Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

REISER

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

REISER

Tilbake til første side 

tilbake til Golfreiser

Louis Røren har igjen besøkt Argentina. Her er hans reiserapport.

Begeistring for ARGENTINA MED ERFARING OG GODE RÅD!
REISERAPPORT FRA GOLFTUR TIL ARGENTINA FEBRUAR 2004

SOM ET DIREKTE RESULTAT AV MIN GOLFREISE TIL ARGENTINA I APRIL 2003 MED PÅFØLGENDE REISERAPPORT (SE Argentina ) VET JEG AT MINST ET 20-TALLS NORSKE GOLFSPILLERE HAR BESØKT LANDET I LØPET AV INNEVÆRENDE VINTER.
SELV VAR JEG REISELEDER I EN GRUPPE PÅ 6, DE FLESTE FRA ONSØY GOLFKLUBB SISTE HALVDEL AV FEBRUAR I ÅR.

VAR MIN BEGEISTRING STOR ETTER FØRSTE BESØK, ER DEN ENNÅ STØRRE ETTER SISTE REISE.
FORRIGE GANG VAR JEG ALENE OG VISSTE LITE OM HVA SOM VENTET.
DENNE GANGEN VAR JEG BEDRE FORBEREDT, HADDE MEDREISENDE OG KONKURRERENDE SPILLERE SOM NYTTIG KORREKTIV TIL EGNE OPPFATNINGER SAMT AT DE VAR POSITIVE BIDRAGSYTERE TIL ET OPTIMALT OPPHOLD BÅDE GOLFMESSIG OG SOSIALT.
DET VAR OGSÅ INTERESSANT Å OBSERVERE DERES STADIG STIGENDE ENTUSIASME FOR OPPLEGGET, STANDARD PÅ FASILITETENE OG VARIASJON I TILBUDENE.
DERTIL FIKK JEG SELV TESTET UT NOK ENGANG NOEN AV DE BANENE JEG SPILTE FORRIGE GANG SAMT EN DEL NYE, INKLUDERT BANENE I EN NY REGION; MAR DEL PLATA.
DET JEG FANT VAR AT DE BANENE JEG SPILTE I FJOR HOLDT MINST LIKE HØY VEDLIKEHOLDSMESSIG STANDARD DENNE GANG, OG NOEN NYE BANER VAR OGSÅ FORTREFFELIGE. PRISNIVÅENE PÅ DET MESTE VAR TILNÆRMET UFORANDRET FRA I FJOR OG MENNESKENE OM MULIG ENNÅ MER IMØTEKOMMENDE.
DET ER OGSÅ BESNÆRENDE Å VITE AT I HENHOLD TIL PUBLISERTE RANKINGLISTER (NYLIG UTGAVE AV GOLF DIGEST) FREMDELES ER MANGE BANER AV ANGIVELIG TOPP STANDARD MAN ENNÅ IKKE HAR FÅTT SPILT, BÅDE I OG UTENFOR BUENOS AIRES.

REISEN
FORRIGE GANG REISTE JEG MED SAS/LUFTHANSA VIA FRANKFURT TIL BUENOS AIRES, OG DET FUNGERTE UTMERKET.
VI FULGTE SAMME LØSNING I ÅR MED AVREISE KL 19.10 TORSDAG AFTEN FRA GARDERMOEN OG RELATIVT TETT FORBINDELSE I FRANKFURT. DERFRA NON STOP TIL BUENOS AIRES HVOR VI LANDET KL 08.00 LOKAL TID (-4 TIMERS TIDSFORSKJELL).
BAGASJEN KOM MED, OG VI HADDE INGEN DISKUSJON OM EKSTRABETALING FOR GOLFBAGGENE VERKEN NEDOVER ELLER HJEM IGJEN. DOG BLE VI AVKREVD BETALING FOR OVERVEKT (UTOVER 20 KG) PÅ INNENLANDSFLYGNINGENE I ARGENTINA, MEN CA. KR 5,- PER KILO OVERVEKT KUNNE VI LEVE MED.

GOLFEN
DA ROMMENE VÅRE PÅ HOTELLET IKKE VAR KLARE VED ANKOMST, DRO VI LIKE GODT DIREKTE TIL GOLFBANEN FOR VÅR FØRSTE RUNDE (FREDAG FORMIDDAG).
VI VAR BOOKET FOR UTSLAG PÅ ETTERMIDDAGEN, MEN HADDE INGEN PROBLEMER MED Å FÅ FREMSKYNDET DETTE PÅ OLIVOS GOLF CLUB.
BANEN DATERER SEG TILBAKE TIL 1920 ÅRENE OG ER EN VAKKER ENGELSK TYPE PARKBANE OG HAR I MANGE ÅR VÆRT RANKET SOM ARGENTINAS BESTE BANE.
DENNE SPILTE VI OGSÅ PÅ VÅR SISTE DAG, OG MAN SKAL VÆRE UHYRE KRITISK FOR Å FINNE NOE NEGATIVT Å SI OM BANEN OG DENS BESKAFFENHET.

KVELDENS MIDDAG BLE INNTATT PÅ ET AV BYENS BEDRE STEAK-HOUSES OG ETTER INNTAK AV STEDETS UTSØKTE INDREFILET (TIL KR 180,- FOR 6 PERSONER) BLE DET VANSKELIG FOR MEG Å FRAHOLDE DE ANDRE FRA Å GÅ TILBAKE DIT HVER KVELD DERETTER.
JEG TROR VI ALLE SOV TUNGT OG GODT DEN FØRSTE NATTEN.

NESTE DAG (LØRDAG) VAR I UTGANGSPUNKTET GOLFFRI. DELS FORDI DET I HELGENE ER VANSKELIG Å FÅ STARTTIDER PÅ BANENE I BUENOS AIRES SOM ALLE JO ER PRIVATE, OG DELS FORDI JEG ØNSKET AT DE ANDRE I GRUPPEN SKULLE FÅ SE OG OPPLEVE LITT ANNET ENN GOLF.

VI SPASERTE DERFOR RUNDT I BYEN, BLANT ANNET I DET GAMLE HAVNEOMRÅDET PUERTO MADERO SOM NÅ ER GJORT OM TIL DET LOKALE AKER BRYGGE.
GUTTA HADDE IMIDLERTID ALLEREDE VED FROKOSTEN FÅTT GOLFBLOD PÅ TANN OG ØNSKET EN RUNDE OGSÅ DENNE DAGEN. DETTE BLE DERFOR I ALL HAST ARRANGERT VIA HOTELLET FOR UTSLAG PÅ ETTERMIDDAGEN.
BEKLAGELIGVIS BLE DETTE EN SKUFFELSE DA BANEN VI SLAPP TIL PÅ PACHECO GOLF CLUB VAR I RELATIVT DÅRLIG FORFATNING.
BANEN VAR TYDELIG UNDER OMARBEIDELSE (BL.A. MED FLERE PROVISORISKE GREENER), MEN MED EN FLOTT DESIGN, NYTT KLUBBHUS UNDER FERDIGSTILLELSE OG FULLFØRT OPPGRADERING VIL BANEN BLI AV GOD STANDARD.

OM KVELDEN VAR VI PÅ ET MEKTIG UNDERHOLDENDE DINNER/TANGO SHOW, OG JEG INSISTERER PÅ AT ALLE SOM BESØKER ARGENTINA/BUENOS AIRES FÅR MED SEG ET SLIKT SHOW PÅ ET ANERKJENT STED.
FORØVRIG KAN TANGOOPPVISNING OPPLEVES PÅ GATEN, PÅ SHOPPINGSENTRA OG HOTELLENE, MEN DET ER VERDT Å GÅ PÅ DE PROFFE STEDENE.

SØNDAGEN HADDE JEG LAGT OPP MED EN GOLFFRI GUIDET TUR AV BYEN HVOR VEL HØYDEPUNKTET BLE BESØKET I BYDELEN BOCA (HAVNE-BYDELEN) OG HJEMSTEDET TIL FOTBALLKLUBBEN BOCA JUNIORS DER MARADONA I SIN TID REGJERTE.
ET FARGERIKT OG SPENNENDE OMRÅDE.
ETTER SIGHTSEEINGEN TILBRAGTE VI EN LAAANG LUNSJ I SAN TELMO, BYDELEN SOM HVER SØNDAG OMDANNES TIL ET ENORMT ANTIKK/LOPPEMARKET.
SENERE PÅ ETTERMIDDAGEN VAR VI TILBAKE I BYDELEN BOCA FOR Å SE ÅPNINGSKAMPEN PÅ ELITE FOTBALLSERIEN I ARGENTINA - EN STOR OPPLEVELSE, SPESIELT HVA GJELDER PUBLIKUM (CA. 60.000 GÆÆRNE TILHENGERE) OG DEN ATMOSFÆREN DISSE SKAPTE RUNDT KAMPEN!

KVELDENS MIDDAG BLE INNTATT PÅ "VÅRT" STEAKHOUSE DER VI HADDE AVTALT Å MØTE EN ANNEN GRUPPE GOLFSPILLERE FRA ONSØY SOM TIDLIGERE I UKEN HADDE VÆRT I MAR DEL PLATA.

MANDAGER ER NORMALT ALLE BANENE I BUENOS AIRES STENGT FOR SPILL.
DET FORELØPIGE UNNTAKET ER ORQUIDEA GOLF CLUB SOM LIGGER RELATIVT LANGT UTENFOR SENTRUM (CA 50 MINUTTER) OG UTE PÅ “LANDET”. DER HADDE VI SELVSAGT BOOKET, OG VAR VEL DE ENESTE SOM SPILTE DER DENNE DAGEN.
KLUBBHUSET VAR BESKJEDENT, MEN DET VAR IKKE BANEN, SOM FOR UNDERTEGNEDE BLE EN POSITIV OVERRASKELSE. DETTE TIL TROSS FOR 4 BALLER I VANNET ALLEREDE PÅ FØRSTE HULLET!
BANEN ER AMERIKANSK TYPE ÅPEN PARKBANE MED TILDELS MANGE VANNHINDRE, ONDULERTE FAIRWAYS OG GREENER.
HER OPPLEVDE VI REGN/TORDENVÆR SOM ENESTE GANG PÅ HELE TUREN, MEN DE FLESTE AV OSS FULLFØRTE RUNDEN.
VI FIKK HER SELSKAP AV 2 ANDRE MANNLIGE ØSTFOLDINGER SOM SAMMEN MED SINE KONER HADDE TILBRAGT 3 UKER ALLEREDE I ARGENTINA OG VAR VELDIG BEGEISTRET FOR OPPHOLDET ETTER BLANT ANNET EN UKES OPPHOLD I VINDISTRIKTET MENDOZA.

TIRSDAG VAR DAGEN FOR SPILL PÅ MIN FAVORITTBANE FRA FORRIGE TUR NEMLIG PILAR GOLF CLUB.
27 HULL AMERIKANSK PARKBANE TYPE MED MASSE VANN, ENORME OG MANGE BUNKRE OG STORE ONDULERTE GREENER.
DENNE DAGEN VAR DER 17 NORDMENN OG 2 ARGENTINERE SOM SPILTE.
JEG TROR DE ØVRIGE BLE LIKE BEGEISTRET SOM MEG OVER BANEN. OG KANSKJE IKKE MINST VED AT VI FIKK SPILLE 2 X 18 HULL HVER MED HVER VÅR BIL FOR KR 250,-!
SAMME ARRANGEMENT BLE GJENTATT UKEN ETTER.

ONSDAG SPILTE VI PÅ SAN ISIDRO GOLF CLUB SOM LIGGER NOE NÆRMERE SENTRUM (25/30 MINUTTER ).
DENNE BANEN ER MEGET LIK OLIVOS, ENGELSK TYPE PARKBANE MED YPPERLIGE GREENER OG MASSE TRÆR HVOR MAN MÅ VÆRE GANSKE SÅ STRATEGISK FOR Å LYKKES MED SCOREN.
FLERE I GRUPPEN VALGTE I ETTERTID DENNE BANEN SOM SIN FAVORITTBANE.

TORSDAG VAR VI PÅ NABOBANEN (OMTRENT RETT OVER VEIEN FRA SAN ISIDRO-BANEN) JOCKEY CLUB (BLUE COURSE).
JOCKEY CLUB ER PRESTIGE KLUBBEN I BUENOS AIRES HVILKET GJENSPEILES I DET ENORME, GAMLE KLUBBHUSET.
ANLEGGET HAR 2 X 18 HULLS SLØYFER HVORAV DEN ENE ER FORBEHOLDT MEDLEMMENE, DETS GJESTER OG STØRRE TURNERINGER.
DEN ANDRE SOM VI FIKK SPILLE BLE EGENTLIG LITT NEDTUR ETTER FORVENTNINGENE DA DEN FREMSTOD SOM RELATIVT TRANG OG MED NOE “ROTETE” LAYOUT, DOG I UTMERKET STAND.
MEN BEDØMMELSEN VAR KLAR; NABOBANEN SAN ISIDRO VAR BEDRE!MAR DEL PLATA
SENERE SAMME DAG (TORSDAG) FLØY VI SÅ TIL MAR DEL PLATA, EN DRØY HALVTIMES FLYTUR.
MAR DEL PLATA ER ARGENTINA’S STØRSTE BADEBY PÅ STØRRELSE MED OSLO (CA. 600.000 FASTE INNBYGGERE), 5 MILLIONER BESØKENDE I ÅRET HVORAV 3 MILLIONER I HØYSESONGEN FRA MID DESEMBER/UT FEBRUAR (DA DET ER SKOLEFERIE I ARGENTINA).
HER FINNES BLANT ANNET ARGENTINAS ENESTE CASINO SOM TAR MINST 3000 MENNESKER (SOM EN DELTAGER I GRUPPEN SA; JEG HAR ALDRI SETT SÅ MANGE MENNESKER NOEN GANG PÅ HJEMMEKAMPENE TIL STJERNEN (FREDRIKSTADS ISHOCKEY LAG) - DET ER VIKTIG Å KUNNE RELATERE!
NÅR VI SÅ HÅNDLAGET TIL CROUPIERENE BESTEMTE VI OSS FRA Å AVSTÅ Å SPILLE.

I MAR DEL PLATA FINNES OGSÅ NOEN AV DE ELDSTE OG BESTE GOLFBANENE I ARGENTINA, BLANT ANNET EN HERLIG LINKSBANE MAR DEL PLATA GOLF CLUB. DENNE BANEN BLE ÅPNET I ÅR 1900 OG LIGGER NÅ "MIDT" I BYEN I EN SKRÅNING NED MOT HAVNEN. BANEN BENEVNES OFTE SOM "THE CATHEDRAL OF SOUTH AMERICAN GOLF" OG ER AV GOLF DIGEST RANKET SOM DEN 4. BESTE I ARGENTINA.
VI SPILTE DEN SISTE DAGEN VI VAR DER I STRÅLENDE SOL OG VINDSTILLE - NOEN AV OSS SPILTE FAKTISK 9 HULL EKSTRA TIL EN MINIMAL KOSTNAD.
FOR DE LINKS-FRELSTE MÅ DETTE VÆRE NÆR DRØMMEN!

FØRSTE DAGEN SPILTE VI IMIDLERTID EN ANNEN BANE LOS ACANTILADOS GOLF CLUB SOM LÅ LIKE UTENFOR BYEN.
BANEN ER FRA 1961 OG ER EN SKOGS/PARKBANE.
MEGET BRA LAYOUT OG GREENER I NOE ONDULERT TERRENG. FAIRWAYENE VAR KANSKJE LITT RUFSETE GRUNNET EN TØRR SOMMERSESONG, MEN DE FLESTE I GRUPPEN VAR BEGEISTRET FOR BANEN.
DETTE TIL TROSS FOR AT VI HER OPPLEVDE VI LITT "TYPISK" MARDELPLATA-VÆR. DET REGNET MINST 30 GANGER I LØPET AV RUNDEN MEN ALDRI LENGER ENN 15 SEKUNDER OM GANGEN. VI RAKK KNAPT Å DRA OPP PARAPLYEN FØR REGNET VAR HOLDT OPP!
.

DAGEN ETTER VAR DET MIRAMAR LINKS SIN TUR.
DETTE ER EN TYPISK LINKSBANE BELIGGENDE VED HAVET CA. 6 MIL FRA MAR DEL PLATA.
BANEN ÅPNET I 1927 OG MAN KAN VEL SI AT DEN BÆRER PREG AV DET. DET VIL SI AT GREENENE VAR UTMERKETE. FAIRWAYS OG ROUGHEN VAR IMIDLERTID SOM UTTØRKET INNMARK OG INNTØRKET UTMARK RESPEKTIVE MEN JEG FORMODER AT DET VAR UNDER SLIKE FORHOLD MAN SPILTE FØR VANNINGSANLEGGENES TID? TILSTANDEN TIL TROSS HADDE VI EN FLOTT RUNDE I TIL DELS STERK VIND FRA DET ÅPNE HAVET OG IKKE MINST EN GOD OG HYGGELIG LUNSJ MED VÅRT VERTSKAP I KLUBBHUSET ETTERPÅ.

SØNDAGEN VAR VI INVITERT TIL VÅR LOKALE OPERATØRS HJEMMEBANE SIERRA DE LOS PADRES.
DENNE BANEN LIGGER 5 MIL UTENFOR BYEN, INNENLANDS I DET ENESTE “FJELLETE” OMRÅDET SÅ LANGT ØYET KAN SE.
HER BLE VI INVITERT TIL Å VÆRE MED PÅ EN STØRRE LOKAL TURNERING, OG BLE VED ANKOMST MØTT AV KLUBBENS PRESIDENT OG HEADPRO (SOM VISSTNOK VAR EN AV ARGENTINA’S SPILLER STØRRELSER FOR EN GOD DEL ÅR SIDEN OG SOM OVERRAKTE MEG SOM GRUPPE LEDER ET BRODERT KLUBB EMBLEM).
VI BLE OGSÅ INVITERT TIL BANKETTEN OG PREMIEUTDELINGEN SENERE PÅ KVELDEN. DENNE BLE HOLDT PÅ EN AV BYENS BEDRE RESTAURANTER OG VAR EN GANSKE SÅ SPESIELL OG LANGDRYG AFFÆRE. MEN VI BLE SOM LOS NORUEGOS SPESIELT HYLLET I PRESIDENTENS TALE - SELV OM INGEN AV OSS KOM TIL PREMIEBORDET.
BANEN VAR GANSKE KUPERT, I UTMERKET STAND OG BLE EN MEGET TRIVELIG SPILLEOPPLEVELSE.

DET MEST SPESIELLE DENNE DAGEN VAR IMIDLERTID AT VI ETTER RUNDEN VAR INVITERT PÅ “FARMEN” TIL VÅR OPERATØRS FAMILIE. FARMEN LÅ LIKE I NÆRHETEN AV BANEN OG HER MØTES FAMILIEN OG VENNER HVER SØNDAG TIL STOR LUNSJ MED GRILL OG VIN OG HYGGE.
VI BLE DER MØTT AV 3 GENERASJONER FRA BESTEMOR TIL BARNEBARN, 12 I TALLET, MED SVÆR ÅPEN GRILL OG LANGBORD MED KOMFORTABEL PLASS TIL OVER 20 PERSONER!
IKKE HUSKER JEG HVOR LENGE MÅLTIDET TOK MEN LENGE BLE DET OG GODT VAR DET. VI BLE SERVERT UTMERKET GRILLET KJØTT, KYLLING, BLODPØLSER, HJEMBAKT BRØD OG KAKER, OSTER, DESSERTER, RØDVIN, HVITVIN OG GUD VITE HVA. ET OVERDÅDIG MÅLTID BÅDE I MENGDE OG IKKE MINST GJESTFRIHET!
DET VAR FLERE ENN MEG SOM BLE RØRT OVER DENNE OPPLEVELSEN, IKKE MINST VERTSKAPET NÅR DE SÅ HVILKEN PRIS VI SATTE PÅ DEN.
DEN OBLIGATORISKE MIDDAGEN PÅ BANKETTEN OM KVELDEN/NATTEN BLE RETURNERT TILNÆRMET URØRT!

DAGEN ETTER VAR DET ALTSÅ VI SPILTE PÅ GOLF CLUB MAR DEL PLATA SOM OMTALT OVENFOR.

DET VAR MED ET VISST VEMOD VI FORLOT MAR DEL PLATA OM KVELDEN FOR Å RETURNERE TIL BUENOS AIRES. MEN VISSHETEN OM FLERE FLOTTE GOLFOPPLEVELSER I DE PÅFØLGENDE DAGENE GJORDE AVREISEN NOE LETTERE.

TIRSDAGEN VAR VI ALTSÅ TILBAKE I BUENOS AIRES OG HADDE BOOKET GOLF PÅ HIGHLAND PARK.
BANEN VISTE SEG Å VÆRE MEGET BRA, CA. 35 MINUTTERS KJØRETUR FRA SENTRUM.
DOG FIKK VI SPILLE KUN 9 AV BANENS 18 HULL DA DE ARBEIDET MED GREENBUNKRENE PÅ SISTE SLØYFEN. DISSE 9 GIKK VI IMIDLERTID 2 GANGER OG DET VAR OVERHODET IKKE PRESS PÅ BANEN SELV OM DEN LIGGER MIDT I ET EKSKLUSIVT BOLIGOMRÅDE (SOM MANGE AV BANENE GJØR).
BANEN VAR VEL DESIGNET, GODT VEDLIKEHOLDT MED FLOTTE GREENER. ANBEFALES.

ONSDAGEN VAR DET IGJEN 36 HULL PÅ PILAR GOLF CLUB OG PÅ TORSDAG ETTERMIDDAG OLIVOS GOLF CLUB (BEGGE BANENE OMTALT OVENFOR).
BEGGE SUPERBE BANER - OG DA HADDE VI FAKTISK FÅTT NOK!

VI SKULLE RETURNERE TIL NORGE PÅ ETTERMIDDAGEN DAGEN ETTER OG HADDE BOOKET STARTID PÅ EN BANE LIKE VED FLYPLASSEN PÅ FORMIDDAGEN.
MEN ETTER EN KJEMPEFIN RUNDE PÅ OLIVOS NEST SISTE DAGEN BLE VI ALLE ENIGE OM AT NOK VAR NOK.
DERTIL RISIKERTE VI Å MÅTTE AVSLUTTE PÅ EN MINDRE BRA BANE, NOE VI IKKE ØNSKET.
DET BLE DERFOR BESLUTTET OVER GIN-TONIC'EN PÅ OLIVOS Å KANSELLERE GOLFEN DAGEN ETTER!.

SISTE DAGEN BLE DERFOR BRUKT TIL AVSLAPNING, LITT SHOPPING OG SIGHT SEEING I COLON TEATRO SOM ER ETT AV VERDENS 4 MEST ANERKJENTE OPERABYGG OG SNART FEIRER SITT 100 ÅRS JUBILEUM. ET IMPONERENDE FLOTT BYGG MED EN KAPASITET PÅ 3000 I HOVEDSALEN OVER 7 LOSJEETASJER!
OPERASESONGEN BEGYNNER IMIDLERTID FØRST I MIDTEN AV APRIL OG GÅR UT DESEMBER, SÅ DET BLE MED SIGHT SEEINGEN DENNE GANG.

PLANLEGGINGEN FOR NESTE TUR ER ALLEREDE I GANG.

NOEN RÅD

GOLF
DE BESTE BANENE I ARGENTINA HOLDER MEGET HØY KLASSE I ALLE HENSEENDER.
KOSTNADENE FOR GREENFEE, HOTELLER ETC ER GENERELT MEGET LAVE (LITT AVHENGIG AV SESONGEN - HØYSESONGEN ER FRA 20.12. TIL 28.2.)
ALLE BANENE HAR TILGJENGELIGE CADDIER, MEN DE ER IKKE OBLIGATORISKE Å BRUKE. DOG KAN DET VÆRE LURT Å HA I HVERT FALL EN CADDY I HVER BALL - DE ER DYKTIGE TIL Å LESE GREENENE OG GI SMARTE RÅD - MEN SNAKKER BARE SPANSK!
GOLFTRALLENE ER DÅRLIGE, HVIS I DET HELE TATT TILGJENGELIGE. TA DERFOR MED EGEN BÆREBAG DERSOM MAN IKKE VIL BRUKE CADDY.
PROSHOPPENE HAR GENERELT DÅRLIG UTVALG I DET MESTE SÅ BRING OGSÅ EGET UTSTYR.
PILAR ER DEN ENESTE BANEN (AV DE OVENFOR OMTALTE) HVOR MAN MÅ BRUKE BIL. HER ER INGEN CADDIER OG MAN FÅR EN BIL HVER OM MAN ØNSKER.
.

STEDER Å BESØKE
AVHENGIG AV REISENS LENGDE BØR MAN BESØKE OGSÅ ANDRE STEDER ENN BAR BUENOS AIRES (SELV OM DET HER ER MANGE OG GODE NOK BANER TIL Å SPILLE EN HEL MÅNED UTEN Å SPILLE SAMME BANE 2 GANGER). MAR DEL PLATA OG CORDOBA ER 2 ALTERNATIVER HVOR DET OGSÅ ER FLOTTE BANER. MENDOZA ET ANNET. MENDOZA ER VINHOVEDSTADEN SÅ HER KAN MAN GJØRE HYGGELIGE KOMBINASJONER. BARILOCHE I PATAGONIA BØR OGSÅ VURDERES DA DER SKAL VÆRE VELDIG VAKKERT (NORSK VESTLANDS NATUR!) MEN OGSÅ MED 2 ANGIVELIG PRAKTFULLE GOLF ANLEGG.

REISEOPPLEGG
FOR Å FÅ BEST MULIG UTBYTTE AV TUREN BØR MAN KUNNE ET VISST MINIMUM AV SPANSK. MAN BØR VIDERE ALLIERE SEG MED EN PROFESJONELL OPERATØR BÅDE FOR HOTELL OG BANEARRANGEMENTER SAMT TRANSPORT SOM MAN ER HELT AVHENGIG AV DA DET ER FRARÅDELIG Å KJØRE BIL SELV I ARGENTINA.
VI BRUKTE DELS WWW.MAGELLANTOURS HJEMME SAMT WWW.KALLPATOUR.COM FOR DE LOKALE ARRANGEMENTER OG HADDE UVURDERLIG UTBYTTE AV DET. JEG HAR HØRT OM ANDRE SOM HAR FORSØKT SEG TIL DELS PÅ EGEN HÅND MED STERKT VEKSLENDE HELL.

VALUTA
LOKALVALUTAEN ER PESO (BENEVNES $ SOM IKKE MÅ FORVEKSLES MED US$). PESOEN HAR DET SISTE ÅRET HAR STÅTT I CA. 2.90 TIL 1 US$.
Å BRUKE US$ GÅR IMIDLERTID UTMERKET OG MAN KAN OPPLEVE Å FÅ MEGET HYGGELIGE VEKSLINGSKURSER I ENKELTE BUTIKKER
(OPPTIL 3.30) VED Å BETALE I US$.

SHOPPING
PRISENE I ARGENTINA AV DET MESTE LIGGER PÅ 20/30% AV DE NORSKE.
SELV INTERNASJONALE MERKEVARER SOM POLO, HILFIGER, LACOSTE ETC KOSTER GODT UNDER HALVPARTEN AV PRISENE HER HJEMME.
DET ER DERFOR ET VELMENT RÅD Å TA MED MINST MULIG NÅR MAN REISER DET - MAN BLIR FRISTET TIL Å HANDLE ENTEN MAN TRENGER DET ELLER EI.

INTERNET/TELEFON/t\TV
VANLIG NORSK MOBIL FUNGERER IKKE, MAN TRENGER 3-BÅNDS, ELLER MAN KAN LEIE LOKALT.
INTERNETT TILGANG FINNES PÅ DE FLESTE HOTELLER OG ER GRATIS.
ER MAN UTE FINNES MANGE INTERNETT KAFEER/STEDER OG DET KOSTER CA. KR.2,- FOR EN HALVTIME.
DET ER FLUST MED TV KANALER AV ALLE SLAG INKLUDERT EN MENGDE SPORTSKANALER SAMT CNN OG BBC WORLD PÅ ENGELSK.

SPISE UTE
DET KRYR AV RESTAURANTER/SPISESTEDER OVER ALT. HER FÅR MAN SPIST SEG METT OG DRUKKET GODT FOR 30/40 KRONER OM MAN VIL.
PÅ DE BEDRE BIFF/GRILL RESTAURANTENE SLIPPER MAN ENKELT UNNA MED KR 100,- PER KUVERT INKLUDERT GODE VINER.
VÅR SISTE AFTEN I BUENOS AIRES BLE TILBRAGT PÅ BYENS ANTATT BESTE BIFF RESTAURANT I PUERTO MADERO/AKER BRYGGE. HER SATT VI UTE PÅ BRYGGEN I 23C VARME TIL MIDNATT MED FLOTT UTSIKT MOT DE GAMLE DOKKENE. OPPDEKNINGEN VAR MAKELØS , SERVICEN OG SMÅRETTENE LIKEDAN. MED FORRETTER OG HOVEDRETTER PÅ ØVERSTE HYLLE, VINER FRA ET GODT SKIKT, DESSERTER, KAFFE, IRSKE/FRANSKE VARER DERTIL KLARTE VI Å KOMME OPP I EN KUVERTPRIS PÅ CA. KR. 230,- PER PERSON!!
DET VAR EN VEL BELÅTEN GJENG SOM TIL SLUTT BLE GELEIDET UT SOM DE SISTE GJESTENE, SÅ DA MÅ DET HA VÆRT SENT!

AVSLUTNING
UTENLANDSKE GOLFERE I ARGENTINA ER FREMDELES EN RELATIV NOVELITET, MEN ER ABSOLUTT ØKENDE. ARGENTINERNE SELV HAR IMIDLERTID MANGLENDE KUNNSKAP OM GOLF ANDRE STEDER, HVILKET KAN ILLUSTRERES MED FØLGENDE ANEKDOTE;
VÅR GRUPPE SPISTE MIDDAG SISTE AFTEN MED SJEFEN FOR VÅR OPERATØR KALLPATOUR. HAN VAR NATURLIG NOK OPPTATT AV VÅRE INNTRYKK AV ALT OG ALLE, OG UTPÅ KVELDEN SPURTE HAN SÅ DIREKTE; OM DET VAR NOEN AV DE BANENE VI HADDE SPILT SOM KUNNE MÅLE SEG MED DE NORSKE?
DET VAR ENKELT Å KUNNE GLEDE HAM MED AT VI HAR INGEN BANER I NORGE SOM KAN MÅLE SEG MED DE BESTE BANENE I ARGENTINA.
SELV GREENENE PÅ MIKLAGARD VILLE IKKE HA UTMERKET SEG I ARGENTINA!


KONTAKT GJERNE SKRIBENTEN FOR YTTERLIGERE RÅD/INFORMASJON ON ØNSKELIG.

LOUIS RØREN
MOBIL 90924610
LO-ROER@ONLINE.NO


tilbake til Golfreiser

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no