Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her

Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Vinner av B-puljen

07.09 EGA Senior EM lag, damer og herrer:
Damene i utrolig spennende finale i B-puljen - herrenes match avlyst mot Østerrike
For en dag!

Dårlig vær gjorde at B-puljens matcher bla avlyst. Dermed ble bare A-puljen og nedrykkingspuljenn spilt.

I finalen måtte den siste matchen til det 19. hullet for å avgjøre om Sverige eller Frankrike skulle bli Europa-mestere. Frankrike vant på det 19. hullet.

Damene hadde en fantastisk spennende match i finalen. Vår beste spille Jannicke Bakken var ned i starten, men vant 2/1. Kari Sandvik vant greit 5/4. Da trengte Norge ett poeng til. Det sørget Grethe Byrkjedal for.

Dermed vant damene B-puljen. Norges beste resultat gjennom tidene.

En strålende damadag i Slovenia. FRankrike vant også for damene i A-puljen.

Resultater fra matchene

Damene vant igjen og spiller finale i B-puljen - herrene vant 3/1 over Østerrike
Det går mot en spennende lørdag.

Fredag ble en virkelig nervepirrende opplevelse for damene. Matchen ble vunnet opå det 21. hullet i den avgjørende matchen. 3-2 til Norge. Dermed skal de skjempe om 9. plassen i B-puljen. Tidligere har Norge klart en 10. plass, men det var under epidemien med bare 13 lag til start. Denne gangen er det fullt startfelt med 20 nasjoner. Østerrike er motanderen lørdag.

Dette er blitt et riktig bra mesterskap for jentegjengen som har en flott uke i Slovenia.

Herrene halte i land en 3-2-seier over Østerrike og skal dermed spille om 13. plassen mot Finland lørdag ettermiddag.

05.09 EGA Senior EM lag, damer og herrer:
Damene vant, herrene tapte
Kjemper om 9.- og 13.-plasser i B-puljen.

Norge møtte Sveits i kvartfinalen for herrene og tapte 3-2 i en temmelig jevn landskamp. Fredag spiller Norge mot Østerrike og kan som best bli nr 13 hvis de vinner fredag og lørdag. En temmelig skuffende turnering for Norges del.

Damene møtte Finland i dameklassen og vant klart. Tre matcher var avgjort i Norges favør slik at de to siste matchene ble stoppett og halvert. 4-1 til Norge som møter Skottland fredag.

04.09 EGA Senior EM lag, damer og herrer:
Omtrent som ventet andre dag også
Det ble to B-puljer.

Begge lag ble nr 12. Det trolig gjennomsnittet for plasseringer de siste årene med forbehold om sviktende hukommelse.

Norge møter Sveits i kvartfinalen for herrene. Norge var 9 slag fra A-flighten. Norge var 13 slag dårligere andre dag enn første dag.

Damene møter Finland i dameklassen. De norske forbedret seg med 17 slag fra tirsdag til onsdag. De hadde fire runder av seks påå 70-tallet. Det er sjelden kost i denne sammenhengen.

Omtrent som ventet første dag
Det er to dager med kvalifisering før matchene starter torsdag.

Herrene ligger på 9. plass etter første dag og har håp om å komme blant de 8 som får spille i A-puljen. Slik har det vært mange ganger før, men det er sjelden at Norge har kommet i A-puljen.

Debutant Knut Ekjord var bestemann med 72 av de norske på en 22. plass.

Damene lå på 14. plass og klarer temmelig sikkert å unngå C-puljen som ville vært en stor nedtur. En plass i B-puljen er mest sannsynlig når regnskapet skal gjøres opp etter to kvalifiseringsdager. Omtrent slik det pleier å være.

Her var Jannicke Nielsen Bakken beste norske på 78 slag.