Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer   Tilbake til Golftips

UKENS TIPS (Uke 44/15):

Ta/gi råd i treningsrunde?
Skal man gi eller ta i mot råd under en treningsrunde?

Det er ikke noe entydig svar på dette.

Ta i mot råd:
Som kjent er det ikke lov å drive med rådgivning under en runde hvor golfreglene skal følges. Men på en treningsrunde blir det noe annet. Det er "alt" lov når man blir enige om det.

Det er en forutsetning at vedkommende som gir råd er dyktig nok til å gi råd. Samtidig som mottaker av rådene er villig til å ta i mot gode råd slik at spillet kan forbedres. Ofte betydelig.

1 Når tipset er bra og mottaker både forstår det, klarer å uføre det og resultatet er bra, har alle parter grunn til å være fornøyd.

2 Mottakeren av rådet får det ikke til. Da har vi et problem. Da er det kanskje like greit å gå tilbake til de gamle feilene igjen.

3 Mottaker av råd som ikke får det til kan bli sur og gi opp fordi runden blir ødelagt med "den nye svingen". Da skal det sies at det ikke er mulig å ødelegge en runde som allerede er ødelagt. En slik spiller som både skal forsøke å få en god score med en dårlig teknikk, lære noe nytt og håpe på å få det til umiddelbart, har kaos i hodet. Her bør man glemme score og forsøke å få til litt av endringen(e) som man kan fortsette å trene på etter runden.

4 Gode råd må man ta med seg videre til treningsfeltet og innøve så det sitter. Det er her tålmodigheten kommer inn.

5 Noen er uimottakelige for råd. Spesielt fra ektefeller. Uansett hvor god ektefellen er som rådgiver.

6 Noen får ikke til å foreta de nødvendige endringene i løpet av en runde. Det vil si; de færreste klarer å få til en endring til å bli stabil på kort tid.

7 Det beste er som vanlig å kontakte en kyndig trener. Ta gjerne med treneren ut på banen. Det er stor forskjell på å trene på treningsfeltet med gode slag og ta disse med seg ut på banen.

8 I vinter kan det være lurt å gjøre en evaluering av sesongen. Hva fungerte dårlig? Hvordan skal dette forbedres? Tren også på dine gode sider slik at dine sterke sider blir enda bedre.
Eksempelvis bør du sørge for å legge innspillene på en distanse du liker - eksempelvis 80-120 meter i stedet for 30-60 meter, som du frykter, hvor du omtrent annenhver gang treffer bakken først, eller topper ballen med sand wedgen med dertil hørende katastrofeslag.

Gi råd:
Er du god nok til å kunne gi råd, er det som regel ikke så smart uten at du blir bedt om det. Men spiller din medspiller meget dårlig og har åpenbare feil, kan du høflig spørre om vedkommende ønsker et tips. Men føl deg litt fram slik at du er temmelig sikker på at den du spør er mottakelig for råd. Mange e rikke det.

Lykke til!

 Asbjørn Ramnefjell

Mange flere golftips: Tilbake til Golftips

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!! 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer


Golfreiser:
Egen seksjon