Tilbake til innleggsoversikten Tilbake
til første side Søk på GOLFSIDEN
Les mer
Her kan du legge inn: nytt innlegg
Svein Drange Olsnes - 16. feb 2016 kl. 10:44 * IP
Golfbanen-Golfklubbens viktigste produkt
Når tidene er vanskelige, blir det viktig å posisjonere seg i markedet. Altfor ofte tenkes det først å fremst kutt; vedlikeholdsbudsjett, åpningstider i proshoppen og restauranten osv. Både England og Sverige har i det siste sett en markant økning i antall spilte runder, og spesielt i de klubber som har rustet opp banene. Når konkurransen er hardere, vil de klubber som har det beste banetilbudet overleve. Jeg har prøvd å spre dette budskapet til norske klubber, men med liten respons, dessverre.
|
Boogeyman (16. feb 2016 14:53) * IP
For meg kan gjerne en golfklubb være uten både restaurant, proshop og drivingrange.
Det er banen som er alfa og omega for en golfspiller. I trange tider kan vi klare oss uten det andre.
Når og hvor kommer den første rene selvbetjeningsbanen i Norge?
Dilter (16. feb 2016 15:14) * IP
En golf-bane behøver ingen særlige fasiliteter i tillegg til banen, men en golf-klubb trenger trenings-, samlings- og aktivitetssteder.
En golfbane består av jord, gress og vanningsanlegg.
En golfklubb består av mennesker.
Svein Drange Olsnes (17. feb 2016 08:48) * IP
Når man begynner å spille golf, betyr banestandard ingen ting for de fleste. Etterhvert vil mange velge en klubb som har en god og ikke minst tørr bane.
Wilson (17. feb 2016 22:25) * IP
En klubb uten range,proshop eller restaurant blir fort en klubb uten sjel.
Men banen må være best mulig. Den er selve grunnlaget for klubben
Boogeyman (18. feb 2016 15:00) * IP
Hva skal vi med "sjelen", vi kommer jo dit for å spille golf.
Tror du at du vil spille dårligere dersom klubben hadde hverken proshop, restaurant eller range? Altså som GF-spiller.
AR (18. feb 2016 15:22) * IP
Noen kommer til en golfbane bare for å flytte en ball rundt banen og gå igjen. Andre har/ser andre og flere gleder ved golfspillet; vennskap, sosial omgang med andre, hyggelige mennesker etc..
Dilter har kort og klart forklart dette lenger opp på siden.
tilskuer (18. feb 2016 16:17) * IP
Jeg ville ikke spilt dårligere på en bane uten proshop og range. Mest sannsynlig ville jeg ikke spilt den i det hele tatt hvis det var et "bedre" tilbud i nærheten. Restaurant er jeg ikke avhengig av, men det må være mulig å få kjøpt noe å drikke.
Boogeyman (18. feb 2016 21:34) * IP
Du har nok misforstått golfspillet, AR. Det vennskapet, sosial omgang og hyggelige mennesker som du nevner er det ute på banen under 4-5 timers nærkontakt du opplever!
Eller setter du mer pris på en prat med en ansatt i restauranten i to minutter enn med kompisen din under runden?
Det du nevner ved golfspillet opplever du under runden, enten du spiller eller går eller venter. Med folk du kjenner eller blir kjent med.
Det er sosialt det! Derfor kan vi godt klare oss uten både proshop og restaurant.
Wilson (18. feb 2016 22:24) * IP
@ Boogeyman
For et idiotisk innlegg du skrev 21:34.
Esposito (18. feb 2016 22:52) * IP
Mye sosialt og hygge under runden ja, men liker å sette meg ned etter runden og "juge" litt med de jeg har spilt med, og det dukker kanskje opp noen som har gått ut et par baller bak, eller det dukker noen som skal ut senere. Noen er fornøyd med bare å spille og går rett i bilen, noen må hjem fort som f... ellers blir det ikke noe mere golf i år :-)
Folk er forskjellige.
AR (18. feb 2016 23:55) * IP
B-man; vi to har helt opplagt svært ulike meninger om dette med golfspillets verdier on and off the course.
Om du eller jeg har misforstååt, skal jeg la ligge. Du gjør det på din måte. Jeg på min.
Uten at jeg orker å gå inn på en ny diskusjon med deg som bare ender opp med en uendelig rekke med nye spørsmål, vil jeg bare si at jeg synes det er hyggelig å snakke med de ansatte i restauranten etter runden "i to minutter". Hyggelig er det også å ta en prat med de jeg spiller med og andre i klubben i en hyggelig atmosfære.
Kanskje jeg snakker med de i restauranten om hvor god mat de serverer, et fremtidig arrangement - bursdag, bryllup, selskap etc.
Til orientering feiret jeg både mitt bryllup, 50 årsdag og andre høydepunkter i min hjemmeklubb. Meget vellykket!
Det hadde ikke vært mulig hvis det ikke hadde vært et skikkelig tilbud for den slags i klubben.
Men jeg forstår at du ser helt annerledes på slike ting enn det jeg gjør.
Ikke noe galt i det.
Boogeyman (19. feb 2016 14:02) * IP
Tydelig at alle dere har så god tid før og etter runden at dere kan være sosiale med både klubbkamerater og ansatte. Da blir det fort 6-7 timer brukt på golfrunden, der det sosiale egentlig foregår.
Selv har jeg ikke tid til den slags koseprat før og etter, da det tar for mye av min tid.
Å sitte på terrassen på OGK med en passiar med alle forbipasserende og ved bordet - før og etter runden - er sikkert hyggelig. Men for meg med andre ting å gjøre blir det dessverre ikke tid.
Wilson; vennligst forklar hva som er "idiotisk" med mitt forrige innlegg.
gjesp (19. feb 2016 14:11) * IP
Alle bruker ikke 4.5-5t på en golfrunde vettu. Man kan være sosial uten å tilbringe 7t der
Wilson (19. feb 2016 14:31) * IP
Avslutningen: Derfor kan vi godt klare oss uten både proshop og restaurant.
Hvem er vi?
Hva baserer du et utsagn som du gjør på vegne av flere?
Hvor mange i din egen klubb har du spurt om dette?
Dilter (19. feb 2016 16:46) * IP
For å ha glede av det sosiale i golfen er det selvsagt en fordel å ha venner.
Boogeyman (19. feb 2016 17:35) * IP
Beklager uttrykket "vi". Jeg har ikke empiri for å skrive det. Burde stått enten "jeg" eller "noen av oss".
Sosial kan man være både med venner i en flight og på terrassen, eller med nye mennesker man spiller med. Det siste er mer sosialt og givende, da det gir ny kunnskap og er mer utfordrende. Å chatte med de samme vennene hver gang man spiller blir kjedelig i lengden. Man blir lett ut-pratet.
Bedre da å treffe nye spillere.
Gjesp: jeg bruker ikke 4,5 - 5 t. på en golfrunde, men det hender man blir nødt til det.
??? (21. feb 2016 18:44) * IP
For meg og min familie har alltid det sosiale betydd mest. Når hjemmebanen la ned restauranten ble det mye mindre spill på oss. Ikke minst savner jeg middagen etter jobben på banen før kveldsrunden eller familiemiddagen i helga etter runden. Helgene gikk ofte med til ei turnering hvis det ikke ble en familietur.
Vi har sluttet å besøke baner som ikke tilbyr det lille ekstra med god mat i restauranten etter kampen.
For oss som først og fremst er familiespillere betyr de sosiale tilbudene rundt banen minst like mye som en flott bane. Etter det jeg opplever er det mange som er familiespillere; mor, far, barn eller besteforeldre so spiller samen.
Når vi var ute og spilte turneringer betydde baneforholdene mest - i allefall for meg. Som regel lager arrangøren ett sosialt møtepunkt mens vi venter på premieutdelinga.
|
Tilbake til innleggsoversikten (Her bruker du kun ett nick!)
|