Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Nyheter

Tilbake til første side

02.01.01 David Blair:
Back to basics
David Blair har startet en egen skole for golf – David Blair’s Universal golf Swing. Dette er egentlig ikke noe nytt, men ganske enkelt – det ganske enkle! Norske investorer er med, og det skal drives fra Norge. Idrettsfysioterapeuten Rolf Petter Lonnevig er med sammen med den svenske golf pro’en Janne Olsson.

Norge er det første landet i Skandinavia som starter med det unike instruksjonskonseptet. Universal Golf Systems. Den norske enheten heter Universal Golf Systems Skandinavia. De leier plass på Bærum Golfsenter på Grini og har allerede startet med instruksjon.

Det blir golfskole for nybegynnere, viderekomne, privat instruksjon, instruksjon for elitespillere firma arrangementer.

David Blair har et spesielt konsept - enkelt, men greit

David Blair har selv spilt på høyt nivå. Skader har dempet hans resultater opp gjennom årene, men har vist et stort talent for undervisning.

- Balanse, oppstilling, set up triangel og grep, er viktige faktorer sier David Blair til Golfsiden.com. – Det gjelder å få en god turn og så få hendene til å fungere riktig.

Triangelet er et viktig element i Universal golf Swings prinsipper. Det gelder å holde albuene mot hverandre i oppstillingen. Det gir en forbløffende god stabilitet i skuldrene – som er meget viktig for golfbevegelsen. Den britiske spydkasteren Steven Backley er med på ”laget”. Spydkast bruker mye av det samme bevegelsesprinsippet som golf. Man får en bedre forståelse av hva som menes med triangelet når man fokuserer på impact hos ulike spillere. Gode spillere har albuene ganske tett inntil hverandre, mens høy handicappere ofte ”surrer” her og får en dårlig gjennomsving og dårlige slag. Har du en god follow through, har du gjort mye riktig i svingen. Andre stikkord for the Universal Golf swing er body turn og maksimal hastighet på køllehodet.


Janne Olsson og Andreas Jansson instruerer etter David Blairs prinsipper på Bærum Golfsenter i vinter.

David Blair er 44 år og kommer fra Glascow. Han begynte å spille golf som 10 åring, ble pro 21 år gammel og har undervist i over 20 år - blant annet tre år i Syd-Afrika. Hans prinsipper går ut på å forbedre folks golfspill ved hjelp av enkle prinsipper og forklaringer.

Synes dette spennende? Da kan du ta kontakt med Universal Golf Systems Skandinavia. Selskapet har kontorer i Fossumvn. 70, 1359 Eiksmarka (Tlf: 67 15 83 00)

 

Tilbake til første side

 
 
Annonser
 
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no