Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser


Espen Kofstad er Norges håp i ET-kvalet kommende uke. Foto: European Tour

15.11 ET-kvalet 10. - 15. november:
Espen Kofstad brukte et slag for mye på 90 hull. Bittert
Espen var et slag unna å klare kortet etter at han ble nr 28 i det siste kvalet. Bare 25, det vil si 27, fikk kortet på Europa Touren neste år.

Det er ikke første gang Espen har vært i denne situasjonen. I fjor vant han Challenge Touren og fikk spille på ET i år.

I 2011 var Espen to slag fra å få kortet etter en avsluttende 74-runde. Les mer 

I 2010 var han et slag fra å få kortet. Den gang fikk Eirik Tage Johansen kortet med et slag bedre resultat enn Espen. Les mer 

Kjenner vi Espen rett, kommer han sterkt tilbake. Han er like ved å etablere seg. Det tar noen år å bli god i golf. Nå har Espen spilt bra, men har hatt sin porsjon uflaks, motflyt, motgang etc..

Neste uke er det World Cup i Australia med 7 millioner å spille om over 72 hull. Kanskje det går bra? Nå har han i hvert fall bra med spilletrening...

Les om hvert hull på fredagens runde under.
 
15.11 ET-kvalet 10. - 15. november:
Espen Kofstads viktige dag - her følger du med hull for hull med kommentarer
Espen starter kl 09.40. Spillet er utsatt en halv time. Det er fint vær, men det er meldt vind og regn utover. dagen. Dette kan bli en tøff affære. Han spiller med Mikko Korhonen, Finland, og Chris Paisley, England.


HER FØLGER DU MED:
(husk at denne siden ikke oppdateres automatisk slik som LIVE SCORE-sider. Trykk derfor på F5-knappen eller oppdatér på annen måte:


Hull 18 Par 4:

Saken er klar! Her må han ha en birdie. Han spiller OK ut fra tee. Andreslaget lander 7 meter fra hullet. Jobben hans på Europa Touren neste år kan stå på spill på denne putten!!!

Birdieputten ruller mot hullet. På linjen. Passerer 5 meter - fortsatt på linjen. Ruller videre rett mot hullet. Fortsatt på linjen. Skal den stoppe kort, eller er den hard nok?

Den ruller videre. Så stopper den i hullet? Nei, den stopper kort, midt i linjen.

-8 totalt. En tøff dag på jobben.
Hull 17 Par 4:
Slår en meget god drive! Har 150 meter igjen. Han legger andreslaget 2,5 meter fra flagget! Blir det birdie?
Yess! Ballen går i. Nå er han på -8. Birdie på det vanskelige 19. hullet gir trolig suksess!Hull 16 Par 3 184 meter
Vinden har løyet. 6'er jern. 12 meter fra hullet. To putter igjen. To putter har vært gjennomgangsmelodien på dagens runde. Det holder ikke i dagens golfverden på toppnivå, dessverre. Han vet at topp 25 er på -9. Espen ligger på -7 med to hull igjen å spille. Han vet hva som gjelder.Hull 15 Par 5:
Her har Espen to birdier av tre tidligere i uken. Her må han ha birdie!
Treerspoon fra tee. Bra! 210 meter igjen. Spiller inn på greenen. Har eagleputt fra 10 meter!

Men han klarer det ikke....

Det blir "bare" birdie.

Tilbake på 35. plass fra 40. plass. Men han trenger trolig to birdier på de tre siste hullene for å være sikker.Hull 14 Par 4:
Slår ballen i røffen, men den spretter inn på fw igjen. Derfra går turen til bunkeren, som i går. Bunkerslaget landet 2,5 meter unna. I går satte han i putten, men ikke i dag. Ny bogey og +2 på runden. Da ser det unektelig mørkt ut. Slik stillingen står, blir det Challenge Tour med noen få ET-starter for Espen neste år.

Men det er noen hull igjen....Hull 13 Par 4:
En grei par. Stillingen står. Han trenger en helst to birdier. Da er kortet sikret.Hull 12 Par 5 - (Birdiehull):
Her er en god mulighet. Motvind. Ballen treffer ikke fairway. Andreslaget til 30 meter kort av greenen. Dette blir nesten den første virkelige pitchen på lenge. Pitcher til 1 meter! Og putten! Den går ikke i fra 1 meter. Det er trist fordi dette er et birdiehull. Her taper han mot feltet.
Nå er han nr 36...


Hull 11 Par 3:
I dag er det 145 meter. Han legger seg 4 meter fra flagget og toputter for parHull 10 Par 4:
Spiller hybrid fra tee. Bra slag. 160 meter på andreslaget. Rett mot pinnen, men 15 meter for kort. Førsteputten går litt for langt. Denne gangen bommer han returen og får bogey. Her brenner det et blått lys nå. Det blåser for alle de andre også. Det er ingen trøst. Her gjelder det å unngå bogeyer og få et par birdier på hjemveien.

Han falt ned til en 34. plass nå.Hull nr 9 Par 4:
Dette er et meget krevende hull. Par her er en god score. I dag blåser det kraftig rett i mot. I ballen foran hadde Fredrik Andersson Hed nettopp en trippelbogey 7 og og falt 16 plasser til 38. plass. Han lå likt med Espen før det 9.

Espen slipper kølla etter slaget ballen forsvinger. Han slår en til. Han finner ballen inne i et kratt, klarer mesterlig å slå ballen tilbake i fw. Fra 160 meter slår han så ballen inn på greenen, men har en 15 meter lang putt for par. Den går en og en halv meter forbi. Disse har Espen hatt litt problemer med tidligere. Alle har i grunnen det. Ballen ruller mot hullet --- og tar bakveien i. Bogey. Det var viktig å unngå dobbel. På par på de første 9 hullene.

Nå gjelder det som det aldri har jollet!

Han er nr 28 før den siste tolvtedelen av turneringen starter for hans del.Hull 8 Par 3 160 meter
Det blåser kraftig medvind. Vanskelig da å beregne hvor mye ballen ruller etter nedslaget. Et meget bra slag til 3 meter. Nå da!? Nei da. Ballen vil ikke i. Dermed par igjen. Solid spill, men birdiene ramler ikke i. Tålmodighet! Tålmodighet!

Fortsatt 21. plass sammen med 8 andre spillere.Hull 7 Par 5
Her hadde Espen eagle i går. Han treffer ikke fairway. Det er begynt å blåse som meldt tidligere. Da blir banen mye vanskeligere. Ikke minst fordi tee-stedene ligger høyt. Fra røffen til 140 meter fra hullet. Tredjeslaget rett mot pinnen. 12 meter for kort. Det blir en god toputt for par. Men vi venter på et par birdier til. Da holder det helt sikkert.

Helst flere! Men det gjelder å være tålmodig og ikke ta FOR store sjanser. Da går det fort andre veien. Det er verre enn å ikke komme helt øverst på resultatlisten.Hull 6 Par 4:
Espen slår utslaget perfekt med treerspoonen igjen. Bare 120 meter igjen. Bra wedge denne gangen? Ja, og 3 meter til venstre med en vanskelig flaggplassering. Birdieputten? Utenfor. Meget bra spill så langt. Bidiene faller ikke i. Her gjelder det å være tålmodig!Hull 5 par 3 185 meter:
Her var Espen i vannet i går. Mentalt viktig hull med andre ord. Ballen suser av gårde - inn på greenen, tar onduleringen fint og ender opp 4 meter fra hullet. God birdiemulighet. Mot hullet, treffer hullkanten og ruller rundt. Går ikke i. Lett par blir det. Stillingen står.Hull 4 Par 4:
Bra åpning av Espen. Slår 3'er wooden perfekt midt i. Har wdge-treningen hjulpet? Ligger på 120 meter. Nei, riktig lengde, men han trekker wedgen 12 meter til venstre. Dermed blir birdie-muligheten svekket. To putter gir "bare" par. Det er slike muligheter han må ta vare på.

-1 etter 4 hull. Ligger på 21. plass. Den siste plasseringen som gir kortet for neste års Europa Tour. De 25 beste og delt plassering gir kortet.Hull 3 Par 5:
Her har Espen +2 i turneringen. På tide med revansj. Han drar til med driveren. Tee-en er satt fram for å lokke spillerne til å forsøke å gå på i to på dette hullet hvor greenen er omgitt av vann. Ballen havner i røffen. Lie-en blir avgjørende. Espen drar til i offensiv stil. Han lykkes! Inne på greenen - 10-12 meter for eagle. Toputter elegant og får en birdie. Revansjen er et faktum!

-1 i dag. Rykker litt framover i køen.... På dette hullet blir det mange birdier og noen i vannet.


Hull 2 par 4:
Espen slår en hybrid midt i fairway. 140 meter til flagget som står på øverste platå. Legger 9'er jernet til 3 meter. Birdieputten sniker seg noen få millimeter til siden. På par etter 2 hull.


Hull 1 Par 4:
En god treerspoon midt i fw. Flagget står bak. Espen legger innspillet litt kort. For mye spin i ballen gir en birdieputt på 10 meter. En god toputt og en grei åpning med en par på det første hullet.


LEADERBOARD
 14.11 ET-kvalet 10. - 15. november:
Espen Kofstad holdt stillingen på på "Helvetesukens" Moving Day
Han kom godt i gang til tross for et elendig utslag fra start. En runde som kunne vært mye bedre. Han hadde en del putter som ikke var bra. På den annen side hadde han en del svake slag hvor han slapp billig unna. Han har erfaringen som skal til. Han har spillet som skal til. Han har kort sagt det som skal til - for å komme blant de 25 som får kortet til Europa Touren neste år - 25. plass og delt plassering.


13.11 ET-kvalet 10. - 15. november:
Grei åpning for Espen Kofstad torsdag
Han kom godt i gang til tross for et elendig utslag fra start.

Her følger du med HULL FOR HULL. Øyvind Rojahn er på plass som vitne til det hele.


HER FØLGER DU MED:
(husk at denne siden ikke oppdateres automatisk slik som LIVE SCORE-sider. Trykk derfor på F5-knappen eller oppdatér på annen måte:


Hull 18 Par 4:
Espen slår i fw bunker. Derfra slår han et meget bra slag helt inntil flagget og setter i putten for birdie. Dermed blir det 71 slag og opp til en 23. plass før runden er ferdigspilt.

Bra utgangspunkt for siste dags spill fredag.


Hull 17 Par 4:
Draiven går litt til venstre og ligger litt stengt av et tre. Men Espen er god til å skru. Fra 150 legger han 2. slaget 2 meter fra flagget. Putten går imidlertid ikke i. Dermed fortsatt på par i dag.


Hull 16 par 3 185 meter:
Espen slår et svakt slag og misser greenen på feil side. Nå blåser det opp. Må lobbe ut av røffen. Fullt slag fra 10 meter! Resultatet er meget bra. Ballen stopper en meter fra hullet. Men så....
senker han den. Redder par mesterlig.....
Fortsatt på par og nr 27.


Hull 15 Par 5:
Slår ut med treerspoon. Han misser greenen til høyre fra 210 meter. I røff. Dette trente han på i går. Ordner opp. Slår ballen til en halv meter. Lett birdie. Tilbake på par i dag og 27. plass.

Det går mot noen spennende 21 gjenværende hull!


Hull 14 Par 4:
Slår ut med treerspoon midt i fw. Har 160 meter igjen. Sender den ut til høyre i bunker. Et bra bunkerslag til 1 meter. Men så bommer han putten. +1 i dg - nedover på listen til en 38. plass. Presisjonen er ikke så bra i dag. Det hjelper ikke med middelmådig putting heller....


Hull 13 par 4:
Utslag midt i fw. Flott innspill til 4 meter! Birdieputten? For puslete og dermed for kort. Sånne muligheter må tas vare på!
På par i dag og 27. plass på resultatlisten.


Hull 12 Par 5 - birdiehull:
Driven i røffen. Slår seg fram til 120 meter. Ikke denne gangen kommer han nær nok med wedgen. 5 meters birdieputt. Slår til ballen. Mot hullet. Midt i potta! Birdie Tilbake på par igjen. Dette er livsviktig for å beholde jobben på Europa Touren og ikke minst viktig for alle som følge med på golf.

Hull 11 Par 3 175 meter.
Her er det stor høydeforskjell. Han slår 7'er jernet til 6 meter. Birdieputten ser bra ut helt til den tar i hullkanten, men går den i? Nei, den snurrer ut. Par og +1 for dagen etter 111 hull.


NB: Husk at denne siden ikke oppdateres automatisk. Derfor må du trykke på F5 eller gjøre noe annet for å oppdatere for siste nytt!


Hull 10 Par 4: Super draiv. Fra 150 slår han inn på greenen, men treffer motbakken på platågreenen og ruller tilbake ril 12 meter. Sender birdieputten 2 meter forbi. Returen? Misser den! Kjedelig treputt og bogey.
Det trengte vi ikke nå! +1 i dag og ned til 39. plass. Nå gjelder det - på den viktige helvetesukens moving day.


Hull 9 par 4: Driver til skogs til høyre. Krise!? Slår en provisorisk som heller ikke er bra i kanten på fairway-bunkeren. Finner den første. Slår seg mesterlig tilbake i spill, men er fortsatt i røffen med skikkelig dårlig lie. 140 meter fra hullet. Mesterlig 3. slag til 7 meter. Men dette er en vanskelig par-putt nedover med mye break. Spiller safe - toputt for bogey.
På par på de første 9 hullene.

Dermed er han nr 31 på resultatlisten halvveis i den 5. runden.


Hull 8 Par 3: Det blir en lang birdieputt. Men den går ikke i hullet. Fortsatt -1 i dag.


Hull 7 Par 5: Eagle!
Han treffer ikke fairway, men slår likevel en hybrid inn på greenen til 8 meter. Setter putten i hullet for eagle. Dermed går han fra 38. plass til 23. plass på resultatlisten!
Bra, Espen! Dette lover bra. Det neste hullet er også en god birdiemulighet - vanligvis.


Hull 6 Par 4: Bra utslag med treerspoonen. Bare 100 meter inn, men wedgen blir for dårlig til 7 meter. Dermed blir det bare en par. Wedgene må nærmere hvis det skal bli en god score. Han trenger en runde under par. Vi kan jo håpe på en håndfull birdier inn mot slutten av runden? Fortsatt en over par på denne viktige 5. runden som kan kalles "Helvetesukens" Moving Day.


Hull 5 Par 3: Vann hele veien til venstre. 185 meter i dag. Espen slår i vannet! Får groppe i greenkanten. Klarer chip og putt for bogey. Bra gjort. Kunne vært mye verre. En over på dagens runde og nedover på listen.


Hull 4 - par 4: Bra spill! Bra utslag. Bra innspill med 9'er jern fra 140 meter. Til 4 meter. God mulighet. Koppsnurr for birdie. Dette virker lovende.
Fortsatt på par etter fire hull.


Hull 3 par 5: Misser fairway og kan ikke nå inn på 2 slag på par 5 hullet. Fra 90 meter går det bedre enn i går. Men birdieputten misses til venstre slik som på hull 2. Fortsatt på par på runden.


Hull 2 par 4: To gode slag til greenen - par 4 - birdieputten inntil - PAR


Hull 1 par 4: Hooker ballen til skogs, treffer et tre, spretter inn på fairway. Derfra inn på greenen og en sikker bar. Nesten birdie.Fra onsdag:

13.11 ET-kvalet 10. - 15. november:
Ingen god åpning onsdag for Espen Kofstad, men kom tilbake
Falt 10 plasser på første "matstasjon".

Etter tre hull var Espen en over par etter en 6'er på et par 6-hull. Spillepartner Patrik Sjöland var da to under par og rykket opp til 4. plass. Han hadde til slutt birdie på alle de fire par 5-hullene pluss birdie på det første hullet. Solide 67 ga 4. plass bare to slag bak lederen Carlos Del Moral som imponerte stort med 63 slag!

Romkameraten til Espen, Joel Sjöholm, var tre under par etter 6 hull på den lette banen, men trenger trolig tre til under par for å klare cutten. Hadde vært hyggelig å ha en romkamerat med videre til de to siste rundene. Men det gikk ikke. Han klarte ikke å gå mer under par på runden og er ferdig.

Espen Kofstad spilte to under par på de siste 14 hullene og kom inn på par=72. Da var han nr 26 - ned 15 plasser. Det er utenfor de 25 som får kortet. Etter hvert rykket han opp til 25. plass og akkurat innenfor og inne i varmen. Men det er to runder igjen.     

LEADERBOARD
 


12.11 ET-kvalet 10. - 15. november:
(Oppdatert med intervju etter runden! kl 1645)
Espen er fortsatt stabil - tøff vind i dag


Espen Kofstad krøp oppover på listen på den lette banen tirsdag. Selv om den ikke var så lett da det blåste opp.

Dagens 63-mann James Morrison, England var 6 under etter 11 hull. Han gikk ut tidlig og fikk spille i hyggelige vindforhold. Da vinden kom for alvor, gikk han en under par på de siste 7 hullene.

Golfsiden: - Hvordan var det i dag?

Espen Kofstad: - Det blåser ganske hissig. Det er så mye som  to og en halv kølle vind. Store høydeforskjeller gjør at vinden tar godt tak. Når du står høyt og skal nedover skal du gjennom enda mer vind. Jeg hadde bra kontroll på flighten på ballen i dag og var midt i banen hele tiden selv om det blåste kraftig. Det er alltid positivt.

-Hva med den korte kontra den lange banen i dag?

Espen: - Det er mye lettere å spille i vind på den kortere banen. Kanskje jeg var heldig i dag. Par er bra på de tre siste hullene. Det 7. hullet par=5 var mye vanskeligere i dag enn i går. Da hadde jeg driv og 4'er jern inn til greenen. I dag hadde jeg 80 meter inn etter draiv og rescue. Patrik Sjöland, som jeg spilte med, måtte bruke 4'er jern for å komme inn på greenen på tre slag. De bommet med oppsettet av pinner og tee-bokser i dag fordi det ble motsatt vindretning av det det var meldt.

- Spillet ellers?  

Espen: - Jeg traff masse greener og hadde noen bra nærspillsslag. Jeg satser på å treffe fairwayer og greener, og så får jeg ta det derfra. Putting og nærspill føles bra.

- Lykke til videre!

(vurdering etter runden uten å vite noe om forholdene:)

12.11 ET-kvalet 10. - 15. november:

Espen er fortsatt stabil


Avanserte på den lette banen tirsdag. Espen Kofstad hadde 67 (-3). Men han klarte ikke helt dra nytte av den lette banen. På den annen er det viktig å ikke gjøre feil, men spille stabilt. Minst to under par på hver runde holder i massevis. Men det er om å gjøre å få så god ranking som mulig. Dermed er det viktig å prøve å vinne kvalifiseringen.

Etter tre runder har Espen 5, 4 og 4 birdier på siden runder. Han er 7 under par totalt. Han er halvferdig med turneringen. Nå gjelder det å holde trykket oppe. Spillet han er bra. Han slet med en skade i oppkjøringen, men rapporteres skadefri nå. Det gjelder å holde seg frisk og rolig. Da skulle det være duket for en nordmann på Europa Touren neste år.

Han lå på en 13. plass lenge før alle var kommet inn. Men det holder trolig til topp 20 etter tre runder.

Onsdag er det den vanskelige banen for Espen. Da er det mange av dem som spilte fra den nedre halvdel og den vanskeligste banen tirsdag som kjemper for å karre seg oppover på den lette banen onsdag. En runde på 70 eller bedre onsdag vil være gull verdt for Espen!

LEADERBOARD
 


11.11 ET-kvalet 10. - 15. november:

Espen er solid


Han spiller bra og henger godt med. Han hadde 68 mandag (-2) og er totalt 4 under par.

Han hadde en dobbeltbogey og fir birdier på runden.

Det holdt til en 28. plass like før runden var ferdig.

Golfsiden: - Hvordan har spillet vært disse to dagene?

Espen Kofstad etter mandagens runde på treningsfeltet: - Det går fint. Jeg spiller OK.

- Og dobbeltbogeyen:

Espen Kofstad: - Jeg slo i vannet. Det var det eneste dårlige utslaget i dag. Det var feil slag på feil hull, og da blir du straffet hardt.

- Ellers?

Espen Kofstad: - Jeg treffer fairwayer og greener og spiller bra Jernkøllene har ikke vært helt på topp. Jeg treffer på feil side av greenen noen ganger. Det gir meg mange nedoverbakkeputter. Da kan jeg ikke gå så hardt for birdiene. Men spillet er jevnt over meget stødig.   

- Hva vil du si om forskjellen på de to banene?

Espen Kofstad: - Den banen jeg spilte i dag er mye lettere og kortere. Det gir bedre muligheter hele tiden. På Stadium Course kan du ikke hvile noe sted. På Tour Corse som jeg spilte i dag er det litt mer rescue fra tee. Det er kortere køller fra tee og kortere køller til greenenetil greeen. Stadium er mer en turneringsbane.

- Du spilte med Daniel Popovic. Hva skjedde med ham?

Espen Kofstad: - Han var matforgiftet og spilte bare et hull før han ga seg. Så vi spilte bare to mann i hele dag.

- Lykke til videre!

I fjor var det -5 som var grensen for å få kortet. året før var det -8 som gjaldt. I 2010 var det -9 som var grensen. Det var da Eirik Tage Johansen hadde -9 og Espen Kofstad -8.

LEADERBOARD
 11.11 ET-kvalet 10. - 15. november:

Espen startet mandag med to birdier!


Flott åpning på runden mandag. Det ser ut til at de knuser den lette banen i dag. De beste spillerne spilte den vanskeligste banen søndag. Mandag er de som er best seedet på den lettere banen. Da gjelder det for Espen å benytte seg av muligheten den lette banen gir.

Starten var god - to under etter tre hull. Da lå han på 15. plass sammen med 22 andre!! Dette blir selvsagt jevnt. (kl 11.24)

LEADERBOARD
 10.11 ET-kvalet 10. - 15. november:

Espen kom godt i gang søndag


Kom fint inn etter en sterk spurt.
Golfsidens hjemsendte medarbeider tippet 69 på den første runden. Det ble 70.

Espen Kofstad spilte på den banen som hadde de høyeste scorene. Bare 9 mann var under 70 slag på denne banen hvorav 7 hadde 68 ell 69. En meget habil start av Espen som skal spille på den lettere banen mandag. 

LEADERBOARD10.11 ET-kvalet 10. - 15. november:

Espen er veldig klar!

Søndag går første runde. Espen har siste start.

Det spilles med start fra fire utslagssteder på to bane.

LEADERBOARD

Han har forberedt seg godt.

Nå er det kvalifisering for Europa Tour'en. Espen Kofstad er det siste kortet vi har på hånden på herresiden denne sesongen. Han spiller for å få kortet på Europa Touren i sin hånd 10. – 15. november i Spania.

Godt forberedt
Han har vært i Bonmont en god stund og forberedt seg der.

Bonmont? Ja, et flott sted 10 mil syd for Barcelona.

Se: http://www.bonmont.es/.

Her har Espen spilt golf siden han var 7 år gammel. Familien har nemlig hatt et sted der i mange år. Espen er en god venn av proen der og får spille så mye han vil. Europa Touren har vært innom denne banen. To ganger. Banen er for øvrig bygd av Robert Trent Jones jr.. Det vitner om kvalitet. Banen ble åpnet i 1991

Der har Espen vært sammen med sin trener Mark Davies og moder Gro en stund. Espen rapporteres frisk og rask. Forberedelsene har vært de best tenkelige.

Nå er han på plass på banen i Girona på de to banene på PGA Catalunya Resort. Han deler rom med Joel Sjöholm som er blitt en god venn ute på touren. Sjöholm havnet på 138. plass på pengelisten i år, tre plasser bak Espen Kofstad. Det er for øvrig 19 svensker med i kvalet som starter søndag 10. november.

Espen trives ute på touren. Langt fra alle gjør det. På Europa Tourens hjemmeside er det blitt skrevet om Espen at han har «more friends than birdies out there» - i en litt spøkefull tone.

Erik Frost er caddyen til Espen Kofstad. Han skal for øvrig være med til Australia i World Cup i slutten av november. Her skal det kjempes om 8 millioner dollar hvorav 1 million dollar går i lagkonkurransen. Bare to mann kan stille fra hvert land. Norge stiller bare med Espen Kofstad.

Søndag starter «helvetesuken»- den avgjørende kvalifiseringen -  i Spania over seks runder. Det kjempes om 25 kort og delt plassering. For en del år siden var det 50 som fikk kortet. De siste årene er det gått gradvis nedover med antallet. "Perleporten" er blitt smalere og lavere.

Mandag reiser Øyvind Rojahn til Spania for å følge Espen Kofstad. 

I 2012 vant Espen Kofstad Challenge Touren og fikk dermed kortet på Europa Touren

I 2011 var Espen to slag fra å få kortet etter en avsluttende 74-runde. Les mer 

I 2010 var han et slag fra å få kortet. Den gang fikk Eirik Tage Johansen kortet med et slag bedre resultat enn Espen. Les mer 

De siste 12 årene har det vært svensk vinner fire ganger.

Kan det bli norsk seier i år?

Espen kjenner banen godt.

Espen er klar – veldig klar!

LEADERBOARDEuropa Tourens kvalhjemmeside: KLIKK HER


-------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon