Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Viktor Hovland er i Australia denne uken

18.11 Australian Tour:
15. - 18. november:
Solid av Viktor Hovland i Australian Open
Viktor Hovland viser at han kan hamle opp med proffene.

Med 68 på sisterunde avanserte Hovland til en respektabel 13. plass søndag.

Det var Abraham Ancer, Mexico, som vant med god margin. Fem slag ble det. Viktor Hovland slo mange solide spillere. Dette vil bli lagt merke til rundt om i den internasjonale golfverdenen.

LEADERBOARD

HJEMMESIDE 
17.11 Australian Tour:
15. - 18. november:
Før siste runde søndag er Viktor Hovland nr 28 i Australian Open
Viktor Hovland viser at han kan hamle opp med proffene.

Han hadde to kjedelige dobbeltbogeyer på sin lørdagsrunde på 74. Det er kort vei oppover. Med par på de to hullene ville han vært topp 10. Blir han blant de 15beste søndag, vil det være en meget bra turnering for Viktor Hovland.

LEADERBOARD

HJEMMESIDE

Viktor Hovland slår her inn andreslaget på det 11. hullet -par 5 - i Australian Open torsdag. Foto Louis RørenHer er resultatet av slaget. Ballen liggeren drøy meter fra hullet med en eagle som resultat. Foto: Louis Røren

16.11 Australian Tour:
15. - 18. november:
Solid av Viktor Hovland i Australian Open
Viktor Hovland henger bra med der under (down under).

Han er nr 17 etter to dager. Meget bra gjort!

LEADERBOARD

HJEMMESIDE


 

---------------------------------------------------------------
Fra Louis Røren:

I tillegg til mine observasjoner av 1. runde i Australian Open som beskrevet i går ønsker jeg å knytte noen kommentarer til hvordan VH fremstod under runden.
Som kjent spilte han i ball med John Senden og Brendan Keegan, begge notorisk trege i sine slagforberedelser. Til tider var det direkte pinlig å bivåne tiden de brukte på hvert eneste slag. Men gjennom det hele fremstod VH som rolig og uanfektet. Mens de andre begynte sine forberedelser når det var deres tur, var VH klar når det var hans. Kun på greenene brukte han noe ekstra tid, naturlig nok.
Gjennom runden konverserte han ofte med Senden, som regel med et avslappende smil som viste at han ikke var unødig stresset.

De to medspillerne ankom første utslaget med sine ‘leiligheter’ av noen bagger full lastet med alt mulig pluss litt, virket det som. VH ankom med sin unnselige standbag ornamert med logoen for sitt universitet og nesten usynlig hans navn. Dertil klarte jeg ikke å telle mer enn 10 køller i baggen, inkludert driver og en spoon (5?) som han aldri brukte selv på lengder godt over 200m over vann og i kraftig motvind. Hans jernslag ,både lange og korte, var eksepsjonelle. Kun puttingen hans virket noe shaky denne dagen.

Interessant var det også at TV hadde eget mobilt crew som fulgte denne gruppen hele runden. Det ble ikke engang Cameron Smith og Kuchar til del som gikk i ballen foran.

Min konklusjon er at VH virket meget balansert og moden for sin alder, og å observere han i direkte konkurranse med så meritterte spillere som de forannevnte ga meg troen på at han har mye å hente selv i det aller beste selskap.

Go Viktor, go. Vi tror på deg.
___________________________________________


15.11 Australian Tour:
15. - 18. november:
Sånn passe åpning av Viktor Hovland i Australian Open
Han har et stykke vei å gå før han kan hamle opp med de beste, men han hadde ikke bra forhold på sin runde torsdag

Rapport fra Golfsidens utsendte on course medarbeider Louis Røren:

Louis Røren er i Sydney og fulgte Viktor Hovlands spille Australian Open på The Lakes GC torsdag. Han spilte selv banen for litt siden. Banen er en super bane dog noe skjemmet av trafikkbråk der den ligger nærme flyplassen og har en highway på alle sider.

Front 9, med unntak av hull 1, ligger på den ene siden av highwayen der det ikke finns vannhindre overhode, kun enorme waste bunkre isteden. Siste 9 pluss og det første hullet har vann " over alt".

Viktor Hovland spilte i ball med den lokale favoritten John Senden og amerikaneren Keegan Bradly. John Senden var vennligheten selv og snakket mye med Vår Mann gjennom hele runden. Keegan var bare sur. og det eneste jeg så han si var "Keegan" da han hilste på Viktor Hovland på første tee.

Gutta var uheldige da det begynte å blåse opp idet de skulle slå ut. Litt regn gjorde ikke saken bedre. Dette skulle fortsette utover runden og ble direkte utrivelig midt på siste halvdel.

- Jeg vil beskrive det som meget krevende spilleforhold, forteller Louis Røren.

Hull 1 er et krevende par 4 hull under slike forhold med en enorm innsjø dels foran og langs hele venstre side. Hele høyre side består av en waste bunker i en skråning.

Senden slår først, kort og går i vannet rett frem. Brendan Keegan slår neste og er i fairway. Viktor Hovland gjør samme feilen som Senden. Hans neste er imidlertid i fairway. Han starter dermed med en dobbeltbogey. Senden får en trippel. De var langt fra de eneste som tapte slag på dette hullet. Lengdemessig var de alle ganske like med drivern, men de brukte også mye jern, og der imponerte Viktor Hovland. De rundet alle på par.

Men på det 11. eksploderte det - i Viktor Hovlands favør. Hullet er et par 5 hull på 528 m halvmåneformet rundt en innsjø. Senden og Bradley måtte legge opp på andreslaget. Viktor Hovland hadde en super drive ca 20-30 m foran de andre og bestemte seg for å gå for det - dvs ca 220 mt carry over vannet. Med et jern
legger han ballen en meter fra flagget og huller ut for eagle. De andre måtte ta til takke med par.

På de neste to hullene hadde Viktor Hovland høyst settbare birdieputter, men misset begge. Med litt bedre putting ville skåren sett helt annerledes ut.

- På 16. ga jeg opp å følge dem videre fordi forholdene var blitt ganske så utrivelige med regn og kuling i kastene.

Resten av runden (skrevet av AR):
Det ble en bgoey 6 på det 17. hullet. Med 73 (+1) første dag ligger Viktor Hovland på en 41. plass. En plass han deler med drøyt 20 andre spillere. Det er bare tre slag opp til 10. plassen.

Hva skal vi forvente av vår beste amatørspiller? Ikke godt å si. Hans nivå er veldig bra, men de beste proffene er på et meget høyt nivå. Hovland klarte nesten cutten på PGA Touren i forrige uke. Det var slett ikke verst spill. I Australia har han rundt 100 proffer bak seg på listen. Det er helle rike så verst. Golf er en idrett hvor det ikke er så lett å slå seg helt til topps på kort tid. Det hører unntakene til. Men Viktor Hovland er på god vei. Han får mange muligheter framover. Det gjelder å forvalte disse på en bra måte. Han får med seg mye bra erfaring på veien når han komme rinn i de store turneringene gjennom sin seier i US Amateur. Vi gleder oss til fortsettelsen.Byeong Hun An, Korea, fra da han spilte Challenge Tour på Miklagard i 2014 og misset cutten med to slag. Foto. A. Ramnefjell

Byeong Hun An, Korea, leder på 67 slag. Han er en solid spiller og ble blant annet nr 2 i the Memorial Tournament i 2018. Da tapte han mot Bryson DeChambeau i play off på det andre ekstrahullet. Kyle Stanley var også med i dette omspillet.
 
LEADERBOARD

HJEMMESIDEViktor Hovland er i Australia denne uken

13.11 Australian Tour:
15. - 18. november:
Emirates Australian Open
The Lakes Golf Club Eastlakes
Her er Viktor Hovland med. Det er også Keegan Bradley.

Selvsagt kryr det av spillere fra Australia. Men det er også mange utlendinger med. Mikko Ilonen, FIN, Nicolas Colcearts, BEL, Matt Kuchar, USA, Brandt Snedeker, USA, Anirban Lahiri, India med flere. 

Dette var en større turnering for mange år siden, men den har tatt seg litt opp igjen etter at Tiger Woods ved noen anledninger ble kjøpt inn til startlisten for en del år tilbake.

LEADERBORAD

HJEMMESIDEHer finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon