Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side                  Søk på GOLFSIDEN Les mer                Her er DEBATTSIDEN

16.05 Golfakademiet på Haga - Darren Webster-Clarke:
Verdt alle penga
Golfsiden har i alle år (og vel så det!!) vært opptatt av hva som kan føre til bedre resultater for golfspillere. Det er en av årsakene til at vi har Ukens golftips. Alt for mange ganger skyldes banningen etter et dårlig slag på golfbanen at spilleren mangler de mest grunnleggende teknikker og ferdigheter.

Teknikken hos en spiller endrer seg over tid. Derfor er vedlikehold like viktig som opplæring.

Til saken:
Golfsiden har sett på hvordan en dyktig trener arbeider med både bedre spillere og med den "vanlige" hobbyspilleren. På Innesvingen Webster-Clarke Golf Academy på Innesvingen på Haga kan golfspillere virkelig få en skikkelig gjennomgang av sitt spill som de neppe har sett maken til tidligere.

En moderne pro time er ofte ikke lenger enn 20 minutter eller drøyt det. Da slår eleven stort sett fulle slag på driving rangen og blir fortalt hva som er feil uten egentlig å oppfatte det hele. Hvor mange har ikke tenkt: "Ja men jeg gjør jo som han sier". Men det er fordi de ikke ser seg selv. Dette blir avslørt på PC'en.

Darren Webster-Clarke plukker bevegelsene fra hverandre på PC'en slik at eleven enkelt forstår feilene og hva som skal endres

I lab’en til Darren Webster-Clarke starter han med en gjennomgang av elevens ambisjoner og sterke og svake sider. I dette tilfellet var det – som så mange andre ganger – chipping og pitching som var svake sider. Det innebærer slag fra 10 til 60 meter med ulike køller. Problemer var det også med visse ting i den fulle svingen.


Startet med å chippe i et nett!
Eleven, en lav-handicapper, startet med å slå noen chipper med 8’er jern inn i nettet – i praksis 10-20 meter. Dette ble filmet fra tre vinkler. Resultatet spiller ingen rolle. Det var bevegelsen som er viktig å gripe fatt i og som skulle analyseres. Noen få slag var nok. Deretter gikk turen til PC’en. Her ble det umiddelbart avslørt feil i oppstilling, sikte og kroppsholdning. Dermed ble bevegelsen med kølla feil. Feilen ble umiddelbart rettet opp der og da. Omtrent som å ”brekke opp” en låsning i nakken eller lignende av en kiropraktor.

Omtrent det samme viste seg å være tilfelle med halve wedger fra 30-70 meter uten at vi her skal gå i detaljer. Bare fortelle at selvtilliten brått kom tilbake og slagene satt slik de skulle. Umiddelbart.

Begge disse fatale elementene ble altså kurert på 10-20 minutter!!

Neste steg
Neste steg var 7’er jernet med full sving. Kameraene fanget opp det de skulle. Tilbake til PC’en. Her var det tydelig svaiing som delvis kom av litt for bred stance. En lettoppfattelig gjennomgang av grunnleggende feil ga eleven aha-opplevelser som aldri før og noe å arbeide med til neste gang. Det vil si, en ny prøve foran kameraene viste at feilene stort sett fra rettet opp med det samme. Da gjensto bare mengdetrening for seg selv frem til en eventuell neste gang.

Darren Webster-Clarke var i godt humør denne dagen – kanskje ikke så rart siden to av hans elever fikk to topp 10 plasseringer helgen før.

Verdt pengene
En time med Darren Webster-Clarke i denne lab’en – kanskje i kombinasjon med en del slag ute på driving rangen like ved lab’en – koster kr 1.250. Dyktige fagfolk skal koste penger. Da får man en hel time, og det er ikke nødvendig (normalt sett) å ha en time mer enn gang i måneden. En time kan redde sesongen og du får ekstremt mye mer spilleglede.

Dette er value for money fra en trener som kan sine ting og har flere av landets beste spillere i stallen.

Filosofien
Daglig leder Lars Havrevold i Innesvingen Webster-Clarke Golf Academy kan fortelle: - Vi har en filosofi om at kompetansen til Darren Webster-Clarke skal videreføres til andre trenere i akademiet. Vi har et samarbeid med trenerne på Haga Golfklubb som etter hvert også kan dra nytte av denne filosofien.

Andre trenere i Innesvingen Webster-Clarke Golf Academy er Jørn Johnsen og Paul Nilbrink.

På Innesvingen er det nå i tillegg til simulatorer, driving range og svingstudio kommet et treningsstudio og kurs- og konferansesenter. Dermed blir dette et komplett treningstilbud for golfspillere - hele året. 
 
En gaveidé?
Har du et snev av ambisjoner om å bli litt bedre i golf, bør du koste på deg dette. Det er en god investering i økt golflivskvalitet.

Dette kan være en god gaveidé til deg selv eller andre. Eller du kan ønske deg en slik time til bursdagen din.

Hvordan det gikk med eleven? Den neste uken var frykten for å duffe og toppe chipper og pitcher borte. De lange slagene ble bedre. De tre første rundene viste ikke så mye fremgang på scoren selv om det slagmessig ble mye bedre. Seks dager etter instruksjonstimen i lab’en, gikk imidlertid eleven 9 hull på par med bare ett skikkelig svakt slag, som for øvrig ikke kostet så mye fordi en god chip og putt reddet paren på hullet likevel, men birdiesjansen forsvant med det svake innspillet.

Darren Webster-Clarke kan kontaktes via Innesvingen Golfsenter

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
Annonser


Kjøpe selge golfaksjer/-andeler?
Annonsering golfaksjer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 

Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com