Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Golf de Rebetz' klubbhus med et herlig uteområde velegnet for utelunsj.

02.05 Golf de Rebetz:
Gjemt perle, men lett tilgjengelig!
Fly fra Rygge 06.30. På første tee kl 09.30. Ikke langt fra Paris. Ypperlig for golfspill, treningsleir og ikke minst konferanser.

Golf de Rebetz har et særpreg man sjelden ser maken til. Her er det bygd en flott golfbane, men den største omsetningen kommer fra kurs- og konferansevirksomhet.

Det er ekteparet Marie-Jo og Patrice Bourbier som står bak dette stedet som er litt utenom det vanlige.

Fly med Ryan Air fra Rygge til Bauvais-flyplassen utenfor Paris tar snaut to timer. Fra flyplassen er det en halv times kjøretur til Golf De Rebetz. Effektivt - og noe som passer godt for dem som ikke liker å kaste bort en dag til reising. Klar på 1. tee utenfor Paris etter å ha stått opp fra egen seng samme morgen er slett ikke verst.


Golfbanen
Golf de Rebetz ble bygd for 25 år siden. De 18 hullene byr på ulike utfordringer. Her er det vann som kommer i spill på flere av hullene.


Hull 9 - par 3 - har vann fra tee til green. Her gjelder det å være nøyaktig. Det er vann til venstre for greenen også. Foto: A. Ramnefjell

Hull nr 9, par 3, har en ikke alt for stor green med vann rett foran. Fra gul tee er det normalt 125 meter. Ikke så veldig langt, men slår du for kort, er det bare å ta opp en ny ball og gjøre et forsøk til.
Hull nr 1 par 5 - greenområdet som gir de langtslående en behagelig inngang til greenen uten alt for stor risiko som man ofte ser på mange par 5 hull. Foto: A.R.

Det første hullet er et ganske lett par 5 hull, men det gjelder å få ut driven skikkelig. De som har klart dette og slår langt nok har her muligheten til å gå inn på greenen på to slag. Endelig et par 5 hull hvor inngangen til greenen ikke stopper lange innspill mot greenen ved hjelp av bunkere, diker og andre hindringer som gjør et langt innspill tilnærmet umulig slik at du blir tvunget til å legge deg opp - hvis man bruker hodet.Hull 16. Vannet til venstre er ikke tydelig på bildet, men anes til venstre foran greenen i det mørkegrønne området. Vakre blomster et par uke om våren i april-mai. Foto A. Ramnefjell

Avslutningen er fin med et par 3 hull, nr 16, med vann foran til venstre og vanligvis motvind. Det 17. hullet er et par 4 hull hvor det er gode birdiemuligheter. Det 18. hullet er par 5. Her må du plassere utslaget godt for å komme i rett posisjon for andreslaget. Innspillet skjer mot en ganske stor green med vann hele veien rundt på høyre side. En meget fin bane for match play. Men selvsagt også meget bra for slagspill. Ikke rart at de arrangerer Alps Tour for proffene der. De har også mange andre større turneringer på banen. Alps Tour 1. - 3. mai 2014

Det settes mye inn på å holde banen i god stand. Det er en fin golfopplevelse og en hyggelig bane for alle typer golfspillere.


Samarbeid med nabobanen

Hull nr 12 på Golf de Chaumont en Vexin kalles San Francisco fordi det er temmelig stor høydeforskjell mellom tee og green. Her er det for øvrig en praktfull utsikt, men det fremgår ikke av dette bildet hvor hullet var i fokus.

Banen har et samarbeid med nabobanen 10 minutter unna - Golf de Chaumont en Vexin. Den er også av god kvalitet, men kanskje ikke alltid like velholdt. Medlemmene på de respektive banene kan spille hos hverandre for en meget hyggelig greenfee. Golf de Rebetz' avtale med nabobanen Golf de Chaumont de Vexin, som er den eldste banen i området, kom i stand etter at de to banene hadde en viss konflikt gående i flere år.

Golf de Chaumont de Vexin har et staselig klubbhus

Den gamle banen har hatt økonomiske problemer for en del år tilbake, og det oppsto en viss konkurranse og uenighet mellom de to klubbene. Men etter en konstruktiv samtale initiert av ekteparet Bourbier ble de gode venner, og et godt samarbeid kom ut av den tidligere bitre feiden.Velegnet for kurs, konferanser og golfturer

Sylvie Gobillot, til venstre, har ansvaret for konferansedelen på Golf de Rebetz. Her ved siden av grunnleggeren Marie-Jo Bourbier som sammen med sin mann Patrice eier virksomheten i dag. Foto: A. Ramnefjell

Ekteparet Marie-Jo og Patrice Bourbier startet opp med kurs- og konferansevirksomhet for rundt 25 år siden og har bygd seg gradvis opp til en omfattende virksomhet med 60-70 millioner kroner i omsetning. Patrice var tidligere bankmann.

For noen år siden kjøpte de opp golfbanen og driver nå denne sammen med kurs- og konferansevirksomheten.

Koselige rom med peiser i gammel stil er det flere av på Golf de Beretz

Resultatet er blitt en fin og velstelt golfbane med utsøkte muligheter for kurs- og konferanser i en stil som er temmelig unik.

Her har det vært omfattende renovering av gammel bygningsmasse med massevis av historie i veggene. Både i overnattingsrommene og i alle konferansesaler og oppholdsrom. Her er det rikelig med peiser i de mange rommene man bruker om kvelden til hygge og samvær.

Som man ser er det moderne baderom. Dette er standarden på badene som har ulik utforming avhengig av de muligheter bygningene gir.

Rommene er moderne, men i gammel stil. Her er det ikke noe standardrom. De har funnet mye gammelt i butikker og på gårder i nærheten som gir et særpreg man bare må la seg imponere av. Gammeldags, men moderne på samme tid. Det finnes også familierom for 5-6 personer.
I stuene er det en herlig eim av gammel tradisjon og peisfyring.

Kjøkkenet har god kapasitet til å betjene store seminarer, golfspillere og andre. Er man på stedet i eksempelvis tre dager, kan man ha lunsj på tre ulike steder hvis det er ønskelig.

I 2014 bygges det et nytt amfiteater med plass til 180 i en av de gamle bygningene like ved driving rangen.

Gjestespillere blir møtt av flotte garderober.

I andre etasje i et av byggene er det flere grupperom ved siden av hverandre med videoprojektorer i alle rommene. Dette er et velegnet sted for grupper som ønsker påsketreningsleire eller samlinger på andre tider av året.

Det er faktisk tre ulike steder hvor de har kurs- og konferansetilbud. Se de tre linkene:

http://www.moulindelaforge.com/fr

http://www.manoirdesbrumes.com/fr/

http://www.domainederebetz.com/fr/

Gunstige perioder for nordmenn

Konferanse eller oppsummering av golfdagen i koselige omgivelser


Det holdes, som man forstår, mange kurs på Golf de Rebitz gjennom året. Mange store og små selskaper velger å holde sine samlinger for kunder, ansatte og andre på dette stedet. Mange går igjen år etter år etter å ha forelsket seg i stedet.

Det er 79 rom på området ved golfbanen fordelt på fire bygninger. Da er rommene i selve klubbhuset tatt med.
 
Det er seminarvirksomhet mesteparten av året. Men to uker i februar og to uker rundt påske er det ganske stille pga ferier i Frankrike. Da er det gode muligheter til å skaffe seg gode tilbud på Golf de Rebetz. En stille påskeperiode på seminarsiden samtidig med at norske golfspillere har høysesong er en fin kombinasjon prismessig.

Også 15. juli til 15. august er det stille på området med dertil hørende gode pristilbud.

På området er det som antydet mange oppholdsrom/selskapslokaler. Her er det biljard, bordtennis, tennis og sykkelmuligheter i et flott sykkelområde. Fine oppholdsrom med store, koselige peiser - et eksempel på bildet lenger opp i artikkelen.

Rommene er behagelig innredet med fin utsikt til rolige omgivelser.

Det er plass til flere grupper samtidig. Gruppene har ikke noe med hverandre å gjøre slik at man oppnår den roen man ønsker rundt hver enkelt bedrifts arrangementer.

Golf de Rebetz' hjemmeside: KLIKK HER
 
Kontaktinformasjon og veibeskrivelse: KLIKK HER

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon