Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser




Vestfold GK

18.05 Banebesøkene:
Variert kost - mye bra
Golfsiden har sett på noen baner på Østlandet før 17. mai.

Larvik GK:
En fin utfordring
Det er alltid hyggelig å komme til Larvik. Banen med like mange par 3-, 4- og 5-hull. Seks av hvert slag.

Par 3-hullene kan vise seg vanskelige for mange spillere. Til gjengjeld er par 5-hullene lettere.

Tidlig på vårparten får 17. mai var greenene ikke de beste, men grunnlaget for gode greener synes å være lagt. Det innebærer sannsynligvis gode spilleforhold utover i sesongen.

Vestfold GK:
En skuffelse – og tåpelig flaggpolitikk
Vestfold GK har ikke gode greener i begynnelsen av sesongen. Det kan virke som om grunnarbeidet med greenene har vært dårlig. Her ser det ut til at mye kunne vært gjort annerledes og bedre.

Hullene er meget varierte. Det er både korte og lange par 4-hull med dertil hørende variasjon i vanskelighetsgrad.

Når banen er i god stand, er det en fin opplevelse å spille Vestfold. Bortsett fra en ting:

De helvetes flaggplasseringene
At Vestfold GK ikke har klart å kvitte seg med de tre baneoppsettene, er en gåte. Flaggene er i rekkefølge plassert bak-midten-foran, bak-midten-foran, bak-midten-foran....

Det gir medlemmer og andre bare tre (!) ulike baneoppsett!

Det er for å si det som det er: Drit kjedelig!

Golfsiden har tatt dette opp flere ganger. Før var det mange som hadde slike tåpelige baneoppsett med rigide flaggplasseringer. Heldigvis har de fleste sluttet med det. Spesielt etter at Golfsiden har skrevet om dette i 20 år!

De som er interessert i å vite hvor flaggene står på greenene bruker kikkert. Man kan i tillegg/alternativt sette opp en kule eller et flagg på flaggstengene som antyder hvor på greenene flaggene står. Da får den ansvarlige for flaggplassering muligheter og frihet til å bruke større deler av greenene. Samtidig får spillerne nyte godt av et uendelig antall baneoppsett, og ikke bra tre!

Les for øvrig banebesøket på Vestfold fra 2011: https://www.golfsiden.no/Vestfoldbesok130611.html 

Søk på Golfsiden etter «Flaggplasseringer». Da får du opp mange artikler om temaet: https://www.golfsiden.no/googlesok200404.html 

Denne artikkelen fra 2015 fikk mye ros. https://golfsiden.no/Flaggplasseringer270515.html 

Gamle Fredrikstad:
Klar for NM
Banen var svært tørr og preget av tørken tidlig på sesongen. Greenene var ikke de beste da Golfsidens utsendte var på besøk. Men grunnlaget var bra slik at de helt sikkert blir fine på kort tid. Spesielt etter at regnværet var på besøk 10. mai.

Banen er temmelig flat og kanskje litt kjedelig. Det er mange fine hull, og det er mye vann som man bør holde seg unna. Avslutningen kan by på problemer når man skal ta vare på en god score.

De som ikke har spilt Gamle Fredrikstad, bør ta turen innom.

Nm spilles på banen i år.

Skjeberg GK:
Utmerker seg med gode greener
Skjeberg er en utfordrende bane som krever god ballkontroll. Banen har en del dårlig hull. Det verste, et par 5 hull, det andre av to på rad, var under ombygging i vår. Hullet blir nå mye bedre, men fortsatt vanskelig. Hvilket nr hullet har, er ikke godt å si. Skjeberg forandrer nemlig hullrekkefølgen som andre skifter skjorter.

Greenene på Skjeberg var tidlig gode i år. Det er alltid hyggelig å komme til en bane med gode greener.

Haga GK:
Imponerende greener
Av de seks banene Golfsiden har besøkt i Norge i vår, har Haga vist fram de beste greenene ved siden av Bogs. Det lover godt for sesongen. Interessen for banen er stigende. Den ligger meget kortreist og sentralt for en tallrik og tettbodd folkegruppe i hovedstaden og i den umiddelbare nærhet.

Haga arbeider med å få vekk de fæle gresshumpene ut fra flere tee-steder. Det vil heve kvaliteten og opplevelsen på en golfrunde. Fairwayene ser ut til å bli bedre og bedre etter at det er blitt tatt tak i dette i det siste. Det er også planer om videre arbeid på dette området.

Oslo GK:
I en særklasse i Norge
Bare Bogstad kan måle seg med Haga før 17. mai hva greener angår.

Greenene på Bogstad har vært helt strøkne i flere uker før åpningen 14. mai. De blir litt raskere etter hvert som gresset får etablert seg skikkelig utover våren.

Fairwayene ser lovende ut og er en fryd å gå og spille på. Det nye klubbhuset gjør golfopplevelsen til noe unikt i Norge.

Banen har full trøkk fra åpningsdagen. Kanskje pandemisituasjonen gjør det litt lettere å få starttider i år. De som får spille banen, får gode golfopplevelser.










Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon