Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Marcus Kinhult på Bogstad under junior EM 2015. Foto: A. Ramnefjell

19.11  Q-school Europa Touren steg 3 - 14. - 19. november:
Som vanlig stor dramatikk mot slutten
Det ble dramatisk for mange den siste dagen. Mange gleder, men mange flere tårer.

156 spillere hadde håpet om å få spille på en litt dårlig ranking på Europa Touren neste år da de startet for seks runder siden sist lørdag. Bare 27 mann kom gjennom nåløyet.

Det var 27 glade menn og 129 triste sjeler. Det vil si, mange var fornøyde med å klare cutten og skaffe seg en ranking på Challenge Touren neste år. Men rundt 25. plassen og delt var det mange skjebner. Her er noen av dem.

Eduardo Molinari
var god for noen år siden. Han spilte The Masters med broren Francesco som caddy i 2006 hvor han også var med i US Open etter å ha vunnet US Amateur i 2005 med sifrene 4/3 over Dillon Dougherty, USA. Han har vært med i The Masters fire ganger og ble nr 11 i 2011. I fjor ble han nr 7 i The Open. Han har slitt med skader i venstre hånd og tommel og ble operert i 2012. Ny operasjon i 2014. Han ble nr 159 i Race to Dubai i år og mistet kortet på Europa Touren.

Nok om bakgrunnen. Før dagens sisterunde lå han på en beskjeden 42. plass. Han fikk en dobbeltbogey på dagens 5. hull. og var da i praksis langt unna å få kortet. Birdien på det neste hullet var en oppmuntring. Så krummet han nakken og gikk de 8 siste hullene 4 under par og 32 på hans siste 9 for dagen. Sju under par totalt holdt til en delt 25. plass! Hyggelig!   

Dimi Papadatos, AUS, - dagens uheldigste?
Han lå godt an til å klare seg gjennom kvalet. Han vant New Zealand Open i 2014. Han lå på 18 plass før siste runde og var en under par før det siste hullet. Men så fikk han en trippelbogey 7 (sju!) på det 18. hullet og misset kortet med ett slag!

Jose-Filipe Lima, Portugal,
Spilte bra torsdag. Han har en seier på Europa Touren og tre seiere på Challenge Touren.

Han lå på 56. plass før siste runde. Det fløt godt på den siste runden. Han avsluttet bra. Gikk på 33 på de siste 9 hullene. Men det var en birdie for lite til å få kortet.

Daniel Gaunt, AUS,
som har to seiere på Challenge Touren, lå innenfor før siste runde. Han gikk på 73 på siste runde. Han hadde bogeyer på 16 og 17. Det sliter han nok litt med i kveld og dagene som kommer. Han var til slutt ett slag fra å få kortet.

Chris Hansson, England,
lå på 6. plass før siste runde. Så raknet det fullstendig. Tre bogeyer mot en birdie på de første 9 hullene ga 38 og fortsatt god marin ned til streken. Bogey på 10 og dobbeltbogey på 13 førte til at han plutselig var i faresonen. En ny bogey på nr 16 gjorde at han så vidt holdt seg over streken på 7 under par totalt. Det ble par på nr 17. Og det siste hullet?

Han spilte i en av de siste gruppene og visste godt hva det dreide seg om da han sto på 18. tee. Med fem bogeyer og en dobbel i kontrollfeltet på det scorekortet han hadde i lomma, lå nervene utenpå genseren. For å gjøre en lang historie kort; han fikk par på det siste hullet og berget kortet på Europa Touren med det. 

Nicola Ravano, Italia,
var nr 18 før siste runde. Han lå trygt innenfor etter 12 hull da han var to under på runden. Men så fikk han tre bogeyer på de fire neste hullene. Deretter reddet han kortet på håret med par både på 17 og 18.

Lucas Nemecz, Østerrike,
var langt unna en stund. Han var nr 31 før siste runde. Han visste at han sannsynligvis måtte under par på den siste runden for å ha mulighet til å få kortet, Han var én under par etter 9 hull med to birdier. To bogeyer på 10 og 11 slukket håpet. Nesten. Han fikk birdie på det neste. Håpet var tent for alvor.

Men så gikk han på en kraftig smell med trippelbogey 7 på det 13. hullet. Da var han langt unna Europa Tourens indre krets. Da slo han virkelig til. Fire birdier på rad! Etter en trippelbogey! Snakk om god psyke og gode slag i en presset situasjon! En par på det siste hullet berget kortet - on the limit.

Cesar Costilla, Argentina,
lå på en god 15. plass før siste runde. Men en katastroferunde på 80 slag sendte ham ut av dansen og ned til en 60. plass.      

Gabriel Axell, Sverige,
hadde en fin sisterunde på 69 slag med 6 birdier og endte på en 47. plass og Challenge Tour-ranking for neste år.

Her er hans narrow escape på vei til finalen Les mer Han klarte for øvrig cutten etter en sterk fjerderunde på 66 slag.

Manley Stuart, Wales,
lå på 42. plass før siste runde. Dagens beste runde førte ham opp til en 13. plass til slutt og en fin ranking blant de nye kortinnehaverne. Han vant Finnish Open for to år siden på Challenge Touren hvor han for øvrig slo hardtkjempende, ovenfor nevnte Jose-Flilpe Lima med to slag den gangen. 

LIVE SCORING

Nasjonsfordelingen blant de 27 som klarte kortet:

England 10
Sør-Afrika 3
Italia 3
USA 2
Australia 2
Danmark 1
Wales 1
Sverige 1
Irland 1
Frankrike 1
Spania 1
Østerrike 1

Espen Kofstad trakk seg etter tre runder

Espen Kofstad innså etter tre runder at han ikke kunne forbedre sin ranking. Han blir med sin sykemelding liggende bak de 27 som fikk kortet i kvalifiseringen 14. - 19. november


Fra tidligere:

17.11  Q-school Europa Touren steg 3 - 14. - 19. november:
Sterk svensk innsats
Godt kjempet av flere av de blågule.

det var bare fem svensker av de 21 som stilte opp som var innenfor ved lunsjtider. Fire mann kjempet seg over cut-streken i løpet av ettermiddagen. I tillegg var fire svenske spillere innenfor to slag bak streken.

Joel Sjöholm og Richard S. Johnson hadde begge 77 i dag og misset cutten.

Sistnevnte har vunnet både på PGA Touren og Europa Touren. Han var i 2006 nr 112 på verdensrankingen. Nå er han nr 1135. Sverige har for øvrig 15 spillere blant de 303 beste i verden. Beste norske er Jogannessen og Johansen på 636 og 638.

Marcus Kinhult (am) gikk på en smell i dag med 76 slag og falt tilbake til en 8. plass, men bare fire slag bak.

Det blir spennende de to siste dagene. Fra 18. til 43. plass skiller det bare tre slag.

De 25 beste og delt plassering får kortet til Europa Touren neste år.. Det er nesten litt trist at et slag i feil retning skal bety så mye for rankingen til slutt.....

LIVE SCORING
17.11  Q-school Europa Touren steg 3 - 14. - 19. november:
Espen Kofstad trakk seg
Det var ingen mulighet til å bedre rankingen.

Hans sykemelding gjør at han nå kommer rett bak de 25 som får kortet om to dager hva ranking angår. Espen valgte å trekke seg etter tre runder etter de to 78-rundene på den tøffeste banen.

Espen Kofstad er påmeldt i de første turneringene i Sør-Afrika.

Rett før lunsj lå 17 svensker an til å misse cutten som går på 70. plass. Samtidig lå seks svensker an til å klare cutten. Da ledet Marcus Kinholt, den gode svenske amatøren.

LIVE SCORING
16.11  Q-school Europa Touren steg 3 - 14. - 19. november:
Espen Kofstad er dessverre ute
Den vanskelige banen ble for vanskelig for Espen Kofstad.

I likhet med mange andre ble Espen Kofstad akterutseilt på den vanskelig banen. Espen hadde 67 (-3) den første dagen på den lette banen før han fikk 78 på den vanskelige banen søndag.

Mandag var det å spille den vanskelige banen igjen. Det gikk ikke særlig bedre. Etter 15 hull var han 7 over par og 10 over totalt. Det verste er imidlertid at han med den scoren var nr 151 av 156 spillere.

Espen Kofstad kom inn på 78 mandag også. Han lå på 145. plass før de fleste var ferdige. Han hadde første start mandag. Han er for langt bak til å klare cutten etter fire runder, selv om han skal spille på den lette banen tirsdag. Han kommer helt sikkert til å gi alt, men det er ikke realistisk at han skal kunne gå på rundt 60 slag som gir avansement. De 70 beste og delt plassering får spille de to siste rundene. 

Dermed er han i realiteten ute av dansen i kvalet. Det blir med andre ord ingen forbedring av ranking. Han må nøye seg med den han har via sin sykemelding.

Det verste er imidlertid at den forman han nå viser på ingen måte er lovende med tanke på at Europa Touren starter temmelig snart i Sør-Afrika. 

LIVE SCORING
15.11  Q-school Europa Touren steg 3 - 14. - 19. november:
Espen Kofstad tapte alt for mye på den vanskeligste banen søndag
Etter en OK start lørdag ble det en skikkelig smell for Espen Kofstad.

Med 67 78 er det temmelig vanskelig å komme blant de 25 som får kortet etter 6 runder. Da må han passere neste 100 mann. Det er en nesten umulig oppgave.

Den gode, svenske amatøren Marcus Kinhult spilte meget bra på den vanskeligste banen i går med 66 slag. I dag hadde han 67 på den lette banen og er ett slag bak teten med denne scoren totalt. Imponerende av en kommende storspiller.

Klar forskjell på banene
Statistikken viser at Stadium Course er mye vanskeligere enn Tour Course. Nå er riktig nok par 72 på den førstnevnte og par 70 på den andre. Men scorene er betydelig høyere på Stadium Course, selv om vi tar hensyn til de to slagene i forskjell på PAR på banene.

Den banen Espen spilte i dag (Stadium Course), er betydelig vanskeligere enn den han spilte i går. Eksempelvis hadde iren Ruaidhri McGee 64 87 på de to banene

Seks spillere har samme score (siffer) på begge baner etter to dager. Bare 14 spillere har bedre score på den vanskeligste banen. Dermed har 136 spillere høyere score på Stadium Course.

Pep Angles fra Spania hadde 63 80. Jeppe Huldahl 66 80. Espen Kofstad 67 78 

Mandag er det en ny dag på den tunge banen for Espen Kofstad.

LIVE SCORING
14.11  Q-school Europa Touren steg 3 - 14. - 19. november:
Espen Kofstad er i gang
OK start på de fem første hullene.

Her følger du med videre på LIVE SCORE.

LIVE SCORING


12.11  Q-school Europa Touren steg 3 - 14. - 19. november:
Espen Kofstad kan betrakte dette som starten på den nye sesongen på Europa Touren
Det spilles over seks runder Spania på PGA Catalynia i Girona.

Oppgaven består i å forbedre den rankingen Espen allerede har etter fjoråret.

Det er bare å håpe at de endringer som han har gjort i svingen, fungerer over lengre tid slik at han kan holde ut i flere turneringer etter hverandre. Det må til for å kunne hevde seg i internasjonal golf.

Det skal spilles seks runder, og det brukes to ulike baner. Espen Kofstad går ut helt sist lørdag kl 11.05

Og hvordan gikk det med Gabriel Axell som Golfsiden skrev om nylig. Han klarte ikke å komme gjennom det andre kvalet, men skaffet seg en reserveplass på dramatisk vis.

Kan kom med og går ut 10 minutter før Espen på den andre banen. Her er den artikkelen


LIVE SCORING
.

Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon