Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Valderrama

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Valderrama

Tilbake til første side

Fantasiske Valderrama
Av: Asbjørn Ramnefjell
(Artikkelen baserer seg mye fra den gang Alex Cejka vant Volvo Masters, men er modernisert oktober 2004)


Silkeføre
Det er ikke alltid så ille å være som golfreporter, selv om man må arbeide hardt i weekenden. Etter avslutningsturneringen på Europa Tour'en på Valderrama den siste weekenden i oktober, valgte denne reporter å bli igjen i det sydlige Spania noen dager for å teste et par baner.

Dagen etter at Alexander Cejka hadde stappet sjekken på 1,25 millioner kroner i lommen, var det pressens og Volvos gjester som ble sluppet løs på banen som er kåret til den beste på Kontinentet i Europa. Det var en spesiell opplevelse.

Før man kunne ta på seg sine golfsko, måtte man skifte ut sine pigger til softspikes - plastdingser som gir omtrent samme feste som vanlige pigger. Fire mann var i full sving med å skifte piggene til de ca. 150 deltagerne i "Volvo After Masters Tournament". Hele operasjonen tok bare 5-10 minutter per par golfsko.

Turen gikk så til driving rangen - en opplevelse i seg selv. Ballene var av høyeste kvalitet. Det som imidlertid imponerte mer, var underlaget på driving rangen som var klart bedre enn våre hjemlige fairways.

Treningsgreenene for chipping og putting var alle av ypperste kvalitet og like gode som green’ene ute på banen.

Så var det tid for virkelig å få kjørt seg. Valderrama har tre ulike tee-steder både for kvinner og menn; klubb-tee, back-tee og så et eget tee-sted for proffene. Det var fra de sistnevnte klossene man skulle spille. Dessuten var pinneplasseringene identisk like fra dagen før med hvitmaling rett under hullkanten og det hele.

Banen
Det var en drøm å spille på Valderrama. Kvaliteten kan nesten ikke beskrives. Fairwayene var som gode norske greener. Greenene var som tepper. Silkeføre for enhver golfer. Man blir fristet til å bruke et velkjent uttrykk fra bruktbilannonser hvor man skriver "Må ses" når man skal selge sin gamle, velholdte, kjære, men gamle bil. "Må oppleves" er kanskje en enda mer dekkende beskrivelse.

Greenfee varierer nok noe etter hva slags forbindelse man måtte ha til medlemmer og klubben for øvrig. Uansett hvilket tilbud man får på greenfee, bør man unne seg en rund epå Valderrama, selv om det skulle koste en del. Hvis man er så heldig å slippe til. Man får en golfopplevelse for livet.

Company golf
Man kan spørre seg om det er lønnsomt for Volvo å satse så mange penger på golfsponsing. I Volvo-kretser er man ikke i tvil. Et eksempel på at det gir resultater så man da en asiat etter et golfarrangement i Volvo-regi bestilte 200 lastebiler fra selskapet blant annet på grunn av sin begeistring over arrangementet. Kanskje salget til og med ga et dekningsbidrag til Volvo. Vi får tro det.

Asiatisk dominans
De aller fleste deltagerne i Volvos arrangement for presse og gjester hadde selvsagt problemer med en så lang bane. Ingen av de europeiske spillerne klarte å komme over 30 poeng. De fire første plassene ble besatt av asiater. Bestemann på 33 poeng. Et tips til dem som skal spille mot asiater må være å ikke spille om store penger. Under Volvo World Amateur Final - noe à la Saab-turneringen i Norge - viste asiatene at de var uslåelige fra sine handicapper. Eller hva sier man om at seks mann som på de seks første plassene hadde fra 78 til 82 poeng på to runder på Soto Grande? Beste europeer på 7. plass i denne turneringen hadde mer normale 73 poeng (36+37 poeng) på de to rundene. Under premieutdelingen var det en viss misnøye å spore blant dem som spiller etter de europeiske handicapreglene. Et lite stikk til asiatene var det nok da den svenske turneringslederen avsluttet med å si: "This concludes the price giving seremoni of the Volvo Asian Masters."

En strålende dag var slutt etter premieutdelingen. Veien tilbake til Nordmarkas silkeføre var lang. Men minnene om Valederramas silkefairways og silkegreener lever.


Tilbake til første side
 
 
Annonser
 
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no
Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf