelatert Hansa-øl, men jeg vet ikke... Fana? Bjørnefjorden? Meland? Klinger ikke helt som øl-navn...



 Tørst (30. Aug 2010 23:10) *  IP
God ide!
Nå får man microbryggerier til overkommelig pris, å kunne servere eget "klubbøl" måtte da være genialt, penger å hente på det og...

Støttes!



 Smilende Sam (30. Aug 2010 23:12) *  IP
Da gjenstår det bare for 007 å overbevise stortinget (som i så fall vil måtte tillate det samme for andre foreninger og lag etc).


 Tørst (30. Aug 2010 23:20) *  IP
Tror ikke du må i dialog med Støre for å selge eget øl, muligens tillatelse fra mattilsynet, finnes da puber i Norge med egetprodusert øl. Sterkere saker vet jeg dog ikke


 Dilter (31. Aug 2010 00:06) *  IP
Klubbhuset på Atlungstad ligger i et nedlagt brenneri. Da banen åpnet ble det visstnok solgt/auksjonert bort 80 flasker med Atlungstad Aquavit.

Det det første er et faktum, det andre noe jeg bare har hørt.

Men det hadde vært fine premier det.

Ellers synes jeg norsk idrett "offisielt" har et litt hysterisk forhold til alkohol.



 Smilende Sam (31. Aug 2010 00:38) *  IP
Støre r utenriksminister så det har du rett i. At dette landet er alko-hysteriske viser både lovgivning og drikkevaner.


 Stian (31. Aug 2010 09:18) *  IP
Alkohol er fali det..

Utenom i helgene for da teller det ikke!! Da er leveren fritatt for skade forårsaket av alkohol, noe som er nedfelt i den norske alkoholnormene. Flatfylla kan dermed vedlikeholdes og det eneste som tar skade er lommeboka.

Men kommer mandagen og du tar et glass vin burde du oppsøke AA for da er du på vei mot leverskader, og mest sannsynligvis bunnløs alkoholisme.

Nei, godt vi lever i ett land basert på overformynderi, JEG eller andre over 18 er da _naturligvis_ ikke i stand til å ta egne valg!



 007 (31. Aug 2010 16:04) *  IP
Når det er velfylte premiebord fra voksenturneringer så er det alltid greenfees fra Oslo GK som velges først, så vinflaskene så eventuelt greenfees fra andre baner osv.
Det konsumeres alkohol i golf-miljøene allerede, ja!

Sist jeg tok i ytterdøra på Stortinget så startet kirkeklokkene i byen å ringe, Sam.

Janteloven eller "trasig norks gamaldags idelologi" kan beskrives som ondskap som vi bruker på hverandre for å holde hverandre nede. Denne tråden er usensurert, så langt, tror jeg.

Noen spennende lokale øl-typer kan være voldsomt mettende. Jeg har noen ganger halvert konsumet grunnet det.



 Ludo (01. Sep 2010 22:27) *  IP
I Sør Afrika er det mange golfbaner som har egenproduksjon av vin. Man spiller langs / mellom druranker, og etter en runde kan man nyte et glass god vin produsert samme sted.
Det er mulig at det er vinen som er hovednæringen, men alikavel... :-)



 Smilende Sam (17. Sep 2010 10:45) *  IP
Eplegolf i Hardanger, Raymond golf i østfold, mulighetene er mange


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser









ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72