Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side     Søk på GOLFSIDEN Les mer

Tilbake til: Italia

Til Nord-Italia?
Glimrende for golf - EN UOPPDAGET (?) GOLFPERLE
Av: Louis Røren
Noen ganger får man ikke selv bestemme sine (golf)reisedestinasjoner.

Det er vel slik at skal man kunne dra på sine årlige gutteturer uten for store hjemlige tumulter, bør man la kona få sin vilje og foreta sine valg en gang imellom.

Dette var årsaken til at vi endte opp med å dra til Nord-Italia på vår årlige senhøsttur, nærmere bestemt til Lago Maggiore (Piemonte/Lombardia) området, umiddelbart nord for Milano.
 
Basisingrediensen i våre turer (sammen med to andre vennepar) er alltid golf. Vi visste derfor at vi ville finne nok baner å spille på - det hadde vår operatør www.golfswinghome.com. garantert oss, men at banene skulle vise seg å være så til de grader bra var for meg noe overraskende.

For 2 år siden var vi i Toscana hvor det riktignok også fantes bra baner, men de var få og lå langt fra hverandre. Det var derfor grunn til å anta at vi ville finne et lignende mønster i Piemonte som jo er mye bedre kjent for sine utmerkete viner og gode mat enn noe annet. Det var ikke tilfellet.

Å komme dit er veldig greit og bør være et godt alternativ for en lang-weekend golf reise.
Vi fløy med SAS non-stop fra Gardermoen til Milano tidlig en søndagsmorgen. Rimelig og raskt.
Vi fikk heller ingen problemer med ekstra kostnader for golfbaggene verken når vi dro eller returnerte.
Etter 2,5 time landet vi på Malpensa flyplassen (som ligger godt nord for Milano), hentet våre leiebiler og en time senere sjekket vi inn på vårt bosted i en liten by ved Lago Maggiore.

Golf banene vi hadde forhåndsbooket skulle da ligge innenfor en halvtimes kjøring fra vårt bosted.
Det tok oss riktig nok noe lengre å finne et par av banene da veisystemet i området er ganske omfattende og intrikat og merkingen likedan. Så det kreves gode kart og en god, oppmerksom kartleser for å finne frem i mylderet! Men fant frem gjorde vi og hva vi fant var noen juveler av noen golf anlegg.
Jeg kaller de anlegg da det ene bestod av 27 hull ( 3 x 9 hulls sløyfer) og et annet av 36 hull (2 x 18 hulls baner).
 
Noen hadde også flotte treningsområder i tillegg (både driving range og korthullsbane) samt alt annet man forventer å finne på slike anlegg , dog ikke bo fasiliteter for besøkende. Men bosteder finnes det tilstrekkelig av rundt i omegnen.

Jeg vil nedenfor mer konkret omtale de banene vi spilte. Dog ønsker jeg også å nevne at et par i gruppen dro østover til Gardasjøen etter at vi andre dro hjem, og de rapporterer om utsøkte baner også her, spesielt Gardagolf og Palazzo Arzoga. Like ved flyplassen, men nærmere Milano ligger også et etter sigende flott anlegg, G.C. Le Robinie signert Jack Nickalus. Villa d'Este ved Lago Como er også en utmerket golfbane så her har man nok av flotte alternativer både for kortere og lengre besøk i dette området.

Baneanleggene i det området vi var i er i utgangspunktet private golf klubber, men tar gjerne imot besøkende.

På ukedagene er banene ofte tomme, men i helgene derimot ganske travle. For besøkende betyr det at greenfee avgiftene øker dramatisk fra fredag til lørdag/søndag, og når de i utgangspunktet er relativt høye kan dette falle seg noe kostbart. Dog opplevde vi at på den ene banen (Castel Conturbia som har 3x9 hulls sløyfer) gjelder greenfee’n for hele dagen. Dette betyr at de sprekeste kan spille i et hvert fall to runder på en god dag, og det gjør kostnadene mer spiselige.
Alle banene har golfbiler, elektriske traller og hånd traller til leie, igjen relativt dyrt. Så konklusjonen er enkel; Veldig bra, men relativt dyrt. Men dette synes nå å gjelde det i det meste av syd Europa siden euroen ble innført både hva gjelder klær, mat og tjenester.

La meg i det følgende være litt mer golfkonkret.

Vårt første bekjentskap var G.C des Iles Borromees. Banen ligger på et platå over byen Stresa ved Lago Maggiore ca. 600m over havet. Terrenget er tildels meget kupert og dette preger også banen. Den består av to godt separerte 9 hulls sløyfer, så en buss står klar ved 9. hullet for å ta spillerne til 10. utslaget og ta med tilbake de som er ferdigspilte. For øvrig leier banen ut både golfbiler, elektriske traller og vanlige traller, så det er opp til hver enkelt å bestemme "aktivitetsnivået". Banen er både god og morsom, men i kvalitet står noe tilbake fra de andre banene vi spilte. Vi var også booket til å spille på en 9-hulls bane (Alpino) som lå like ved Iles Borromees. Dette er områdets eldste, men etter en rask inspeksjon droppet vi denne da det ville ha vært en for stor "nedtur" i flere betydninger.
Greenfee hverdager på Iles Borromees var €32 - i helgen €55.

Dagen etter var vi booket på G.C. CastelConturbia som viste seg å være et flott anlegg med 3 x 9 hulls sløyfer, driving range og korthullsbane, designet av Robert Trent Jones jr.. Grunnet egenskapte trafikkale problemer kom vi for sent til våre oppsatte starttider, men det gjorde ingenting da banen var tilnærmet tom. Greenfee €66,- (kr 550,-) gjeldende for heldags spill. €35 for kun 9 hull for de som måtte ønske det. I weekenden koster det her €108,- (kr 850,-). Dette var dog den dyreste banen vi spilte. Banen er ranket som den 6. beste i Italia og nr 45 i Europa (ref Golf World). Er typeisk RTJ jr. design, passe kupert - som Bogstad omtrent. Vel verd pengene, en sann glede å spille.

Neste dag var G.C. Bogogno målet. Baneanlegget ligger kun 10/15 minutters kjøring fra CastelCobturbia. Vi hadde ikke booket her på forhånd for denne dagen men grunnet kansellering av Alpino ønsket vi å forsøke oss der. No problem, bare hyggelig at vi kom.
Anlegget består av 2 x 18 hulls baner, begge designet av Robert van Hagge, men med noe forskjellig karakter.
Den ene (Del Conte) har et links-preg, i den grad man får dette til i en innlands setting. Den andre (Bonora) er mer kupert, har vann i spill på de fleste hull.

Begge har de det umiskjennelige preget av Van Hagge, hvilket vil si; sjenerøse, ondulerte fariwayer, enorme, skulpturerte bunkre på tenkelige og utenkelig steder, relativt korte par-5 hull men alltid med en "twist" rundt greenen. Vi hadde gleden av å spille begge banene og spesielt undertegnede var meget begeistret selv om score kortet så begredelig ut begge dager! Banen (uvisst hvilken av de 2) er ranket 65 i Europa (i følge samme ranking som ovenfor) og nr 7 i Italia. Ordinær greenfee €68,- per runde (vi betalte €55).

Restaurantene på banene har utmerket mat til en fornuftig kostnad, proshoppene relativt velutstyrte, mottagelsen og behandlingen forøvrig stod til masse i stil så besøk i regionen kan trygt anbefales selv til de mest kresne. Eneste ulempen kan være klimaet sent/tidlig på året, men alle banene i området er gjennomgående åpne hele året med unntak av januar.
Kontakt Donatella hos www.homeswinghome.com så fikser hun det man måtte ha behov for. For oss gjorde hun en utmerket jobb.

Louis Røren

Tilbake til: Italia


LINK TIL GOLFSIDENS NYE DEBATTSIDE - KLIKK HER Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!


Tilbake til første side


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser