Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           Golfreiser

Afrika byr på rike golfopplevelser

19.04 Drømmetur til Afrika?
Med både golf, safari og mye annet
Golf i Afrika er spennende. Men nordmenn på golfferie kan oppleve mye annet enn golf også. I denne artikkelen kan du lese om en tur som kan komme til å gi mange gode minner for livet. En del mer enn bare golf. Kanskje en tur som passer for deg?

Byråansvarlig Sidsel Line Nyquist Langmyhr tror at denne turen kommer til å bli meget populær og temmelig raskt bli utsolgt.

Turen
Afrika er kjent for sine løver og elefanter, for sin villmark og naturressurser. Å dra på safari i Afrika har mange drømt om – og stadig flere gjør sine drømmer til virkelighet.

Men Afrika er langt mer. For enkelte har Afrika blitt reisemålet for store golfopplevelser. Mange har besøkt Sør-Afrika og opplevd kombinasjonen av kultur og natur, ispedd solrike og utfordrende timer på golfbanen. Men det er lenger nord at golfentusiastene virkelig får prøvd seg.

Zimbabwe
Zimbabwe, landet nord for Sør-Afrika, var og er et mekka for golfspillere. I dette fantastiske landet, kalt Afrikas juvel, bygde engelskmennene under kolonitiden en rekke golfbaner. Bare i Harare, hovedstaden i landet, er det mer enn 15 golfbaner. Alle etablert før frigjøringen i 1980. I fantastiske naturskjønne omgivelser ligger 18-hulls baner på rekke og rad, og bare venter på at langt flere enn i dag skal ta de i bruk. På grunn av politiske uroligheter har turister og utenlandske golfspiller holdt seg vekk fra Zimbabwe de siste årene. Men nå er det ikke lenger noe problem å være turist. Det gjestfrie folket tar i mot med åpne armer og tilrettelegger gode og unike opplevelser. Også når det gjelder golf. Banene er gode, og det er billig å spille.

”Royal Golf Club” i hovedstaden er klassikeren. Den ligger i gåavstand fra sentrum, og prydes av store Msasa trær og blomster.

Vegg i vegg med banen ligger både ”Statehouse” – presidentboligen, og den norske ambassaden. ”Chapman” og ”Borrowdale Bruck” er andre kjente baner i Harare. Det blir trolig muligheter til å spille på begge banene.

Helt øst i Zimbabwe, kun tre timers kjøring fra hovedstaden, ligger kanskje kontinentets beste og mest utfordrende golfbane. I Vumba, et fjellmassiv på grensa mot Mosambik, ligger ”Leopard Rock”. Et hotell med en helt utrolig beliggenhet og en like utrolig golfbane. Her har det vært arrangert store turneringer. Fortsatt kommer bl.a. sørafrikanere og amerikanere ene og alene for å spille golf. Med en utsikt som kan ta pusten fra gjester og spillere, kan entusiastene bruke tid på det de har mest lyst til – spille golf!

No comments

Victoria Falls

I vest, på grensen mot Zambia og Botswana, kan vannmassivet Victoria Falls oppleves. Her ligger også en fantastisk golfbane – eid og drevet av hotellet ”Elephant Hill”. Tett ned mot Zambezi-floden og ikke langt fra fossen ligger banen.

Misjonæren og geografen David Livingstone mente fossen var ”et skue så fantastisk at selv engler må ha stoppet opp for å stirre”. Her, mens fossens buldring høres i bakgrunnen, spilles det nå golf.

Løver?
En runde på Elephant Hills golfbane kan gi uvante opplevelser. Her kan man oppleve løver som ligger og døser i solen på og ved banen. Løvene er sjelden ute for å ta en golfspiller eller to, men bør ikke provoseres. For caddiene er dette rutine. De har vanligvis gode løsninger – enten det er løver eller elefanter som tar golfbanen i bruk. Så ro ned – og vent til banen er ”ryddet”.

Botswana
Men en kan ikke være i Victoria Falls kun for å spille golf. I Botswana, kun en times kjøring unna, ligger Chobe National Park. Et Edens hage for storvilt. Besøkende kan fortelle om elefanter, bøfler, flodhester, løver og flokker av impalaer og andre gazeller.

- En av mine største og mest nervepirrende opplevelser var da vi så en løveflokk på 6 dyr angrep og drepte en fullvoksen bøffel. På nært hold, med lyder og lukter, gjør det et uutslettelige inntrykk, forteller kjentmann Hans Petter Hergum.

Hillary og president Bill Clinton besøkte Botswana for noen år siden og hadde ”nærkontakt” med Chobes dyreliv. Det forteller billedserien om som henger på ”Mowana Lodge”. Bildene kan vi se når du spiser en utsøkt lunch på Mowana – en av landets mest utsøkte lodger, beliggende tett ned mot Chobe-elven, og på grensa til nasjonalparken. Hvis du blir med på turen.

Et besøk til byen Livingstone hører også med på denne turen. Byen er oppkalt etter Dr. Livingstone selv og huser bl.a. et meget interessent Livingstone-museum.

- Her kan vi, om vi vil, lese hans originalbrev, se hans personlige eiendeler – og beskue en kopi av hans venstre underarm som ble ubrukelig etter at en løve angrep og nesten tok livet av ”oppdageren”, forteller Hans Petter Hergum.

Han fortsetter: - Men også i Livingstone er det golfbane som vi skal teste ut før vi drar tilbake til Victora falls og ”Victoria Falls Hotel”. Dette hotellet må bare oppleves - det kan vanskelig beskrives. Og her skal vi bo i 4 dager! ”The Grand Old Lady of the falls” kalles denne aristokratiske og historiske perlen av et hotell. Her kombineres historiens sjarm og tradisjon med nåtidens komfort. Lite kan måle seg i beliggenhet og eleganse. Hotellet ligger få minutters gange fra Zambezi-eleven med fantastisk utsikt mot fossen og Zambia. Hotellet er kanskje Afrikas mest kjente og gjør et monumentalt inntrykk.

I 12 dager arrangerer Temareiser Fredrikstad denne turen til Zimbabwe, Botswana og Zambia sammen med kjentmann Hans Petter Hergum. Han har bodd i det sørlige Afrika i snaue 10 år, bla. i Zimbabwe.

Det vil bli en uforglemmelig golftur, ispedd sterke kultur og naturopplevelser.

Er dette av interesse for deg og/eller dine venner, kan du jo ta kontakt med Sidsel Line Nyquist Langmyhr på tlf 67 83 02 00 eller mail Sidsel Line Nyquist Langmyhr: sila@berg-hansen.no Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon