Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

PalmGolf Marrakech Palmeraie

28.02 Marokko, Marrakech:
Mange fine baner
Norske golfspillere søker stadig gode muligheter for golf i varmere strøk, spesielt i perioden september til mai. Marokko er et godt alternativ.

Golfsiden har vært i Marrakech og sett på noen baner og spilt et par stykker. Det var en fin opplevelse.

Morocco Nordic Golf Trophy
Turen var i forbindelse med The MOROCCO NORDIC GOLF TROPHTY. Her ble det finsk seier med to svenske spillere på de neste trinnene på pallen. Det var tre intense dager på banen hvor de norske spillerne ikke nådde helt opp.

Det var The Moroccan National Tourist Office for the Nordic & Baltic Countries i samarbeid med BesteGolfreiser AS i Norge som sto for uttaksturneringene.

Sponsorer var ROYAL AIR MAROC & PALMERAIE GOLF RESORT
AZIZ MNII – Director of The Moroccan National Tourist Office for the Nordic & Baltic Countries

Kvalifiserings turneringene gikk av stabelen i Finland, Danmark, Norge og Sverige i 2017-sesongen.

Finalen ble arrangert de siste dagene i januar 2018 i Marrakech på Palmeraie Resort.Driving rangen på Ourika-banen med greener å sikte mot. Bermudagresset var i dvale da bildet ble tatt i januar 2018. Foto: A. Ramnefjell

Marrakesh, Marokko:
PalmGolf Marrakech Ourika
PalmGolf Marrakech Ourika er en bane som ble åpnet i 2015 og er av den moderne sorten. Her er det gode fairwayer og greener. Head greenkeeper har solid utdanning og har arbeidet i flere land rundt om i verden. En samtale med ham røper raskt at han kan sine saker. Beviset på det lå tydelig i banen.PalmGolf Marrakech Ourika byr på fin utsikt mot snøkledde Atlasfjell i det fjerne. Forresten ikke så veldig fjernt. Foto: A. Ramnefjell

Her er det en del vann å ta hensyn til, men det er god plass slik at vannbesøk vil skyldes utelukkende svake slag. Det er muligheter til å ta frekke linjer over vann med de tilhørende farer som lurer for slag som ikke helt går etter planen.

Teesteder finner du fra 6692 til 4835 meter fra bakerst til de fremre utslagsstedene. Golfbilene er utstyrt med moderne GPS som gir deg god hjelp i planleggingen av spillet. Her er det bare å trykke på skjermen for å se hvor langt det er til dit du ønsker å slå. Dette er viktig på mange transportslag hvor det ikke er lett å bedømme avstander  over hindringer som vann og bunkere.

Banen ligger vakkert til hvor man har utsikt til de snødekte Atlasfjellene som beriker naturopplevelsen under spill på banen.

Hjemmeside

Palmeraie Resorts:
Flott sted - god bane
Dette er en meget stor resort. Det er fem restauranter i området. Maten er bra i Marokko. Rommene er fine og romslige. Hastigheten på internettet kunne vært bedre, men det arbeides det med. Visstnok.

Palmeraie Resorts har en håndfull restauranter å velge mellom. Her er det både marokkansk, italiensk, fransk, brasiliansk og asiatisk.

Det er mulig å kjøpe all inclusive for 650 i lokal valuta som er noe mindre i norske kroner. Det innebærer at lunsj og middag med drikkevarer er inkludert. 

(artikkel fortsetter under bildet)Dobbeltgreenen på banen kan by på lange putter.

Banen
Det er det samme selskapet som står for begge de banene vi omtaler her. Banen heter PalmGolf Marrakech Palmeraie.

Dette er en fin bane med meget varierte hull. Par 72. Par 4 hullene har god spredning på lengdene slik at man får både korte og lange innspill til greenene. Par 5 hullene er ikke alt for vanskelige, men vindretningen avgjør om man kan nå inn på to slag for spillere som driver over 200 meter. Det er en del av hullene som har vann i spill. Det kan være utfordrende og har innvirkning på spillestrategien. I alt er det 11 innsjøer på banen.

Greenene er fine. Det er vanskelig å si noe annet om tilstanden enn vi kunne observere under spill. Greenkeeperen er den samme som for banen nevnt ovenfor. Fairwayene var gode. Røffområdene om vinteren er «hyggelige» siden det er Bermudagreess som sover og ikke synder mot golfspillere i den perioden. Det kan se litt rart ut med brune røffer, men slik er det på alle baner med denne gresstypen vinterstid. For golfspillere er dette bedre enn en halv meter med hvit og stiv nedbør i krystallisert form som dekker gresset i en halv meters høyde om vinteren.

Banen er designet av Robert Trent Jones Sr. og er fra 1993. Her er det 27 hull hvorav 9 ikke var åpne da Golfsiden var på besøk vinterstid.

Det er gode treningsforhold her. Det danske landslaget var på treningsleir da Golfsiden var på besøk.Fra den restauranten med marokkansk meny på hotellet Palmeraie Palace som ligger rett ved golfbanen på 27 hull.

Mye annet enn golf
Marrakech har mye å by på. Det store markedet i byen yrer av liv, spesielt etter at solen er gått ned. Her kan man kjøpe alt mulig, og det er varer man selvsagt ikke får kjøpt i Norge. Prutingsregler og prutingsvaner er noe Golfsiden skal la ligge. Kunnskapene er ikke gode nok. Men muligheter for å gjøre gode kjøpe er absolutt til stede. Kanskje man må gjøre seg opp en mening om hva en var er verdt og så være fornøyd med handelen hvis man ender opp i nærheten av denne prisen.

På Palmeraie Resorts er det muligheter for mange aktiviteter. Her er det spa, treningsrom, svømmebassing og nattklubber. Det anbefales å gå inn på nettstedet under for mer informasjon.

Hjemmeside

Mange baner
Det er 13 baner rundt Marrakech. Det satses sterk på turisme. Golf er en sterkt voksende gren av turismen i landet.

Språkmessig var det ikke lett å ferdes da Golfsiden var i Marokko for ganske mange år siden. Da var det stort sett litt fransk og mye arabisk. Derfor var det gledelig at så mange nå snakker engelsk i tillegg til fransk og arabisk da vi besøkte landet denne gangen.


BesteGolfreiser


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon