Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal
Les mer

 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           Golfreiser

Du bør tenke på Brasil når du skal planlegge din neste (golf)ferie. Her er Ponto Do Pirambu som kan stå som et eksempel på Brasils flotte strender.  Foto: A. Ramnefjell

24.02 Brasil:
Fantastisk reisemål – også for golfspillere
Brasil er stort – på mer enn en måte. Landet har over 190 millioner innbyggere. Golf er ikke den store idrettsgrenen i Brasil, men OL er med på å gjøre golf populært også i Brasil.

Etter 2016 vil Brasil få enda flere gode golfspillere. Både befolkning, anlegg og klima tilsier det.

For nordmenn er det mange gode golfanlegg å besøke. Klimaet er bra. De fleste innbyggerne har for øvrig aldri sett snø.

Golfsiden besøkte noen golfbaner i Brasil og reiste også til en del steder som kan være svært interessante for norske ferierende.

Sommer og sol stor sett hele året. I nordøst, i Natal for eksempel, er det normalt en del regn i juni og juli. Ellers er det full sommer og ”vel så det”.

"Hvis reiser er din lidenskap - er Brasil din destinasjon"
Utsagnet er hentet fra Oi BRASIL. Etter en lengre reise i Brasil kan Golfsiden bare si seg enig i det.

Smått om Brasil
Brasil har fem regioner. I den nordøstre regionen er det stort sett to sesonger – regntid i juni og juli og ellers sommer. Det er utallige, flotte flotte strender som innbyr til mange aktiviteter.
 
Brasil med sine 190 millioner innbyggere har naturlig nok flere millionbyer som nordmenn knapt har hørt om. Natal har for eksempel 2,5 millioner innbyggere. Her er det forresten et fint akvarium. www.aquarionatal,com.br

Som en "liten " digresjon kan nevnes at det var krise i Brasil for en del år siden da presidenten lurte folket sitt. Han lovet 84 % rente på meget kort tid. Mange satset på dette og satte inn penger. Disse ble borte over som dugg for solen. Det førte til mange selvmord og familietragedier. I følge Golfsidens kilde, en brasilianer i turistbransjen, var det som skjedde på Island bare barnemat i forhold.

Minimumslønnen i Brasil er 500 reals - omtrent 1600 kroner i måneden. Språket er portugisisk.

Hvordan komme dit?
TAP Portugal har vunnet priser som beste flyselskap til Sør-Amerika. Les mer om det her

TAP Portugal har 10 destinasjoner i Brasil med 75 ukentlige flyvninger. Belegget er bra. For nordmenn er det naturlig å reise via Lisboa. TAP Portugal har daglige flyvninger  fra slo. Så kan man velge hvor man vil fly videre. Så får man med seg golfbagen gratis.
TAP Portugals hjemmeside

Du finner masse bra informasjon også her:
Oi BRASIL Tour Operator www.oi-brasil.eu - en fin hjemmeside med mange gode tips og tilbud.  

Mange flotte hoteller
Brasil har imponerende mange fine hoteller og turistattraksjoner. Svært mange ligger like ved stranden og har strandområder til disposisjon for hotellenes gjester.

Praia Bonita
Praia Bonita  er et flott hotell med stranden like ved – ikke langt fra Natal. Hvis dette er det første stedet du kommer til, er du såpass døgnvill at du våkner tidlig. Da bør du gå på stranden og se på fiskerne som fisker med garn fra stranden ved å svømme ut og sirkle inn fisken. Den kan du spise på restaurant om kvelden eller til lunsj. Hotellet har fine rom og god mat. Måltidene kan du innta under stråtak. Det er såpass varmt hele døgnet at man spiser stort sett ute.

GIRASSÓIS LAGOA RESORT
er et flott hotellkompleks med god mat og mange muligheter til å få innholdsrike dager, men det er et godt stykke til nærmeste golfbane. Men hva med litt kiting?

Condominio Girrassois Lagoa Resort ga et meget godt inntrykk. Svømmebassenget her går helt inntil baren. Praktisk når det er varmt, og det er det hele tiden. Bilde kan du se på hjemmesiden på et av de bildene som ruller over skjermen. Baren har stråtak i enden av svømmebassenget. På et annet bilde får du et godt inntrykk av hvordan leilighetene ser ut. Hjemmeside

Ponto Do Pirambu
Ponto Do Pirambu er et fantasisk sted. Stille og rolig. Hotellet ligger høyt over stranden. Bildet på toppen av siden er tatt fra kanten ned mot stranden rett foran hotellet, det vil si; det er lave rekkehus og leiligheter. Hjemmeside

Et slikt flott sted er Catussaba Resort Hotel Hjemmeside. Herlig mat og et flott anlegg.


Dom Pedro Laguna er et flott anlegg. Golfbanen er meget bra. Som man ser er det ikke langt til stranden, men det er også fine muligheter til bading i basseng. Jfr. bildet under som er på hotellområdet og rundt 300 meter fra klubbhuset på golfbanen.

Dom Pedro Laguna
er under utvikling. Høsten 2011 var ni av de 18 hullene åpnet. En flott bane med et imponerende hotellanlegg ved stranden. Det er allerede et flott hotell på området, men det skal bygges videre ut med mange hus og leiligheter. Dom Pedro har mange vært borti tidligere. Selskapet har fine anlegg i Lisboa, fire anlegg på Algarve-kysten, to på Madeira og altså dette; Dom Pedro Laguna, i Brasil. Hjemmeside med mange fine bilder. På hjemmesiden heter det: "A true paradise between the beach and the golf course... at the finest Luxury Resort in Brazil, in a Hotel without equal."

Det er faktisk ikke langt unna sannheten. Proen på banen er ganske ung og oppvokst i Brasil. Han spiller selv bra golf og er en god instruktør.

Dom Pedro Laguna (Ceára, Fortaleza, Praia de Marambaia) er et meget flott sted som ligger litt utenfor allfarvei, men det er bare bra slik at man får ro i sin ferie. En oase nærmest.

Dom Pedro Laguna er et flott anlegg. Golfbanen er meget bra. Som man ser er det ikke langt til stranden, men det er også fine muligheter til bading i basseng. Jfr. bildet under som er på hotellområdet og rundt 300 meter fra klubbhuset på golfbanen.
Vila Galé
Vila Galé Cumbucu, Fortaleza er et helt nytt anlegg. På dette stedet var det bare sand tidligere. Nå er det kommet et nytt, stort anlegg med 400 boenheter - all inclusive. Maten er meget god. Anlegget ligger like ved stranden. Det ble lovet at det skulle komme en golfbane på stedet i 2012. Hjemmesiden

Bahia-regionen
Bahia-regionen ligger i nærheten av ekvator. Klimaet er varmt og godt. Med regn i de to norske sommermånedene juni og juli passer dette området godt for nordmenn som liker å være i Norge på den tiden av året, eller kanskje rundt Middelhavet hvis de ønsker sol og varme. Resten av året er det sommer i Bahia! Helt annerledes enn det vi er vant til i Norge. Golfsiden besøkte området i oktober. Strålende klima og strålende vær med temperaturer på 25-30 grader

Costa Do Savipe
Golfbanen Costa Do Savipe er designet av Brian Costello. Med sjø, sand, palmer og sanddyner er dette en meget populær turistbane i Bahia-regionen som ligger nordvest i Brasil.Golfsidens utsendte medarbeider på avslutningshullet på Iberostar litt nord for Salvador. Stranden ligger bak sanddynen til høyre i bildet.
Foto: A. RamnefjellIberostar Praia Do Forte

Iberostar Praia Do Forte er et flott område med et meget flott hotell. Området er stort og har "alt". Golfbanen er designet av Pete Dye. Området ligger 55 km nord for Salvador. På banen er det gode treningsmuligheter. Banen er ganske flat der den ligger ute ved havet, men hullene er utfordrende og svært varierte. Banen belønner dristighet, men straffer også hardt hvis man ikke lykkes. Typisk Pete Dye! Siden banen ligger ute ved havet, er det selvsagt flotte strender der med herlig badetemperatur. 

Pete Dye hadde fått til en sammensetning av hull som var variert, krevende utfordrende og noe for alle spillere uavhengig av spillestyrke. Det var mange tee-steder å velge mellom.

Dette er en ganske ”snill” bane hvor man kan komme seg rundt uten de store farer hvis man bruker hodet. Men er du ute i røffen på enkelte steder, er det umulig å spille seg ut derfra. Bush-områdene minner litt om buskene på St. Andrews og andre baner i Skottland hvor ”uspillbar” er løsningen hvis du er så heldig å finne igjen ballen din.

Klubbhuset er flott, dusjene bra. Det siste er viktig. For det er ofte temmelig varmt å spille. Bruk solfaktor og golfbil når det er som varmest!

Hotellet er av ypperste klasse. Det skulle bare mangle når døgnprisen ligger på ca. 3.500 kroner litt avhengig av årstid. Men du verden for et herlig område, stille og rolig. Fantasisk bredde i tilbudet innen spa med ulike typer massasje, ulike bad, kosmetikk og mye mer som denne skribent ikke har noe greie på.

Du kan selv studere dette: KLIKK HER

Iberostar Hotels & Resorts har rundt 100 anlegg i ca. 15 land. Du finner fram nederst på linken over.


Bassengområdet på Iberostar Praia Do Forte er imponerende. Du kan skimte stranden bak de gule liggestolene. 18. hull kommer inn 50 meter til høyre for dette bildet. Foto: A. Ramnefjell.

Det fine hotellet er nevnt. Det skal bygges leiligheter og hus på dette store området. Om ikke lenge blir dette et kjempeanlegg. Det passer nok best for dem som har reisebudsjetter i den øvre prisklassen. Men med en sterk norsk, krone er det oppnåelig for "vanlige" nordmenn også.

Praia Do Forte er en trivelig by med stort sett bare gågater som denne er et eksempel på.


Den lille byen like ved er verdt et besøk; PRAIA DO FORTE har store skilpadder som turistattraksjoner og gågater hvor du kan handle det meste. Samt mange fine restauranter av ulike slag.


Et sentralt hotell i Salvador er Vila Gal´Salvador. Hjemmeside. Her er det et flott svømmebasseng med utsikt over havet. Du har kort vei til stranden, men la verdisakene ligge igjen på hotellet. Det mente i hvert fall hotellvaktene rundt svømmebassenget var en smart ting å gjøre.

Mye å finne på
Brasil har mye å by på, faktisk det meste. Beach Bogey er en morsom sak. Det finnes utallig muligheter til å leie seg slike turer. Det er ikke avskrekkende dyrt å kjøre rundt på strender og sanddyner. Bare ta en titt på dette klippet:
KLIKK HER

Strandbiler, beach bogeys, er morsomt. Slike kan leies for en rimelig penge. Mye moro og fine opplevelser med et velutviklet strandliv på alle måter. 


Brasil vil høyst sannsynlig gi en god opplevelse. Landet har et meget behagelig klima, men landet er stort og klimaet varierer selvsagt mye. Ute ved kysten  er det generelt slik nordmenn vil ha det om sommeren. Har du en tanke om å bli rik på å selge ullgensere i Brasil? Glem det! Under Golfsidens opphold var det ikke behov for genser en eneste time, selv ikke der det var air conditioning.

Maten er god. Ingen i den gruppen vi reiste med hadde noen problemer med magen. Når vi ser bort fra en akutt blindtarm med dertil hørende sykehusopphold, men det hadde selvsagt ikke noe med maten å gjøre. Sykehusstandarden i Brasil er for øvrig meget bra på de gode sykehusene.

Strendene er fenomenale. Det er ikke bare Rio de Janeiro som har badestrand i Brasil. Langs den milliard kilometer lange kysten finnes det utallige muligheter. Her ligger det turistetablissementer man normalt bare kan drømme om.

Andre golfmuligheter kan du se her og finne fram til på Google for eksempel:

Terravista Golf Club
Terravista Golf Club ligger omtrent der hvor portugiserne kom da de inntok landet for noen hundre år siden. Her er det også flotte strender. 

Comandatuba Ocean Course
Comandatuba Ocean Course ligger på en øy med flotte strender. Den har sine utfordringer med spennende hindringer. 

Langt syd i Brasil er det mange golfbaner.

Boubon Iguassu Golf & Resort
Boubon Iguassu Golf & Resort. Her er det mye vann som kommer i spill.

Costao Do Santinho GC er et annet alternativ i denne regionen.

Buzuos Golf Club and Resort ligger ikke langt fra Rio de Janeiro. Pete Dye har designet banen.

Nove Frade er designet av de to velrenommerte Peter Allies og Dave Thomas

Sao Paulo:
Vista Verde Golf Club ligger 20 minutter fra Sao Paulo.

Se for øvrig denne videoen på seks minutter fra Brasils turistbyrå. Klikk her

Brasils Golfforbunds hjemmeside

Når du er på Reiselivsmesser kan det være lurt å ta kontakt med dem som har reiser til Brasil. Det kan bli en opplevelse for livet!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon
 
 


Presidenten lurte folket – lovte 84 % rente over natten. Mange satte inn penger. Så ble de borte over natten. Mange selvmord og familie
Tragedier. Island var bare barnemat i forhold.