Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Terje Vanay - 11. May 2006 kl. 10:11 *  IP
Dyrt og dårlig

Dyrt og dårlig.

Etter en runde på Tyrifjorden GK, en aldeles utmerket bane, i topp stand til denne tiden å være, blir man jo ofte sulten og ønsker noe å spise/drikke.
Vi tok en dagens som på denne dag var lasagna. Prisen for en dagens var "skyhøye" kr. 149.00. Det er jo fritt valg om man vil spise til en slik pris. Vi valgte å spise, men når maten serveres nesten kald med dårlig salat, ja da blir prisen ennå verre. Når skal de som driver resturanter/kafeer/kroer på golfbanene skjønne at ved slik behandling spiser man der kun en gang. Da nytter det ikke på høsten og klage at man ikke tjener penger på hva man driver med, eller at man har alt for få kunder. Hva med miljøet i klubben/terassen, skal det opprettholdes bare med de evigvarende vafler som man får alle steder. (som regel ikke noe galt med vafflene)
Et lite sukk til som ble referert av et av medlemmene på Haga som bare understreker dette. Etter en runde, på etter hva jeg hører en bane i fin stand, ønsket medlemmet seg en kald pils. Hvem gjør ikke det etter en runde? Prisen lød på kr. 55.00 for en 33cl,tilsvarer 83,50 for en halvliter. Norges dyreste? Er det noen som kan fortelle meg hvorfor det skal koste dette på en golfklubb? Er det jeg som har mistet alle illusjoner og ikke følger med? Har spilt golf i 34 år i inn og utland og mener jeg har sett det meste i denne verden. Dette er ingen kritikk av klubbene eller banene, men et sukk på hva jeg synes er urimelige priser.
Hva mener du?

MVH
glad i god mat og drikke

Kommentar: Det er 0,4 l øl som koster 55 kroner og ikke 0,33l. Da blir literprisen faktisk under det ølen koster ute på by'n mange steder.
AR

 Enig (11. May 2006 11:29) *  IP
Enig med deg.
jeg er medlem på nevnte klubb, og håpet at med nye driftere av restauranten, så ville det kanskje bli noe rimeligere, siden de driver stort like ved golfbanen i tillegg.(sundvollen hotell).

skuffelsen ble da enorm når jeg så prislisten, og som en del andre baner, så betaler vi altså 45 kroner for en baguette.

nei, jeg tar med niste, og sånn blir det. så får de bare gå konk eller hva de selv måtte ønske, men dersom ikke prisene blir justert, så vil jeg føle meg presset til å informere gjestene om disse prisene også. det er for dumt rett og slett.

når du betaler 150 kroner for en middag, så forventer du å få restaurant mat, ikke kro-skrot.



 tak, oslo (11. May 2006 12:08) *  IP
Jeg forstår frykten som restauranteierene har for å ikke tjene penger på sin virksomhet. Men helt enig i at det jevnt over tas alt for høye priser.
Selger man lite må man ha høye priser er tydeligvis oppfatningen. Svært få tenker hva skjer om vi setter prisene lavt...



 Kvadruppelbogey (11. May 2006 17:24) *  IP
Selvsagt må drikken koste 85 KR pr halvliter.

De fleste golfbaner ligger jo ute i gokk, og transportkostnadene blir deretter.
Andre serveringssteder har 12 måneder på seg til å tjene inn kostnader til de faste utgiftene ved driften, mens et serveringssted ved en golfbane har vel åpent i kun 7 av årets måneder.
Så da må en jammen ha god profitt på den korte tiden man har åpent.



 TigerFan! (11. May 2006 17:29) *  IP
Håper du var ironisk på den kvaduppelbogey... For maken til bakvendt tankegang...

Jo høyrer prisen er, jo færre gidder å kjøpe. Selvsagt er det noen som kjøper, men ikke nok.

Sett prisen så den er normal i forhold til andre steder, så kjøper flere, og man tjener FORT inn det man "taper" på den litt lavere prisen...

virker som ganske enkel logikk for meg, men hva vet vel jeg...



 Kvadruppelbogey (11. May 2006 18:05) *  IP
Seff kan man ikke sette ned prisen. Da taper man jo spenn pr halvliter man selger.
Såpass mye som 85 spenn må man nesten ha, om dette skal gå rundt.



 TigerFan! (11. May 2006 18:34) *  IP
hehe. ja. Hvorfor ikke ta 100,- når man først er igang...Eller 99,- for da skjønner ikke folk at det er dyrt.!


 neutral svensk (11. May 2006 18:45) *  IP
ennu en bra bilde av golf norge....


 Oscar II (11. May 2006 20:00) *  IP
Enig med deg Terje.
Til restaurantnorge vil jeg bare si: Skam dere, lær dere å behandle kunder skikkelig. Ingen steder i verden blir gjestene avkrevd restaurantpriser når maten handles ved disk, og må spises på respatexbord!!!



 Asbjørn Ramnefjell (11. May 2006 20:53) *  IP
Ølprisen og debatten etter ble feil fordi utgangspunktet var feil.


 TigerFan! (11. May 2006 23:37) *  IP
Tja, mulig han bommet litt på literprisen der, men i utgangspunktet synes jeg jo fortsatt debatten har livets rett, da den peker på noe viktig her, altså de forholdsvis høye prisene, og da ikke bare på ØL, men baguetter og liknende. 45 kr for en baguett er ikke billig, så sant det ikke er beluga-kaviar på da...noe jeg tviler på at det er..?! ;)

Jeg føler at debatten etterhvert uansett dreiet over på mer generelle prisvilkår, så la den gjerne rulle litt til, er du snill!

mvh



 Oscar II (12. May 2006 08:32) *  IP
ja, la oss debattere, men og vi behøver ikke henge ut noen spesiell klubb. Tyrifjorden er ikke alene, de var bare uheldige som tilfeldigvis hadde Terje og meg som gjester i restauranten, men ikke samtidig - jeg kjenner ikke Terje, han kjenner ikke meg.


 Passauf (12. May 2006 08:53) *  IP
Generelt mener jeg at vi i dette landet er lite flinke til å gi tilbakemeldinger til de som bør få våre reaksjoner. Vi gjør altfor ofte som innsender her. Vi klager til kjærringa eller til arbeidskollegaer eller i et fora. Hvorfor ikke si det rett ut på kroa. Dette er for dårlig. Gi en oppriktig og saklig tilbakemelding til den det angår. NB! JEg vet ikke om Terje i tillegg til å poste sitt innlegg her også ga uttrykk for sin opplevelse direkte på kroa. Jeg deler her kun mitt inntrykk av situasjonen.


 KoLD (12. May 2006 19:22) *  IP
Dagens på Kungälv Kode i slutten av april kostet SEK 65,-


Inkl. sallad och kaffé



 Nye Gunnar Bull (12. May 2006 21:29) *  IP
Lønnsnivået til svenskene er vel 20-30% lavere enn i Norge.


 Oscar II (13. May 2006 10:05) *  IP
Med 30% høyre lønnsnvå burde prisen i Norge være NOK 70......


 Haugerfantomet (13. May 2006 20:26) *  IP
Passauf!
Istedden for å klage i kroa mot prisene, kan man jo la være å gå dit. Man blir ofte sett ned på om man klager høylytt i Norge. De som driver kroa kommer sikkert ned på jorda til høsten.



 KoLD (13. May 2006 20:50) *  IP
det er nettopp det jeg gjør, jeg har gjort det til min livsoppgave å legge igjen minst mulig penger i norske golfkroer


 Terje. (14. May 2006 13:08) *  IP
Hei.
Hyggelig at folk engasjerer seg i dette for det gjelder jo oss alle som ønsker i utgangspunktet å benytte facilitetene på golfklubbene. Ja, jeg sa også i fra vedrørende mitt måltid på Tyrifjorden og min venn sa også i fra på Haga. Asbjørn, regnestykket var nok som jeg sa, ølet som ble bestilt var et glass på 33cl, vanlig flaske og ikk o.4l, så prisen blir derette.
Terje

Svar: Jeg fikk oppgitt at på Haga var det 0,4 l det gjaldt, men kanskje 0,33l gjaldt på Tyrifjord?
AR



 terje vanay (15. May 2006 09:29) *  IP
hei asbjørn
Nei, det var på Haga.
Det ble satt frem en 0.33 cl flaske (liten brun flaske av kjent merke) og et glass. Han måtte helle i selv og det ble ikke snakket om annet. Prisen var kr. 55.00, hverken mer eller mindre. Muligens ble det gjort en feil, men det forverrer jo bare situasjonen. Ifølge min venn oppførte også vedkommende bak disken seg svært arrogant da han kommenterte prisen.
Som du vet har jeg jo spilt en del år og frekventert de flerste baner i Norge. Jeg får vel gjøre det til min "livsoppgave" og teste tilbudene på banene og referere det her på "golfsiden" Fortsettelse følger.
terje



 Fooore (15. May 2006 10:32) *  IP
Spiller en del i Sverige, medlem i svensk klubb i tillegg, der spiser vi nesten alltid en burger mellom/etter runden(e), topp service, deilig burger og grei pris.

Men vi hører samtidig at det er få medlemmer som legger igjen penger i kroa. Om det er prisnivå eller personkonflikter, tja, vi stanser ihvertfall alltid hos Bosse for Bosses Burger!



 pilz (17. May 2006 20:59) *  IP
her er det nok en del av golfklubbene som må ta skylden for prisnivået. Har hørt at en del av de tar 40-50 tusen i mnd leie av kokken for kjøkkenet.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser









ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72