Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Henrik Stenson

26.09 Henrik Stenson:
Har gjort mye for golf i Sverige
Det svenske golfforbundet har avsluttet samarbeidet med Henrik Stenson. Skammelig!

Henrik Stenson er blant dem som har gjort aller mest for svensk golf de siste årene. Bare Sven Tumba for noen tiår siden og Annika Sörenstam kan sammenlignes i så måte.

Henrik Stenson er Sveriges beste herregolfspiller gjennom alle tider. Han har hatt et samarbeidmed det svenske golfforbundet i flere år. Stenson har vært ambassadør for golfforbundets paragolf og har også hatt juniorkonkurranse sammen med Fanny Sunesson.

Henrik Stenson har sammen med Annika Sörenstam gjort en stor innsats i forbindelse med Scandinavian Mixed. Denne turneringen er et populært samarbeid mellom DP World Tour og Ladies European Tour.

Det svenske golfforbundet har nå bestemt seg for å avslutte samarbeidet med Henrik Stenson for neste år.

Dette sier forbundets generalsekretær Gunnar Håkansson:
– Vi tenker at Henrik gjennom sitt engasjement i LIV golf ikke lenger kan fungere som et forbilde for svenske golfjuniorer. LIV golf strider mot det sportslige økosystemet vi tror på. Vi investerer mye penger i barn og unge, i tourene, i drømmen om en dag å komme oss hele veien og dette er noe vi gjør sammen med Sveriges golfklubber i en ganske avansert konkurransestige, som mange anser for å være en av de beste som finnes innenfor golfverdenen.

– LIV golf er ikke et slikt sted. Vi ser det heller som en showserie og da synes vi ikke det passer sammen. Det er rett og slett grunnen til at det kolliderer med våre kjerneverdier når det gjelder idrett, fortsetter Håkansson som er referert i TT.

På sosiale medier får Henrik Stenson mye støtte. Han blir takket for sin innsats fra fjern og nær. Noen mener at Stensons overgang til LIV Golf er forkastelig. De fleste av dem hadde selv takket ja til det økonomiske tilbudet som Stenson har fått.

LIV Golf er en trussel mot - i første rekke - PGA Tourens monopolstilling i golfverdenen. En organisasjon hvor daglig leder er den som tjener mest, og ikke spillerne som er grunnlaget for alle de store inntektene som i en viss grad kommer fra de "fordømte" araberlandene.

Hvem skal ofres?

- Skal landslaget nekte Erling Braut Haaland å spille på landslaget fiordi han blir lønnet med araberpenger?
- Skal danske Brian Laudrup miste avtaler med dansk TV2 fordi han har vært med i en reklame-kampanje for Visit Dubai? Dansk TV2 betaler haugevis av penger for å sende fotball fra araberland. Men er det helt OK?

Det er mange eksempler på hvor urettferdig slike boykotter rammer.

Mange forstår etter hvert at problemstillingen ikke er sort hvitt.

Skal vi plutselig slutte å kjøpe olje/bensin fra araberlandene fordi de har et politisk system som er helt på trynet og som plutselig har fått mye større oppmerksomhet den siste tiden?

Ja, vi burde gjort det hvis vi skal være konsekvente.

Nok om det.

Henrik Stenson har lagt ut følgende på sosiale medier.

All ære til han for det. Blant de mange støtte erklæringer finnes denne fra Annika Sahlström:

- Sometimes people mix commitment, love with strange rules. Henrik, you are forever my favourite together with Annika S. I will always support you and your routes.

Her er Henrik Stensons melding:
Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

Det er trist at det svenska golfforbundet skal vende Henrik Stenson ryggen på denne måten.

Tenk om sudiaraberne hadde kommet til det svenska golfforbundet og tilbudt en halv milliard kroner. Det ville blitt tatt i mot med åpne armer.

Garantert!Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon