Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side     Søk på GOLFSIDEN Les mer


25.01 NM-banen 2005:
Erfaren arrangør på Sorknes
Arrangementet burde være i trygge hender når Thomas Meinich holder i trådene. Han er en ildsjel som har klart å bygge en flott golfbane i Østerdalen til en rimelig pris. Allerede etter få år har de klart å bygge seg opp en omfattende erfaring som arrangør av større turneringer og ikke minst sosiale sammenkomster. Dermed skulle det være duket for nok et flott NM-arrangement.

Den berømte hjerteformede greenen på Sorknes like ved klubbhuset.

Daglig leder Thomas Meinich er egentlig lege, men har overtatt en slektsgård som var og ferd med å "smuldre bort". Han kjøpte ut slektninger, restaurerte en omfattende bygningsmasse, bygde golfbane og trener nå til Birkebeinerrennet. På de ca. fire timene han bruker fra Rena til Lillehammer 19. mars får han nok også tid til å tenke litt på NM i golf mellom glipptakene. (Husk isklister i bånn, Thomas!)

Golfsiden bringer her et intervju med ildsjelen på Sorknes Gård og Sorknes Golf på Rena.

Hvorfor er Sorknes GK valgt som klubb og arena for NM?

”Jeg velger å tro at den viktigste årsaken til at valget falt på Sorknes som arrangørklubb, er vår erfaring med å arrangere større turneringer. Vi har tidligere arrangert lag-NM for damer (1995), jr-NM (1997), Norwegien Open i 1999 (Challenge Tour) og 10 ganger Birkebeineren Open. Dette viser at vi kan gjennomføre større golfarrangementer. Ved siden av dette holder banen internasjonal standard.” sier daglig leder Thomas Meinich.

Meinich uttaler videre om bakgrunnen for valget av Sorknes: ”Foruten banens kvaliteter, har anlegget tilstrekkelig overnattingskapasitet i gåavstand fra klubbhuset. Vi snakker om 124 deltakere, hvorav 103 herre- og 21 damespillere. I tillegg kommer ledere, caddier og tilskuere. Det er ca. 40 18- hulls baner i Norge. Bare et fåtall er aktuelle som kandidater til et arrangement som NM.

”Etter min mening har NM blitt mer og mer attraktiv, og interessen øker for vært år. Dette gjør at det er mer status å arrangere et NM nå enn det var for 6-7 år tilbake. NM har flere aspekter ved seg. Den gode gamle dugnadsånden vokser. Dette fører til større samhold og løfter klubbens selvfølelse og identitetsfølelse.

Videre fører det til at vi blir mer profesjonelle i det å gjennomføre arrangementer. Dette kommer godt til nytte på klubbturneringsnivå.

Sist, men ikke minst har vi hatt tradisjon for å gjøre oppgraderinger på banen, som har vært av mer permanent art. Dette vil føre til at Sorknes får et enda bedre produkt og en høyere kvalitet.”

Hva er et NM i golf?
”NM i golf arrangeres over en uke. Det er et offisielt program som strekker seg over 5 dager. Dette innebærer at vi involverer ca 50- 60 personer, for å håndtere de ca. 200 gjestene som kommer. Mange har allerede meldt seg til nøkkelposisjoner.”, sier Meinich.

Enkelte klubber er skeptiske til å ta på seg arrangementer som NM, med argumenter om at det ikke skaper noen positive ringvirkninger. Det fører til at banen blir stengt for medlemmer og gjestespillere en uke. ”Skal golf i Norge få en bredere appell og få et høyere sportslig nivå, må klubbene være villige til å ta ansvar for nasjonale turneringer. NM er det sportslige høydepunktet i løpet av sesongen i Norge.” forteller Meinich entusiastisk.

Golf NM har tidligere slitt med å trekke de beste spillerne. Hvordan skal Sorknes trekke de beste utøvere til sitt NM?
”Jeg er ikke enig i den påstanden. Jeg erfarer at det er kun et knippe av de inviterte spillerne som prioriterer å spille større turneringer i utlandet. Turneringsoppsettet på Challenge Tour og Europa Touren er avgjørende for deltakelsen blant de aller beste herrene. På damesiden kan Ladies European Tour være avgjørende for hvem som deltar i NM. Vi snakker om kanskje 3-4 herre- og 2-3 damespillere totalt, som er aktuelle for Tour-spill på dette tidspunktet. Samtidig har vi sett at flere har foretrukket NM fremfor Challenge Tour på herresiden. Plasseringer på rankingen vil avgjøre deres valg. Det som har vært positivt siste år, er at Norges Golfforbund (NGF) har invitert til åpen golf (invitert de profesjonelle) gjennom PGA, slik at alle uansett status kan stille i et nasjonalt mesterskap. Samlet sett tro jeg vi vil kunne se de beste i NM på Sorknes til sommeren” uttaler Meinich videre.

Hvilke sportslige ambisjoner har Sorknes for NM?
”Sorknes har mulighet til å stille med 4-5 spillere i herreklassen. Vår beste spiller, Paul Nilbrink, vil være en av favorittene. På damesiden har vi dessverre ikke noen som er aktuelle for elitespill”.

”Sosialt håper og tror jeg at NM kan bli et høydepunkt i 2005 sesongen, også for medlemmene. Klubben vil gjerne bidra til en god stemning og en god trivsel under arrangementet. Vårt mål vil være å skape et godt arrangement for spillerne. Alle detaljene som spillerne er opptatt av, skal være tilrettelagt. I tillegg vil vi sørge for at golfjournalistene skal få best mulig arbeidsforhold”.

Hva er viktig for Sorknes GK å etterlate av inntrykk?
”Først og fremst at vi har en bane som vi er stolte av. Videre er vi opptatt av å bli ansett som en profesjonell klubb. Spillerne skal oppleve et ”Compact game” - med høyt nivå både sportslig og sosialt.”

” Sorknes ønsker et image med raske greener ved konkurransespill. Slag fra ruffen skal straffes, men ballen skal være spillbar! Greenene vil bli satt etter britisk standard. Med det mener jeg at vi vil klippe kort, redusere gjødslingen, og tørke ut gresset i forkant. Greenene på Sorknes har fra før lite ”tatch” og de vil fremstå med mindre bite enn hva som er normalt. Du må tørre å gå den tøffe veien, samtidig som du må spille inn på greenen med følelse” sier Menich, før han avslutter med å ønske alle deltakere, ledere, caddier og tilskuere velkommen til Sorknes i august!

Bakgrunn
Norgesmesterskap er det store målet og den store festen for de aller fleste utøvere uansett idrett på det nasjonale plan. Det å bli norgesmester og ha muligheten til å vinne kongepokal står høyt for djerve idrettsmenn og -kvinner i Norge. NM på Losby i Lørenskog i 2004 så ut til å være et godt bevis på at NM er i ferd med å bli viktig også for de aller beste med profesjonell status. Dette betyr videre at interessen fra media og publikum vil stige og statusen som arrangør vil bli vesentlig høynet.


LINK TIL GOLFSIDENS NYE DEBATTSIDE - KLIKK HER Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!


Tilbake til første side


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no