Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer        Her er DEBATTSIDEN

Skei Golfbane ligger i naturskjønne omgivelser

31.08 Skei Golfbane:
Golf på høyt nivå
Av: Louis Røren
Skei Golfbane fortjener flerfoldig honnør.
Først og fremst fortjener den honnør for i det hele tatt å ligge der den gjør, og kan med rette gjøre krav på å være en av Europas høyest beliggende baner (+-900 meter over havet).
Dertil fortjener den honnør for å ha 18 hull og for (spesielt i år) å holde en vedlikeholdsstandard som er den beste av alle banene i regionen (Atlungstad iberegnet).
Dette er smått utrolig når man ser hvilke problemer de fleste andre baner i Norge har slitt med i inneværende sesong. Som hyttenabo (men ikke medlem) har jeg hatt gleden av å spille banen flere ganger siden åpningen rundt 1. mai i år. Allerede kort tid etter åpningen var spilleforholdene forbausende bra.

Enn videre fortjener banen honnør for at den er vakkert beliggende og stadig er i utvikling.
Anlegget eies/driftes i dag av Thon-gruppen som også eier de to hotellene og alpinanlegget.
Som en integrert del av turisttilbudet til Destinasjon Skeikampen er derfor Thon-gruppen en garantist og pådriver for at golfbanen opprettholdes og videreutvikles.
De første 9 hullene som ble anlagt ligger blant stedets to hoteller (Skeikampen og Gausdal Høyfjellshotell) og bolig/hytteeiendommer. De fleste av disse hullene er korte, trange og med mikroskopiske greener. De nyeste 9, spesielt de siste 8, som ligger på fjellplatået over hotellene, ved foten av Skeikampen, er imidlertid av en helt annen standard, og gjør banen til en fullverdig spilleopplevelse.
De gamle 9 er da også snart historie, idet 9 nye hull skal anlegges inntil de sist omtalte. Arbeidet på noen av disse hullene er allerede i gang og beregnes stå ferdige om et par sesonger.

Klimaet så høyt til fjells er sterkt varierende både i form av nedbør og temperatur, men det er sjelden at banen må holde stengt av disse årsaker. Riktignok kan noen av fairwayene tid- og stedvis være våte og tunge, men greenene er meget godt drenerende. Og når været er godt, er det ikke mange golfbaner som er vakrere.

Destinasjon Skeikampen har dertil et utmerket tilbud av andre aktiviteter som tennis (6 baners anlegg ved Gausdal Høyfjellshotell), turløyper (heisanlegget er åpent flere dager i uken selv i sommersesongen), terrengsykkelløype. Og med en myriade av husværealternativer burde Skeikampen tilfredsstiller de største krav til en aktiv ferie og kurser av forskjellig slag.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
AnnonserKjøpe selge golfaksjer/-andeler?
Annonsering golfaksjer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 

Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com