Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side - Søk på GOLFSIDEN Les mer Her er DEBATTSIDEN - Annonsering golfaksjer

BasicTrainer er et bra apparat for grunntrening
(Foto: Fra hjemmesiden)

22.12 BasicTrainer:
Finn grunnformen gjennom slyngetrening – passer for alle
Søkelyset blir mer og mer rettet mot grunntrening i golf. Det er avgjørende å ha en god fysikk for å tåle en lang sesong på golfbanen.

Det er en kjent sak at rygg, hofter og armer kan få overbelastninger og andre skader. Ofte skyldes dette at kjernemuskulaturen er for svak.

Kjernemuskulaturen er nemlig viktig. Det er denne som er selve støtteapparatet for de store muskelgruppene i kroppen. Derfor er det så viktig å trene med et stabiliseringsapparat. Det er ikke bare de gode spillerne som får overbelastninger og dermed skader. Det er nyttig å vite at det stabiliserende muskelapparatet er trenbart hos alle.

BasicTrainer
BasicTrainer er et enkelt treningsapparat, men du verden så nyttig og effektivt. Alt du trenger, er et godt feste i taket til å henge stroppene opp i. De løkkene som er i enden av stroppene, festes rundt hender eller føtter avhengig av øvelse. Du bruker noe så enkelt som din egen kropp som motstand. Du kan selv velge belastning ved å endre lengden på stroppene eller flytte på kroppen bort fra den loddrette posisjonen under festekrokene i taket. Du endrer momentet. Momenter – som du husker fra fysikken på skolen – kraft ganger arm.

Du trener etter enkle prinsipper. Men det viktigste er at du trener på ustabilt underlag. Det ustabile underlaget gjør at du må bruke en del muskler til å finne balansen kontinuerlig – et viktig element i oppbyggingen av de små musklene som støtter opp om de store musklene i kroppen. Dette har en positiv virkning på alle. Trening på for eksempel balansebrett er viktig for alle - ikke minst fotballspillere. Flere studier har vist at systematisk trening på slike balansebrett har medført en klar nedgang i ankel og kneskader hos idrettsutøvere.
Terapimaster er velkjent i Norge som et genuint konsept. De fleste fysioterapeuter bruker dette apparatet.

Med BasicTrainer ønsket man å lage noe som var enklere og billigere samtidig som man lett kan ta det med seg i bagen. Golfsidens redaktør la stroppene i bagen og hadde fine treningsøkter langt inne på Hardangervidda i høstferien – inne i et vedskjul med en bjelke i taket. Golfspillere kan eksempelvis ta med seg dette i bagen når de skal på treningssamlinger.

Det er viktig å trene kjernemuskulaturen og dyptliggende stabiliserende muskulatur. Dette for å bli sterkere og ikke minst for å forebygge skader. Det er utmerket i forbindelse med rehabilitering etter skade. Ved hjelp av dette apparatet kan man skape et fysisk grunnlag for å trene teknikk. Du kan trene opp teknikk på en sikrere måte når grunnlaget er på plass.

Ustabilt underlag
Forskning har vist at man kan forebygge leddbåndskader i ankler og knær ved å trene på ustabilt underlag som balansematter og balansebrett. Grunnen til det er at man aktiverer det muskelapparatet som har som funksjon å stabilisere leddene. Leddene i bekken, rygg og skuldre er bygd opp på samme måte som i ankelen. Derfor må man kunne overføre de samme prinsippene for å trene stabilitet i mage, rygg, skulder og nakke.

Hensikten: å trene opp stabiliseringsmusklene
Disse musklene i mage og rygg ligger spesielt langt inne eller dypt og er vanskelige å ”få tak” ved vanlige treningsmetoder. Det er et samspill mellom mage og rygg. Ved å styrke den dyptliggende mage- og ryggmuskulatur får man – litt populært sagt – aktivisert og bygd opp kroppens eget korsett. De små musklene i ryggen ligger helt inntil ryggraden og går fra virvel til virvel. De støtter enhver posisjon av ryggvirvlene og sikrer riktig bevegelse ryggvirvlene i mellom.

Som leserne forstår har Golfsiden tatt doktorgrad i fysioterapi i høst.

Redaktøren har selv slitt med ryggen siden tenårene. Allerede etter første treningsøkt med disse ”slyngegreiene” føltes ryggen bedre. Nå går til og med jogging mye bedre.

BasicTrainer er mye billigere enn Terapimaster. Det koster ikke mer enn rundt 800 kroner eller to greenfeebilletter på en brukbar bane.

Dette er trening av stabiliseringsmuskulatur for mage rygg skulder primært. Det er en trening som er viktig for å skape grunnlag for teknikktrening og for å forebygge at all annen trening gir skader. Slyngetreningen gir en fysisk grunnmur for å trene teknikk. All annen (styrke)trening vil være mindre risikofylt når grunnlaget er lagt med slyngetrening. Det betyr ikke at all annen trening er uviktig. Vi snakker om både og.

Du skal huske på at du må trene styrke, kondisjon og det muskelapparatet som du skal bruke når du skal prestere. All trening er bra trening for golf. Alt av alternativ trening har overføringsverdier til golf.

Fine øvelser – også for golf finner du blant annet på http://www.basictrainer.no/. Mye bra informasjon finner du også på http://www.nordiskterapi.no/ om dette temaet.

Ja, da er det bare å sette i gang.


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer
 

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tilbake til første side

 

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 


Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com