Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser Finals Lalla Aicha Tour School Amelkis Golf Club Morocco 16. - 20. desember Pott: €10.000Mariell Bruun
Foto: Tristan Jones

20.12 LETkval 2018 finalekvalifiseringen, Marokko:
Mariell Bruun klarte ikke oppgaven, men det var like ved 
Det var om å gjøre å bli blant de 25 beste. Hun var blant de 25 da hun kom inn, men at par spillere som da lå likt med henne fikk birdier på sine siste hull og skjøv Mariell ned til en delt 27. plass til slutt.

Trøsten får være at hun har en viss ranking på LET selv om denne plassen ikke gir så mange muligheter neste år på LET.

Etter dobbeltbogeyen på dagens første hull fikk hun tre birdier og en eagle. Det var altså ett slag for mye til å bli blant de 25. Les mer nedover på siden for flere opplysninger.

LIVE SCORING - oppe på denne linken er det en blå ramme hvor det står Round 2 scores. Det er en rullgardinmeny som du må klikke på slik at "Round 5 scoreboard" kommer opp.20.12 LETkval 2018 finalekvalifiseringen, Marokko:
Mariell Bruun med kjedelig start siste dag 
Det var ingen god åpning for Mariell Bruun torsdag. Hun klarte cutten og får således en kategori som gir noen sjanser til spill i turneringer.

Dagen startet med en dobbeltbogey. Det var en liten punktering.

De fem første får fritt spill på LET i 2019. Opp til nr 25 får kategori 8a som er en ganske bra kategori. Kl 11.00 torsdag var nr 25 på -2 i score.

Mariell Bruun fikk en birdie på hull fem og var totalt på +2 med 11 hull igjen å spille. Det vil si at hun bør gå minst fire under par på de siste 13 hullene for å være "i penga". Det kan bli tøft.

(oppdatert kl 11.54):
Så fikk hun birdie på nr 17 og EAGLE på nr 18. Hun startet på de siste 9. Samtidig var grensen for de 25 beste flyttet til -3. Mariell Bruun var på -1 med 8 hull igjen å spille. 

(Oppdatert kl 13.22): BIRDIE på det 16. hullet. Mariell var nr 25 før hennes siste hull. Og det er 25 som er nøkkeltallet til bedre kategori!

LIVE SCORING - oppe til venstre er det en blå ramme hvor det står Round 2 scores. Det er en rullgardinmeny som du må klikke på slik at "Round 5 scoreboard" kommer opp.19.12 LETkval 2018 finalekvalifiseringen, Marokko:
Mariell Bruun med hole in one på den fjerde runden onsdag
Det ble bare en norsk spiller som får spille alle fem rundene.

Mariell Bruun er nr 40 før siste runde torsdag etter 71 72 76 70. Hole in one onsdag var et høydepunkt. I tillegg hadde hun fem birdier. Men en del rusk på andre hull da onsdag en runde på 70 slag.

Rachel Raastad misset cutten med ett slag. Hun hadde 71 (-1) på dagens runde, men de to midterste rundene på 74 og 77 ble for svake. Rachel har hatt en viss ramgang i år. Det er noe å bygge videre på. Men det blir altså ikke på damenes Europa Tour. Hun og spillere som Stina Resen, Tina Mazarino og Madelene Stavnar må nok spille på nordiske arenaer og på LET Access Tour i 2019.

Stina Resen (73) endte 7 slag bak cut-grensen. Det var en nedtur. Stina har tidvis vist gode resultat i denne sesongen som har vært svært lærerik for hennes del.

Tina Mazarino hadde to 72-runder, men 77 og 79 i tillegg gjorde at hun var 7 slag bak cut-grensen. Det var ingen stor overraskelse tatt i betraktning at hun kom inn i denne turneringen med et nødskrik fra den forrige turneringen. Det spillet hun har vist i hele år viser at hun har et godt stykke fram til det nivået som kreves for å kunne kjempe om plasser lenger opp på resultatlisten.

Den gode Bronte Law, ENG, leder med to slag på formsterke og gode Linnea Ström, SWE. Bronte hadde 62 tirsdag. Da fikk hun 9 birdier på rad. Det er ny rekord på LET. Sian Evans, ENG, på tredjeplass er 10 slag bak Bronte.  

The top 5 players will earn category 5c and those players finishing in positions 6 – 25 players will earn Category 8a Membership of The Ladies European Tour for the following season. Other categories are available for players who do not finish within the top 25, enabling them to receive a Ladies European Tour Card but limited opportunities to gain a place in fields upon entry.

LIVE SCORINGBronte Law leder før siste runde. Hun hadde ni birdier på rad i den tredje runden på tirsdag.


Fra tidligere onsdag;
19.12 LETkval 2018 finalekvalifiseringen, Marokko:
Mariell Bruun med hole in one på den fjerde runden onsdag
Det ser stygt ut med tanke på cutten for tre av fire norske onsdag formiddag.

Cutten etter fire av fem runder så ut til å gå på fire over par midt på dagen onsdag. Da lå Rachel Raastad to slag bak med ni hull igjen å spille. Stina Resen og Tina Mazarino var 7 og 8 slag bak i begynnelsen av runden. Dermed er løpet kjørt for disse to.

Bedre gikk det for Mariell Bruun. Hun var totalt på +1 da hun hadde spilt 9 hull onsdag. Scorekortet inneholdt da to bogeyer og to birdier. Men på det tredje hullet på rundt 155 meter fikk hun HOLE IN ONE! Gratulerer, Mariell! Hun hadde da tre slag ned til cutgrensen.

Score fra fjerde runde Oppe til venstre på denne linken finner du flere score-alternativer for de enkelte rundene.


Svenske Linna Ström fortsetter å imponere

18.12 LETkval 2018 finalekvalifiseringen, Marokko:
Ingen norske blant de 50 beste etter tre runder
Tre av fem runder i boks. Varierte, norske scorer tirsdag.

Med 75 76 77 og 775 ble det ikke noe avansement for de norske spillerne på den tredje dagen.

Resultat etter tre runder


17.12 LETkval 2018 finalekvalifiseringen, Marokko:
Litt spredning i feltet etter andre dag
To av fem runder i boks.

Det er blitt litt vann mellom båtene i det norske laget i Marokko.

Tina Mazarino gikk fra 79 til 72 andre dag. Det var oppløftende. Seks birdier var imponerende, men seks bogeyer gjorde at dette ikke ble noe topprunde. Nr 92 etter 2 runder
Rachel Raastad har spilt meget bra i perioder sju birdier er imponerende, men det er tilnærmet svakt og utstabilt å spille hele ni over par på de øvrige 11 hullene. Men potensialet sitt har hun fått vist. Men stabiliteten da, Rachel? Du har jo alt på plass! Nr 49.

Mariell Bruun har to runder på 72 og en 25. plass. Hun hadde fire birdier på dagend runde på par.

Stina Resen sakket akterut med sin 77 runde mandag etter 75 første dag. Dermed er hun helt nede på 95. plass.

Tre i tet
Tre spillere er i tet etter to runder på åtte under par. Svenske Linnea Ström, som imponerte stort i det forrige kvalet i forrige uke som hun vant på 23 under par, leder sammen med belgiske Leslie Cloots (67) og Englands Sian Evans (68). Tyske Esther Henseleit (69) er ett slag bak. , 

Resultater etter to runder17.12 LETkval 2018 finalekvalifiseringen, Marokko:
Litt som ventet første dag
Kan vi få ende flere norske kvinner på Europa Touren for damer?

Mariell Bruun var best av de norske i den forrige kvalifiseringen og er etter første dag i Marokko nr 25 på 71 slag (-1) Rachel Raastad har 72, Stine Resen 75 og Tina Mazarino 79.

Resultatliste første dag
14.12 LETkval 2018 finalekvalifiseringen, Marokko:
Fire spillere forsøker seg
Kan vi få ende flere norske kvinner på Europa Touren for damer?

Søndag til torsdag skal det avgjøres.

Rachel Raastad har mye bra spill i seg. Det gjelder å samle spillet sammen til en god score. Etter en svak periode har det gått bedre i det siste. Kanskje det holder til bedre ranking i julepresang.

Mariell Bruun arbeider seriøst og gjorde det bra i den forrige kvalifiseringen. Hun er moden for spill på høyere nivåer.

Stina Resen blir bedre og bedre. Hun har forberedt seg godt i Spania den siste tiden. Gode muligheter.

Tina Mazarino klarte seg så vidt gjennom det forrige kvalet. Det spørs om hun klarer å heve spillet sitt tilstrekkelig til å kunne hevde seg i dette selskapet. Men det hadde naturligvis  vært hyggelig selv om spillet i denne sesongen på langt nær har vært av LET-kvalitet.

Resultatliste første dag
Fra den første kvalifiseringen:

Rachel Raastad har trent mye fysisk på ToppGolf Senteret med Kim Jensen slik som mange av våre andre topputøvere. Arkivfoto

04.11 LETkval 2018 steg 1:
Fire av fem videre
Det var fem kvinner som stilte til start i Marokko for å kvale til finalekvalet rett før jul.

Rachel Raastad brukte bare 9 slag på de 4 par-3-hullene søndag. Det hjalp henne til en flott 70-runde. Dermed endte hun på 17. plass og sikkert videre. Hun fortalte til Golfsiden etter runden at hun har slitt med par-3-hullene tidligere i uken. Men ikke siste dag.

Mariell Bruun har vært solid gjennom hele turneringen. Med rundene 72 73 73 73 endte hun på en fin 6. plass.

Stina Resen spilte også jevnt og godt med runder på 74 75 75 73 og en 23. plass.

Tina Mazarino hadde 74 79 72 78 og klarte seg videre på siste slaget. Det spørs om hun er god nok til å komme seg gjennom neste steg. Da må hun heve spillet sitt betraktelig. Det har ikke vært mye som har tydet på det denne gangen og tidligere i år.

Madelene Stavnar har spilt svakt i hele år. Det var et lyspunkt da den første runden gikk unna på 71 slag. Men etterpå ble det nattsvart med runder på 82 77 79. Hun var 6 slag fra å gå videre.

Det var greit at hun ikke gikk videre. Hun er rett og slett ikke god nok i øyeblikket. Hun hadde ikke hatt noen muligheter i finalekvalet rett oppunder jul med det spillet hun har vist i år. SÅ fort snur det ikke i golf. Ting kan skje fort i golf, men i dette tilfellet har det vært såpass langt unna i hele år at det dessverre ikke er noe håp på kort sikt til bedring.

Men på lang sikt er det mulig. Mye må legges om. Det gode er at Madelene Stavnar har vist at hun har et stor potensiale. Akkurat nå er hun nede i en dyp bølgedal. Men det er langt fra umulig å komme opp av denne. Det hadde vært hyggelig om hun har stå-på-vilje nok til å klare dette. Og finansiering.  

Hele 38 av 66 spillere gikk videre. Kvaliteten på store deler av feltet var ikke den beste. Nå må Madelene Stavnar virkelig gå i tenkeboksen. Golfsiden har nevnt det før. Her må mye gjøres for at det skal være håp om å kunne lave av dette spillet.

RESULTATER
03.11 LETkval 2018 steg 1:
Litt som ventet
Det er fem kvinner som stiller til start i Marokko denne uken med avslutningsrunde lørdag.

Det er 36 spillere som går videre til finalekvalet: the Final Stage of Lalla Aicha Tour School, som spille spå Amelkis Golf Club og PalmGolf Marrakesh Ourika i perioden 16. - 20. desember. Her vil de få følge av de som kvaler inn fra Pre Qualifiers B og C.

Midt i den siste runden lørdag formoddag var alle de fem norske spillerne blant de 36 bortsett fra Madelene Stavnar som hadde ett slag for mye med ni hull igjen å spille.

Hardtarbeidende Mariell Bruun lå best an av de norske.

LIVE SCORE


01.11 LETkval 2018 steg 1:
Grei norsk start første dag
Det er fem håpefulle nordmenn som stiller til start i Marokko denne uken.

Det spilles Pre-Qualifying gruppe A i Lalla Aicha Tour School. Det er en fin bane 
PalmGolf, Marrakesh Palmeraie - Par 72. Det spilles 1. - 4. november 2018.

Madelene Stavnar (71), Mariell Bruun (72), Tina Mazarino (74), Stina Resen (75) og Rachel Raastad (76) er i den øvre halvdel av resultatlisten første dag.

Her er den  

HJEMMESIDE - terminliste hvor du finner de ulike rundene.

Info om Q School: KLIKK HERHer finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon