Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal
Les mer

 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           Golfreiser



Frode Scheie ønsker som sportssjef gode resultater. Det kommer helt sikkert til å bli en del endringer i Toppidrettsavdelingen

14.11 NGF og framtiden:
Ny styreformann – ny generalsekretær – hva kan vi vente for eliten??
Det er golfting i Bergen i november. Det kommer neppe til å skje store ting der. Men hva har vi i vente på litt sikt i Toppidrettsavdelingen? Hva bør den nye konstellasjonen vurdere? Golfsiden har gjort noen betraktninger.

Disse betraktninger er i første rekke ment som et konstruktivt bidrag i debatten og ikke ment som noen endelige løsninger. Kanskje dette er noen knagger som aktuelle saker kan henges på for videre diskusjon.

Ny styreformann
Trolig blir det den ferske pensjonist Finn H. Andreassen (67) som overtar styreformannsklubba på golftinget i Bergen. Han er kjent og respektert både med og i media.

Han kan bli en nyttig person for golfen i Norge. Han er vant til å bruke journalistiske metoder for å finne fram til løsninger. Han har ikke den sterkeste bakgrunnen fra elitegolf, men han vet godt hvor han kan hente kunnskaper fra slik at gode beslutninger kan bli tatt.

Ingen i styret har noen solid golfbakgrunn fra eget konkurransespill. Dette er en svakhet i styret som gir en manglende tyngde når selve det sportslige skal diskuteres. Men her kan man få hjelp utenfra.

Administrasjonen i NGF
NGF har rundt 30 ansatte. Det er mange. For mange? Dette bør nytt styre og ny generalsekretær se nøye på.

Toppidrettsavdelingen
I toppidrettsavdelingen er det sju ansatte, fem landslagstrenere, en teknikktrener og en sportssjef. Det er bemerkelsesverdig at knapt noen av våre beste spillere bruker landslagstrenerne! En del av den teknikken som NGF står for, er i tillegg omdiskutert blant både spillere og andre trenere.

Har vi bruk for så mange landslagstrenere – om noen? Svaret på dette avhenger litt av målsettingen. Golfsiden klarer ikke å se at det skal være så mange landslagstrenere når de ikke har det direkte, daglige treneransvaret for spillerne. Det er neppe NGFs oppgave å trene juniorer som ikke har nådd et godt nivå. Dette er klubbenes ansvar. NGF kan være en rettleder, men da trengs det etter Golfsidens vurdering ikke et så dyrt og kostbart, internt trenerapparat. NGF satser mye på de yngre. Dette kan med hell delegeres fra NGF, men da trengs det ikke en så stor stab.

En god løsning kan være å benytte seg av kompetanse i toneangivende klubber og ToppGolf Senteret på Haga i mye større grad. ToppGolf Senteret er sentralt beliggende, og senteret har et dyktig sett av trenere samtidig som det dekker alle områder innen golf.

Det er nesten forbløffende at den eneste treneren i Norge som har hatt en viss suksess med spillere på større tour’er ikke benyttes av NGF. Flere av våre beste spillere bruker nå Darren Webster Clarke som trener. Han har også flere på Europa Tour'en i sin stall. Han er en av få i Norge som søker til verdens beste trenermiljøer for å få nye impulser. I tillegg har han gjennom sitt arbeid med Europa Tour-spillere god kontakt med miljøet på øverste plan i Europa. Europa som nå har de fire beste spillerne i verden.

Han har spillere som Knut Børsheim, Anders Kristiansen, Caroline Martens, Marianne Skarpnord og Vetle Marøy. Han har nå nylig startet med Peter Kaensche. Sistemann på vei inn døren er Christian Aronsen.

Snart reiser Darren Webster-Clarke - faktisk sammen med NGF-samling for å trene Knut Børsheim før den siste kvaliken til Europa Tour'en i desember. Det er et positivt bidrag fra NGFs side!

De norske spillerne har stort sett kontakt med sine trenere i sine egne klubber, i ToppGolf eller på college. Det må legges til at vi har dyktige trenere rundt om i klubbene også.
Hadde det vært bedre å samarbeide mer med eksterne miljøer uten å ha en mannsterk samling av landslagstrenere sentralt som ikke har noen spillere å trene? Og hvilke oppgaver skal en landslagstrener egentlig ha? Er landslagstrenerne verdt kostnadene ved å ha dem fast ansatt?

Dette er spørsmål som er verdt å diskutere og få gode løsninger på. Det er mange som etterlyser endringer nå etter de svake resultatene vi har sett i det siste.

Frode Scheie har klart sagt i fra at han krever mer av de kandidatene NGF skal satse på fremover. Det vil nok føre til store endringer i listen over dem NGF skal satse penger på i kommende år.

Les også dette:

09.08 Det tøffe golfyrket:
Grei advarsel fra Frode Scheie
Av: Asbjørn Ramnefjell
Golf er en idrett stort sett alle kan drive med.  Les mer


Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon