Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer   Tilbake til Golftips

UKENS TIPS (Uke 34/17):

Ta med puttingen ut på banen
De fleste nordmenn gidder ikke trene putting. De klager stadig på at de er uheldige når ballen stryker forbi hullkanten med blant annet følgende unnskyldninger:

1 Greenene er så raske i dag

2 Greenene er så trege i dag

3 Jeg så ikke at den skulle falle av  så myw (eller så lite)- etc.

Sannheten er som regel at spilleren har slått med et dårlig stroke. Eller dårlig sving om man vil. Feil lesing av greenen er ikke så ofte, men selvsagt alt for ofte det også. :-) 

De som gidder å trene litt på en putting-green, har ofte vanskelig for å ta med seg det de har lært ut på banen. Etter at de har trent masse på korte putter og behersker den viktige delen av spillet, er det ofte at puttene ikke går i ute på banen.

Ofte er det mentalt betinget.

Ute på banen er man ivrig, litt hodeløs og ser opp alt for tidlig. Det fører ofte til et urent slag som selvsagt gjør at ballen ikke starter på riktig linje med dertil hørende elendig resultat.

Her er tipset:
Hvis du bestemmer deg for å gjøre den bevegelsen som skal til for å få ballen i hullet, eller inntil hullet når du har litt lengre putter, skal du utføre den bevegelsen mens du er sikker på at du ser at ballen treffers av putteren i tilslaget. (For en lang setning!) Først da skal du se hvor ballen går hen.

Dette er lettere sagt enn gjort.

Du må være bevisst i gjerningsøyeblikket. Se gjerne på det stedet der ballen nettopp lå rett etter at putteren har truffet ballen. Etter dette kan du ingen ting gjøre med utfallet av slaget.

Når du har utført dette lille kunststykket som det er å utføre putter-slaget rolig og behersket, kan du nyte ballens rull mot hullet.

Resultat: Ballene går mye oftere i enn om du stresser selve slaget, ser opp, slår med dårlig rytme og ikke er innstilt på at ballen skal i hullet - in the first place.

Etter dette nyttige tipset, er du en helt annen spiller på greenen - mentalt.  

Lykke til!

Asbjørn Ramnefjell

Mange flere golftips: Tilbake til Golftips-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!! 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer


Golfreiser:
Egen seksjon