Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
29.09 Belek, Tyrkia:
14 baner på 14 kilometer
Beltet med golfbaner i Belek, Tyrkia, var opprinnelig et gammelt sumpområde. Nå er det blitt til meget gode baner med ikke alt for store kvalitetsforskjeller. Kvaliteten er nemlig gjennomgående meget høy.

I Belek-området er det vanlig med ”all inclusive”. Det innebærer at hotellene i sine priser har lagt inn alle måltider og alle drikkevarer. Man må gjerne betale for utenlandsk vin og brennevin. De som ikke har alt for avanserte vaner innen vin og sprit, klarer seg meget godt med det som Tyrkia klarer å produsere. Og det er slett ikke verst produkter.

Kvalitetsstempel
Belek seiler opp som en meget interessant aktør for store golfturneringer. 7. - 10. november skal Europa Touren på besøk -  Turkish Airlines Open, The Montgomerie Maxx Royal i Antalya. I fjor var Tiger Woods og en rekke andre verdensstjerner på besøk. Tiger Woods kommer igjen i år. Det er et kvalitetsstempel at man får arrangere Europa Tour-turneringer. VM for lag for amatører ble spilt i Tyrkia i fjor på Cornelia Golf Club & Antalya Golf Club. Her fikk for øvrig Norge en flott 6. plass.

Europa Touren for damer har spilt i Tyrkia flere ganger.Furutrær er det mange av....

Gode forhold

Det er lave lønninger i området. Tips er vanlig, og man betaler for køllevask, skopuss etc til over-ivrige utøvere av disse fagområdene.

Det er gresstees på driving rangene bortsett fra i oktober da de må re-så gresset for vinteren. Det er gjennomgående gode treningsmuligheter på banene.

Da Golfsiden var på en av banene, var det fire juniorgrupper fra fire ulike land og trente. Det var likevel fortsatt god plass!

Banene har meget høy kvalitet både på design og vedlikehold. Begge deler er viktige for en god golfopplevelse.

Belek som golfdestinasjon er forholdsvis nytt. Golfbanen National åpnet i 1994 som den første virkelig gode banen i Tyrkia. De fleste banene er rundt 10 år gamle - pluss minus.

Maten er god. Hotellene byr på mange aktiviteter. Det er noe for enhver smak, men nattelivet er det dårlig med. Det er stort sett bare hotellet og det de har å by på der om kveldene. Det kan jo være mye interessant....

Belka Hotel & Golf Reservation
Mustafa Cekic driver Belka Hotel & Golf Reservation.

Han var Golfsidens guide i Belek da Golfsiden besøkte en rekke av de flotte banene.

Han har meget god kontakt med både hotellene og golfbanene i området. Han samarbeider med DinGolfReise og Roger Lode. Mustafa Cedic samarbeider omtrent utelukkende med Roger Lode i Norge. Det har vært en god kombinasjon. DinGolfReise har spesialisert seg på Belek, og er den største operatøren fra Norge.Gloria Golf Club er en av de flotte banene i Belek

Tidlig starttid å foretrekke

Det lønner seg å ha tidlig starttid. Da er banene best – nypreparerte og fine. Samtidig går det mye fortere rundt banen. Med starttider mellom 7 og 8 om morgenen er man inne til lunsj og har hele resten av ettermiddagen til trening, bading, turer eller hva man måtte ønske seg av aktiviteter eller avslapning. God planlegging gjør at man bare legger seg litt tidligere. Da får man mer ut av dagen med tidlig start på golfbanen. (Dette er skrevet av et B-menneske som normalt har tungt for å stå opp om morgenen!)

Prisnivået har stabilisert seg etter at det hadde steget en god del de siste årene. Prisene er faktisk på vei nedover igjen når det gjelder greenfee.

Det er mange investeringer på gang i Belek-området. Stedet er blitt meget attraktivt for golfspillere - og andre turister som ønsker seg sommer og sol pluss gode golfbaner.

Dette kan bli Europas svar på Florida.

Golfsiden skrev for øvrig en artikkel om DinGolfReise og Roger Lode våren 2010
http://www.golfsiden.com/Lodedignolfeise020410.htmlNyttige lenker:
www.gloria.com.tr (hotell/baner)
www.corneliaresort.com
www.sueno.com.tr
http://www.detur.no/default.aspx
www.DinGolfreise.no
http://www.sponsor-link.no/golf/tyrka
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon