Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side     Søk på GOLFSIDEN Les mer

ET kvalifisering:

06.11
ET kvalifisering her finner du lett fram (oppdatert):
Tre mann til siste kvalifiseringen på Europa Tour'en

Jan-Are Larsen er optimist foran avslutningen på San Roque
Henrik Bjørnstad hadde en fin gjennomkjøring før han drar til USA for å delta i den andre omganen av tre i kvalifiseringen for The PGA Tour. Han siste runde var ikke av beste merke. Han gikk på 74 slag og endte på 32. plass hvilket var to slag unna sikker plass til tredje runde. Da er det like greit at han satser på USA. Men det er noe helt annet å spille for moro skyld enn å spille for fremtiden sin.

Jan-Are Larsen avsluttet med en 72 runde og endte på delt 10. plass på fem under par. Gratulerer Jan-Are og lykke til videre! - Nå er det bare ett nåløye igjen, sier Jan-Are etter at plassen på San Roque er sikret.

Øyvind Rojahn hadde det tøft. Han avsluttet med en 69-runde og endte opp i play off med ni mann som kjempet om fire plasser på San Roque. Han fikk birdie på det første ekstrahullet og sikret seg plass i startfeltet på San Roque. Han vant som kjent det 2. steget i fjor, men kom seg ikke gjennom siste runde i fjor. Nå var det så vidt han kom videre. Kanskje det er det som skal til for å få tilbake plassen på Europa Tour'en som han hadde for 10 år siden.

Øyvind Rojahn gikk videre

Paul Nilbrink ble nr. 7 etter å ha avsluttet med en 68 runde og 7 under par totalt - bare tre slag bak de fire som vant og fikk 1.360 euro hver. Nilbrink fikk ingen ting for innsatsen - bortsett fra billett til San Roque. Og det var jo derfor han var der!

Paul Nilbrink gikk videre

Morten Hagen klarte det ikke de to siste rundene på 73 og 72 ble for svake på par 70-banen. Han var to slag for dårlig til å få være med de fire som spilte play off om to plasser. Vi får ønske bedre lykke til neste gang. Morten Hagen har vist at han er en god spiller. Visse justeringer foran neste sesong kan gi enda bedre resultater. 04.11 ET kvalifisering her finner du lett fram:
Alle utenom Brovold kan gå videre lørdag

Jan-Are Larsen ligger best an før siste runde
Henrik Bjørnstad gikk på 69 og avanserte til 23. plass på sin bane. Han koser seg og spiller bra. Dette er en fin treningsturnering for Henrik som under ingen omstendigheter blir med videre til avgjørende kval på San Roque.

Dit kan de andre norske reise med en bra runde på lørdag. Lars Petter Brovold er ute etter at han ikke klarte cutten etter tre runder. Da var han 8 over par.

Jan-Are Larsen avanserte til en flott 3. plass etter rundene 70-69-68. Øyvind Rojahn må nok ha en runde på høyst 70 slag på lørdag for å gå videre. Paul Nilbrink hadde 66 slag på sin bane i dag og avanserte til 16. plass. Det bør holde for Paul. Morten Hagen skuffet med 73 (+3) på dagens runde og falt ned til en 33. plass. Han må nok gå på 67-68 lørdag for å være sikker. Vi får håpe han er tøff nok og god nok til å klare dette.

TVI TVI!

04.11
Flere norske har muligheten
Jan-Are Larsen har 70-69 og ligger på 14. plass, mens Øyvind Rojhan har 70-73 og er nr. 33 etter to dager på Catylunia.

Morten Hagen har 66-70 på Emporda og nr 18. Her har Paul Nilbrink 68-71 og er nr. 35. Lars Petter Brovold har 71-75 og er nr 77 av 86 spillere. Det ser unektelig mørkt ut for Brovold hvis han ikke klarer å spille bedre.

Spille for livet
Henrik Bjørnstad spiller i praksis "utenfor konkurranse". Det er stor forskjell på å spille for levebrødet og å spille for moro skyld. Klart at dette er fin konkurransetrening og spilletrening for Henrik, men når resultatet ikke spiller noen som helst rolle, blir det unektelig litt uinteressant. Media - Golfsiden inkludert - har likevel størst oppmerksomhet rettet mot Henrik. Vi burde heller konsentrere oss om de som "spiller for livet". Slik som Henrik skal gjøre i USA om et par uker.

Her følger du med:
Europa TOUR'ens hjemmeside
1: Fra Emporda (Morten Hagen, Paul Nilbrink og Lars Petter Brovold):
Her er hjemmesiden for Emporda
2: Fra PGA Golf de Catalynia: (Øyvind Rojahn og Jan-Are Larsen):
Her er hjemmesiden for Catalynia
3: Fra Golf Costa Ballena (Henrik Bjørnstad):
Her er hjemmesiden for Golf Costa Ballena

03.11
ET kvalifisering her finner du lett fram:
Henrik Bjørnstad har 72-69 og avanserer

Henrik Bjørnstad forteller om godt spill

Henrik Bjørnstad gikk på 69 slag på dagens runde. Han forteller til Golfsiden at han er meget godt fornøyd med spillet. Han kommer uansett ikke til å bruke en eventuell billett videre til neste kvalifisering fordi han satser alt på ett kort i USA. - Jeg reiser til USA neste torsdag, sier han til Golfsiden. Hvis han kommer blant dem som går videre og ikke stiller i den siste kvalifiseringen, vil hans plass du til den første reserven i turneringen på San Roque.
Golfsiden lommer tilbek med de andre score'ene etter hvert.
 
03.11
ET kvalifisering:
Hvor mange nordmenn blir blant de 81?
Det er i alt 81 av de 252 spillerne som skal videre til tredje og siste kvalifisering fra de tre banene det spilles på denne uken. Det ser unektelig bra ut for de norske. Lars Petter Brovold åpnet svakest, men vi vet at han har evne til å spille veldig varierte runder. Kanskje 71-runden i går skal vise seg å bli den svakeste? Henrik Bjørnstad har uvilkårlig en litt annen innstilling til denne turneringen enn de andre siden han ikke skal bli med videre, men satse på USA. Hva hvis alle som er med her var i samme situasjon som Henrik? Da ville ingen gått videre til 3. runde! Morsom teori?

De andre nordmennene burde ligge godt an til å gå videre.


02.11
ET kvalifisering:
Bra start av Morten Hagen - solid norsk åpning

Henrik Bjørnstad åpnet med en runde på par
Det spilles om fremtiden de neste fire dagene.

Emporda (par 70):
Morten Hagen
åpnet med en runde på fire under par  - 66 - onsdag og var nr. 7 på det. To mann gikk på 63 slag. Paul Nilbrink hadde 68 (nr. 22), mens Lars Petter Brovold (nr. 56) hadde +1 (71) på den første runden.

PGA Golf de Catalynia (par 71):
Øyvind Rojahn åpnet med 70 (-1) og en 20. plass. Det samme gjorde Jan-Are Larsen. Øyvind Rojahn hadde svake driver, men spilte bra ellers og var fornøyd med dagen. Også Jan-Are Larsen syntes det var en grei start. Det er alltid godt å komme i gang uten å bli etter fra første dag.

Golf Costa Ballena (par 72):

- Jeg spiller bra, sier Henrik

Etter sin runde på par på Golf Costa Ballena, kunne Henrik Bjørnstad fortelle til Golfsiden at han var meget fornøyd med spillet. - Men det var ikke helt min dag.

Han virket rolig og har trolig full kontroll over spillet. Han slår rett og treffer greenene. Noen småfeil kunne han rapportere om. - Problemet for meg i dag var egentlig at mange hull sto i bakkant av greenene. Jeg fikk mye spin i ballene slik at de ofte ble liggende kort. Banen ha spiller på er tegnet av Jose Maria Olazabal og ble åpnet i 1997.

Da blir det vanskeligere å få birdier. Han kunne fortelle at bestemann var fem under par da han forlot banen og ikke alle var ferdige med runden. Senere ble det klart at John Wade gikk på 64 slag og har 8 slag å gå på til Henrik Bjørnstad som ligger på en beskjeden 59. plass etter første dag av de 83 som fullførte første runde.  

Fortsettelsen blir spennende.


02.11
ET kvalifisering:
Nå gjelder det
Mange yrkesmessige skjebner skal avgjøres de neste dagene. Hvis de klarer å gå videre, er det fortsatt håp om at vi får spiller(e) på Europa Tour'en neste år. Fra onsdag til lørdag spilles det fire runder hvor 2-25 spillere går videre til den tredje og siste omgangen i kvalifiseringen på San Roque i Syd-Spania.

Dette andre steget er som tentamen å regne før den avgjørende eksamen kommer på San Roque. Rundt 33% går videre fra de fire rundene denne uken.

For Henrik Bjørnstad er dette bare trening fordi han satser på PGA Tour'en. For de andre er det blodig alvor.

Paul Nilbrink har spilt alle ET-kval siden 1997. Les mer

31.10 ET kvalifisering:
Henrik - enslig svale
Henrik Bjørnstad er eneste nordmann på sin bane.
Det spilles på tre ulike baner i Spania når andre steget av kvalifiseringen (av tre) settes i gang tirsdag 1. november med trening. Det skal spilles fire runder. Første turneringsdag er onsdag. Den fjerde og siste runden går lørdag.

På Emporda Golf Club, Girona i Spania spiller følgende nordmenn: Lars Petter Brovold, Morten Hagen og Paul Nilbrink.

PGA Golf de Catalunya, Barcelona i Spania, spiller: Jan-Are Larsen og Øyvind Rojahn.

Golf Costa Ballena, Rota, Cadiz i Spania spiller Henrik Bjørnstad "alene". Han er her den eneste nordmannen.

Hvilke muligheter har så nordmennene til å gå videre?

Lars Petter Brovold

Våre to Europa Tour spillere Larsen og Brovold har ikke hatt noen god sesong. Brovold misset alle cuttene i år bortsett fra to. Han spilte godt i fjorårets kvalifisering. Det gir selvtillitt. Spørsmålet er om selvtilliten er den samme i år. Selvtillit går hånd i hånd med bra spill. Det siste har vært mangelvare hos Brovold i år - bortsett fra et blaff i forbindelse med The Open i sommer hvor han kvalifiserte seg til spill på St. Andrews, men var et stykke unna å klare cutten.


Jan-Are Larsen

Larsen har tidvis vist at han har mye god golf i seg. Hverken han eller Brovold er de retteste på tour'en, skal vi tro statistikken fra årets Europa Tour. Det kan straffe seg på de banene de nå skal spille på. Her på Golfsiden har vi spilt begge banene, og det er en klar fordel å slå rette og kontrollerte utslag.

Øyvind Rojahn var også god i kvalifiseringen i fjor, og han vant tilsvarende turnering i fjor høst. Årets Norgesmester satser på come back på Europa Tour'en og kanskje spille opp mot gammel god kvalitet. Han ble nr. 2 i Air French Cannes Open, Royal Mougins, Frankrike, i 1995. Det hadde vært moro med Rojahn tilbake på Europa Tour'en.

Morten Hagen har som mål å leve av sin golf. Dette er en viktig turnering for Vestfoldingen. Hans seier i Sverige i høst smakte godt. Vi får håpe at formen er vedlikeholdt og kanskje forbedret, men han mangler spilletrening etter seieren i Sverige. Treningen på La Manga i forrige uke var sikkert kjærkommen.


Paul Nilbrink

Paul Nilbrink har lang erfaring fra kvalifiseringer til Europa Tour'en. Hans antall forsøk på å komme med i Europas toppdivisjon kan neppe telles på to hender. Han har spilt meget god golf over lang tid. I år har spillet fungert veldig bra i perioder, men han har ikke klart å få frem det lille ekstra som skal til for å hevde seg helt i toppen av turneringene. Kanskje det kommer nå?

Vi får håpe at flest mulig kommer seg videre av de norske, men husk på at nå begynner kvaliteten på spillefeltene å ta seg opp!
Her finner du
DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Tilbake til første side


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Vil du ha golfnyheter på mail fra GOLFSIDEN?
GI DIN BESKJED TIL:
ramn@online.no 
Merk mailen med Nyhetsbrev
 


 
 

 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no