Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser07.03 De nye golfreglene:
Ikke bare bra
Det er kommet forslag om omfattende regelendringer i golf. Ikke alt ser like bra ut selv om svært mye synes fornuftig.

Golfsiden viste i begynnelsen av måneden til de foreslåtte golfreglene som er omtalt i Svensk Golf:

02.03: Nå kommer det nye golfregler
Svensk Golf har lagd en bra oversikt over det som kommer:
KLIKK HER

Her kan du lese om de nye reglene på ulike områder innen golfens verden.

Alt kommer neppe til å få gjennomslag, men, som nevnt, mye er bra.

Likevel
Likevel bør man tenke seg om et par ganger i forbindelse med flere saker.

Blir det raskere spill på banen når det bare blir lov å lete i tre minutter mot fem minutter nå?

Det er langt fra sikkert. Spillere som mister ballen etter tre minutter bruker lang tid på å gå tilbake for å slå en ny ball i stedet for at den blir funnet i toperioderstidsrommet 3-5 minutter. Provisorisk ball, sier du? Ja, det kan gjøres, men det kommer sannsynligvis til å bli spilt langt flere provisoriske (tidkrevende) baller med den nye treminuttersregelen. Vinningen går opp i spinningen. Og vel så det.

Det er foreslått at man skal få reparere alle merker på greenen inkludert spike marks. Vi ser allerede proene reparere nedslagsmerker på greenene som profesjonelle gartnere luker løvetann i en gressplen. Også de som spiller i første ball tidlig om morgenen, er de nede med greengaffelen og "reparerer" nedslagsmerker i puttelinjen. Selv om det ikke har landet en ball på greenen den dagen. Gamle merker? Kanskje. Når man nå skal få reparere spike marks i tillegg blir det mange bøyde rygger å se på greenene med dertil hørende tidsforbruk.

Det er viktig å få opp spillehastigheten. Om innføring av en 40-sekunders regel har noen betydning for spillehastigheten, er heller tvilsomt. Men det kan forhåpentligvis være et bidrag til å få folk til å tenke på effektivt spill.

Det som som tar tid i golf er dårlige slag og dårlig spill generelt! Det gjelder for alle nivåer. Spillehastigheten bestemmes av spillerne selv - helt eller delvis. Det er mange raske og gode spillere og raske og dårlige spillere. Og omvendt.

Ready golf?
Tja. Går det noe fortere? Vi har jo det allerede i dag når den som har honnøren må fikse et eller annet for vedkommende er klar. Eller man bare blir enige om det Når ready golf settes i system, vil man se lange forhandlinger om hvem som er mest "ready". Det kan ta tid. Det kan være frustrerende. Det kan føre til dårlige slag. Det kan igjen føre til mer leting. Det kan igjen lede til at runden tar lengre tid. Med en fastsatt spillerekkefølge blir det orden i sakene. Dette sparer ofte tid. Men altså, er førstemann langt unna tee-stedet, er det bare å sette i gang for den som er klar.

Hva er en dropp?
Nå skal man få droppe fra alle høyder bare det er luft mellom ball og bakke når man slipper ballen, hvis vi har forstått dette rett. Hvordan skal man skille på å plassere og droppe ballen når droppehøyden nærmer seg en centimeter eller mindre? Bare et spørsmål.   

Flagget
Nå skal man få putte med flagget i når man er på greenen. Da dukker det opp flere tidskrevende problemstillinger. I dag tar de fleste ut flagget automatisk. En sjelden gang når det er stor avstand, dukker spørsmålet om flagget skal passes opp. Nå skal man altså få klarhet i hvem som skal ha flagget i, hvem som skal ha det passet og hvem som skal ha det ut. Det blir mye flaggbæring det, og ikke minst diskusjon om hvem som skal gjøre hva og når. Tidkrevende.

De fleste endringer har sine fordeler og ulemper.

En ulempe er at folk ikke husker hvilke regler som gjelder med mange nye regler. Så husker man selvsagt ikke hva som er gammel og ny regel.

Sånn er det bare!

Men de forslagene som foreligger er prisverdige forsøk på å gjøre golfen til et enda bedre sted å være.Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon