Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer        Her er DEBATTSIDEN

Hull nr 6 (fra klubbens hjemmeside)

24.08 Banebesøket:
Kongsvinger golfbane
v/Louis Røren
Du verden, du verden – en golfbane av internasjonalt format i de dype skoger!
Jeg har siden åpningen av banen (første 9 hullene) ved Kongsvinger i 2005 hørt om dens fortreffelighet. Men først i år, etter åpningen av de siste 9, fant jeg anledning til å besøke den. Og la det være sagt med en gang, det blir definitivt ikke siste gang.

Sjelden har jeg hatt en triveligere golfopplevelse.
Ikke bare er banen av eksepsjonell kvalitet, men omgivelsene for øvrig står i stil. Her er det flott furuskog så det rekker, her er det vann og bekker, stedvis med flotte brooverganger, turstier, kulturminnesteder, bær i massevis (tyttebær, blåbær og krekling) – og ikke minst hyggelige mennesker både i klubben og blant turgåerne. Jeg snakket med noen av dem og de var alle synlig stolte av det flotte området, og de som var golfspillere var åpenbart stolte av banen sin – og med alle gode grunner.
La meg også få nevne det flotte klubbhuset, som fornuftigvis benevnes som flerbrukshus, det vil si at det kan benyttes av alle i området.

Golfanlegget ( 1 x 18 hulls banen og en 9 hulls korthullsbane, begge med sin egen driving range!) ligger en liten mil utenfor Kongsvinger, retning svenskegrensen., i et populært rekreasjonsområde kalt Liermoen.
Og for bare å ha nevnt det; det er kun rundt 3 mil til Charlottenberg, for de som måtte ønske å kombinere en fantastisk golfopplevelse med en harrytur til nabolandet.

18 hulls banen er designet av den velrenommerte svenske banearkitekten Peter Nordwall. Og etter uttalelser til svensk presse er det liten tvil om at Kongsvinger-banen har en spesiell plass i Nordwalls hjerte og på hans CV. Han knyttes forøvrig til andre baner som Losby og Grønmo i Norge samt eksempelvis de svenske banene Bro Balsta, Stenungsund og ombyggingen av Falsterbo på slutten av 1990-tallet. Deler av hans designfilosofi er store, ondulerte greener og det han selv definerer som landskapsrom atskilt med terskler. Det vil si at man skal måtte slå fra det ene ”rommet” på banen til det neste ved å forsere en eller annen form for terskel. Banen i Kongsvinger er et godt eksempel på dette.
Etter forlydende ønsket han å bygge ennå større greener her enn de som er, hvilket må være blant de største greenområdene i Norge. Ikke bare er greenene store, men også fairwayene er sjenerøse både i bredde og til dels i lengde. Ikke det at banen er spesielt lang (6248/5833/5121 m) men synsinntrykkene gjør at den synes lang. Spesielt på de lengste par 5 hullene (3. hullet er 591/558m fra hvit/gul tee respektive) skaper dette formidable bilder. Selv roughen, som mest består av bærlyng og mose, synes å være vennlig innstilt ovenfor golfere på tur i terrenget.
Min eneste innvending til banens design er at det kan være litt lang avstand fra noen av greenene til neste utslag, men i slike fredelige og flotte omgivelser er det å anse som uvesentlig. Og jeg går gjerne et godt stykke for å komme til et hull som eksempelvis det 9. – et vidunderlig golfhull!
Under mitt besøk forleden dag var inntrykket av en velskjøttet bane med fairwayene klippet i flotte mønstre, ja selv bunkrene (noen av dem enorme) var elegant danderte.
Greenene var riktignok dårlige, spesielt på siste 9 hulls sløyfen, men selv ikke dette kunne ta fra meg gleden av å spille denne banen. Det er bare å håpe at dette retter på seg og at banen unngår tilsvarende forhold i kommende sesonger.


Videre er det å sterkt håpe at klubben/banen vil klare seg økonomisk i årene fremover til glede for mange, mange flere enn de som så langt har spilt banen.

En viss elektrokjede får ha meg unnskyldt for å låne dens slagord: Løp og Kjøp!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
Annonser
Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 

Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com