Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Hvor god kan Tiger bli igjen?
Foto: Drew Rae

11.01 Tiger Woods:
Blir han god i The Masters?
Er Tiger Woods klar for enda et comeback i 2021?

Tiger Woods er uten tvil en av verdens aller mest kjente og suksessrike golfspillere, av mange rangert som nummer én. Jack Nicklaus har fortsatt flere seiere i US Masters, og Suzanne Pettersen og Viktor Hovland er selvfølgelig et lyspunkt for oss nordboere. Men Woods har både prestert godt over tid og oppvist en helt egen evne til å komme tilbake etter lange nedgangstider.

Fra 1997 til 2021 – en eventyrlig reise
Tiger Woods toppet verdensrankingen for første gang allerede i 1997, noe som gjør det enda mer imponerende at han fortsatt er å finne blant verdens beste spillere i 2021. Det hjelper selvfølgelig at Woods var den yngste spilleren som noensinne har toppet verdensrankingen, men det er fortsatt fantastisk at en og samme person kan være best i verden som 21-åring, og fortsatt være aktuell som 45-åring.

Woods karriere har vært preget av svært lange perioder med fremgang, sammen med noen ganske store nedturer. Særlig i perioden august 1999 til oktober 2010 var Woods nesten enerådende. Det neste tiåret var preget av en god del turbulens, både privat og på golfbanen. Mellom august 2015 og januar 2018 deltok Woods bare i en vanlig turnering, og forsvant fra listen med de 1000 beste spillerne i verden.

Bare noen år senere er Tiger Woods likevel tilbake på en 43. plass på verdensrankingen. Det er ikke helt usannsynlig at han kan være med å kjempe om enda en US Masters i 2021. Hos betting-selskapene er det Dustin Johnson som er favoritt akkurat nå. Det er ikke så rart med tanke på hans prestasjoner i 2020. Samtidig er Woods ikke helt avskrevet, og det er helt klart noen som bruker sin ComeOn bonus på å vedde på at Tiger kommer tilbake igjen.

En skadefri og rolig Tiger Woods kan overraske
Det er selvfølgelig vanskelig å si noe om eksakt hva som skal til for at Woods skal vinne for eksempel US Masters i april 2021. Det er mange tilfeldigheter som kan påvirke resultatet, og mye kan skje i løpet av ukene i forkant av turneringen.

Tiger Woods var i en periode plaget av mange skader, og i perioden 2014–2017 gjennomgikk han fire ryggoperasjoner. Minst en av operasjonene innebar en avstivning i ryggen. Woods er skadefri per januar 2021, men nye ryggproblemer vil selvfølgelig kunne sette en effektiv stopper for enda et comeback helt på topp.

Dessuten har Tiger Woods på godt og vondt fått mye mediaoppmerksomhet også utenfor golfens verden. Det var særlig utrohetsskandalen i 2009 som virkelig påvirket Woods på banen. I 2020 er nyhetene preget av mer harmoniske tilstander, noe som forhåpentligvis også kan være med på å gi Woods ro i spillet sitt. I familieturneringen før jul kunne vi på TV se at eksen til Tiger Elin Nordegren sammen med datteren Sam Alexis Woods og Tiger Woods’ nye kjæreste, Erica Herman.

Psykologien – en spiller som ikke trenger å bevise noe?
Til syvende og sist er det kanskje Woods lange karriere som kan vise seg å være hans største styrke. Det hadde selvfølgelig vært gjevt for Woods å matche Nicklaus når det gjelder antall Masters-seiere, men samtidig var det nesten ingen som hadde trodd at Woods skulle spille seg opp fra bunnen i 2015–2018. Derfor kan også en helt rolig Woods, som spiller for å ha det gøy, bli en farlig utfordrer både i forbindelse med US Masters 2021 og flere andre turneringer gjennom året.
Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon