Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Fra Himmelberget ser man mye av Danmark. I nærheten ligger mange fine golfbaner. Foto: A. Ramnefjell

05.06 Danmark – Midt-Jylland:
Uoppdaget dansk golfperle
Midt på Jylland ligger det en rekke golfbaner som ikke er så godt kjent blant nordmenn. Men det er mer enn golfbaner å besøke.

Det kan være en god idé å bruke en ferieuke eller mer på å oppdage flotte reisemuligheter og utmerkede golfmuligheter i et område som ikke ligger langt fra Norge.

Adkomsten er grei. Man kan reise med bil gjennom Sverige og ta turen gjennom øyene Skjælland og Fyn, hvor det for øvrig også er mange fine golfsteder. Eller man kan fly eksempelvis fra Gardermoen til Billund med Norwegian. Det går mange båter mellom Norge og Danmark fra flere byer langs norskekysten.

Silkeborg er sentralt i Midt-Jylland. En ganske stor by i dansk målestokk. I området rundt er det mye spennende for norske golfturister.

Ikke verst seng hvor denne skribent sov et par netter under oppholdet på Knudhule Badehotel

Man kan eksempelvis ta inn på Knudhule Badehotel som ligger på Randersvej. Dette er et meget koselig sted ikke langt fra Himmelberget som kan ses i det fjerne og rett ved den koselige innsjøen Knudsø. Et utsøkt godt kjøkken finner man der. Servicen er utmerket og preget av personlig tilstedeværelse. Det er Anders Kalstrup som trekker i trådene på dette koselige stedet. Det er ikke langt fra byene Århus, Silkeborg, Skanderborg og Horsens. På Knudhule Badehotel er det både værelser og hytter.

Hjemmeside: www.knudhule.dk

Søhøjlandet GolfKoselig klubbhus før og etter runden

Dette er en fin golfbane med et flott klubbhus. Mange av hullene er temmelig åpne slik at man kan virkelig slå seg løs på utslagene. Andre hull krever presisjon både på utslag og innspill med flere utfordringer underveis. En meget variert bane med andre ord. Pro shopen er velutstyrt. Maten er god. Det samme er fatølet. En fin golfopplevelse.Søhøilandet GK er en fin golfopplevelse

Overnatting?
Her kan du se hva klubben skriver om seg selv og de meget gode todagers-tilbudene de har. Her er essensen:
2 x golfrunder
2 x overnatting hos Dayz Søhøjlandet inkl. sengeklær og slutrrengjøring
2 x morgenmad
Hverdager: Pr. person (v. 2 pers.) Kun 995
Weekend/Helligdage: Pr. person (v. 2 pers.) Kun 1.195

Hjemmeside for Søhøjlandet GolfHammel passer bra for alle typer spillere.

Hammel Golfklub

Hammel Golfklub ble åpnet med 9 hull i 1999 etter at klubben ble startet allerede i 1991. I 2004 ble det 18 hull. Banen byr på ganske store greener. Dette er en fin utfordring for alle. Et sted man trives.

Klubben selv står for driften av restauranten, Café 19. Med 1.100 medlemmer sier det seg selv at klubben er populær i et område hvor det er godt med plass til flere medlemmer i flere golfklubber.

Banen ligger i utkanten av Hammel og grenser til Frijsenborg Gods og skogene rundt. Man sitter igjen med et inntrykk av å ha hatt en god dag på golfbanen etter en runde på banen. Uansett hvordan man har spilt.

Peter Kaensche liker denne banen godt. Han vant en turnering på Ecco Touren her i 2013: KLIKK HER

HjemmesideBanen ligger som navnet tilsier ved Tange Sjø

Tange Sø Golfklub
Dette er en vakker bane. Den ligger i naturskjønne omgivelser. Banen er 5.848 meter fra gul tee og 4.864 meter fra rød tee. Dette er en ganske kupert bane som byr på svært varierte hull. Her har banedesigneren gjort en god jobb.

Greenfee er 350 kroner. Par 3 banen er Pay & Play og koster 100 kroner, 50 for de under 18 år. Restauranten holder hyggelige priser, og man kan bestille når man passerer hull 16 slik at man slipper å vente på maten når man kommer inn.

Hjemmeside

Her er video fra banen: KLIKK HERSilkeborg Ry er en del av Silkeborg-tilbudet

Silkeborg og Ry
Dette er til sammen Danmarks største golfanlegg. Det er fordelt på to steder – i Silkeborg og i Ry.

I Silkeborg finner du en av de beste banene i Danmark. Silkeborg GK er en av de eldre baner i Danmark. Den ble åpnet i 1966. Det er Fredrik Dreyer som har designet banen. Men det er på bakgrunn av tegninger fra wing commander John H. Harris som var en engelskmann som reiste rundt og tegnet golfbaner som en hobby.Den berømte Silkeborgbanen. Klubbhuset sett fra putting-greenen.

Banen har avlet mange gode golfspillere deriblant Thomas Bjørn. Det har nok sammenheng med at banen krever at du slår både langt og presist. Skogen krever sitt hvis du ikke har kontroll på ballene dine. Her er de 18 opprinnelige hullene. Det er virkelig en opplevelse å spille i Thomas Bjørns fotspor. Morten Ørum Madsen er også en meget god spiller som kommer fra Silkeborg. Thomas Bjørn har for øvrig vært med på å forbedre banen på flere av hullene.

I tillegg har de 9 hull som også er meget fine, men de er av en litt annen karakter hvor det ikke er så mange trær som kan skape problemer.Silkeborg har fostret mange gode spillere deriblant Thomas Bjørn. Ikke rart at de er blitt gode. Det kreves både lengde og presisjon for å komme seg rundt banen med en god score.

Banen i Ry er tegnet av Line Mortensen. Det er en parkbane av høy kvalitet. Her er det også en Pay & Play-bane av tilsvarende høy kvalitet.

Som medlem har man tilgang til begge anleggene på til sammen 54 hull.

Silkeborg Golf: Hjemmeside

Skanderborg Golf Klub
Dette er også en riktig god golfbane. Den ligger like ved Skanderborg Sø eller sjø som det heter på norsk. Her er det varierte hull i til dels kupert terreng. De tre siste hullene er virkelig en utfordring når vinden står på fra vest som den vanligvis gjør her. Et fint klubbhus med god mat gir en fin ramme rundt det hele.

Hull nr 9 har flott utsikt fra greenen og over sjøen. Se bildet denne skribent tok fra foran denne greenen.

Man har virkelig inntrykk av å ha hatt en golfopplevelse etter å ha spilt denne banen.


Skanderborg Golf Club Hjemmeside

Himmelbjerget Golf Club
Dette er en bane som ikke ligger så langt fra det berømte fjellet i Danmark.


Himmelbjerget Golfklubb er en bane som byr på store variasjoner med tanke på hullenes utforming.

Her gjelder greenfee-billetten hele dagen. Banen er en opplevelse å spille. Landets høyest liggende tee-steder finner man her uten at man trenger surstoffmaske av den grunn. Himmelberget er som kjent 147 meter høyt. I tillegg til den store banen er det en korthullsbane med par 32 som er 1.892 meter fra gul tee med 4 par 3hul, 4 par 4 hull og et par 5 hull.

Selv skriver klubben: Velkommen til Himmelbjerg Golf Club - sandsynligvis Jyllands hyggeligste golfklub.

Det skal denne skribent på ingen måte motsi, Bare bekrefte at vi ble møtt med en vennlig atmosfære i et hyggelig miljø. Dansker er jo hyggelige. Ikke rart at det er hyggelig å være norsk i Danmark. Hva skal man si mer om banen enn at den føyer seg inn i rekken av gode, interessante og spennende baner som denne reisen inneholdt og som er beskrevet over disse linjer?

Banen har et kart for flaggplasseringer hvor greenene er delt i fire deler. Det gjør at flaggene er plassert i 18 hjørner av greenene hver dag. Undertegnede snakket om dette med formannen i klubben. Medlemmene hadde ønsket kart over flaggplasseringene. Men da Golfsidens utsendte forklarte hvor lite egnet denne løsningen var for å få gode flaggplasseringer, lovte han å se nærmere på det. Mange av flaggene sto nemlig på steder på greenene hvor de aldri burde stå. 

De banene vi besøkte gir til sammen en rik golfopplevelse. Det er heller ikke skremmende dyrt å spille golf i dette området. Mat og overnatting blir heller ikke grensesprengende for en lommebok av normal tykkelse.


Lekker søndagsmiddag til 100 kroner på Gestus med løkalt øl. Bra!


Overnatting
Hotel Blicher er et større hotell som ligger i Ry like ved der hvor man kan ta en fin båttur til foten av Himmelberget. Et godt spisested i tilknytning til Hotel Blicher er Gestus. Hver søndag serveres det her gryterett til 100 kroner. Den varierer fra søndag til søndag og er meget forseggjort og velsmakende. Forrett og dessert kan man kjøpe for 50 kroner. Et godt tilbud i en fin atmosfære.

www.gestus.nu og www.hotelblicher.dk Radisson Blue Papirfabrikken Hotel
i Silkeborg er et meget koselig hotell som ligger ved Gudenåen. Anbefales på det varmeste. Dette er et hotell som ligger i den ombygde papirfabrikken. Som navnet tilsier. Et godt kjøkken er med på å berike opplevelsen på hotellet.Radisson Blue Hotel ligger idyllisk til ved Gudenåen


Radisson Blue Papirfabrikken Hotel HJEMMESIDE

Gudenåen
Gudenåen er Danmarks lengste vannvei. Den er på 150 kilometer.

Du kan leie en "Solbåt" i Ry. Det vil si en båt som drives av solenergi. Den har ikke en bråkete motor som de bensin- eller dieseldrevne båtene. Det gir en meget behagelig opplevelse. Her kan du kjøre med båten på sjøene mellom Ry og Silkeborg. Kanskje en dag du ikke spiller golf. Se: www.solbaaden.dk.

Slik ble desserten servert på Hotel Julsø Restaurant. Hovedrett og forrett var servert på like elegant måte. En virkelig gourmet-opplevelse

Med Solbaaden eller andre båter kan man dra til foten av Himmelberget.

Hotel Julsø Restaurant er en restaurant som er ganske spesiell. Maten er spesielt god. Navnet er Hotel Julsø Restaurant. Her har det vært servering i over 100 år. Det oser av tradisjoner på dette stedet. Og, som sagt, utsøkt mat. I flotte omgivelser med utsikt over sjøen og ingen trafikk siden man kommer sjøveien eller gående ovenfra, fra Himmelberget. Fjellet ligger nemlig bare en kort fottur unna. Meget spesiell opplevelse. Spesielt god.
Hjemmeside Hotel Julsø Restaurant ligger flott til ved vannet

Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon