Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

REISER

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

REISER

Tilbake til første side
tilbake til Golfreiser

Arild Krag ble inspirert av Louis Røren og besøkte Argentina. Her er hans reiserapport.

26.03
Mer Argentina
Golfsiden var i Argentina i 1999. Et fantastisk golfland. Nå har både Louis Røren og Arild Krag med mange flere nordmenn fått øynene opp for dette fantastiske golflandet.
Her er Arild Krags reiserapport - til inspirasjon og glede:

(For andre rapporter om Argentina - SE Argentina )

Etter å ha lest Louis Røren’s innlegg her på golfsiden.com om Argentina bestemte Arne Salvesen, Jon Mathis Hetta, Ketil Sunde og Arild Krag seg for å sette kursen mot Sør-Amerika i slutten av februar. Turen gikk med KLM fra Stavanger via Amsterdam og Sao Paulo, og 23 timer senere landet vi på den internasjonale flyplassen utenfor Buenos Aires. Klokken var da 01.30 lokal tid, 4 timer bak Norge. Vi ble hentet av den Argentinske turoperatøren vi hadde valgt å bruke, og kjørt til vårt hotell som lå midt i byen. Endelig litt søvn!

Severdigheter
Søndagen var satt av til en liten rundtur til de mest kjente severdigheter i Buenos Aires, som det gamle president palasset ”Casa Rosada” der Eva Peron stod på balkongen og talte til folket, markedet i bydelen San Telmo, den fargerike bydelen ”La Boca”, Recoleta kirkegården der Eva Peron var gravlagt og flere andre steder. Heldigvis startet ikke denne rundturen før litt utpå dagen, så vi fikk sove ut.

Morgenrunde
Ketil og Arne klarte ikke å vente til mandagen, så de tok seg en morgenrunde på den nærmeste golfbanen Los Palermos som lå i en av de mange parkene i og rundt Buenos Aires.


Uruguay
Den første planlagte golfrunden var på en av Sør-Amerikas fineste baner i Uruguay dagen etter ankomst. Vi tok hurtigbåten fra havna i Buenos Aires over elven ”Rio de la Plata”, og ble hentet på havna i byen Colonia i Uruguay av en minibuss fra golfbanen. Det som møtte oss på Four Seasons Golf Club & Resort var en fantastisk golfbane med utrolige fairwayer, tette greener og vakre omgivelser. Det var en åpen bane med mange vannhinder. Strålende sol, 28 varmegrader og det at vi nesten var alene på banen, trakk heller ikke ned. Den amerikanske banearkitekten var til stede i klubbhuset og ønsket oss god tur. Vi klarte 27 hull før vi måtte sette kursen tilbake til Argentina.

Buenos Aires
De neste dagene spilte vi på forskjellige baner rundt Buenos Aires, og hver eneste en av dem, var en opplevelse å spille på. Et lite hakk foran de andre var kanskje den gamle ærverdige banen Jockey Club fra 1928, med hundrevis av forskjellige eksotiske trær og et enormt klubbhus i gammel engelsk stil. Her var det obligatorisk med caddie. Ellers spilte vi Martindale, Olivos og Highland Park. På de fleste banene holdt det med å ha med en caddie som skulle geleide oss rundt.

Andesfjellene
Så reiste vi med fly til byen Mendoza mot grensen til Chile og Andesfjellene. Byen er spesielt kjent for sine mange vingårder, og regnes som Argentinas viktigste vindistrikt. Her ble det golf på banene Andinos, en gammel 9-hulls bane i byens største park, og Mendoza Club de Campo, byens eneste 18-hulls bane. Det var disse to banene som fantes i området. Kvaliteten var også her utrolig bra. Ellers tok vi oss en omvisning med prøvesmaking og påfølgende grillmiddag på en av de mange vingårdene utenfor byen. Dette er et must hvis man er i Mendoza. En av dagene valgte vi å ta en dagstur opp i Andesfjellene til grensen mellom Chile og Argentina. Dette ble en interessant tur, med storslått natur, mektige fjell og litt historiske fakta om området. I dag er det en lang tunnel mellom de to land, men vi tok den gamle ruten over fjellet, og stoppet ved den gamle grenseposten på ca.4000 meters høyde. Luften her var merkbart tynnere, og det var vanskelig å trekke pusten skikkelig. Vi merket også litt svimmelhet. Flott utsikt!

Fra Mendoza gikk turen til byen Puerto Iguazu, på grensen til Brasil og Paraguay. Dette var absolutt turens visuelle høydepunkt! Her befinner et av verdens mest spektakulære fossefall seg. Iguazu Falls består av 275 individuelle fosser i alle størrelser, fra de små sildrende som renner ut ifra den omkringliggende jungelen, til den mektige ”Djevelens gap”, med enorme vannmasser. Vi hadde lest om disse fallene, men ingenting kunne virkelig beskrive det som møtte oss når vi var der selv. Små gangbruer ut i selve fallene gjorde at vi kom utrolig tett innpå vannet, og fikk mulighet til å betrakte området fra flere forskjellige utsiktsplasser både på Argentinsk og Brasiliansk side. Et stykke ned i fra fossene gikk vi ombord i motoriserte gummibåter, og satte kursen oppover strykene mot de fallende vannmassene. Det ble en søkkvåt opplevelse da båtene kjørte helt oppunder noen av de større fossene før de drev tilbake. Dette gjorde de tre ganger, bare i tilfelle noen ikke ble gjennomvåte de første gangene. Vi fikk også tid til et par runder golf her oppe. Første runden tok vi i Paraguay, utenfor en av verdens mest beryktede byer Ciudad del Este. Byen er kjent som base for smugling av våpen og narkotika utført av geriljabander. Snittet er 200 mord pr. år. Absolutt ikke anbefalt å oppholde seg der etter solen har gått ned. Vi bestemte oss for å ta en Argentinsk taxi de 4 milene det var fra hotellet i Argentina, og fikk samme bil til å hente oss etter runden. Taxi i Argentina er enormt billig, så det ble ikke mye vi måtte ut med. Banen vi spilte het Parana Golf Club, og var en flott bane å se til, men standarden var litt lavere enn vi var blitt vant til. Særlig fairwayene var dårlige. Greenene var ok, men mye tregere, og med en annen type gress. Dette var også den første banen med store høydeforskjeller. Dette var også en privat klubb inne på et privat boligområde. Dagen før vi dro tilbake til Buenos Aires spilte vi en bane i Brasil, og denne var omtrent samme kvalitet som den Paraguay. Omgivelsene var som ellers, veldig flotte, med palmer, kunstige vannhinder og et rikt fugleliv. Her var det forholdsvis åpent, og en av få baner med golfbil utleie.

Så var vi tilbake i Buenos Aires.
Vi trodde vi hadde spilt på noen av byens beste og fineste baner, men det skulle vise seg å være feil. Nest siste dag ble vi hentet i minibuss av sjåføren fra Patagonia Golf og kjørt 45 minutt nordvestover fra byen. Her ankom vi den private 27-hulls banen Pilar Golf Club. Utenfor det 500 kvadratmeter store klubbhuset, stod det linet opp fire golfbiler klargjort for oss. Disse var inkludert i prisen, så det var bare å snøre på seg golfsko, spenne fast golfbagen og kjøre til første teested. Banen var et uforglemmelig syn. Utrolig flott, med om mulig enda bedre kvalitet på greener og fairways enn Four Seasons i Uruguay. Igjen var vi alene på banen! Tror faktisk ikke vi trengte å rope ”FORE
” en eneste gang under hele turen. Og det var ikke fordi vi holdt oss på riktig fairway hele tiden..!
Patagonia Golf hadde på forhånd ordnet med booking, betaling av hotell, transport, innenriksflygninger, starttider og diverse utflukter. Folk snakket generelt veldig dårlig engelsk i landet, så det var greit å ha noen som hadde ordnet alt for oss på forhånd. Prisnivået var veldig lavt, og en golftur til Argentina kan absolutt anbefales. Alt i alt hadde vi 14 dager med strålende sol, mange flotte opplevelser og golf på utrolige baner.

Vi fire som reiste har vår hjemmeklubb på Solastranden Golfbane, Sandnes & Sola Golfklubb.
Jeg vil rette en stor takk til Louis Røren for sin reisebeskrivelse fra i fjor, som satte oss på ideen om en tur til Argentina. Ser han har vært en tur i år også.

For mer informasjon om landet, viser jeg til Rørens artikler på http://www.golfsiden.com/reiser.html
Bilder fra turen : http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/sagk_elite/my_photos
Patagonia Golf : http://www.patagoniagolf.com

Arild Krag

tilbake til Golfreiser

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no