Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal
Les mer

 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           GolfreiserLIVE SCORING fra Ryder cup

PGA Tour:
Europa vant etter en helt utrolig opphenting!!!!
Europa overrasket i flere matcher. Martin Kaymer ble den store helten!

Han vant på det siste hullet i matchen mot Steve Stricker, og dermed vant Europa! Når så Tiger hadde lip out på chippen sin og misset returen fra en snau meter, ble det 14,4 til Europa og 13,5 til USA.

Stor dramatikk i mange matcher. Det mest uventede resultatet var nok at Snedeker ble feid av banen av Paul Lawrie med 5/3.

Dette var en kraftig nesestyver for USA. D eledet med 10-6 før singlene, men Europa gjorde alle tips til skamme - inkludert Golfsidens. Dette viser som så mange ganger før at det er lettere å spille bra når man ligger litt bak. Vi ser det uke etter uke når lederballen(e) går på en smell når de skal forsvare en ledelse etter tre runder.

Det var fighteren Ian Poulters fenomenale avslutning lørdag med fem birdier på rad for å vinne 1 opp som la grunnlaget for seieren for Europa. Laget fløt bare videre på den medgangen. Europa vant in\gen av de fire seksjonene fredag og lørdag. Det er slikt som gjør disse matchene så spennende.

30.09 PGA Tour:
Meget spennende matcher søndag kveld
Europa overrasket i flere matcher. Kl 23.30 sto det 12-12! Og akkruat da dette ble skrevet, vant Garcia på det 18. hullet med en par, og Europa ledet 13-12!!!

LIVE SCORING fra Ryder cup


30.09 PGA Tour:
Meget spennende matcher lørdag kveld, og Golfsidens vurdering av lørdagens bestball-matcher? Gikk rett hjem:
Golfsiden tipper resultatene og begrunner tipsene.

Ian Poulter, som Golfsiden - lenger ned - karakteriserte som en fighter, avsluttet med fem birdier for å vinne matchen 1 opp! Sensasjonelt bra! De fem birdiene til Ian Poulter på de fem siste hullene kom etter at McIroy hadde en 2'er på hull nr 13.

"We had to make birdies, and wow! Five in a row. It was awesome. I've got the world No. 1 at my side, backing me up. It allowed me to hit some golf shots," sa Poulter etterpå.

Tiger Woods fightet som en løve med birdier både på 16 og 17, men da partner Steve Stricker misset sin korte birdie-putt på det siste hullet var tapsrekken komplett for de to "sikre" kortene. Nå har de tapt alle tre matchene sine.

Det ble 2-2 i den siste bestball-runden og 10-6 til USA før singlene.

Olazabal topper laget
Her har Olazabal satt opp laget med sine beste spillere først - på toppen av listen. Hans gutter må vinne de første matchene om det skal være håp om å beholde trofeet. Europa trenger 8 seiere for å beholde pokalen.

Her er PGA Tourens rapport fra lørdag: KLIKK HER 

LIVE SCORING fra Ryder cup

Det blir ikke lett å tippe utfallet av singelmatchene. Golfsiden tror at USA vinner temmelig klart. Mot slutten betyr i så fall den enkelte match ingen ting og de vil kanskje bli enige om å dele de resterende matchene hvis det blir en tidlig avgjørelse. Hvis de velger å spille ferdig for publikums skyld, blir det ikke reelle matcher siden de ikke betyr noe som helst.

Det blir vanskelig for Europa, men ikke håpløst. USA klarte dette i 1999 da de lå under 10-6 før singlene.

"It's always possible. Until it's impossible to do it, then you fight on, certainly for Jose Maria this week. No one is going to be giving up," sa Paul Lawrie etter lørdagens runder.

Golfsidens tips:
Søndagens singler:

1) L. Donald vs. B. Watson
Dette kan bli en meget jevn og avgjørende match. Bubba Watson kan komme opp med noen fantastiske hull og er god til å putte. Har han dagen, er han nesten umulig å slå. Men Luke Donald er en maskin og ekstremt god på nærspillet. Han e ri flyten.
Tips: Europa

2) I. Poulter vs. W. Simpson
Ian Poulter kommer proppfull av selvtillit fra de andre matchene. Han er en knallhard fighter og tøff når det gjelder. Hans svakhet er at han har for mange dårlige slag. Men fighteregenskapene kan komme til å veie opp for dette.
Tips: Europa

3) R. McIlroy vs. K. Bradley
Verdens beste spiller gir ikke fra seg dette. Men Bradley er en god spiller, o McIlroy skal ikke gjøre mange feil før han blir nødt til strekke fram neven og gratulere. Golfsiden tror imidlertid at han blir gratulert ved neveframstrekkingen.
Tips: Europa

4) J. Rose vs. P. Mickelson
Dette er en flott match på papiret. Justin Rose spiller godt. Phil Mickelsons spill er velegnet for match-spill. Men han gjør mange feil på de lange slagene samtidig som han kan komme opp med de mest utrolige slag av den gode sorten. Trolig en meget jevn match. Fristende med uavgjort.
Tips: All Square

5) P. Lawrie vs. B. Snedeker
Paul Lawrie har vist at han har evne til å være "all over the place". Spesielt har han problemer med å slå feilslag til venstre på innspillene. Det har han ikke råd til mot Brandt Snedeker
Tips: USA

6) N. Colsaerts vs. D. Johnson
Nok en spennende match. Belgieren Nicolas Colsaerts har vært den store, europeiske overraskelsen. Han har ikke fått full uttelling med mange koppsnurrer og nære putte-misser etter gode putter. Motflyt - kan vi kalle det. Med flytt på puttene har han gode muligheter til å slå Dustin Johnson, men da må han spille like bra som hittil i Ryder Cup.
Tips: Europa (mest med hjerte i denne matchen)

7) G. McDowell vs. Z. Johnson
Zach Johnson vinner denne matchen. McDowell har for mange dårlige slag i bagen.

Tips: USA


8) S. Garcia vs. J. Furyk
To gode spillere. Blir dette nøkkelmatchen? Vanskelig å tippe. Uavgjort er et tips som man helst ikke bør komme med i en match, men med en så vanskelig oppgave blir det slik.
Tips: All Square

9) P. Hanson vs. J. Dufner
Peter Hanson slår ikke Jason Dufner. Så langt nede på startlisten har Olazabal brukt opp alle sine gode kort. Peter Hanson har fått hvile, men har har nok hvilt for lenge og har dermed ikke så lang erfaring fra banen som de fleste andre.
Tips: USA

10) L. Westwood vs. M. Kuchar
Lee Westwood har ikke imponert. Tvert i mot. Bør bli en grei seier for  Matt Cuchar.
Tips: USA

11) M. Kaymer vs. S. Stricker
Martin Kaymer er ikke i form. Det er hevdet at han helst ikke ville spille som følge av det. Han kan selvsagt overraske. Steve Stricker har tapt alle sine tre matcher sammen med Tiger Woods, men han vinner denne matchen hvis ikke Ryder Cup allerede er avgjort innen de spiller mot slutten av sin match.
Tips: USA

12) F. Molinari vs. T. Woods
Temmelig lett seier til Tiger Woods.
Tips: USA

Hvis de spiller ferdig, så fører dette til 7-5 til USA og 17-11 totalt. Men det spørs hva de gjør hvis/når Ryder Cup allerede er avgjort før de siste matchene er ferdigspilt. Da blir en slik tippekonkurranse bare en vits.

LIVE SCORING fra Ryder cup29.09 PGA Tour Ryder Cup:
USA leder stort og ser ut til å vinne klart
USA vant - akkurat som Golfsiden tippet lenger ned på siden, 3-1 i lørdagens foursome matcher.

USA leder 8-4 før lørdagens bestball matcher

Her er Golfsidens betraktninger rundt bestball-matchene:

Tiger Woods og Steve Stricker er satt inn på laget igjen. Det samme er Dustin Johnson og Matt Cuchar. Olazabal bruker ikke Peter Hanson (det burde han kanskje ha gjort hvis han er frisk), formsvake Martin Kaymer, formsvake Lee Westwood og Graeme McDowell, som heller ikke har imponert noe særlig.

1) N. Colsaerts / P. Lawrie mot D. Johnson / M. Kuchar
Europeerne møter to uthvilte spillere. Colsaerts var uovervinnelig i går med 8 birdier og en eagle. Dette er likevel en åpen match i utgangspunktet. De uthvilte amerikanerne er likevel favoritter. Paul Lawrie har ikke toppformen helt inne.

2) J. Rose / F. Molinari mot B. Watson / W. Simpson
Justin Rose er god, men er Molinari god nok støtte i bestball? Amerikanerne har et vidt spekter av slag. Også her er amerikanerne favoritter.

3) S. Garcia / L. Donald mot T. Woods / S. Stricker
Her har Europa en god mulighet. Tiger/Stricker har tapt begge sin matcher. Det er hverken lett å spille med eller mot Tiger Woods ser det ut til. Man skal aldri dømme ut Tiger Woods, som har slitt med puttingen i perioder i det siste. Europa er snau favoritt.

4) R. McIlroy / I. Poulter mot J. Dufner / Z. Johnson
Europa har her et godt lag. McIlroy er verdens beste spiller. Poulter er en fighter. En herlig kombinasjon i denne type spill. Jason Dufner er en meget "cool" type uten mimikk, men han viser hva han kan med køllene i stedet og holder følelsene for seg selv. Helt greit. Zach Johnson er ikke i sin beste form. Europa er favoritt.

Golfsiden tipper 2-2 og dermed 10-6 før søndagens 12 singelmatcher. Hvis tipset går inn, må USA bare vinne 41/2 match for å ta tilbake trofeet. Det gjør de lett. Derfor får vi håpe at Golfsidens tips lørdag kveld norsk tid ikke går inn, men at Europa vinner så klart som mulig i denne bestball-avdelingen.

LIVE SCORING29.09 PGA Tour Ryder Cup:
Forrykende debut av belgieren
Nicolas Colesearts hadde 8 birdier på sin runde og var årsaken til at Europa vant sin eneste match fredag ettermiddag. Dermed ble det ikke 4-0 til USA, men 3-1. Det er en stor forskjell.

USA vant de tre andre slik at stillingen etter første dag ble 5-3 til USA - slik som Golfsiden tippet før start. Skal Golfsidens tips for lørdagens foursome'er også gå inn? Se under!

USA virker meget sterke. Men det kan fort snu seg.
Her er PGA Tour-sidens oppsummering: KLIKK HER

29.09 PGA Tour:
Her er Golfsidens vurdering av lørdagens foursome'er
Her er Golfsidens betraktninger rundt foursome-matchene:

Tiger Woods og Steve Stricker er satt ut lørdag morgen. Det samme er Dustin Johnson og Matt Cuchar. Olazabal har satt ut Peter Hanson, Martin Kaymer (Europas svake punkt), Paul Lawrie og Francesco Molinari

1) J. Rose / I. Poulter mot B. Watson / W. Simpson
Dette er en svært åpen match som kan gå begge veier. Justin Rose i god form kan bli avgjørende, men Bubba Watsons lange slag kan være gode å ha på enkelte hull. Det er jo match-spill. Da er det en helt annen psykologi som spiller inn.

2) L. Westwood / L. Donald mot K. Bradley / P. Mickelson
Lee Westwood har ikke imponert i det siste. Men det er en spiller som kan variere fra dag til dag. Har han dagen blir han vanskelig å slå selv for Bradley/Mickelson.

3) N. Colsaerts / S. Garcia mot J. Dufner / Z. Johnson
Nicolas Colsearts er et gudebenådet talent som har fått skikkelig sving på køllene. Det har han vist lenge og ikke minst fredag i debuten. Garcia i humør er en god makke ri foursome. Europa kan ta denne matchen og belgieren kan være på vei til å bli den nye europeiske helten - (på det tapende laget søndag ettermiddag?)

4) R. McIlroy / G. McDowell mot J. Furyk / B. Snedeker
Rory McIlroy er verdens beste spiller for tiden. McDowell har ikke vist sin beste form og hadde flere meget svake slag fredag. Normalt blir dette en match som Furyk/Snedeker vinner, men noen stjerneslag fra McIlroy kan fort snu det tipset.

Golfsidens tips: 3-1 til USA

LIVE SCORING


28.09 PGA Tour:
Ryder Cup!!! Her er Golfsidens vurdering av ettermiddagens matcher:
Etter 2-2 som Golfsiden tippet, er det klart for ettermiddagens fourball - bestball matcher
Her er Golfsidens betraktninger rundt bestball-matchene:

Fredag ettermiddag - FOUR-BALL, BESTBALL

1) P. Lawrie / P. Hanson mot B. Watson / W. Simpson
Paul Lawrie har hatt sin beste tid som golfspiller. Peter Hanson kan spille godt i perioder, men de blir nok ikke gode nok i dette selskapet når de møter fyrverkeriet Watson-Simpson
USA vinner

2) R. McIlroy / G. McDowell mpt P. Mickelson / K. Bradley
Mickelson/Bradley lever godt på sin seier fra formiddagen. McIlroy spiller bra, men det spørs om han får nok støtte i bestball fra McDowell. Det kan bli en jevn match.
Men fordel USA

3) J. Rose / M. Kaymer mot D. Johnson / M. Kuchar
Golfsiden har tidligere nevnt at Martin Kaymer er det svake punkt i det europeiske laget. Han er satt inn på laget fredag ettermiddag. Johnson/Kuchar? Dette er en helt åpen match.
Så åpen at det blir deling? Det er et meget usikkert tips.

4) L. Westwood / N. Colsaerts mot T. Woods / S. Stricker
Spennende match. Debutanten Nicolas Colsearts er en spennende spiller. Lee Westwood er stø! Dette kan bli en meget jevn match. Stricker er normalt en stødig spiller som sikrer solide scorer på hullene. Da kan Tiger Woods sette i gang sitt fyrverkeri, hvis han har gnisten.
Tiger trekker nok det lengste strået

I denne sesjonen tipper golfsiden 3-1 eller kanskje 2 1/2- 1 1/2 til USA.

Som Golfsiden primært tippet under disse linjer (2-2), så er det duket for 5-3 til USA hvis det primære tipset går inn på kveldsrunden (norsk tid).

LIVE SCORING


28.09 PGA Tour:
Ryder Cup: Foursome-matchene - går det slik?
Fredag starter Ryder Cup med fire foursome-matcher.

Her er Golfsidens betraktninger:

1) R. McIlroy / G. McDowell mot J. Furyk / B. Snedeker

Dette blir litt av en match! Vi må huske på at det er foursome det er snakk om. De slår hvert annet slag og den ene spiller ut fra 1, 3, 5, ... etc.. Den andre slår ut på partallshullene. Det spørs om McDowell i øyeblikket er god nok. Han kan bli det svake punktet i denne matchen. Både Furyk og Snedeker har vist solid form i det siste med få eller ingen svakheter - spesielt på greenene. Og der er nok på greenene denne matchen vil avgjøres.
Fordel USA.

2) L. Donald / S. Garcia mot P. Mickelson / K. Bradley
Dette kan bli en utrolig underholdende og spennende match. Med fargerike spillere som Mickelson og Garcia blir det aldri kjedelig. En meget vanskelig match å tippe utfallet av.
Mickelsons nærspillegenskaper kan bli avgjørende, men spørsmålet er om hans lange spill - spesielt utslagene - kan ha ødelagt på for mange hull til at de kan vinne.
Ørliten fordel Europa

3) L. Westwood / F. Molinari mot J. Dufner / Z. Johnson
Molinari er kanskje det svake punktet her. Lee Westwood var ikke patent i den forrige turneringen og har vist en del svakhetspunkter i år. Kanskje den kjedeligste matchen å følge på formiddagsøkten. Match er match - alt kan skje over 18 hull når spillerne er så gode som de er. 
Denne matchen tar likevel normalt USA. Men hva er normalt?

4) I. Poulter / J. Rose mot S. Stricker / T. Woods
What a match! Poulter er en terrier og er vant til å spille matcher fra barnsben av. En tøffing. Justin Rose like så. Justin Rose har vist meget solid form i det siste. Tiger Woods har ingen bra statistikk i par-matchene i Ryder Cup. Han spille rmeget bra for tiden. Golfsiden er mer usikker på Steve Stricker. Det kan ære at han blir for spe i dette selskapet. Matchen kan bli svært jevn. Men hvis Tiger ikke får i puttene og Stricker ikke er vass, blir dette en komfortabel seier til Europa. Tiger er imidlertid i kamphumør og gir seg ikke uten en skikkelig fight.
Totalt sett i denne matchen: Europa er svak favoritt.

Summerer vi opp dette, blir det 2-2 etter første økt, men ender en av matchene all square, blir det fort 21/2-11/2 til et av lagene - trolig USA
 

LIVE SCORING

27.09 PGA Tour:
Ryder Cup!!! Ikke nødvendig å si noe mer
Nå er tiden inne for den største lagturneringen i golf.

Skal USA eller Europa vinne? USA er etter Golfsidens syn store favoritter. Med en Tiger i knallform og resten av laget i god form også blir det ikke lett for Europa å vinne på bortebane med et entusiastisk hjemmepublikum på plass som er sultne etter å få trofeet til USA.

Her finner du mye stoff RYDER CUP

På PGAs hjemmesider er det mange artikler: KLIKK HER

Her er artikler fra alle PGA Tour-turneringene tidligere i år: Les mer

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon