01.07 Oslo Golfklubb - banebesøket:
En drøm Av: Asbjørn Ramnefjell
Etter mer enn 50 års bekjentskap fremstår Oslo GKs bane i dag enda mer
forlokkende enn noen gang.
Denne skribent har et livslangt forhold til Oslo Golfklubb.
Bakgrunn
Det begynte med ballplukking ved vannhullet, hull nr 16. Så ble det caddy-arbeid
til kr 3,50 per runde. Etter å ha funnet et Ben Hogan treer jern ute i vannet
ble det selvfølgelig fristende å spille selv. Treerjernet ble kastet fram og
tilbake mellom "spillerne" på veien rundt banens utkanter. Noen flere køller kom
til etter hvert. Da ble det mer system over tjuvspillingen og køllekastingen for
"the night members".
Etter hvert fikk caddy-guttegjengen lov å spille på banen når det var ledig
plass. Det var det nesten alltid.
Caddymesterskapet hvert år gikk over 10 hull.
Medlemskap ble sikret i 1966. Det var dyrt - 25 kroner for året. Det var fem
ganger mer enn i Oslo Skøyteklubb som til da var hovedvirksomheten ved siden av
fotball og basketball.
Vi spilte hver dag etter skoletid og i hele ferien. Siden har det gått slag i
slag. For å si det slik.
Vakre hull nr 13. Foto: Jacob Sjöman
I dag
Oslo Golfklubb har en stor banestab med John Riiber i spissen. De gjør banen til
å drøm å spille på. Du føler at du nærmest er i en katedral når du vandrer
bortover fairwayene på en fløyelsmyk og jevn gressoverflate i praktfulle
omgivelser.
Bunkrene er alltid velpleide.
Greenene er jevne, sanne og meget gode å putte på. Hastigheten varierer selvsagt
litt gjennom sesongen og med vær og vind. Men stort sett skal hastigheten holdes
på 9-tallet på stimpmeteret.
14. green med utsikt over Bogstadvannet. Foto: Jacob Sjöman
Nytt klubbhus
Det nye klubbhuset gjør golfopplevelsen fullkommen. Mange var kritiske til det
nye klubbhuset uten at de hevet røsten så mye da beslutningen om nytt klubbhus
ble tatt.
Motstanden har har stilnet. Resultatet er blitt så bra at man gleder seg til å
komme til anlegget. Hver gang. Gleden blir ikke mindre når man tar fatt på selve
golfrunden på sørsiden av Bogstadvannet.
Slik ser venstre del av klubbhuset ut fra perkeringsplassen en sen
sommerkveld. Foto: AR.
Varierte hull
Hullene er varierte og utfordrende. Det er hele seks ulike tee-steder å velge
mellom. Ved å variere bruken av tee-steder vil utfordringene endre seg mye.
Proshop
I proshopen har Stephen Newey oversikt. Han får god hjelp av familien til å
presentere en velutstyrt og innbydende proshop. Han reparerer utstyr, er en god
instruktør og er vennligheten selv. Dag ut og dag inn.
Delikat innredning i restauranten
Servering
Restauranten byr på utsøkt matservering. Terrassen er verdt et besøk i seg selv.
Den er åpen for alle. Med en flott utsikt over banen Bogstadvannet og Nordmarka
er det bare å nyte.
Greenfee
1. juli ble det åpnet opp for vanlig greenfee-spill. Greenfeeprisen er høy
sammenlignet med andre norske baner - av langt dårligere kvalitet. Men billigere
enn tilsvarende kvalitetsbaner i utlandet.
Et besøk på Oslo Golfklubbs bane på Bogstad er en investering i livskvalitet for
golfinteresserte.