Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Observatør - 22. Nov 2011 kl. 18:05 *  IP
Komiske Ali

Da er golftinget 2011 gjennomført og man sitter igjen med blandede følelser. Som vanlig gikk tinget for seg i en rolig og fordragelig tone.

En del er bra i Golf-Norge, men det er mye som ikke fungerer også. Det er gledelig at vi fått en ny president. Et relativt ubeskrevet blad innen golf selv om han har hatt ulike administrative roller i mange år med noe varierende resultat.

Det mest overraskende er at de aller fleste som møter på tinget er strålende fornøy med tingenes tilstand. Norske golfjournalister hyller nærmest tilstanden i riket. Det virker som de fleste tilhører en lukket selskapsklubb som har mistet enhver kontakt med virkeligheten.

Forbundet har en solid økonomi, det skal de ha. Mens de aller fleste klubbene har en meget svak økonomi, det bærer også de fleste aksjekursene preg av.

Forbundet har satt seg en del konkrete mål. På disse mislykkes de nesten på alle. Medlemsnedgangen er faretruende selv etter å ha brukt store penger på annonsekampanjer og lignende. Mitt tips er at man vil bikke under 100 000 medlemskap sommeren 2013. Det er kritikkverdig at ikke forbundet ønsker å vite hvor mange unike personer som er medlemmer i norske golfklubber. Dette er en av kjepphestene til AR. Datateknisk skal dette være gjort på et par timer å få et estimat som er minst 99 % korrekt.

Sportslig er man milevis unna å nå målene. Kun Tutta leverer.

Holdningen er “Tenk positivt, skryt av hva du skal få til”. En tankegang som preget alle land, firmaer, aksjemarkeder som har krasjet med et brak.

Man satser store ressurser på OL, hvor sannsynligvis Norge får med en deltager hvis Tutta fremdeles spiller.

Man bruker store ord om Solheim Cup til Norge. Like realistisk som fotball-EM og OL i Tromsø.

Det mest komiske jeg har lest er bloggen til Espelid på en konkurrerende side. Der hyller han de fire siste presidentene, og at klubbene har gjort fantastiske valg hele veien. Det han glemmer å nevne at to av disse, på godt norsk har fått sparken som president. Dette gjelder både Morten Erichsen og Brekke. Erichsen trakk seg på et ekstraordinært ting, og Brekke trakk seg da han skjønte at han ikke ville bli gjenvalgt.

For å drive golfen framover trenger man debatt og temperatur. Håper det blir klima for dette under den nye ledelsen. De får en tøff jobb, og jeg ønsker dem lykke til.

 007 (22. Nov 2011 19:45) *  IP
Ble arbeidet til den nye Golfforeningen nevnt på tinget?


 skogen (23. Nov 2011 10:49) *  IP
Observatør bruker en masse ord på å fortelle om hvor galt det har vært tidligere og konkluderer med at det skal være "debatt og temperatur" som skal drive golfen videre??
Nei her er det "ACTION" som teller. Jeg tror det knapt er noen i Golfnorge som tror at vi kan få flere spillere på Europatouren eller på PGA i løpet av 1 år. Jeg var tilstede på tinget og var glad for at den nye presidenten nå satser aktivt for å få frem toppidretsutøvere. Det virker som at administrasjonen og det nye styret forstår at det sporten trenger, en noen profiler som vi leser om hver dag i avisene. Det er da ikke uten grunn at Langrenn blomstrer blant ungdommen, svaret er enkelt Nortug, Bjørgen og Johaug. Hvorfor tror dere at mange i Østfold og Vestfold har meldt seg ut av golfklubber, investert i sykkler til langt over 20.000 per stk. å nå tråkker seg rundt på veiene; Svaret er Hushovd og Boasson Hagen. Hvorfor er det idag umulig å få plass i svømmeklubber rundt om i landet, enig i at det er for få svømmehaller men grunnen er jo helt klart Dale Oen og Nordenstam. Disse idrettene har konsentrert satsingen på å få frem topputøvere som skaper forbilder for barn og unge. Det er dette NGF nå har forstått og gjør noe med. Denne satsingen vil om den lykkes, gjøre at klubbene får flere medlemmer og at golfsporten igjen blir økende.
Vi har hatt nok av debatter med eller uten temperatur, nå er det målrettet satsing på toppen som teller.
Jeg gleder meg til å se Finn H. i aksjon.



 Pepper (23. Nov 2011 11:23) *  IP
Det er viktig med gode toppidrettsutøvere som inspirasjonskilde for både store og små, men min erfaring fra arbeid med golf for barn og unge i flere år er at betydningen av disse enerne er vesentlig mindre enn mange tror. Det å tro at folk melder seg ut av golfklubber og kjøper sykler istedet eller at langrenn er populært har nok med mye mer å gjøre enn bare Hushovd, Bjørgen & co.

Uansett blir det interessant å se hvordan NGF under Finn H Andreassens ledelse vil te seg, der er vi enige.



 AR (23. Nov 2011 11:31) *  IP
Jeg deler ikke Peppers erfaring. Etter min mening skaper topputøvere en mye større interesse for den aktuelle idretten. I Sverige har vi sett eksempler på dette i ishocekey, bordtennis, tennis og golf.

Jeg snakket med en av våre beste spillere gjennom tidene for bare to dager siden. Han fortalte at han ble svært inspirert av å se på toppspillerne i Norge da han var liten.

Jeg tror også at Tutta allerede har vært med på å løfte damegolfen i Norge opp på en mye høyere nivå i dag enn den ville vært uten Tutta. Det gror godt blant de yngre jentene i Norge for tiden. Det var ikke tilfellet før Tutta for alvor entret golfens utstillingsvindu.



 Pepper (23. Nov 2011 12:20) *  IP
Selvfølgelig er det viktig på flere måter med en spiller som Suzann, og selvfølgelig blir yngre spillere inspirert av henne, men som sagt min erfaring fra jentegolf er at betydningen av toppene som forbilder er mindre enn de fleste tror, dette basert på kommentarer fra og mine erfaringer med en lang rekke jenter. Gode spillere i nærmiljøet som egen klubb er nok ofte vel så viktig for inspirasjon i det daglige som et fjes man stort sett bare ser i aviser eller på TV. Noe større grad av nyansering kan nok ofte være fornuftig i slike diskusjoner.


 Oggi (23. Nov 2011 14:48) *  IP
Både og. Det er ikke bare en løsning, men flere parallelle. Akkurat det legges det også opp til nå.
Talentutvikling skal fremover i langt større grad foregå på klubb- TO-plan. Det vil bidra med Peppers lokale og nære forbilder. Som jeg også har sans for. I tillegg skal en ta de beste og gjøre dem til internasjonale spillere. Det gir Northug-effekten og synligheten i media. En konsekvens av det igjen er at det også gir oss sponsorer. På toppen av dette skal vi - hvert eneste år fremover - ha internasjonale tourer på norske baner. Det gir WOW-effekten og inspirasjonen.
Årsaken til at det var så harmonisk og rolig på årets Ting, var etter min oppfatning at en felles realisme har seget inn i hele golfnorge der en på bred front endelig erkjenner hvor en står både sportslig og forretningsmessig. Det skjer aldri noen endring uten en slik forutgående erkjennelse av at nåsituasjonen ikke er tilfredsstillende.
Når det i tillegg skjer en presentasjon av troverdige og attraktive planer som samsvarer med det klubber over hele landet har ment over tid - da brer troen seg og skuldrene senkes.
Det er sikkert moro med slagsmål og konfrontasjoner, men selv ser jeg ikke det store behovet for å bidra med det. Ikke tror jeg det er konstruktivt heller.
Vi har fått nye og tydelige fanebærere både i styret og på Ullevål. Gi dem en sjanse før dere tar på boksehanskene igjen. Engasjement er fint, men bruk det heller i egen klubb. De trenger engasjerte medspillere.
pS: akkurat i skrivende stund ligger Kofstad øverst på listen i Spania (Hi5). Jippi!



 Christian Furu (23. Nov 2011 14:50) *  IP
Store helter som Northug, Bjørgen og Hushovd kan få opp interessen i korte hektiske perioder, men de som virkelig ønsker å spille golf gjør det uansett. De store mengdene som eventuelt begynner på grunn av helten sin vil også stort sett falle fra når de blir litt eldre og ikke oppnå gode resultater. Det er selvsagt mulig at man er heldig og blant mange tusen finner gull.

Hadde det kanskje vært bedre å satse tid og penger på de som virkelig brenner for å bli gode golfere?

En profil og superhelt betyr ikke automatisk suksess i kommende generasjoner.



 Pepper (23. Nov 2011 14:57) *  IP
Bra skrevet, Oggi, som vanlig.
Bare synd at Espen ikke lenger leder i klubbhuset :-)



 Pro V1 (23. Nov 2011 15:05) *  IP
Interessant utvikling på debatten.

Uansett så kommer man ingen vei uten et miljø. Det å bygge miljø gjenom foreldrene, er stikkordet uansett idrett.

I dagens samfunn har vi en foreldre generasjon som er litt ymse. Noen plasser er de vesentlig flinkere til å følge opp sine håpefulle, mens andre plasser sender man barna avgårde på fotball/håndball og sitter selv i godstolen eller pleier sitt ego.

Det er jo bare fantastisk å kunne være en bidragsyter på den ene eller andre måten. Norsk idrett trenger alle. Ikke alle skal være trenere, noen kan bidra som tidtaker, ulike støttefunskjoner, saftbladere, sjåfør osv. Alle disse er med på å bidra til å skape det gode miljøet.

Innen skiidretten har dette vært varemerket i mange år, du finner det forøvrig i de fleste individuelle idrettene. Man er ikke fremmed for å kjøre 50 mil hver vei i bil, tar gjerne en overnatting ekstra og sørger for at barna har det minst like gøy utenfor idrettsarenaen. Stikkord - miljø. Turen til badelandet på ettermiddagen er vel så viktig. Felles middagen som Olga Marie har brukt 2 timer på, smaker vidunderlig og kostprisen pr. person for 20-30 personer ligger rundt 15 kroner.

Alle vil være med å bidra i et miljø som fungerer og der det finnes dyktige ledere som inkluderer er ydmyke og forandringsvillige. Få vil være med der alt kun handler om meg og mitt.

Men etterhvert som disse blomstrer og blir eldre så knyttes det til trenere som har kompetansen og som kan ta de nødvendige skritt videre, men likefullt behioldes i miljøet i en eller annen sammenheng. Ikke minst som inspirator igjen for rekruttene og barna som er nye.

Hva er standard kommentaren til enerne - takker miljøet fra de var små og mamm og pappa som har vært der hele veien, samt trenere i sen ungdomsperiode som var avgjørende for den tøffe satsingen inn mot senior.

Disse elsker å trene (ref. Marit Bjørgen, Johaug) og har en utstråling som gjør at de forblir store helter for oss alle.





 Pepper (23. Nov 2011 15:30) *  IP
Veldig bra Pro V1. Stikkordene miljø og idrettsglede er helt sentrale når det gjelder både å skape bredde og topp.




 Oggi (23. Nov 2011 15:43) *  IP
Veldig sentralt punkt du tar opp her ProV1. Helt enig med deg. Jeg tror at noe av det som kommer til å kjennetegne klubber som lykkes fremover er graden av frivillig innsats. Med en trykket økonomi er det helt sentralt at medlemmer tar i et tak og bidrar etter evne og kompetanse.
Det er starten. Gjøres det riktig (slik det gjøres i de fleste andre idretter som det blir nevnt over) finner de frivillige ut at det både er morsomt, miljøskapende og viktig det de driver med. Da er veien kortere til at denne kulturen også sprer seg inn mot det sportslige og blant utøverne selv.
Den korrekte og fullstendige oversikten over det positive som antagelig skjer nå i norsk golf - burde begynt med nettopp dette. Frivilligheten, miljøfaktoren internt i klubben. Deretter samarbeidet i TO området for talentutviklingen, rekrutteringen og de spesielle satsingene (for eksempel flere jenter). Så kan de beste bli tatt opp i NGFs satsingsgrupper, de aller beste fått proff coaching mot sitt neste nivå og alt dette mens internasjonle turneringer besøker en rekke norske baner. Da får vi bredde i bunn, synlighet i media, som gir oss sponsorer og flere medlemmer, som gir grunnlag for å holde dette vidunderlige hjulet i gang.
Men alt starter med hver enkelt av oss. Hvor villige vi er til gi litt av oss selv. Det skal ikke mye til. Takk for påminnelsen ProV1.



 Boogeyman (23. Nov 2011 15:58) *  IP
Fint innlegg av Skogen.
De idretter han nevner som konkurrerer om ungdommens gunst og interesse - og med de forbildene han nevner - har det til felles at utøveren blir dønn sliten, svetter, blir slankere og i fin fysisk form. Det er altså krevende fysiske idretter der det gjelder å bruke kroppen og ta seg helt ut. Det gjelder nesten alle andre idretter også, både individuelle og lag.(kom ikke trekkende med bowling, dart, curlig o.l. nå)
Men ikke golf! Golfsporten sliter med et image som det nok aldri blir kvitt. Rusle rundt på en golfbane, liksom, bærende på en bag med køller og slå på en liten ball for å få den ned i et hull. Hvilken ungdom i dag er fristet av noe sånt? Ikke blir man sliten, ikke konkurrerer man om å komme først til mål eller få best tid, o.s.v. Golf fresmtår for ungdom idag som en "latmannsidrett", en snobbesport for overklasseungdommer.
Si gjerne at de beste i golf trener masse fysikk og kondisjon. Det hjelper ikke på oppslutningen, for i andre idretter er det å konkurrere mann mot mann, bli sliten og svette noe av det vesentlige. Det er det som trekker oss selvpiskende nordmenn til disse idrettene, ikke det å slå på en liten hvit ball. Og nå mål etter 4-5 timers rusling i naturen.



 Wilson (23. Nov 2011 16:15) *  IP
Booogeyman.

Greit at du beskriver deg selv, men du er neppe forbilde for noen.

Tutta er veltrent og tjener masse gryn.

Mange andre spillere internasjonalt er det også.
Golf er en verdensidrett.
Mange unge har lyst til å spille golf om forholdene legges til rette for dem.



 Boogeyman (23. Nov 2011 17:13) *  IP
Unødvendig å trekke inn min person her, Wilson.
Naturligvis er både Tutta og mange andre golfspillere veltrente og i god fysisk form. Men det er også Laura Davies og en del andre lubne damer (og herrer).

Golf er en verdensidrett, ingen tvil om det. Men Norge med 5 mill. innbyggere konkurrerer i et marked med potensielt kanskje 1 milliard spillere, når Østen kommer med for alvor. Da må det et ekstraordinært norsk supertalent til for å hevde seg. En slik person dukker opp kanskje hvert 10.år, trolig sjeldnere.

Problemet med golf i Norge er fortsatt et dårlig image, fulgt av dårlig mediedekning og manglende forbilder. Det er så mye annet som frister ungdommen, og ikke bare idrett.
I golf hverken svetter man eller blir sliten, det hører med til det dårlige imaget. Det er nok bare de 100 000 golfspillerne som er interessert i golf på TV og i media; ingen som ikke spiller golf selv. I andre idretter kan man være ihuga tilskuer - enten fra sofakroken eller på tribunen eller langs løypa - uten selv å utøve eller å ha drevet med idretten. Det er også en ulempe for golf.

I gamle dager var det tre "hvite" idretter: seiling, tennis og golf, som folket ikke hadde tiltro til og ikke var interessert i, fordi de tilhørte og ble utøvet av "de rike". Slik er det vel tildels fortsatt. Dersom ikke dette stemplet på golf som en latmannsidrett forsvinner, så får vi hverken topp eller bredde i norsk konkurransegolf internasjonalt.



 No Name (23. Nov 2011 17:38) *  IP
Boogeyman har som vanlig sitt faste gode råd:. Gi opp!! Stå på BM, en dag finner du kanskje en likesinnet


 tja (23. Nov 2011 18:37) *  IP
Hvor er det han sier at vi bør gi opp? Tror vel dessverre han er inne på noe i andre avsnitt.


 AR (23. Nov 2011 18:38) *  IP
Boogeyman er inne på mye riktig etter min mening. Det er uhyre vanskelig å få fram mange gode spillere i Norge av verdensklasse.
På den annen side arbeides det nå meget godt med rekrutteringen - ikke minst i NGF. Dermed har vi et lite fortrinn framfor mange andre nasjoner.

Jeg tror ikke at tennis, golf og seiling oppfattes på samme måte som før blant folk flest. Det er to årsaker: Disse idrettene er blit mer folkelige, og folk er blitt rikere. Møtes på halvveien med andre ord.

Noen ønsker å slite seg helt ut. Andre ønsker kanskje mer finesse. Det viser seg at konkurransen er meget hard i idretter hvor store muskler og store lunger ikke er det avgjørende.



 Skogen (23. Nov 2011 18:53) *  IP
Synes debatten her var god og konstruktiv og mye bra om frivillig arbeide etc. Men (Trippel)boogeyman står igjen frem med sine destruktive meninger og kommentarer. Golf er den 3.største sporten(3.største særforbundet i NIF) i Norge. Det er klart at vi får en normann eller 3 på europatouren eller på PGA om noen år hvis vi fortsetter å satse på toppidrett, med kjempestøtte fra de frivillige.
La oss glemme BM i denne og andre debatter her på et kempebra debattforum for Golf, Stå på AR!!!



 No Name (23. Nov 2011 19:00) *  IP
AR har etter min mening sine spesielle sider, men han skal ha for at han gidder å involvere seg med informative innlegg her på forumet. Det kryr av kverulanter som leter etter de minste feil og kun har negative ytringer. AR er en stayer, stå på!!


 Boogeyman (23. Nov 2011 20:45) *  IP
Kan "Skogen" og "No name" fortelle meg hva som er destruktivt i mine innlegg i denne tråden!
Og jeg har heller ikke sagt at vi skal gi opp.
Jeg bare beskriver situasjonen for norsk golf på en realistisk måte. Hva er galt med det?

Grunnen til at golf er 3.største særforbund målt etter antall medlemmer, er det enkle faktum at man er nødt til å være medlem av en klubb for å kunne spille golf i Norge. Man trenger ikke være medlem av hverken skiklubb, sykkelklubb, friidrettsklubb eller hva det måtte være for å utøve sin idrett i fred.
Det gir et bedre bilde dersom man ser på antallet golfspillere som driver seriøst, satser, har ambisjoner og deltar i konkurranser, sammenlignet med andre idretter. Det spesielle med golf er at den for 99% av utøverne er en ren mosjons-og hygge idrett, der et stort antall nok er pensjonister

Ellers enig med AR i at det naturligvis er hard konkurranse i idretter der store muskler eller lunger ikke er avgjørende. Mne mitt poeng var at for norske ungdommer og voksne er ikke golf en idrett som lokker, både fordi den har elendig image og dårlig PR, og fordi det ligger mer for oss enn andre nasjoner i andre deler av verden å slite og svette. Det har noe med vår natur å gjøre, tror jeg.



 Wilson (23. Nov 2011 20:49) *  IP
Mitt svar var relatert til det du skrev Boogeyman.
Hvis dette er sannheten så er det helt fint for de som mener Boogey har rett


"de forbildene han nevner - har det til felles at utøveren blir dønn sliten, svetter, blir slankere og i fin fysisk form. Det er altså krevende fysiske idretter der det gjelder å bruke kroppen og ta seg helt ut."

kontra
"Rusle rundt på en golfbane, liksom, bærende på en bag med køller og slå på en liten ball for å få den ned i et hull. Hvilken ungdom i dag er fristet av noe sånt? Ikke blir man sliten, ikke konkurrerer man om å komme først til mål eller få best tid, o.s.v. Golf fresmtår for ungdom idag som en "latmannsidrett", en snobbesport for overklasseungdommer. "



 Boogeyman (24. Nov 2011 20:22) *  IP
Det var spissformuleringer Wilson, det skjønner du nok.

Men de er basert på en viss erfaring. Jeg har en del ganger spurt tenåringer om de kunne tenke seg å begynne å spille golf. Svaret har alltid vært en blanding av: "Golf? der blir man jo ikke svett engang", og "Det er rimelig kjedelig å går rundt og slå på en liten ball i timesvis".

Det er annen ting med golf som skiller den fra andre idretter. Jeg har opp gjennom årene spilt golf med mange nordmenn, både i Norge og utlandet. Under rundene er det naturlig å diskutere golfspørsmål. Da er det utrolig liten interesse og kunnskap om internasjonal golf og de norske på tourene. De fleste vet ikke hvem ETJ eller JAL er. De visste såvidt hvem Bjørnstad var da han turnerte. Tutta kjnener alle. Av de internasjonale toppene vet alle hvem Tiger er, og av andre navn nevnes bare Mickelson. Toppene i Europa er ukjente. De samme uvitende og uinteresserte golferne ser da heller ikke på golf på TV, selv om en major-turnering skulle bli vist på en riksdekkende kanal. (forresten vet de ikke hva en "major" er heller).

Hvorfor golf generelt er så uinteressant for norske golfere som spiller regelmessig hele sommerhalvåret, vet jeg ikke. Er det med på å danne golfens dårlige image, og manglende interesse hos oss til å rekruttere nye talenter til sporten?



 Frank (24. Nov 2011 23:27) *  IP
Om folk i golfnorge går rundt og tror det er Norges tredje største idrett bør de stikke fingeren langt ned i jorda. 100k medlemmer hvor alle er tvangvsmedlemmer og 80 prosent av deknakpt rører en kølle i løpet av året.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser









ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72