Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Det 9. hullet på Lakes er litt av en utfordring

10.10 Banebesøket PGA of Sweden National:
Hele anlegget har kostet 450 millioner kroner – det synes!
En flott opplevelse.

I en brosjyre heter det: Velkommen til å spille på Sveriges beste golfanlegg. Her finner du 45 hull, lodge, restaurant, konferansemuligheter, PGA Golf Academy og Pro Shop.

Daglig leder er Sveriges første vinner på Europa Tour'en Ove Sellberg.

Initiativtakerne lette en tid etter et egnet område for anlegget. Da det ble kjent at kommunen hadde et område som skulle brukes til søppelplass, var det noen golfentusiaster som fikk fart på seg. Det endte etter lange diskusjoner med omregulering til golfbane. En av initiativtakerne, Claes Kinell – for øvrig svensk seniormester i 2013 – spilte Kingsbarns i Skottland. Da ble det klart hvem som skulle designe banen; Kyle Phillips som designet Kingsbarns.Det 17. hullet på Lakes er et spektakulært hull mot slutten av runden.

Europa Tour'en i 2014 på Lakes Course
Neste år skal Europa Tour'en spilles på dette anlegget. Lakes Cours skal brukes.

Lakes Course har en annen gresstype enn Links Course. Sistnevnte skal minne om en skotsk links-bane. Og gjør det.

Lakes Course har mindre greener enn Links Course. Her er det færre, men mye større bunkere. Det er også mer vann på banen. Det merker man spesielt mot slutten hvor vannet kan gi store utslag på scorekortet mot slutten av en runde.

Det er sju tee-steder å velge mellom fra 4840 til 6781 meter. 59 passer for de fleste. Derfra er banen opp mot 6.000 meter lang. Det 9. hullet er meget utfordrende hvor vann kommer i spill for ganske mange spillere. Avslutningen med de tre siste hullene er en test i seg selv. På Europa Tour'en i mai 2014 vil det bli mye dramatikk her.

Banen ble åpnet i 2010 av Peter Hanson – svensk Europa Tour-vinner. Det er brukt Creeping-Bent-mix i tre varianter.Det 18. hullet på Links med klubbhuset i bakgrunnen

Links Course
Hvilken av de to banene som er best, er nok en smakssak. Mange vil gå inn for en «split decision» på dette spørsmålet. Links Course ble innviet i 2009 av Annika Sörenstam.

Selve banen er bred og byr på mye rull. Akkurat som på linksbaner på de britiske øyer. Den er bygd som en linksbane selv om banen ikke ligger som et bindeledd i beltet mellom havet og dyrket mark innenfor.

Her er harde fairwayer, store og harde greener. Disse er meget raske. Her gjelder det å ligge på riktig side av hullet! Mange og små bunkere samt noen vannhindre som kan by på utfordringer. Klimaet like utenfor Malmø minner på mange måter om Skottland. Vinden er en viktig faktor som på linksbanene der borte. Som i Skåne.

Par tre-hullene er ikke så lange, men likevel krevende og varierte.

Academy Course
Denne banen er også designet av Kyle Phillips. Det er en par3-hulls bane av samme høye kvalitet som de to 18-hulls banene. Banen gir god trening for de korte slagene og er en spennende utfordring.De 16 suitene i klubbhuset er av ypperste kvalitet. Bildet viser bare en liten del av suiten.

Flott klubbhus
Klubbhuset er moderne med en god restaurant, pro shop og 16 suiter av høy standard. Her er selvsagt møterom for konferanser. Velegnet for business-folk og golfspillere på treningsleir. Høy standard er gjennomgangsmelodien både på banene og alt ellers.I tilknytning til driving rangen er det muligheter for både svinganalyse og kølletilpasning.

Gode treningsforhold
Her er det gode treningsmuligheter for yngre og eldre som ønsker seg et godt anlegg for treningsleirene sine. Stor driving range, og selvsagt meg gress. Ikke rart at mange gode spillere kommer hit for å trene,

Du kan trene på to ulike gresstyper. Det er en fordel, spesielt for dem som ønsker å bli god på alle typer underlag.

John Grant har ansvaret for treningen. Han er fra Skottland og er meget dyktig. Les mer om John Grant her - en interessant artikkel!


Den store driving rangen har meget godt gressunderlag

Skal bygge rundt banen
Det skal bygges mange hus rundt banen. Det kan kanskje bidra litt til at det blir avkastning på investeringen.

Trolig kommer Petter Stordalen til å bygge Nordens største badeland på området. Det vil gi økt trafikk og økt omsetning.

Det er plantet 7.000 trær på banen. Disse vil med årene gi banen en annerledes karakter og utseende. Området er på 2.800 mål.

Totalinntrykket:
Et imponerende anlegg for dem som vet å sette pris på god kvalitet.

PS: Det tar ikke mer enn rundt 4 timer fra svenskegrensen ved Svinesund på gode veier, kanskje litt mindre. Gode veier og 110 og 120 km/t i fartsgrense 


Hjemmeside

 Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon