Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Fra terrassen på Son Vida Castillo Hotel

23.04 Mallorca:
Bedre og bedre for golf
Mallorca satser på kvalitet innen turisme. Det inkluderer golf.

I noen år ble det ikke satset så mye på kvalitet på golfbanene som golfspillerne ønsket. Dermed sank kvaliteten og golfspillerne fant andre steder de reiste til.

Nå er det annerledes. Mallorca er igjen kommet i golfturistenes hjerter. Med god grunn.

Mallorca satser på bedring av vedlikeholdet på banene sine. Det har gitt resultater mange steder.

Golfsiden var på besøk tidligere i år og hadde en fin opplevelse på Alcanada i Alcudia nord på øya. Se egen artikkel.

Det er mange baner på Mallorca. Et tyvetalls baner ligger klare til å ta i mot golfhungrige nordboere. Åtte baner er bygd i løpet av de siste 15 årene.

Arabella Golf
I tillegg til Alcanada besøkte Golfsiden de tre banene tilhørende Arabella Golf Mallorca. Denne resorten har 63 hulle fordelt på tre gode baner pluss en bra pitch & putt bane.

Son Vida-banen snor seg rundt det flotte hotellet

Området ligger bare fem minutter fra hovedstaden på Mallorca; Palma de Mallorca. Banene Son Vida, Son Muntaner og Son Quint er alle blant de beste på denne flott øya.

Castillo Hotell Son Vida er et tradisjonsrikt hotell som er vel verdt et besøk. Hotellet oser av gammel storhet og var og er et in-sted for filmstjerner, statsoverhoder og andre mer eller mindre kjente selebriteter. 

Son Vida er eldst

Son Vida er den eldste banen på Mallorca. Åpningen fant sted i 1964 av Prins Rainier av Monaco. Den ble etter hvert ganske sliten slik at den ble ombygd i 2001 av den tyske banearkitekten Kurt Rossknecht. Golfsiden spilte banen på slutten av 70-tallet. Det var derfor spennende for Golfsidens utsendte å spille denne banen igjen. Den ligger rundt det eksklusive 5-stjerners Castillo Hotell Son Vida hvor filmstjerner, konger, presidenter og andre statsoverhoder fra fjern og nær tilbrakte sine ferier og konferanser.

Banen er utfordrende. Ikke så veldig lang, men det er fort gjort å gjøre feil som koster dyrt. Man har stor glede av å studere baneguiden før man går til verket.

Slik beskrev en annen av Golfsidens medarbeidere banen etter et besøk i 2013:

Hullene ligger flott i terrenget, som om de alltid har vært der, veksler mellom å være trange og brede mens de føyer seg naturlig etter naturen og innlagte kunstverk av vann (de tre siste hullene) og steinmurer. Trær er til stede overalt – pinjetrær, palmer og mandeltrær – noen ganger som ren kulisse, men ofte nærmest som aktive aktører i spillet der de står strategisk plassert. Bunkrene fortjener også rosende omtale, alle har samme mengde sand og samme hardhet – og oppfører seg dermed ganske så forutsigbart. Legger du ikke ballen der du har planlagt det, så er det din egen feil, og ikke bunkerens. Plasseringen av fairwaybunkere er (nesten irriterende) god. Stellet og finishen er upåklagelig over alt. Banen er 5601 m fra gult, 4738 m fra rødt.

Son Vida banen hjemmeside 

Hull 12 på Son Montaner

Son Muntaner – en god og krevende bane
Denne banen var også i meget god stand selv om vi spilte der i februar.

Golfsidens beskrivelse fra forrige besøk passer også i dag:

Banen åpnet i 2000, og er en moderne bane designet av den samme Kurt Rossknecht, lengre enn Son Vida og trangere – krevende for de som er på birdie-jakt. Fantastisk natur og utsyn – og uten tvil den aller beste av banene i dette området. Veldig velstelt overalt med store, utfordrende greener, fairways med Bermudagress, og rikelig med velplasserte, nydelige (både å se på og å spille fra) bunkre – 60 stykker i alt.

Her også er Middelhavsfloraen hjertelig til stede overalt, og beplantning er gjort slik at det skal blomstre absolutt hele året – noe det også gjør.
Sa Capitana

På hull 15 kneiser en av Middelhavets absolutt eldste levende skapninger, det mildt sagt enorme oliventreet ”Sa Capitana”, mer enn 1000 år gammelt og over 6,5 meter i diameter. Her gjelder det å spille rundt! Banen har også et rikt fugleliv, og har flere miljøsertifikater. Her er det også vann i spill i langt større grad enn på Son Vida. På Son Muntaner byr på veldig gode treningsfasiliteter for alle deler av spillet. Banen er 5971 m fra gult, 5170 m fra rødt. For den som vil prøve å gi på litt, spiller banen 6266 m fra hvitt.

Son Muntaner hjemmeside

Hull 7 på Son Quint

Son Quint også en perle
Den tredje av Arabella-banene er Son Quint. Den er lettere å gå enn de andre banene uten at det spiller så stor rolle. Også denne banen bar preg av at de har lag mer vekt på vedlikeholdet de siste årene.

Med gode greener og spennende hull har man en fin opplevelse på denne banen.
Flere steder er det fin utsikt noe som innebærer en enda bedre opplevelse. Banen blant åpnet i 2007. Den er designet av Ramón Espinosa og Kurt Rossknecht. Lengden er 5929 m fra gul tee og 5130 m fra rød tee.

Det er meget god mat i klubbhusene på banene. God mat får du også på hotellene som er nevnt i denne artikkelen.

Son Quint hjemmeside 

Son Quint Pitch and Putt
Dette er et anlegg Golfsiden ikke testet, men her er hjemmesiden: KLIKK HER
 
Fra et av rommene på Castillo Hotel Son Vida

Hotellene
Det er skrevet litt om det legendariske hotellet Castillo Hotell Son Vida. Det er verdt å bruke litt tid på å se nærmere på dette på hotellets hjemmeside.

Her priser og tilbud som gjelder for Castillo Hotel Son Vida: KLIKK HER

Et annet hotell av ypperste klasse er Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel. Her er det god mat og fine rom. Eksempelvis kan man få herlige tapas i restaurant La Bodega del Green. Prisene på hotellet varierer med sesongen. Hjemmeside

Det tredje hotellet vi nevner her er St. Regis Mardavall Mallorca Resort. Her føler man at har et godt liv i fine omgivelser. God mat får du blant annet i Aqua restaurant.

Mallorca har virkelig gjort mye for å bygge seg opp igjen som et ledende golfferiemål.

Resultatet er vellykket.


 
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon