Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal
Les mer

 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           GolfreiserEM Senior, Achensee GC, Østerrike - 14. - 16. juni

Achensee er en flott bane som har EM senior for tredje året på rad.

18.06 EM Senior damer og herrer, Achensee, Østerrike (oppdatert):
Alle de norske spilte tre runder
Plasseringene ble 17, 42 og 62.
Asbjørn Ramnefjell 76 78 72, Bjørn Rønning 78 77 79 og Stig Simonsen 79 81 83.

Det var tre flotte dager i Østerrike med en god bane og fint sommervær. Spesielt de to siste dagene med strålende sommervær og 25-30 grader mellom fjelltoppene i Achensee. Dette er en fin bane med et flott klubbhus og gode treningsmuligheter. Skiheisen går hele året slik at man kan gå i fjellet om sommeren og stå på ski om vinteren.

Det var synd at Knut Skabo hadde en betennelse i armen som hindret han bra å spille turneringen. Dette er en turnering som kan være et fint mål for dem som satser og er over 55 år. 50 år for damer.

Irsk seier
Det ble irsk seier i turneringen. Adrian Morrow gikk de siste 9 hullene to under par og vant til slutt med ett slag foran tittelforsvarer Thomas Persson som gjorde det bemerkelsesverdige å få par på alle de 18 hullene søndag! Ikke bare det! Han hadde tre parer og tre bogeyer på de to første rundene og endte opp med 71 71 71.

Golfsidens redaktør på det 18. hullet - par 3 - med det flotte klubbhuset i bakgrunnen. Målet var topp 20 - 17. plass var derfor helt OK. Foto: Stig Simonsen

Nordmennene lå litt lenger bak, men Asbjørn Ramnefjells avsluttende 72-runde var bra selv med to bogeyer på de tre siste hullene. Dermed ble det en 17. plass, men bare to slag fra topp 10. For å få en god score er det nødvendig med godt nærspill. Da trengs det godt underlag. Det er vanskelig å oppspore i Norge tidlig på sesongen. Men nyttig trening på EM-banen gjennom uken gjorde at nærspillet ble bedre og bedre. Det kan være nyttig lærdom for noen og enhver. Man må ha "feelingen" på hastighet på greener og myhet i underlaget for å kunne score godt. Da er det bare trening som gjelder. Det viser seg gang på gang.

Bjørn Rønning er på vei tilbake etter skade og endte på 42. plass etter runder på 78 77 79. Stig Simonsen på +30 ble nr 62.

EM senior er en turnering i regi av det europeiske golfforbundet EGA og er en turnering på linje med EM Mid Amatør og EM individuelt. I tillegg har EGA ansvaret for EM for lag for både juniorer, seniorer damer og herrer.

LIVE SCORE Herrer

LIVE SCORE Damer
14.06 EM Senior damer og herrer, Achensee, Østerrike:
Alle de norske under 80
Regnværet de siste dagene ga seg. Banen var våt, men været var fint første dag.

Knut Skabo har pådratt seg en skulderskade etter å ha trent for mye på matter. Han måtte gi seg på det andre hullet. Det gikk dessverre ikke an å fortsette. Smertene ble for store.

På den første runden hadde  Asbjørn Ramnefjell 76, Stig Simonsen 79 og Bjørn Rønning 78.

LIVE SCORE Herrer

LIVE SCORE Damer
Her finner du fram: Klikk herKnut Skabo skal forsøke å gjenta det gode spille fra i fjor i Østerrike denne uken.

12.06 EM Senior damer og herrer, Achensee, Østerrike:
Flott bane fire nordmenn med
Kan de norske gjenta Knut Skabos suksess fra i fjor?

Det er tredje året at EM Senior arrangeres i Østerrike på Achensee GK. I fjor ble det svensk seier ved Thomas Persson. a ble Knut Skabo nr 3. I år stiller Norge med fire spillere; Asbjørn Ramnefjell og Stig Simonsen er tatt ut til EM i Østerrike av Norsk Seniorgolf. Der stiller også Knut Skabo og Bjørn Rønning.

Banen er i meget god stand. Den ligger høyt. Dermed går ballene lenger enn ved havnivå. Det har regnet de siste dagene. Dermed er banen bløt. I dag regnet det kraftig, men fra onsdag lunsj blir det lettere vær. Det er meldt full sommer under turneringen som går tor-, fre- og lørdag.

LIVE SCORE Herrer

LIVE SCORE Damer
Her finner du fram: Klikk her
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon