Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Nyheter

Tilbake til første side

Tilbake til Golfreiser

Golf i Frankrike - Normandie

For ikke så veldig mange årene siden var det få nordmenn som hadde Frankrike i tankene når feriereisen skulle planlegges. "Franskmenn vil ikke snakke engelsk – de er arrogante – det er vanskelig å ta seg fram – de spiser frosker" ... myter og fakta ble blandet slik det passet hver enkel turist å meddele sine omgivelser ved hjemkomst etter sin Paris-tur. 

For det var til hovedstaden man skulle. Provence som reisemål er mye yngre. I dag er det langt flere av oss som har vært både i Paris og Provence og andre steder; og har du først spilt golf på franske baner, får du et naturlig behov for å komme tilbake.

Men da skal du prøve deg i Normandie; Haute (øvre) og Basse (nedre) Normandie som ligger bare et par timers kjøring fra Paris flyplassen CHD/Roissy. Banene i Deauville i Basse Normandie er selvfølgelig blitt kjent etter hvert, og i området her, i départementet Calvados, finnes det et titalls andre også; mange meget morsomme og krevende å spille på. Etter hvert får man ofte lyst til å prøve andre baner, og da ligger Haute Normandie med Rouen som hovedstad bare en times tid av gårde. 

Det er antakelig på dette stadiet i din nye oppdagelse av franske områder at det for alvor går opp for deg at du er i gammelt vikingland. Fra det øyeblikket samtalepartneren din smiler og kommenter at du er nordmann til du begynner å kikke skikkelig etter på stedsnavnene: - bec er bekk og Clar er klar, og du forstår at Clarbec er Klarbekken. Tourville er sammensatt av fornavnet 'Tor' og det latinske 'ville' som betyr hus eller husklynge, og kommer du tilfeldigvis forbi Etainhus forstår du med én gang at det må være – Steinhus. Helt sikker på den historiske samhørigheten blir du i byparken i Rouen der det står en statue av Gange-Rolf; riktignok uten nederste del av høyre arm. I originalen pekte han på normanniske jord og sa noe slikt som: - Her skal vi bli herrer og mestre; som de også ble. Ellers antyder nyere historie at årsaken til at Gange-Rolf mangler høyre underarm, er at guttene ved Den norske seksjonen ved Lycée Corneille (24 nordmenn på tre trinn som tar fransk artium) stadig fjernet deler av armen under ubeherskede sammenkomster, særlig ved 17 mai, og at byens myndigheter ble lei av å til stadighet erstatte disse.

Får du allikevel tid til golf, kan Rouen være et utgangspunkt hvis du vil prøve flere baner. Du betaler fra NOK 125 til 270 for green fee og får sett deg om på Champs de Bataille, i Etretat, Dieppe – så mange du vil og kan.

PS.: I Normandie inneholder tradisjonelle retter hverken frosk eller hvitløk, og du vil oppleve at franskmenn er elskelige mennesker; når du snakker engelsk langsomt med dem ... Tilbake til første side

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no