Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Den 11. greenen på Greensgate Golf & Leisure Resort

22.03.2018 Golf i Tsjekkia:
From Tsjekkia with love
Av: Asbjørn Ramnefjell

Golf og Tsjekkia? Det har ikke vært noe nært forhold for denne redaktør. Før nå. Snakk om å endre oppfatning på kort tid.

Riktig nok har Golfsiden tidligere skrevet om Tsjekkia. Men det var i 2008. Det er blitt slått mange baller i vannet på de mer enn 100 golfbanene i Tsjekkia siden den gangen. Louis Røren var der og skrev en god artikkel som du kan lese her fra hans besøk i landet for rundt 10 år siden. Den tar for seg litt historie, omtale av noen baner og litt til. KLIKK HER

Ukjent for nordmenn flest
Jeg har vært med i mange internasjonale turneringer hvor Tsjekkia har deltatt og fått en del bekjentskaper på den måten. Jeg visste ikke at det var over 100 golfbaner i landet. Langt mindre visste jeg hvilken god kvalitet banene har. De fleste nordmenn har til gode å spille golf i dette fine landet.

Sosialismen varte fra 1948 til 1989. Da var golf en temmelig død affære. Rundt årtusenskiftet og årene etter har det vært en golf-boom nesten uten sidestykke i Tsjekkia. Nå er det over 100 baner, og det er i ferd med å komme en rekke gode golfspillere derfra.

Albatross Golf Resort

Albatross
Dette er en meget fin bane. Her ble Challenge Tour-turneringen D+D Real Czech Masters spilt i begynnelsen av september 2017 uten at noen nordmenn var med.

Banen er av meget god kvalitet. Da Golfsiden var på plass, var det tydelig at de nettopp hadde hatt en stor turnering der. Banen var krevende, men den var ganske bred slik at man slipper å lete så mye etter baller. Normalt sett.

Klubbhuset er av høy standard. Her finner du en flott treningsgreen. Hullene var veldig varierte. Det er stor avstand mellom tee-stedene slik at banen byr på noe for enhver smak med tanke på ønsket lengde på banen. Albatross er ikke så veldig kupert, men heller ikke noen typisk flat bane. Landskapet er temmelig flatt der banen ligger. Det er bare 20 minutter fra flyplassen i Prag.

Banen ble kåret til The Golf Resort of the Year i 2011 og i 2012 og nr 1 på listen over banene i Tsjekkia ført i pennen av Golf Digest USA. Europa Touren spilte her i august 2014 og 2015.

Hjemmeside Albatross Golf Resort: http://www.albatross.cz/en Hull 16 på Albatross (Foto: A. Ramnefjell). Et spennende par 3 hull med krevende onduleringer på greenen.
Golf Resort Konopiste er et stort anlegg som inneholder mye golf, spa og muligheter for større arrangementer.

Konopiste
Dette er et flott anlegg med to 18 hullsbaner og en 9 hullsbane. Este er kanskje den beste. Den er 6086 meter lang.

Radescky-banen er også god og er ganske vanskelig på de 9 siste hullene. Den er 6484 meter lang fra bakerste tee.

Konopiste har også en public course på 9 hull. Den er 1369 meter lang.

Det er et flott spaanlegg med massasje, saunaer, Jacuzzi – i det hele tatt veldig bra. Golfsiden hadde gleden av å nyte de herlige omgivelsene og bra massasje i spa-anlegget i løpet av noen fine timer.

Her er det bra møterom for dem som vil arrangere turer hvor golf og konferanse er tema. Det er flere store firmaer som har sine kongresser her. Prisene ligger på et rimelig nivå.

Konopiste er godt egnet for gutteturer, jenteturer og andre fellesturer. Det er en fin opplevelse å reise til dette stedet.

Banen ligger 45 minutter fra flyplassen og 20 minutter fra Prag.

Anlegget har fire suiter og 94 rom.  

Golf Resort Konopiste
Baner: 2 x 18 hull (Radecky og D’Este) - public course 9 hull.
Par er 72 på begge banene.

Greenfee-priser finner du på nettstedet: Hjemmeside: www.gcko.cz

Video fra banen; vel verdt å se: KLIKK HER

Her er en fin video fra Tsjekkia og Konopiste for dem som er interessert i ytterligere informasjon: KLIKK HER Du får lyst til å reise etter å ha sett dette.
Klubbhuset på Panorama er flott. Det inneholder flere fine rom til en gunstig pris. Ideelt for vennegjenger og treningsgrupper. 

Panorama
Dette er et flott anlegg som ble åpnet i 2017. Medlemmene slapp til i 2016. Det er 14 rom og 4 suiter. Det er litt over 30 sengeplasser. Her er det tre gode nihullssløyfer. Det er en tsjekkisk banearkitekt som står bak. De tre sløyfene er omtrent like gode alle sammen. Her er det fint å reise for vennegjenger.

Rommene var kjempefine. Hva med eksempelvis Ryder Cup arrangementer i privat regi?

Et dobbeltrom koster 120 euro per døgn. Da kan du spille så mye du vil. Rommene er ikke så store, men meget moderne - selvsagt, siden anlegget er helt nytt. Frokosten er bra. Golfbil er inkludert. Løp og kjøp og reis!

Vi spilte to av de tre sløyfene; Forrest og River.

Forrest var veldig kupert og ganske vanskelig. En fordel å ha spilt der før. Det innebærer at man bør spille denne sløyfen flere ganger. Da kan det bli virkelig morsomt. Her er det en del ondulerte greener med falske fronter som gjør at ballen kan rulle langt hvis den ikke er langt nok inne på greenen. Det er gode greener som var temmelig raske da vi var der. Nedover gikk det fort unna.Dette par 3 hullet på Panorama er meget bratt. Hull nr 7 på Forrest. Det er sjelden at det er en slik høydeforskjell fra tee til green. Et meget spennende hull.

Det er veldig fine treningsmuligheter her slik at det passer bra for treningsgrupper i organiserte former. Ikke rart at en del juniorgripper fra nordiske lang har funnet veien hit.

Panorama ligger bare 40 minutter fra flyplassen i Prag. Avstandene mellom de banene vi spilte er ikke avskrekkende.

Denne hjemmesiden er vel verdt et besøk: http://www.panoramagolf.cz/?lang=en
Beroun Golf Club ligger vakkert til og er en god golftest.

Beroun Golf
Dette er en privat bane med 9 soverom i hotellet. De samarbeider med Albatross og Plzner. Det kan være en idé å bestille på alle tre banene.

Dette er en ganske kupert bane hvor det er en fordel med bil. Her er det en hyggelig restaurant. Dessuten er det et flott spa-anlegg. Banen er ganske åpen, og røffen er normalt ganske kort. Likevel er dette en krevende bane.

Denne moderne 18-hullsbanen ligger 14 kilometer vest for Prag. Dette er den første non-public golf course i Tsjekkia. Her er det medlemmer og deres gjester som slipper til, samt utenlandske besøkende, gjester på hotellet og deltakere i turneringer.

Hjemmesiden er en grei innføring om forholdene, priser og annet:

http://www.golfberoun.cz/en/
Greensgate klubbhus og hotell med 18. green i forgrunnen.

Greensgate
Denne banen byr på mange varierte hull. Ladies European Tour har hatt turneringer her fra 2013 til 2016. Det er et flott klubbhus med en god restaurant. Det er hotell på banen.

Selve banen gjennomgående er ganske åpen, men likevel er det noen steder hvor det er trangt og smalt. Mange av greenene er temmelig flate. Det er deilig for dem som er gått lei av alle de onduleringene som andre baner har, da disse ble bygd i en tid hvor onduleringer var populært blant banedesignerne. Banen ligger i til dels meget kupert terreng. Likevel er den grei å gå. Den kan faktisk minne litt om en del norske baner.Det 11. hullet er et par 3 hull med greenen ute på en øy. Lekkert.

Det er den tidligere tyske landslagsspilleren Christoph Städler som har vært arkitekt for banen. Den skiftet navn til Greensgate for ikke lenge siden.

Ølmerket Tickerel er velkjent i Tsjekkia. Eierne solgte bryggeriet til utlandet for noen år siden og har investert en god del av dette i banen.

Dette ølet er forresten meget godt og koster 12-20 kroner for en halvliter. De siste årene har det blitt satset mye på å lage banen bedre for å tiltrekke seg utlendinger. Dette er opplagt et sted man kan være noen dager.Det 7. hullet er et fint par 3 hull. Som man ser er det ganske kupert noen steder på banen.

Prisene er hyggelige. Det koster 120 euro for en stor suite som er en hel leilighet. Ellers får man et dobbeltrom hvor to personer til sammen betaler 76 euro.

Hotellet har 22 rom som er til dels svært ulike. Det er muligheter for å sette inn en ekstra seng i noen rom.

Det er tre professional trainers på banan som snakker engelsk og tysk.

Et utmerket sted for grupper av ulik art; vennegjenger, familier, klubber på treningsleir etc..

Her kan man for eksempel dra på bryggeribesøk. Omvisninger, museumsbesøk og annet kan gi fine opplevelser. Da kan dette være en fin link: KLIKK HER

Det finnes et samarbeid mellom flere klubber. Det kan gi hyggelige priser på greenfee på de enkelte banene. Her er mer informasjon: KLIKK HER

Marienbad - Royal Golf Club Marianske Lazne
Marianske Lazne (Marienbad) kan by på en over 100 år gammel bane. Her oser det av historie. De er stolte over å ha hatt så mange prominente gjester på besøk.

Kong Edward 7. kom til behandling i byens spa. Han trengte litt avkobling. I 1905 ble sted funnet, spaden satt i jorden 5. juni og 9 hull ble åpnet 21. august. Kongen selv slo det første slaget. Bandet spilte "God save the King". Stor stemning.

Banen ligger på et høydedrag over byen og er en typisk engelsk park bane. Banen er gjennomgående flat, men har sine utfordringer. Den er 6116 meter lang bakfra og 5873 fra gul tee.  Rød tee er 5208 meter. Det er et par hull på de siste ni som er temmelig drøye til å være par 4 hull. På den annen side er det noen av par 4 hullene som er ganske korte og må betraktes som gode birdie-hull. Man må nesten besøke denne banen og studere litt av historikken. Du vil ikke bli skuffet over opplevelsen.

Banen har hatt mange store turneringer. Her har både EM for lag i junior, vanlig EM og senior EM blitt arrangert.

Europa Touren var her i tre år - 1994 -96.
 
Restauranten byr på god mat, og klubbhuset er fint. Et bra kjøkken gjør at lunsj eller middag nytes med gode, tsjekkiske retter.

Fakta
Royal Golf Club Marianske Lazne
Bane 18 par 72

Hjemmeside: www.golfml.cz

(KLIKK PÅ BILDET NEDENFOR!)Klikk på bildet over eller her for å se:

Disse spillerne har fått navnet sitt oppført på skiltet ved første hull. Banerekordinnehaveren står til høyre. Her er det mange kjente navn

Nyttige og relevante linker

Det Tsjekkiske Golfforbundet: www.cgf.cz 
Tsjekkias Golf Travel Association: www.cgta.cz
Det Tsjekkiske Turistrådet: www.czhechtourism.com
Lokal golf tur operatør: www.abante.cz
 


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon