Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Det norske laget under åpningsseremonien mandag


08.09 EM lag senior herrer:
Norge slo fjorårsfinalist Tyskland lørdag
Et meget vellykket EM lag senior er over. Norge gjorde sin beste prestasjon noen gang.

Det ble meget spennende. Knut Skabo vant sin match 6/5.

Foursome'en med Arne Enger/Asbjørn Ramnefjell var jevn og spennende, men da Norge brukte tre putter på det siste hullet, vant tyskerne 1 opp.

Ola Hjorth møtte en meget sterk tysker og måtte gi tapt på det 17. hullet; 2/1.

Einar Skogstad var en opp før det 18. hullet, men slo førsteputten omtrent fire meter for kort og misset den neste slik at matchen gikk videre til det 19. hullet. Her slo Skogstad et av de beste 6'er jernene i verdenshistorien i motvind på et ganske langt par 4-hull til to meter. Tyskeren som slår meget langt, klarte ikke å få sitt andreslag inn på greenen. Skogstad kunne safe inn en lett to-putt og seier i matchen.

Kun få sekunder etterpå fikk Tore Sviland par på det 18. hullet etter at han var 1 opp etter 17. Den tyske storspilleren Veit Pagel misset sin par-putt fra 3 meter. Dermed seier til Sviland og 3-2 til Norge!

Dette er den beste prestasjonen for Norge i denne turneringen noen gang.

Et godt irsk lag slo Sverige, som har vunnet de to siste årene, i finalen - temmelig klart. Irene var meget gode. Det viste de allerede i kvalet.

Skottland slo England i bronsefinalene; to golfstormakter.

To andre golfstormakter i Europa er Spania og Frankrike. Spania slo Frankrike 4-1 i matchen om 5. plassen.

Norge var i meget godt selskap da vi slo Tyskland i matchen om 7. plassen. En plassering som ble lagt merke til blant alle de andre nasjonene.

Hele det norske laget var med på å trekke lasset. Gjennomgående bra spill og meget lærerikt å få spille de to kval-rundene sammen med England og Irland.

Her er resultatene i A-flighten: KLIKK HER

 06.09 EM lag senior herrer:
Norge tapte mot Frankrike fredag
Møter med Frankrike var spennende en stund, men det holdt ikke hele veien. 

Det ble tap 3,5-1,5. Det lå an til 3-2 etter at A. Ramnefjell vant sin match, men vi tapte tre andre før Knut Skabo i siste match ledet 1 opp etter 16. Franskmannen plukket da opp og kalte det uavgjort siden landskampen var avgjort. Dessverre puttet Tore Sviland svakt og tapte sin match 2/1 i en match hvor hans banespill var helt på høyde med franskmannens og vel så det. Men 6 treputter holder ikke på dette nivået.

Lørdag er det fjorårets finalist Tyskland i kampen om 7. plassen.

Sverige møter Irland i finalen. Det blir litt av en fight. Det blir som vanlig norsk-svensk middag kvelden før finalen hvor taktikken skal legges. Svenskenes forslag om at det norske laget skulle gå caddy, ble blankt avvist!! :-)

Her er resultatene i A-flighten: KLIKK HER


06.09:

EM senior damer: Irland møter Italia i finalen:
KLIKK HER for resultater i A-fligthen
05.09 EM lag senior herrer:
Norge tapte mot England i kvartfinalen
Møter Frankrike, som tapte mot Sverige, i match om retten til å kjempe om 5. plassen. 

I kvalifiseringen ble Norge nr 7 med disse resultatene fra de to rundene. Einar Skogstad 78 87, Ola Hjorth 78 - 81, Arne Enger 77 78, Asbjørn Ramnefjell 78 76, Knut Skabo 75 74 (han hadde den 9. beste individuelle scoren i denne lagkonkurransen og han var svært fornøyd med å ha slått alle svenskene som han spiller en del sammen med til vanlig), og Tore Sviland, vår antatt beste spiller kom tilbake med 73 slag onsdag etter en 82-runde tirsdag som ingen forsto hvor kom fra fra den mannen. Bra gjort!

Mot England i kvartfinalen viste Tore Sviland imponerende spill og slo sin mann 3/1. De fire andre matchene ble tapt slik at sluttresultatet ble England 4 - Norge 1.

I møtet mot Frankrike fredag er det godt håp om seier. Det norske laget hadde en god treningsøkt etter matchen mot England. Playing captain Ramnefjell fikk en putte-leksjon av den svenske kapteinen Bob Bäckstedt. Det lover godt for morgendagen; nå er nemlig putting touchen på plass igjen etter et "ulovlig" fravær i noen uker, og ikke minst de siste dagene.

Alle de fem matchene har muligheter i seg til norsk seier, men det holder med tre gevinster!

Her er resultatene i A-flighten: KLIKK HER 04.09 EM lag senior herrer:
 
Norge kom i A-puljen
 Møter et meget godt engelsk lag i kvartfinalen. Sverige ble nr 3 etter Irland og England i kvalifiseringen.

Det var spennende etter at Einar Skogstad 87, Arne Enger 78 og Ola Hjorth 83 hadde kommet inn etter formiddagsøkten. De tre med lavest handicap innfridde med Ramnefjell 76, Skabo 74 og Sviland 73. dermed ble det 7. plass i kvalet og Engalnd i kvarten torsdag.

A-puljen ble nådd for første gang i historien. Morsomt! Men Engalnd blir en tøff motstander i kvarten. De har til sammen +4,9 i handicap. Norge har til sammenligning rundt 17 i handicap samlet..... Men cup er cup!!! 


LIVE SCORE finner du fram til her.03.09 EM lag Senior, Ungarn:
Norge ligger bra an til A-puljen etter første dag
Med 7. plass etter første dag er det godt håp om A-puljen for Norge.

Tore Sviland som har lavest handicap blant nordmennene skuffet med 82 slag tirsdag og telte ikke med. Onsdag er han jokeren og spiller helt sist. Det gjelder at de andre nordmennene klarer å opprettholde og kanskje bedre spillet et hakk. Da er A-puljen sikret. Men det gjelder å bli nr 4 eller nr 5 fordi de to plasseringene i kvalet møtes i kvartfinalen. De tre beste lagene, Irland, England og Sverige, var i en klasse for seg den første dagen. Norge spiller med Irland og England de to kvalik-rundene - en stor opplevelse for hele laget. Den første runden lovet bra, men det er jevnt nedover på listen. Flere nasjoner skuffet første dag og kan komme sterkt tilbake onsdag. Da blir det tøft for Norge å klare målet om A-puljen. Spennende blir det trolig. Sverige har et sterkt og velspillende lag. England og Irland har mange gode spillere som det blir vanskelig å bryne seg på i match. Men match er match og cup er cup.

Underholdende blir det under alle omstendigheter.

Scorer første dag:
Knut Skabo 75, Arne Enger 77, Einar Skogstad 78, Ola Hjorth 78, Asbjørn Ramnefjell 78 og Tore Sviland 82.

Det ga 7. plass totalt før den andre kval-omgangen onsdag. Torsdag til lørdag er det match-spill..

LIVE SCORE finner du fram til her.


03.09 EM:
Kan Norge komme i A-puljen?
For første gang stiller Norge med sitt beste lag. Det gir håp om bedre resultat enn de siste årene.

Med førsteårssenior Tore Sviland på laget burde det være godt håp om A-puljen. I år stiller også Knut Skabo som har vist meget god form i sommer. Resten av laget er Asbjørn Ramnefjell, Ola Hjorth, Einar Skogstad og Arne Enger.

Tidlig på dagen hadde Knut Skabo tre bogeyer og stødige 75 slag. Ikke fullt så stødig med tre straffeslag Asbjørn Ramnefjell på 78 og Tore Sviland med en dobbel og en trippel på 82 - uvant til ham å være, men han kommer sterkt tilbake i den andre kval-runden onsdag.

De tre andre hadde sen start tirsdag. Onsdag blir det omvendt. Sverige, tittelforsvareren gikk meget bra tirsdag morgen.

LIVE SCORE finner du fram til her.-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon