Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Fra Ryder Cup-banen

17.09 K-CLUB:
THE KILDARE HOTEL AND COUNTRY CLUB – BEDRE KJENT SOM K-CLUB
Av: Louis Røren Bilder: K Club august 2019.
K-Club i Irland ble verdenskjent da stedet var vertskap for Ryder-Cup turneringen i 2006. Det var da det europeiske laget slo det amerikanske med utklassingssifrene 18,5 mot 9,5.

Verden ble da også oppmerksom på stedets to flotte golfbaner, det imponerende og lekre hotellet og de nydelige omgivelsene. Men stedet har så uendelige mye mer å by på, hvilket jeg skal forsøke å formidle nedenfor.Det imponerende hotellet på K Club

Det kryr av førsteklasses bosteder i den Irske Republikken. Kun et fåtall holder imidlertid samme standard som K-Club som blant de med kunnskap ansees å være ett av Irland’s desidert beste hoteller.

De fleste av de øvrige topphotellene/resortene ligger imidlertid relativt usentralt til. Det gjør ikke K-Club, som ligger kun en ½ times kjøring til/fra Dublin flyplass og tilsvarende til/fra Dublin by. Dette gjør stedet til et utmerket utgangspunkt eller avslutningspunkt for en lengre feriereise i Irland. Eller for en langweekend uten å måtte kaste bort reisetid.

K-Club ble som nevnt ovenfor for alvor kjent når stedet var vertskap for Ryder Cup. Selve turneringen ble spilt på det som fortsatt i dag heter Ryder Cup Course, som er den ene av to golf baner på stedet, og åpnet i 1991, noe spesialdesignet i 2005 for å være åsted for Ryder Cup i 2006. Den andre, Smurfit Course, åpnet allerede i 2003. Begge banene er designet av den legendariske spilleren Arnold Palmer.

Hotellet, som det fremstår i dag, åpnet på 1980-tallet, fulgte anleggingen av den første banen i 1991. Resorten er i dag eiet av den gang Irlands rikeste mann, Dr. Michael Smurfit, som kjøpte hele anlegget i 2005. Han er fortsatt rik, om ikke lenger den rikeste i Irland.

I samtaler med Arnold Palmer under anleggingen av den siste banen fikk Dr Smurfit ideen om å tiltrekke seg Ryder Cup. Og det står vel til troende at den samme Palmer var en medvirkende årsak til at Dr Smurfit lyktes i sitt forsett. Banene ligger på hver sin side av det staselige hotellet med hvert sitt fullverdige klubbhus.Fra Ryder Cup-banen

Men historien til stedet går ganske så mye lengre tilbake i tid, til tidlig på 1800-tallet, da en velsituert fransk vinprodusent flyktet fra effektene av den franske revolusjonen. Av alle steder flyktet han til Irland og slo seg ned i Kildare kommune utenfor Dublin by. Her bygget han sitt herskapshus modellert etter franske slott. Herskapshuset som stod ferdig i 1831 er blitt vesentlig utvidet siden den gang, men i samme stil som originalen, og fremstår i dag som et praktfullt mini-slott med 134 rom og suiter, romslige og luksuriøst innredet.

Selv om de to høyverdige golfbanene representerer hovedaktiviteten til KClub, byr stedet på en imponerende meny av tilleggsaktiviteter.
 


Her fra slottets bakside. Her er det fine spa-muligheter

Et utsøkt spa med omfattende behandlings tilbud og innendørs/utendørs svømmebasseng hører selvsagt til i en slik setting.

Med mindre dere begge ønsker å foreta en lengre sykkeltur i praktfulle parkomgivelser sammen, kan du la din fru nyte velgjørende timer i spaet mens du drar på fisketur etter golfrunden dere begge nøt på formiddagen.

Fisket foregår i den fiskerike elven River Liffey som renner gjennom eiendommen, og er den samme som til slutt renner ut gjennom Dublin by.

Har du ikke tålmodighet til å fiske, kan du heller velge å ta en tur på hesteryggen, eller skyte på lerduer, eller på blink med pil og bue, eller padle kajakk på forannevnte elv.

K Club har også en egen familie med falker, og å overvære en oppvisning av disse er en spesiell og interessant opplevelse. Om ingen av disse aktivitetene er tilstrekkelig er det bare å spasere til Smurfit banens klubbhus, som for øvrig ligger fem minutters gange fra hotellet, hvor det fins to hard court tennisbaner.Falker er alltid en opplevelse å se i aksjon

Hotellet er i seg selv mye mer enn et identitetsløst hotell. Spisestedene er utsøkte, spesielt er hovedrestauranten viden kjent for sitt kjøkken. Byerly Turk er navnet på restauranten, navngitt etter en legendarisk veddeløpshest som var eiet av samme dr Smurfit og som i sin tid (1990 tallet) vant utallige veddeløp over hele verden. Innenfor hotellets vegger fins også restauranten River Room.Det 16. hullet på Ryder Cup-banen

Før måltidet, ta deg en drink i Media Puzzle & Vintage Crop Coctail Bar, men du er nødt til å si navnet på baren før du får forlate den, som en test på din edruelighet!

Har du ennå ikke fått nok, kan det være verdt å få en omvisning med smaksprøver i hotellets vinkjeller. Men før alt dette kan det være verdt å ta seg en tur rundt om i hotellets rom og ganger for å se på utsøkt kunst, og verdifulle kunstgjenstander, både fra stedets tidligere tider samt nyere objekter samlet av nåværende eier.

Et opphold i slike omgivelser og med et slikt rikholdig aktivitetstilbud vil være ren sjelebot for de aller aller fleste, gitt at lommeboken gir anledning til det.

Klikk på www.kclub.ie og nyt bildene.Smurfit Course - 13. greenFra Smurfit Course 


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon