Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf

Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

PGA TOUR

tilbake til ukens turneringer
tilbake til første side

PGA TOUR'EN:
The Player's Championship,  TPC at Sawgrass, Ponte Vedra Beach, Florida, 21. - 24. mars

Mandag morgen:
Craig Perks, NZ, chippet det hele i land
Til manges overraskelse slo new zaealenderen Craig Perks alle stjernene og skrev seg inn i golfhistorien. Han avsluttet eagle, birdie, par og vant sikkert. Han hadde hele 7 bogeys på sin siste runde som gikk unna på 72 slag. Tiger Woods karakteriserte avslutningen til Perks som helt utrolig. Stephen Ames, som så ut som en vinner i klubbhuset lenge, mente dette var "miracle stuff". Perks vant sist på Hooters Tour i 1995. Da fikk han 11.000 dollar. Nå ble det altså 1.080.000 dollar i sin første turnering på PGA Tour'en. Aldri har noen tidligere gjort den fremste turneringen på PGA Tour'en til sin første seier. 35-åringen har ventet lenge på gjennombruddet. han kom til landet i 1985.

Avslutningen til Perks var et mirakel. På det 16. var andreslaget nær en katastrofe, men det stoppet opp i roughen bare 3 meter fra barrikaden mot vannet. Derfra chippet han i for eagle. På det 17. slo han et 9'er jern ut på den lille øya og senket en 8 meters putt for birdie. På det 18. hullet slo han inn blant trærne. Han måtte chippe seg ut på fairway'en på et av de vanskeligste hullene på PGA Tour'en. Tredjeslaget havnet i roughen over greenen. Han chippet i for par derfra. Det hele var over. Hvilket mirakel på de tre siste hullene! Nå er han sikret fem års spill på PGA Tour'en! Han er også sikret for å være med i Major turneringene. Ikke verst for en spiller som aldri har spilt i en slik turnering før.

Det var bare Stephen Ames (67) av de fremste som klarte å få opp en god runde siste dag. Han ble nr. 2 - to slag etter Perks. Han kunne heve sin største sjekk noen sinne. Han forsto tidlig at dette kom til å bli bra. Han kom inn to timer før lederballen. Et slag etter Ames kom Rocco Mediate. 3.6 millioner kroner for 3. plassen er slett ikke dårlig.

Billy Andrade, Sergio Garcia, Scott Hoch, Jeff Sluman og Calr Paulson delte 4. plassen. Carl Paulson, som ledet etter 3. runde hadde 77 slag og kunne tenkt seg en bedre avslutning. Han hadde 4 bogeys på rad fra det 3. til det 6. hullet og var dermed ute av tetstriden.

Tiger hadde 3 birdies og 5 bogeys på siste runde og hadde ingen ting med teten å gjøre søndag.

Colin Montgomerie endt3e på en 63. plass.

Det gikk skikkelig ille for Nick Faldo på den siste runden. Han endte opp med 80 slag og raste fra en 10. til en 49. plass - eller et at på en million kroner i premiepenger. På sin 80-runde var han allerede etter 11 hull 8 over par med 8 bogeys.

Enda verre gikk det for Mark Calcavecchia. Han raste fra en 6. plass til en 69. plass. Det betydde et "tap" på rundt 2 millioner kroner. Den brutale banen TPC at Sawgrass Tre doble- og to triple bogeyer forteller litt om hvordan banen suger slagene ut av deg hvis du ikke er helt på hugget.

Sluttresultat med premiene: Klikk her

Søndag kveld: Tiger Woods er ute - ukjente Craig Perks leder etter at han har spilt 7 hull. Stephen Ames fra Trinidad og Todago er komme topp på 2. plass. Han er to slag etter når han har spilt 13 hull - 5 under på runden. Mike Weir, Billy Andrade, Jeff Sluman og Craig Parks deler andreplassen på 6 under når de har en drøy halvrunde igjen å spille. Tiger Woods var på 21. plass alene på 1 under par når da han hadde 9 hull igjen å spille.

Søndag formiddag:
Carl Paulson foran Craig Perks
Tiger Woods er på 10. plass 6 slag etter lederen. Mike Weir og Rocco Mediate kan sammen med flere bli farlige søndag kveld..

Lørdag kveld: Scott Hoch som hadde 67 torsdag, kom sterkt tilbake lørdag  etter den fatale 77-runden fredag hvor han hadde 6 birdies og en bogey. Lørdag hadde han en 67 runde og er tilbake i den øvre delen av resultatlisten.

Craig Perks -9), ganske ukjent, leder lørdag kveld foran en annen forholdsvis ukjent spiller, Carl Paulson (-8). Perks åpnet 3. runde med 4 birdies på de 6 første hullene og gikk fra 3. til 1. plass. Han var på det 12 hullet da dette ble skrevet kl 22.30. Nick Faldo og Rocco Mediate lå på 3. plass (-7)Tiger er på 12. plassetter at han har spilt 16 hull. Ernie Els hadde ingen god dag lørdag. Hanspilte de første 9 på 44 slag (banens siste 9). Han åpnet med en trippelbogey 7 og siden gikk det dårlig. Han var 9 over på runden etter 16 hull.

Alle svenskene misset cutten, John Daly og Davis Love også.

Torsdag:
Regnet stoppet første runde i 2,5 timer
Scott Hoch (44) var god og ledet på 5 under par etter 12 hull sammen med Chris DiMarco (13) og Phil Mickelson (11). Det var de som gikk ut på ettermiddagen som hadde klare fordeler av været. Etter regnet var grenene myke og lettspilte samtidig som vinden hadde løyet. Tiger Woods var 1 under par etter 14 hull. på par etter 8 hull. Nick Faldo er på vei mot US Masters formen. Han var 4 under etter 14 hull. Colin Montgomerie er på plass. Han spilte første runde på 70 slag. Han har fått forsikringer om at de som mobber ham på banen blir kastet ut fra området. Det blir mye dramatikk på de spektakulære hullene - særlig mot slutten av runden.

Den videre utviklingen følger du her Live scoring
fra PGA Tour'en

PREVIEW:
Det nærmer seg US Masters. Players Championship er en av de store turneringene i USA. Tiger Woods vant denne turneringen i fjor. Dette regnes som den 5. Major-turneringen (uoffisielt) og har hvert år et sterkt startfelt på en ypperlig bane med mye dramatikk. Med 6 millioner kroner til fordeling i premier er dette den største turneringen i verden, hvis da ikke US Masters kommer opp med mer penger. Premiesummen i sistnevnte turnering har tradisjonelt sett ikke blitt offentliggjort før turneringen starter.

Sawgrass har en meget vanskelig avslutning på banen. Det 17. hullet - signaturhullet - er en øy omgitt av vann på alle kanter med bare en bro over til selve greenen. Her er den høyeste snittscoren på noe hull på PGA Tour'en. Det 18. hullet er heller ikke lett.
ViaSat Sport sender i helgen. Svenskene har tre mann med; Jesper Parnevik, Niclas Fasth og Per-Ulrik Johansson.